Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had. Nu krijgen Cobb en zijn team van specialisten een nieuwe taak aangeboden. Een 'laatste' taak die ervoor kan zorgen dat Cobb zijn oude leven weer terugkrijgt. Deze taak is niet het stelen van een idee, maar het plaatsen van een idee. Als ze slagen, dan kan het de perfecte misdaad zijn. Maar er is ook een levensgevaarlijke vijand, iemand die altijd Cobb's volgende zet lijkt te voorspellen...
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
Stephan
Uiteindelijk zijn we allen slechts vacuum met een beetje energie.
Ramon K
Zo'n plotfout kwam ik toevallig gisteren nog tegen in Harry Brown. Het IS gewoon een plothole hoor. Laat je niets wijsmaken gmx! Ben 't helemaal met je eens (morele steun en zo)!
Ramon K
Consequenties die we zelf in moeten vullen.... En dan nog is het alternatief minstens even riskant: een inception uitvoeren bij een onbekende zakenman, die niets mag vermoeden (en dan Saito, de grote rivaal in je team opnemen
), plus een door Nolan niet toegelichte afspraak met een zakenman die geen enkele zekerheid biedt...Tis nogal los zand toch?
Stephan
In het geval van Inception is het waarom het een "intelligente" film is. Het hoeft je niet voorgekauwd te worden, maar als je de moeite neemt er even over na te denken klopt het gewoon. Erg verfrissend gewoon.
Stephan
Dat het alternatief ook niet een "easy ride" is hoor je mij ook niet zeggen, maar Dom betrekt er in ieder geval niet zijn kinderen in, iets wat ik als vader me goed voor kan stellen. Het is ook gewoon zijn werk dat hij dagelijks doet en hij is er blijkbaar goed in.
Ramon K
Voor mij blijft de grootste irritatie trouwens dat bepaalde users hier beweren dat Leonardo's inception bij zijn vrouw MISlukt is en dat ie daarom niet overgaat tot een nieuwe inception in de realiteit.
Dan kijk je wel door een enorme roze bril naar de film (naar mijn mening).
Ramon K
Die is voor de plothole hierboven!
Stephan
Dan kijk je wel door een enorme roze bril naar de film (naar mijn mening).
Mislukt in de zin van "doorgeslagen". Of vind jij het normaal hoe ze een einde maakte aan haar leven?
En dat hij haar na jaaaaaren (droomtijd) niet meteen weer onder "het mes" legt snap ik ook wel. Uiteindelijk leven ze al een jaar of 3 voordat ze doorslaat. Om haar op het balkon nog even een inception te geven is wat laat denk je niet?
Ramon K
Leonardo had al verschillende malen een huilende vrouw in zijn armen die werkelijkheid en fictie niet meer kon onderscheiden en moest al een mes van haar afnemen! Kom nou zeg! Hij zag de symptomen en hij had de optie (hij was een inception-pleger van de hoogste order). De inception zelf IS enorm gelukt juist. De consequenties zijn negatief en het is zelfs zo dat Leonardo die had moeten zien aankomen. Hij had een nieuwe inception moeten uitvoeren.
Grootste plotfout van de film wat mij betreft!
gmx
De context in de FR/US quote is dat hij dan wellicht door Parijs kan lopen, maar dat zijn veiligheid niet gegarandeerd is. Waarom denk ik dat? Omdat de "oude wijze man" in het verhaal hem daarvoor waarschuwt. Dat doet de schrijver met een reden. Hij laat het ook de "Mentor" zeggen... een beproefd 'wapen' in scenariotechniek.
Al dit geneuzel omdat je maar op plothole nr. 1 blijft hangen... waarom laat Cobb zijn kinderen niet overkomen naar Frankrijk. Dat terwijl we toch voldoende gepraat hebben over de consequenties daarvan.
Dat hij
A) zijn kinderen niet tot vluchteling wil maken.
B) hij doordat hij zijn kinderen over laat komen een direct spoor naar hem te vinden is, waardoor de Franse politie het zo makkelijk wordt gemaakt dat ze nu misschien wel ingrijpen.
C) hij logischerwijze de kinderen dus ontvoert, omdat de kinderen na anderhalf jaar echt niet in hun eentje verder leven maar onder toezicht staan van Dom's (waarschijnlijk schoon)moeder die hem niet kan luchten of zien. Want ja...
C- I) ze laat de kinderen hun vader bellen (ze is geen monster) maar
C-II) nee, ze wil niet met hem praten,
C-III) breekt zijn gesprek met zijn kinderen bruut af
C-IV) is ook nog eens niet aanwezig als Dom veilig thuis komt.
Dus... is het een plothole? Nee... het is gewoon een keuze van Dom die ik helemaal snap.
Jouw Wikipedia-omschrijving zou kloppen als iedereen moeite zou hebben met zijn handelen.
Je post voegt niets toe aan je eerdere commentaar toch ? Of zie ik iets over het hoofd ? Verder, verwijs ik naar mijn eerdere reacties op dat commentaar. Ik kan het wel op nieuw gaan typen maar dat schiet weinig op toch ?
Hehe, much appreciated
gmx
Een intelligente film waar zogenaamd "intelligente personen" ontzettend domme dingen doen bedoel je ? Ok.
Stephan
Grootste plotfout van de film wat mij betreft!
Hij had helemaal geen ervaring met inception vóór zijn vrouw en de bijwerkingen waren vervelend, maar wellicht niet onoverkoombaar. Dat is dan ook het schuldgevoel waar hij het voortdurend over heeft.
Klopt wederom als een bus.
gmx
Zeer zeker 1 van de 3 grootsten. Overigens zijn er ook TIG kleinere plotholes en onzinnigheden (waarvan er al een paar eerder genoemd op de laatste paar pagina's) maar discussie zal verder wel niet zo veel zin hebben. Ik denk dat Stephan keurig een reden gaat fantaseren waarom het logisch zou zijn om een droommachine te interfacen met je pols ipv met je hersenpan en het zal in de wereld van Stephan ongetwijfeld ook niet meer dan logisch zijn en zelfs een briljante keuze van Nolan zijn waardoor hij de film NOG beter gaat vinden
Stephan
Zodra jij een 20 maanden oud kindje niet meer voor 6 jaar oude kleuter aanziet praten we verder.
gmx
Moet ik effe linken naar je post waarin je het zelf over 5 jaar hebt ?
Lol Stephan!
Juist omdat de eerste inception zo ontieglijk goed gelukt was, had ie een tweede uit moeten voeren. Leonardo had zich niet de hele film lang schuldig moeten voelen over de eerste inception; hij had zich schuldig moeten voelen omdat ie NIET overging tot een tweede inception! Vooral omdat ie de zelfmoordneigingen van zijn vrouw al lang in de gaten had...
Lol!

Misschien kan Nolan dat rechtzetten in 'Inception: The Return'!
Je weet niet half hoe fijn het is om zo nu en dan eens wat logica in deze thread te zien ! Thanks
Als het je ergens juist wel wordt voorgekauwd is het Inception wel. De eerste drie kwartier worden er zelfs volledig aan opgeofferd. En dat het klopt, wow! Ciske de Rat klopt ook.
Lol Stephan!

Misschien kan Nolan dat rechtzetten in 'Inception: The Return'!
Wacht even hoor... Je zei net dat hij ontiegelijk ervaren was in inception en nu gaat die correctie als een scheet in de wind aan je voorbij?
Stephan
Ah... nu zijn er drie mensen op een rijtje waar niet mee te discussiëren valt... het gaat vast nog gezellig worden.
Stephan
Voor gmx moest er zonodig een zinnetje bij om de PLOTHOLES te dichten, en volgens Reinbo is het al teveel Ciske de Rat.
Ga vooral zo door mensen...
chevy93
Ramon K
Nee hoor. Even in de war met de tijd. Maar als wij als kijker enkel weten dat Leonardo slechts 1 ontieglijk gelukte inception heeft uitgevoerd dan is het nog gewoon dezelfde gigantische plothole hoor.
Twijfel je nu zelf niet een klein beetje? Als je dit allemaal leest?
gmx
Ga vooral zo door mensen...
Je snapt het verschil tussen een plothole en het weglaten van informatie ZONDER dat het een plothole is, niet. Ik verwijs je nogmaals naar deze site waar dat allemaal haarfijn uitgelegd wordt: Plot hole - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
Stephan
Nee... ik verbaas me enkel meer en meer over de onverzettelijk visie van anderen. Dat terwijl er gerede verschillen zijn in welke keuzes je mag maken, maar niet dat beide keuzes een optie zijn en niet direct een "plothole". Als iemand in een film iets doet waar je zelf niet voor zou kiezen is dat niet een plothole. Toen Hitler besloot Rusland aan te vallen spreek je toch ook niet van een plothole? Toen Einstein over zijn comologische constante sprak en het later een vergissing noemde praten we toch ook niet over een plothole?
Toon mij een film waarin mensen geen verkeerde beslissingen nemen, en ik toon u Sesamstraat.
gmx
Omdat je blijbkaar geen zin hebt om op die link te klikken, hier dan maar copy en paste van die link:
While many stories have unanswered questions, unlikely events or chance occurrences, a plot hole is one that is essential to the story's outcome. Plot holes are usually seen as weaknesses or flaws in a story, and writers usually try to avoid them to make their stories seem as realistic as possible. However, certain genre (and some media) which require or allow suspension of disbelief are more tolerant of plot holes.
gmx
Wat doe jij voor werk eigenlijk?
Dat soort persoonlijk info ga ik niet hier op het forum plaatsen en ik zie ook niet in wat daar het nut van zou zijn. Ik wil je best dat soort persoonlijke dingen vertellen maar stuur me dan een pb-tje

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption