• 9.378.888 stemmen

Genre: Thriller / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe en Joseph Gordon-Levitt

IMDb beoordeling: 8,8 (2.782.715)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot Inception

"Your mind is the scene of the crime."

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had. Nu krijgen Cobb en zijn team van specialisten een nieuwe taak aangeboden. Een 'laatste' taak die ervoor kan zorgen dat Cobb zijn oude leven weer terugkrijgt. Deze taak is niet het stelen van een idee, maar het plaatsen van een idee. Als ze slagen, dan kan het de perfecte misdaad zijn. Maar er is ook een levensgevaarlijke vijand, iemand die altijd Cobb's volgende zet lijkt te voorspellen...

MoFeDu schreef:

Op IMDB al een gemiddelde van 9.4 met ruim 29000 stemmen.

Deze moet ik zien:)

Tot dat de rest van europa de film ziet,dan kan je pas echt zien of

het cijfer terecht is ja of nee,of dat de film dan nog steeds zo hoog staat.

als INCEPTION in de top10 blijft staan dan zal dat knap zijn.

Gek genoeg denk ik ook dat ie in de top10 zal blijven.

88Fabian schreef:

Raar het zijn toch echt de kijkers die daar stemmen.

Ik zou er niet vanuit gaan dat er alleen kijkers stemmen, aangezien een film erg bij een hoge IMDb-score gebaat is....

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Waar baseer je dat op?.

Mijn verwachtingen zijn gebaseerd op de vorige film van Nolan en die viel tegen. (Puur als film)

avatar van Qar

Qar

JacoBaco schreef:

Voordeel is dat als je verwacht dat die tegenvalt, het alleen mee kan vallen.

avatar van davidz352

davidz352

Ga hem kijken in de bios

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Ooow, wat zijn de recensie positief. Sommige zijn zelfs nog positiever over deze film dan The Dark Knight. Ik kan niet meer wachten om deze film in de bios te gaan bekijken. Ben laatst naar Twilight 3 geweest, ben er nog misselijk van! Het eerste weekend 120 miljoen opgebracht. En deze film enkel 60,4 miljoen. Kan het niet begrijpen als ik de recensies vergelijk.

Ik ga donderdag zeker kijken! Hopelijk kan ik met deze film Twilight 3 uit mijn ogen spoelen.

Filmfreaker schreef:

Hopelijk kan ik met deze film Twilight 3 uit mijn ogen spoelen.

Wees daar maar zeker van

avatar van Mr Marchoso

Mr Marchoso

IMDB is inderdaad niet meer wat het geweest is.

Als alle giechelende tiener meisjes achter deze site komen dan word Twilight 4 straks de beste film ooit.

avatar van AGE-411

AGE-411

Mr Marchoso schreef:

IMDB is inderdaad niet meer wat het geweest is.

Ik vind IMDb toch wat steviger dan deze site.

En Twilight haalt btw een lagere score op IMDb dan hier

88Fabian

IMDB is zeker wel een goeie site,alleen hun forum is gewoon shit.

SaNDuTjE

Ik wordt sneller enthousiast door het lezen van reacties/recensies hier op MM dan van de IMDb-score. Aan de score hecht ik sowieso steeds minder waarde.

88Fabian

De score hier is behoorlijk na 19stemmen,het zou zeldzaam zijn als de score op 5sterren zou blijven staan.

avatar van Endeavour

Endeavour

Ja heren nog 2 dagen te gaan

avatar van Morinfen

Morinfen

Filmfreaker schreef:

Ooow, wat zijn de recensie positief.

Bof: Inception Movie Reviews, Pictures - Rotten Tomatoes - rottentomatoes.com . De kritische consencus suggereert alvast een alleraardigst filmpje maar geen topper van wereldklasse.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

88Fabian schreef:

Eerst heb je de Die-Hards en de liefhebbers van zulk soort films (genres).

Dan is het gemiddelde altijd hoog.

Tot dat ook de andere doelgroepen deze film gaan zien.

Dan gaat het meestal vlot naar beneden.

Pas na een stem of 750 kun je pas echt goed zien hoe de film er voor staat.

Ik heb het inmiddels al met veel films mee gemaakt dat het van enorm hoog naar toch behoorlijk gemiddeld gaat.

(Kick Ass bijvoorbeeld).

Maar goed ... ik kijk wel uit naar deze film.

Verhaal ziet er goed uit. Hoop dat ie ook bij mij in de buurt wordt gedraaid.

Dan ga ik zeker ff kijken!

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Morinfen schreef:

"Smart, innovative, and thrilling, Inception is that rare summer blockbuster that succeeds viscerally as well as intellectually."

"Slim, vernieuwend en pakkend, zo is Inception die zeldzame zomerblockbuster die visueel en intellectueel succes heeft."

RT - 85%, 8.2/10

Waaruit maak jij dan op dat de critics dit "maar" een alleraardigst filmpje vinden? Sorry, hoor, maar als ik dit lees op RT verwacht ik wel zeker een topfilm.

Revolt

Als ik 50% op RT zie staan verwacht ik bijna al een topfilm.. Film is qua cijfers vaak voornamelijk belachelijk.

SnakeDoc schreef:

Eerst heb je de Die-Hards en de liefhebbers van zulk soort films (genres).

Dan is het gemiddelde altijd hoog.

Tot dat ook de andere doelgroepen deze film gaan zien.

Dan gaat het meestal vlot naar beneden.

Pas na een stem of 750 kun je pas echt goed zien hoe de film er voor staat.

(Kick Ass bijvoorbeeld).

Maar goed ... ik kijk wel uit naar deze film.

Verhaal ziet er goed uit. Hoop dat ie ook bij mij in de buurt wordt gedraaid.

Dan ga ik zeker ff kijken!

Ga dit niet met kick-ass vergelijken,dit wordt andere koek.

Revolt

Daarnaast staat Kick-ass nu nog steeds op een 3,89. Dat is nog steeds behoorlijk hoog.

Revolt schreef:

Bedroevend

Revolt

Sorry, maar niemand neemt jou hier serieus. American Gangster, Shawshank Redemption, Avatar en Kick-Ass zijn 3 films die je in een korte periode al hebt beoordeeld met 1,0*.

Revolt schreef:

Of ze me hier serieus nemen ja of nee maakt me niks uit,ja in een korte

periode,maar ik kijk ook veel films dus dat kan snappie?.

avatar van Reinbo

Ik zag net de trailer/commercial. Hoog Eternal Sunshine on a Spottless Mind gehalte...

Maar ik zie het vrijdag wel.

avatar van Leland Palmer

avatar van Reinbo

HarmJanStegenga schreef:

Damn, nu al?!

...

Ja, tot een dikke week geleden wist ik hier niets van. Ben niet zo'n Follower van Nolan.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Je wordt anders de laatste tijd doodgegooid met spotjes op de radio en op tv van Inception.

BTW 'Follower' Nolan, leuke woordspeling .

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Eindelijk na een jaar wachten, ik zie het morgen!

Of ze me hier serieus nemen ja of nee maakt me niks uit,ja in een korte

periode,maar ik kijk ook veel films dus dat kan snappie?.

Je hebt Blade Runner in eerste instantie beoordeeld met een 0.5 dus ik ben benieuwd wat je van Inception vindt...

avatar van SJRS.VLDT

SJRS.VLDT

Zondag naar de IMAX en ze hebben EINDELIJK een reseveringssysteem met vaste plaatsen.. geen gedring meer bij die hekken! (misschien dat ik heel laat ben met dit nieuws.. maar ik ga niet vaak naar IMAX )

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

88Fabian schreef:

Ga dit niet met kick-ass vergelijken,dit wordt andere koek.

Ik vergelijk de films niet, maar het stem gedrag!