Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
DonPeliculón
Met Inception levert Christopher Nolan de volgende ijzersterke film af. Vooral het plot is erg goed en origineel, de uitwerking misschien nog wel beter. De film is spannend, visueel verbluffend en ook de subtiele humor ontbreekt niet. Geweldige special effects, zoals bij de scènes in Parijs, de zweefscènes en het instorten van de verschillende dromen. Dit alles wordt ondersteund door een perfecte soundtrack van Hans Zimmer.
Wat betreft het acteerwerk deed de hele cast het goed. Leonardo DiCaprio, Ellen Page, Ken Watanabe, Tom Hardy, Joseph Gorden-Levitt leveren allen prima werk af en ook wat betreft een aantal andere bijrollen zit het wel snor.
Een meesterlijke film. Absolute aanrader.
xXlynnXx
Volgens mij ben ik echt de enige persoon op aarde die deze film niet leuk vond.
Ik zeg niet dat ik hem niet GOED vond,
maar ik vond hem niet echt vermakelijk ofzo...
- 1948 berichten
Valt weinig aan te snappen hoor, zo moeilijk zat deze film niet inelkaar hoor. Maar ik ben een medestander. Het was geen slechte film, maar ik vond hem ook niet echt goed. Matige film.
tristanrc1
Maar ik kan ook wel begrijpen dat sommigen het niet snappen. Als ik eerlijk ben, had ik wel moeite om 't allemaal bij te houden.
- 1948 berichten
Mmja, nou ik vond het redelijk duidelijk hoor. Het was geen super makkelijke film, maar ik vond het nou ook weer geen heel erg ingewikkeld verhaal. De film duurt gewoon veel te lang. Ik denk als de film 30 tot 40 minuten korter had geduurd had ik hem veel beter gevonden. Ik vond het zo uitgemolken langdradig worden op den duur.
tristanrc1
Ja, ik denk ook dat het daar aan ligt. De manier hoe de film verteld werd vond ik ook gewoon niet zo makkelijk. Ik heb 'm op blu-ray en elke keer als ik 'm kijk zie ik nieuwe dingen.
- 1948 berichten
Ja de film moet het hebben van z'n effecten. Het verhaal willen ze heel moeilijk brengen maar dat pakt vond ik slecht uit omdat als je een beetje oplet het verhaal vrij simpel inelkaar zit. Ik denk als de film korter had geduurd het verhaal veel beter tot zijn recht had gekomen. Ik ging met vrij hoge verwachtingen de film in maar werd teleur gesteld. Nolan probeerde een beetje een soort "The Matrix" effect te geven die het verhaal een beetje kapot maakt. Ik denk dan doe je ding en vertel het op je eigen manier.Maar ja dat gebeurde niet en dat was erg jammer.
tristanrc1
Maar ik heb sinds 'The matrix' geen regiesseur als Nolan gezien die toch nog een beetje slaagde (hoewel hij wat mij betreft helemaal slaagde) de Wachowski broers na te doen.
- 1948 berichten
Ja ik vond persoonlijk alleen de eerste."Matrix" film erg goed, 2 viel tegen en 3 vond ik de grootste teleurstelling van dat jaar. Nolan moet gewoon zijn eigen ding doen.Het heeft geen enkele zin om de Wachowski brothers na te gaan doen. Moet je ook niet willen.
Ste*
- 2073 berichten
Heb 'm net voor het eerst gezien, en waar ik al rekening mee gehouden had bleek ook zo te zijn; dingen moesten me weleens uitgelegd of verduidelijkt worden. Gelukkig had ik iemand naast me die 'm al gezien had.
Uiteindelijk heb ik het meeste wel begrepen. Ik ga nog niet stemmen, ik ga er nu fijn eerst vanalles over lezen, en daarna over een poosje nog eens bekijken.
Kan wel zeggen dat het sowieso 4 sterren of hoger wordt, originele film. Heb erg leuke dingen gezien.
DDT
Ja was op sommige momenten wel moeilijk met al die dromen in een droom en nog es in een droom,maar toch viel de film mee
Ste*
- 2073 berichten
Daarvan had ik juist verwacht dat het moeilijk zou gaan worden, maar dat was niet zo. Wat een droom was en wat niet, dat was hartstikke duidelijk. Ook het droom-in-droom aspect had niet duidelijker kunnen zijn, want dat waren gewoon 3 heel duidelijk verschillende locaties.
Het moeilijke vond ik eigenlijk dat plot over Cobb en zijn vrouw, hoe het zat dat zij in zijn dromen zat, en waarom dat erg was, etc.
Storkie
Volgens mij ben ik echt de enige persoon op aarde die deze film niet leuk vond.
Ik zeg niet dat ik hem niet GOED vond,
maar ik vond hem niet echt vermakelijk ofzo...
Ook wel gezegd, de film zat goed in elkaar, maar het verhaal boeide me niks?
Dan ben ik het nog met je eens ook. De South Park aflevering zou eraan meegeholpen kunnen hebben.. om uren te besteden aan een film die gaat over een droom binnen een droom bla bla..
Pierre1965
Schitterend thema: Dromen.
Meestal is hetgeen je droomt best wel "wired".
Probeer een droom maar eens te vertellen de ochtend erna.
Slaat meestal nergens op.
Terwijl je nog dacht terwijl je het droomde dat het heel wat was.
Best fasicinerend fenomeen een droom.
Daarom snap ik dus ook niet dat een filmmaker, wat het onderwerp dromen betreft 't nog gaat zoeken in allerlei vage dimensies.
Ingewikkeld maken om het interessant te laten lijken.
Jammer..!!
Ik had gehoopt op iets meer eenvoud en toch een boeiend verhaal.
TheShadowking
Zat te twijfelen tussen 3.5 en 4 sterren.
het verhaal is goed bedacht en blijft wel redelijk interessant. Erg goeie special effects maken het geheel ook boeiend om naar te kijken.
De film heeft originaliteit en een goed einde, maar bij vlagen is het wat uitleggerig. DiCaprio is oke maar vind niet dat er een acteur in zit die eruit springt.
Toch maar 3.5
Awake78
Nou eindelijk herzien en vind mijn eerdere 2 sterren toch wat te weinig. Denk dat ik hem dit keer wel (bijna) helemaal begreep. In de bios kwam het als zeer rommelig op mijn over. Vooral het gegeven op het laatst met die 3 droomtoestanden en dat de tijd in iedere latere droom langzamer ging was mij totaal ontgaan de 1e keer.
Nu dus beter. Het is best een aardige film. Wat mij het meest irriteerde waren die zogenaamde 'grapjes' van de randacteurs. Vond Leo en Ellen Page goed passen en leuk samen. De effecten zaten ook goed in elkaar.
Wel een film die iedere keer beter (en dus ook duidelijker) wordt. Ik gooi er een puntje op.
bozzy
Mooi gemaakt allemaal,Nolan weet hoe je een goede film maakt dat heeft die met voorgaande films wel bewezen,maar deze film is mij iets te ingewikkeld zal wel aan mij liggen.
ga hem nog wel een keertje kijken dan gaat er misschien wel een lampje bij me branden.
Snap wel dat er een hoop mensen dit een Meesterwerk vinden.
dr channard
Een film die ik zeker nog eens ga bekijken.
Nolan maakt van een ingewikkeld plot een zeer stijlvolle film met scènes die je als kijker gewoon de hemel wil inprijzen. Iedereen doet het goed en ookal zie ik Leonardo Di Caprio niet graag spelen, zat hij hier goed in zijn rol.
De verschillende omgevingen één van de vele krachten van de film. Het is misschien omdat het dromen zijn dat het mij bijna niets doet, maar het filmen op verschillende locaties draagt wel bij aan het enorme werk dat de makers hebben moeten afleveren. Ook zijn de schietscènes zeer stijlvol gefilmd (niet met een te snelle camera zoals sommige actiefilms) en laat Nolan het einde voor de kijker. Persoonlijk hou ik wel van zo'n einde.
ik denk dat deze wel potentie heeft hoger te scoren. Het feit dat ik hem nog eens wil bekijken wil wel iets zeggen.
Brave-Neo
Tuurlijk mensen die van Oceans 11 en mission impossible geen genoeg kunnen krijgen, en verder weinig kritische filmkijker zijn zullen dot ongetwijfeld fantastisch vinden. Maar kritische veelkijkers zoals ik zijn gewaarschuwd....
Sorry hoor; ieder zijn eigen mening maar als kritische veelkijker zou ik dan toch nog maar eens de 5 sterren die je aan de volgende films hebt gegeven heroverwegen :
Alligator (1980)
Big Trouble in Little China (1986)
Boogie Nights (1997)
Commando (1985)
E.T.: The Extra-Terrestrial (1982)
Escape from L.A. (1996)
Escape from New York (1981)
Rambo (2008)
Rambo: First Blood Part II (1985)
Starship Troopers (1997)
Zeker niet super slechte films maar 5 sterren gaat mij ( en ik denk velen met mij toch wat ver ). Zeker voor de kritische veelkijker...
TheShadowking
Vooral Starship Troopers vind ik, geef je daar 5 sterren voor joh?
- 1948 berichten
Zijn we het een keer ergens over eens shadow king. Maar Reinbo heeft een beetje een alternatieve smaak, daar is niks mis mee. Hij geeft altijd prima onderbouwingen en is trouw aan zijn genre. Dus ik kan ermee leven, alhoewel ik het niet altijd met hem eens ben. Ik vond deze film ook niet echt je van het hoor.
eltorro
@Brave-Neo
Eigenlijk een beetje flauw om iemand op die manier aan te vallen.
Inception is alleen maar interessant op verhaal technische gebied, en die films die jij op noemt zijn weer beter om andere redenen.
@TheShadowking
Er zit veel meer achter Starship Troopers dan je zou denken.
Alligator (1980)
Big Trouble in Little China (1986)
Boogie Nights (1997)
Commando (1985)
E.T.: The Extra-Terrestrial (1982)
Escape from L.A. (1996)
Escape from New York (1981)
Rambo (2008)
Rambo: First Blood Part II (1985)
Starship Troopers (1997)
Ik wil ze wel even motiveren:
Alligator (1980) - Mijn eerste monster movie, zag m op mijn 13e in de bios. Ik was vanaf dat moment filmfan. Bovendien een erg aardige goed geschreven monster movie, dat zie je zelden.
Big Trouble in Little China (1986) - Carpenter was zijn tijd vooruit. De rest van de wereld ontdekte pas de fun van de Aziatische cinema pas nadat Tarantino het daar op weest zo'n 5 jaar later... Ongelooflijk fantasierijke campy fun film. Had Inception maar 1% van deze vibe.......
Boogie Nights (1997) - Virtuoze cinema. Heeft geen toelichting nodig, toch.
Commando (1985) - Beste tongue in cheek actiefilm ooit. Hilarisch!
E.T.: The Extra-Terrestrial (1982) - Moet er nog steeds om huilen. Prachtige avontuurlijke kinderfilm. Spielbergs beste.
Escape from L.A. (1996) - Hilarische spoof/vervolg waarmee Carpenter een dikke middelvinger naar Hollywood maakt. Op hun kosten.
Escape from New York (1981) - IJzersterk concept, uber cool en sfeervol uitgevoerd.
Rambo (2008) - Hardste en meest geweldadige actiefilm ooit.
Rambo: First Blood Part II (1985)- Geboorte van de testoteron gedreven actiefilm. Enorm invloedrijk meesterwerk. Overigens geschreven door James Cameron.
Starship Troopers (1997) - Ijzersterke satire op de Amerikaanse buitenland politiek. Toffe actie ook.
5* blijven dus allemaal zonder twijfel staan..
Grote overeenkomst tussen al deze films is dat ze zichzelf NIET serieus nemen, waardoor je als kritisch kijker je scherpe blik laat varen en volop kan genieten. En dat is nu exact het probleem van Inception. Het neemt zichzelf veel te serieus. En serieus bekeken is het gewoon een matige film die veel te uitleggerig is. Duidelijk?
- 1948 berichten
En dat was wat ik bedoelde. Top uitleg Reinbo.
TheShadowking
Sta er niet van te kijken als je Bassie&Adriaan en de verloren dildo ook 5 sterren geeft
Nee geintje, ik wist niet dat dat achter Starship Troopers zat, maar voor mij maakt dat verder niet zoveel uit.
- 1948 berichten
Nou, nu weet ik wel dat dat achter Starship Troopers zit en ik vind er nog steeds geen bal aan. Alleen ik kan het wel begrijpen, ik had er gewoon niks mee. Net als deze film. Veel te langdradig. De effecten waren wel erg mooi, het verhaal was zo/zo niet echt bijzonder.
- 1948 berichten

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption