• 9.379.410 stemmen

Genre: Thriller / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe en Joseph Gordon-Levitt

IMDb beoordeling: 8,8 (2.783.009)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot Inception

"Your mind is the scene of the crime."

Boogeyman schreef:

met andere woorden: 'ik ben een zwart wit kijkend persoon en feitelijk is er maar één verklaarbaar einde, ookal weet ik dat er andere theorieën toegepast kunnen worden ben ik er van overtuigd dat die niet kloppen?

Heeft weinig met zwart wit kijken te maken. Heel het plot is straigh-forward, Nolan legt de boel notabene haarfijn uit. Er zijn geen scenes die enige multi-interpretaties mogelijkheden laat zien, er zijn geen scenes die enige contradicties en/of samenzweringen teweegbrengen, er zijn geen details die hinten of deel uit maken van andere theorieën (op dat treurige einde na dan) en er is geen enkele scene die de kijker uitdaagt om de film te reconstrueren. Het is gewoon een wannabe mindfuck, maar die het gewoon niet is. Puur omdat alles in elk detail wordt uitgelegd. En dat is he teen droom of niet doet daar niets aan af. Dan moet het geheel reconstructie oproepen, niet zo'n suggestief einde.

Voor de rest had het geheel veel sluitender moeten wezen, niet de plotholes afdoen met kleine side-rules. Beetje jammer.

In dit geval ben ik enorm benieuwd naar jouw verklaring

Er valt weinig uit te leggen. Iedereen heeft de film toch gezien, valt weinig anders over te zeggen.

Threeohthree

Feitelijk heb je nu niets uitgelegd, behalve dan het feit dat je de film niet zo bijzonder is. ik kan je zo 5 argumenten geven waarom het een droom is en waarom het uiteindeijk realiteit zou kunnen zijn.

Tuurlijk kun je zeggen dat het uiteindelijk niet boeit, maar als je dan toch gaat vissen naar een conclusie vind ik het wel behoorlijk makkelijk om te zeggen dat er zelfs dan maar één conclusie mogelijk is. En hem dan ook nog eens niet geven, want eerlijk gezecht ik heb de film 3 keer gezien, heb alle details opgeschreven maar noem het fouten van Nolan of niet ik blijf erbij dat het twee kanten uit kan.

Naomi Watts

Dat mag jij vinden natuurlijk. Al zie ik weinig multi interpretabels aan deze film (en dus valt er weinig uit te leggen van mijn kant).

avatar van rep_robert

Eens met NW, hebben we wat gemist waardoor de film ineens op meerdere manieren te interpreteren valt? Nolan = geen Lynch. Hoeft wat mij betreft ook niet, alleen dat mensen je van alles proberen aan te praten met Inception is gewoon lachwekkend.

Naomi Watts

Dat tolletje op het einde, valt ie of valt ie niet. Zo diepzinnig is Nolan

Threeohthree

Schoenen van de kinderen zijn in het begin(droom) anders dan op het einde(vul zelf maar in) Cobb draagt een wedding band in zijn droom en doet dit op het einde niet (vul zelf maar in) Heef t Cobb met zijn vader afgesproken of is dit een projectie? Er is wel een telefoon aan boord (vul zelf maar in) Cobb gebruikt Mal haar totem weet hij dan uiteindelijk wel zeker of hij droomt of niet? (vul zelf maar in)

Zo zijn er nog tientallen details die invloed kunnen hebben op de interpetatie van het publiek, of het nu werkelijkheid is of niet. Jullie schijnen het beiden te weten, dan ben ik beniewd naar wat de eindconclusie nou definitief is.

Naomi Watts

Vind ik nou niet echt plausibele clues, en niets wijst er op dat dat met die ringband, de schoenen van de kinderen etc. geen continuity mistakes zijn. Zo kan ik in meerdere films wel theorieën gaan bedenken. Bovendien vind ik die zaken onvoldoende om uit te gaan van meerdere theorieën. Ik wil dan wel wat standvastigers zien.

Threeohthree

Duidelijk. Daar kan ik in komen. Ik zelf ben een persoon die overal iets achter zoekt, en niet alleen in films. Ik neem het niemand kwalijk die dit fouten van Nolan noemt, want dat is natuurlijk mogelijk. Omdat ik de film goed vind, denk ik natuurlijk dat hij het bewust heeft gedaan.

Natuurlijk kun je ook zeggen dat hij dit heeft gedaan zodat je alles recht kunt lullen. Het is het één of het ander.

Naomi Watts

Het is je goed recht om hier meer achter te zoeken, en ik kan dit ook wel begrijpen nu ik je er over heb horen spreken (en dat doe je met veel passie, erg mooi) maar ik heb helaas wat 'meer' nodig.

Threeohthree schreef:

Je legt het uitstekend uit,dit toont de magie van deze film,geen standaard filmpje dus.

Daarom de mensen die een stem onder de 3 geven,dat begrijp ik simpelweg niet.

avatar van rep_robert

Tsjah, wij begrijpen ook niets van jou Dus dat streept elkaar wel mooi weg.

rep_robert schreef:

Tsjah, wij begrijpen ook niets van jou

Je bent lekker bezig he?

avatar van rep_robert

Zeker weten, je staat in mijn gebruikersupdates. Dus elke keer als jij onzin verkondigt kan ik dat lekker zien

avatar van Max Verheij

Max Verheij

Vorige week naar de bios gegaan om na veel goede verhalen de film maar is te bekijken. En ja hoor de verhalen hebben het naar mijn mening volledig waargemaakt. Een hele vette verhaallijn met goed acteerwerk en een goede combinatie van actie en spanning. Een echte aanrader!

rep_robert schreef:

Ja maakt me niet uit hoor,elke keer als jij wat roept dan zie ik dat ook,dus dat zegt weinig.

avatar van mauzst

mauzst

88Fabian schreef:

Daarom de mensen die een stem onder de 3 geven,dat begrijp ik simpelweg niet.

3 sterren kan ik nog begrijpen maar mensen die hier een 0,5 of 1 voor geven hebben gewoon thuis, eventueel in verdoofde staat, naar een cam-versie zitten turen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

mauzst schreef:

Of hebben gewoon een andere smaak, waarom is dat zo lastig te begrijpen?

avatar van mauzst

mauzst

Andere smaak ja.. Maar dan blijft het toch nog steeds een film met prachtige special effects, geweldige muziek en prima acteerwerk van DiCaprio? Je kunt een film als deze toch niet zó laag beoordelen, ondanks dat het verhaal je misschien niet aan staat?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

mauzst schreef:

Dat is allemaal subjectief.

avatar van rep_robert

Vind DiCaprio hier echt op de automatische piloot staan. Zoals Reinbo ook al heeft gezegd, zijn rol+spel lijkt haast wel een kopie van Shutter Island.

Special Effects zijn inderdaad wel mooi, maar de algehele look komt vrij grauw, saai, kil en dood over(Limbo, sneeuwwereld). Houd daar totaal niet van, doe mij dan liever het vrolijke, kleurrijke karakter van Avatar waar ik persoonlijk veel meer kan genieten. En de muziek is hier ook al genoeg gezegd, tilt de film niet naar een hoger niveau.

avatar van Jesse93

Jesse93

De dromen moesten realistisch lijken, als je dan de omgeving van Avatar gebruikt denk ik niet dat dat zo goed zal lukken

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Dromen zijn bijna nooit realistisch.

avatar van Bartt88

Bartt88

Lucide dromen wel.

avatar van Stephan

Stephan

Sow... daar kan ik nog een mooi verhaal over vertellen

avatar van Miss Sway

Miss Sway

Bartt88 schreef:

Lucide dromen wel.

Nee hoor, hoeft helemaal niet.

avatar van Persian_Sara

Persian_Sara

Ik heb deze film vorige week in de bios gezien, keek er erg naar uit (door de trailer was ik erg onder de indruk). Helaas merkte ik toch al na ongeveer een half uur/3 kwartier dat de film niks voor mij was. Wat ik wel indrukwekkend vond waren de special effects die zeker goed gelukt zijn en heel het verhaal vind ik ook erg origineel, maar het was toch wat te veel fantasie voor mij..

avatar van Bartt88

Bartt88

Miss Sway schreef:

Nee hoor, hoeft helemaal niet.

Nee, ik verwoordde het inderdaad niet helemaal goed. Maar je hebt er de invloed op die het realistisch kan maken.

avatar van Miss Sway

Miss Sway

Bartt88 schreef:

avatar van Turboschaap

Turboschaap

Aardige film maar helaas niet echt mijn genre, daardoor heeft het mij ook niet echt weten te boeien.

avatar van chevy93

chevy93

planet_of_death schreef:

Dromen zijn bijna nooit realistisch.

Hangt er vanaf hoe je het bekijkt. Meestal is de omgeving een echte bestaande omgeving. In mijn dromen dan althans.