Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
grovonion
Nolan weet goede films te maken en Dicaprio weet ze uit te kiezen, zoveel is duidelijk.
DB10
Zo, dat was zelfs nog beter dan ik had verwacht! Had er sowieso wel zin in met Nolan als regisseur en dat heeft ie dus volledig waar gemaakt. Het zag er echt geweldig uit. De scene zoals op de poster te zien is, was erg mooi gedaan. Verder vond ik vooral Limbo er erg gaaf uit zien, die volledig gecreëerde stad, geweldig! .... komt waarschijnlijk toch de planoloog in me naar boven. Het verhaal zelf is dan ook nog eens de moeite waard, prima uitgewerkt. Mijns inziens was het allemaal nog goed te volgen, ook de subplotjes.
Leonardo di Caprio bewijst maar weer eens dat ie momenteel tot de beste acteurs ter wereld gerekend kan worden. Daarnaast vooral Tom Hardy erg sterk en ook Joseph Gordon-Levitt was ook prima. Ellen Page vond ik dan weer niet zo bijzonder, gelukkig ziet ze er wel erg leuk uit. Verder paste ook de muziek van Hans Zimmer perfect bij de film, vooral het nummer 'Time', aanrader.
Maar goed, het grootste pluspunt vond ik toch wel het laatste deel van de film. Vanaf het moment dat de auto van de brug rijdt ... echt geniaal. De verschillende tijden, de zwaartekracht. Vooral in het hotel was erg mooi, maar ook de actiescene in de sneeuw was prima. Mooiste was echter toch nog wel weer in Limbo... prachtige en sfeervolle wandeling door de stad! Allemaal precies op de juiste manier in elkaar geweven.
Vijf sterren dus en mijns inziens de beste film van de laatste paar jaar.
Nand
Met stip op één de rol van Ellen Page, vond haar ontzettend leuk als Juno, maar hier heel vervelend.
Je bent zeker al de 5e die hier een opmerking over heeft gegeven. Mijzelf inclus. Ellen Page zelf was niet echt het probleem voor mij, ik denk dat haar script het probleem was. Haar personage was gewoon niet overtuigend. 1 Moment is ze een studentje die niets weet over dromen, het ander moment zit ze Leo te waarschuwen en weet ze er alles van.
En het was trouwens ook overduidelijk dat ze haar in de film hebben gestoken om de kijker op de hoogte te houden. Zonder Ellen zou de kijker totaal niet mee kunnen. En tegelijkertijd doet ze halverwege de film alsof ze alles beter weet.
Nee, haar rol was gewoon te doorzichtig en irriterend. Spijtig, ze kan wel acteren, zoveel is zeker.
Inderdaad, haar rol is zo freakin oppervlakkig dat je er gewoon boos van kan worden. Je ziet haar een paar keer puzzelen en opeens is ze koningin van de droomwereldjes maken, overigens komt dat totaal niet naar voren hoe ze die werelden heeft gemaakt en wat haar invloeden zijn.
RealLife
Prachtige film, als het onderwerp je echt interesseert word je gewoon helemaal meegezogen en het laat je niet meer los. 5* en met stip de beste film die ik ooit gezien heb.
Lotte Rover
Mooie film! Prachtig verhaal en zeer goede videobeelden. Soms moeilijk te volgen, maar het einde was wel weer erg sterk.
vantagev82
Leuk, apart, interessant en heel soms wat langdradig. Toppertje maar niet één die lang zal blijven hangen.
fivipat
Te gekke film die ik zeker nog een keer wil zien om hem nog beter te doorgronden. Special effects fantastisch. Vooral de gevechten in de gang tegelijkertijd met de wagen die van de brug valt
dannydekoning
Wat een meesterwerk! Schitterende film. 148 minuten aan het beeld gekluisterd. Mijn nieuwe nummer 1 daarom 5 sterren van mij
10-StepKill
kzou het eerder "te simpel" noemen
Hahah, ja. Ik zie dat Lotte Rover haar bericht aangepast heeft. Er stond eerst een hele theorie van 30 regels. Nu niet meer, dus mijn berichtje is nu ook weg.
booyo
Doe je ook snel.
Ik verbaas me ook over het aantal mensen dat deze film gelijk als 1 in hun top-10 neerzet. Persoonlijk kan ik de beste film aller tijden niet na één keer kijken bepalen.
chevy93
*kijkt naar zijn nummer 1*. Yes, 2 keer bekeken!
Sommige mensen houden niet van herkijken en doen dat dus ook niet. Ook heeft de top 10 voor iedereen andere (morele) waarde. Als ik zie hoeveel moderne films in de top 10 staan van mensen.
rupert78
Van mij geen recensie want deze staan er al genoeg op deze site voor deze film. Gisteren gezien en ik moet zeggen een prachtige film. Eentje die, ondanks de vele "quasi intelligente" recensies, je toch tot het nadenken zet. Drie niveua's, 4 verschillende tijden, pfff omdat allemaal bij te houden kun je het vergeten als passieve bioscoopkijker!
Even nog een leuke opmerking en ik weet niet of deze in de voorgaande 2654 berichten al gemaakt is:
Wat een prachtige woordgrap: Dom Cobb als hoofdpersonage. Doet je denken aan Domkop
hahah
sonyjh
film is niet zo ingewikkeld, maar toch raad ik aan om hem een 2de keer te kijken.
De 2de keer vond ik hem echt nog beter
martijn77
Mooie film en met veel oog voor detail gemaakt. En zoals dat tegenwoordig gaat met de nodige hype gepaard. De verwachtingen waren torenhoog en worden wel waar gemaakt, zij het op een droge en soms wat plichtmatige manier. Neemt niet weg dat de actie en het plot een zeer vermakelijke blockbuster opleveren waarbij je net niet teveel hoeft na te denken, beter van niet zelfs want dan wordt het een beetje silly.. Wat dat betreft kan je de film het beste volgen met droomlogica; als je het kan dromen, kan je het ook filmen. De laatste scene is een goed voorbeeld van een 'plot-twist' die je van mijlenver ziet aankomen maar op zich wel werkt. Een mindfuck kan je het niet echt noemen als het met zoveel bombast wordt aangekondigd. Nolan heeft wat dat betreft rauwer en interessanter werk gemaakt (Following, Memento).
Al met al zeer goed vermaakt bij deze film; 4 *
chevy93
@rupert78 Is die combinatie ooit voorgekomen in de film? Ik geloof het niet. Wel vind ik Cobb een slecht gekozen naam. Dom betekent in het Engels niets, maar bij Cobb moest ik elke keer aan een cop denken. Zeker als de ondertiteling langzamer is dan het woord, is dat irritant.
jipt
Zeker als de ondertiteling langzamer is dan het woord, is dat irritant.
Ik vond Domkop trouwens wel een geinige naam
grovonion
Nog een bedenking qua foute logica in de film. Dat de hersens 10x keer sneller werken in de eerste droom en dus de tijd 10x sneller verloopt dan in werkelijkheid, kan ik wel inkomen. Maar het blijven slechts 1 stel hersens. Dus tweede, derde of honderste niveau van de droom, het blijft 10x sneller en niet cumulatief zoals in de film.
En dan nog een vraagje (ik weet niet of die al is beantwoord in de 10 pagina's op dit forum): redelijk tegen het einde, als Robert Fischer zijn onkel uit het busje red en ze aan de oever gaan zitten. Even later is Onkel Peter weer Eames zonder dat dit Robert lijkt op te vallen. Waarom?
chevy93
Dan moet je een betere versie kijken (bioscoopje pakken ofzo)
martijn77
Cobb zou fonetisch aan het Engelse woord cobweb kunnen doen denken.. Een spinnenweb. Wat Cobb de spin maakt die webjes weeft om anderen in gevangen te houden en uit te zuigen; extraction. Bij veel spinnen is het gebruikelijk dat na de paring het vrouwtje het mannetje opeet (inception..?). Bijkomend toeval dat een dreamcatcher op een spinnenweb lijkt? Vast wel. Of toch niet?
En de lineaire snelheid waarmee je hersenen tijd registreren lijkt mij enorm variabel. Waarom lijken heftige gebeurtenissen zich af te spelen in slow-motion, waarom vliegt de tijd als je lol hebt? Het is geen wetenschappelijke docu over dromen; het is een film die moet ogen als een droom zoals een droom lijkt op een film. Probeer er nou ook gewoon een beetje dom van te genieten.
panjoe
Inderdaad, dat had ik al eerder gepost hier. Maar zonder dat gegeven klopt de hele film van geen kant meer dus daar kan je maar beter niet aan denken
jipt
En zijn vrouw is Mal.
Dom & Mal, zal het expres gedaan zijn voor ons Hollanders?
bawimeko
4,5 ster, met de mogelijkheid om een halve op te waarderen of te devalueren; dit is er zo één die je later op de DVD na wil kijken! Nolan blijft heel goeie films maken die met kop en schouders boven veel andere blockbusters blijven uitsteken!
88Fabian
Kwam deze tegen

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption