Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had. Nu krijgen Cobb en zijn team van specialisten een nieuwe taak aangeboden. Een 'laatste' taak die ervoor kan zorgen dat Cobb zijn oude leven weer terugkrijgt. Deze taak is niet het stelen van een idee, maar het plaatsen van een idee. Als ze slagen, dan kan het de perfecte misdaad zijn. Maar er is ook een levensgevaarlijke vijand, iemand die altijd Cobb's volgende zet lijkt te voorspellen...
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
lykathea
Daarentegen heb ik nog geen argument gehoord wat mij op het idee zou brengen dat de film beter is dan ik 'm nu vind. Film biedt op het vlak van de uitvoering gewoon niets nieuws, sprankelends of humorvols. Dan bljft er een saaie boel over..
Ik denk oprecht dat je er helemaal niks aan vond, je goed recht. Maar om overtuigt te worden is de wens toch echt té sterk de vader van de gedachte.
Ach, wei weet gooi ik 'm nog wel eens in de herziening. Heb zat films op of afgewaardeerd bij een tweede kijkbeurt. Maar aan de andere kant heb ik deze film nu wel zodanig door geanalyseerd dat ik weinig verandering in mijn stem verwacht. Misschien de eerste 30 minuten doorspoelen.
88Fabian
Misschien is het handig als er eindelijk eens mee gestopt wordt om dit het ''Wat vind Reinbo er van?'' topic te maken.
Dit gaat nu echt al weken zo. Als mensen gewoon niet telkens reageren op de mening van Reinbo, kunnen er ook eens andere invalshoeken bekeken worden en andere discussies worden gevoerd, in plaats van deze die nu al veel te lang duurt.
Je kan de site zowat wel 'MovieReinbo' gaan noemen
stefan dias
Hoeft natuurlijk ook niet. Maar die is er simpelweg ook niet. Ik wil toch echt weten wat hier zo geweldig ingewikkeld aan is en wat deze film nou onderscheid van al die andere blockbusters. Nergens is het immers revolutionair of baanbrekend.
Maar juist vanwege die zogenaamde ingewikkeldheid wordt Inception opgehemeld. Dan zakt bij mij in ieder geval de broek af. Een film hoeft natuurlijk niet veel diepgang te hebben om goed te zijn(bv. een Avatar), maar ga er dan ook geen smoezen bij verzinnen dat het wel zo is.
Is ook niet geweldig ingewikkeld. Gelukkig maar. Bij mijn weten pretendeert Nolan dat zelf ook niet. Alleen willen en kunnen heel veel mensen het er wel in zien. Sommigen zelfs met verve:
en vooral
NEVER WAKE UP: THE MEANING AND SECRET OF INCEPTION - chud.com
Voor mij hoeft het allemaal niet.
Hij scoort maximaal bij mij. Alleen dat laatste stukje ontbreekt: hij raakt mij niet in mijn hart. Het was me allemaal wat te geconstrueerd zodat ik te veel met het verhaaltje bezig was en niet echt meegesleept werd.
Maar voor de rest niet veel klachten hoor.
stefan dias
Daarnaast duurt de film 2,5 uur, maar zijn de personages zo plat als het maar kan. Kijk bijvoorbeeld is naar Ellen Page, als je simpel kijkt voegt zij gewoon geen ene fuck toe aan de hele film. Zij is de bouwer van dromen, maar nergens wordt dit goed toegepast. Net zoals Gordon-Levitt, die loopt gewoon als een soort sidekick of zo mee de hele film maar heeft geen enkele goede bijdrage. Het enige personage met een beetje diepgang is Leonardo's, maar die wordt weer oversentimenteel uitgewerkt.
Verhaaltechnisch is ze toch belangrijker dan alleen maar de 'architect'. Zij is toch degene die de mechanica van dit dromentoerisme snel doorheeft en er ook achter komt waar Cobb's demonen vandaan komen.
Voor de rest: een meesterwerk van de 7de kunst vind IK het ook niet, maar die 2 en een half uur waren wel zo om. Dan doe je toch al niet veel verkeerd.
Karl van H.
Ik denk wel dat je kunt stellen dat ze alleen maar in de film zit om een excuus te hebben om dingen eenvoudigweg uit te leggen: eerst hoe de droomwereld werkt en vervolgens als excuus om Cobb wat diepte te geven. Maar haar rol is oppervlakkig en het met het grootste gemak eruit kunnen worden geschreven.
Dridge
Wees blij met eens wat echte inhoudelijke discussies in plaats van (inderdaad) dat oeverloze geneuzel dat al tientallen pagina's doorgaat.
zelfingenomenheid:
1) Arrogantie 2) Egotisme 3) Eigendunk 4) Eigenliefde 5) Eigenlof 6) Eigenwaan 7) Hoogmoed 8 ) ijdelheid 9) Zelfgenoegzaamheid

donbruce
Een zeer goede film met goed acteerwerk, mooie effecten en wel een wazig verhaal lijkt het maar na 2x kijken snap je het een echter aanrader
Zoetsappigheid is mij nog een veel te vage term, vooral met betrekking tot Inception. Wat is er precies zoetsappig dan?
Wat een lariekoek. Het belangrijkste gedeelte van de film, waarbij de inception op verschillende manieren en niveaus "falend" lijkt te zijn, wordt té lang uitgesponnen en moet maar wat simpeltjes gebracht worden? - Niet voor Reinbo sprekend, opdat hij dit in zijn stuk niet per se naar voren laat komen, maar ik heb toch echt het gevoel dat jij de film(makers) iets probeert aan te naaien wat totaal een eigen creatie is. Het moet maar wat simpeler, het moet maar wat meer actie gericht? De totale intentie van de makers wordt daarbij buiten beschouwing gelaten.
Oversentimenteel is geen term, en in mijn optiek, als ik het dan toch zou moeten begrijpen, ook helemaal niet van toepassing op Inception. Nergens is deze film klef, pathetisch of, indeed, zelfs sentimenteel. Cobb heeft in de context van het verhaal alle reden om weemoedig te zijn, en tóch is zijn drijfveer een andere. Over sentimenteel gesproken.
De film is alles wat jij blijkbaar wilt, als jij maar gelukkig bent. Zucht, zucht, zucht.
Dat gejank met DiCaprio en z'n hele verleden? Als iets sentimenteel is, dan is het dat wel. Dat gezeur de hele tijd met die ex die door de droompjes heen springt en dan nog is dat laatste kwartier waarin je gejank en weet ik veel krijgt. Dan heb ik het nog niet eens over de kids. Inception is zoetsappiger dan jij denkt/beweert.
Als jij deze storyline weglaat houd je een vermakelijke film over a la Ocean's 11, iets wat ik veel beter kan pruimen dan een film waar je makkelijk 45 minuten weg had kunnen laten omdat het flauwekul is.
Klopt, zij wordt juist gebruikt om alles nog is even extra duidelijk aan de kijker uit te leggen. Als ik puur kijk naar haar invloeden en wat ze nou echt heeft gedaan. Wat is nou haar werk/invloed in die simpele droomwereld? Niks, nada, noppes wat mij betreft.
stefan dias
Iets aan de kijker uitleggen, ja dat lijkt me echt wel een doodzonde.
Zij beseft as geen ander wat er met DiCaprio aan de hand is en zonder haar zou de weg terug veel moeilijker geweest zijn.
En omdat er voor één keertje eens geen voor de hand liggende erotische spanningen ontstaan is ze meteen overbodig?
Laat haar er maar in. Leuke film.
Karl van H.
Iets aan de kijker uitleggen, ja dat lijkt me echt wel een doodzonde.
Laat haar er maar in. Leuke film.
Haar personage is gewoon een excuus om het een en ander uit te leggen. Daar is op zich niks mis mee, maar Nolan doet niet eens zijn best dit te verhullen (bijvoorbeeld door haar wat diepgang of een rol van belang te geven). Dat is gewoon slecht schrijfwerk, wat mij betreft.
88Fabian
zelfingenomenheid:
Je haalt de woorden uit me mond gast
Karl van H.
Spijtig genoeg blijk je maar weinig inhoudelijks te melden te hebben met die woorden van je. Wordt er eens fatsoenlijk gediscussieerd over de film, moet dat worden afgekapt, protesteer je daar tegen, dan ben je arrogant...
Nee, kwam door een opmerking bij Love Actually vanmiddag. We kunnen weer on-topic
lykathea
Lachwekkende argumentatie en verwoording.
"waarin je gejank en weet ik veel krijgt" - Dit neem ik in elk geval niet langer meer serieus, gegroet!
Je kan toch moeilijk ontkennen dat het verhaal met zijn ex een hoop sentimenteel gezever bevat.....
lykathea
De illusie dat een ieder dezelfde ervaring had als ik heb ik uiteraard niet, maar termen als "oversentimenteel" of "sentimenteel gezever" behoren niet toe aan een film als Inception, in mijn optiek.
Dat de film de écht emotie, en daarmee emotionele connectie mist, dat beaam ik. Het is niet een groot gemis, maar wel een gemiste kans. Maar in de context van het verhaal is het helemaal niet gek dat Mal terugkerend is, en de manier waarop vind ik alles behalve pathetisch. Op de confrontatie tegen het einde na, de confrontatie tussen Cobb en Mal in limbo, wordt Mal nou niet geportretteerd als ideale vrouw.
Partyboooi
Haha, dat meen je toch niet hoop ik? Ik las hier ergens de term 'pretentieloos vermaak'. Dat is zeker van toepassing op the Expendables en daar lijkt de film mij ook puur voor gemaakt toch??
Maar laten we verder gaan met Inception....
stefan dias
Verder is de film in alles te veel een simpel heist gebeuren om onder de indruk te raken van de diepere betekenis. Dan moet je het geheel veel filosofischer brengen. (In Expendables zit ook een diepre laag, (het zuiveren van je ziel door een goede daad te verrichten) but who cares......)
Hihi%u2026 iedereen ziet in een film wat hij er in wil zien. Laat Inception (inplanting/projectie van een ideee) nu net daarover gaan. Maar alleen als je het erin WIL zien natuurlijk.
Ik zie wel dat dat er in zit, het wordt alleen zo ongelooflijk matigjes gebracht. Bijna knap om zo weinig te doen met zo'n interessant gegeven.....
Leland Palmer
Jij eist gewoon dat zo'n plot wordt uitgewerkt op ''jouw'' manier. Nolan doet behoorlijk veel met dit gegeven en werkt het magistraal uit. Het ligt je gewoon niet (jij ziet het liever op de ''Lynch-manier'' o.i.d.) en dat is heel wat anders.
Leland Palmer
Mja, als je hier geen creativiteit in kan ontekken, heb je of gewoon zitten slapen, of wil je het niet zien.
Wat doet hij dan met het gegeven? Gaat volgens mij enkel om het manipuleren van een herinnering. Daar wordt verder toch helemaal niets mee gedaan. Sterker nog. De uitkomst van deze ingeplante herinnering doet niet eens ter zaken in de film.
Mij betreft had het wel wat creatiever gemogen met die droomscenes. Te weinig van die momentjes zoals op de poster, waardoor Page de mogelijkheden van de droomwerelden benut.
Leland Palmer
Wat doet hij dan met het gegeven?

Maar ik wil de film eerst ook even herzien eigenlijk. Even geheugen opfrissen.
planet_of_death
Het idee is uiterst creatief, de uitwerking maar wat slapjes.

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption