• 9.378.688 stemmen

Genre: Thriller / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe en Joseph Gordon-Levitt

IMDb beoordeling: 8,8 (2.782.477)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot Inception

"Your mind is the scene of the crime."

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had. Nu krijgen Cobb en zijn team van specialisten een nieuwe taak aangeboden. Een 'laatste' taak die ervoor kan zorgen dat Cobb zijn oude leven weer terugkrijgt. Deze taak is niet het stelen van een idee, maar het plaatsen van een idee. Als ze slagen, dan kan het de perfecte misdaad zijn. Maar er is ook een levensgevaarlijke vijand, iemand die altijd Cobb's volgende zet lijkt te voorspellen...

chevy93

Zoals ik al zeg, de heist zelf.

SaNDuTjE

De motieven waren wel erg zwak, voor de overige personages ontbrak die zelfs.

chevy93

Je kunt ze zwak vinden, maar iedereen had toch echt een motief. Voor Cobb was dat zijn vrijheid, voor Saïto was dat behoud van zijn bedrijf en voor de rest was het geld.

SaNDuTjE schreef:

De motieven waren wel erg zwak, voor de overige personages ontbrak die zelfs.

De monopolie niet uit handen geven lijkt me als zakenman toch een niet al te klein belang. Van wie was het motief dan zwak? Bij de één geld, de ander ervaring.

avatar van Reinbo

chevy93 schreef:

Motieven die mij als kijker gestolen konden worden.... Heb ze ook zelden zwakker gezien.

Ze zeggen weleens, de film is zo goed als de bad guy, hier was helemaal geen bad guy....

Beste gek eigenlijk, daar waar Nolan's vorige succes voor 90% te danken was aan de bad guy, is hij 'm hier vergeten....

Naomi Watts schreef:

Stuk voor stuk waren ze zwak omdat je goed moest opletten om ze niet te missen. Een motief moet niet alleen uitgesproken worden maar er moet ook naar gehandeld worden en daar horen ook bepaalde emoties bij, zoals bijvoorbeeld de hunkering naar geld en macht door de zakenman. Dit ontbrak totaal, het werd zelfs bijna een held in de 2e droom en van de keiharde zakenman ontbrak ieder spoor.

Naomi Watts

Dat ben ik met je eens. Ik vond al die handlangers ook er maar een beetje passief bij lopen en ze vonden alles best.

chevy93

Ze worden niet betaald om dwars te zitten

Het plan is overigens grondig doorgesproken (zij het grotendeels achter de schermen).

Naomi Watts

De film ligt me niet echt vers in mijn geheugen, maar gebeurde het niet erg vroeg tijdens hun missie dat het zo tegen zat dat Cobb er de brui aan wou geven? Daar had ik wel meer tegenstand van ze verwacht eigenlijk . Toen kwam Page geloof ik met een oplossing.

Beetje vaag omschreven, maar het staat me ook niet meer zo goed bij.

chevy93

Bedoel je aan het begin van de film? Of het begin van de Inception?

Naomi Watts

Nee, een aan het begin van de inception. De eerste droomlaag was dat geloof ik (vlak nadat ze door die trein geramd waren meen ik).

chevy93

Dat is een goede vraag. Ik geloof dat het iemand anders was. Op dat moment vertelde hij dat je dood gaat, als je in de inception dood gaat. Ik meen te herinneren dat hij zei dat ze gewoon door moesten gaan en dat ze maar snel moesten zijn.

avatar van donemans

donemans

leuk bedacht allemaal hoor, maar wat een knullig hoog hollywood gehalte zeg. één van de minste nolans

avatar van bauwens

bauwens

Naomi Watts schreef:

Beetje vaag omschreven, maar het staat me ook niet meer zo goed bij.

Eames wou er mee ophouden en zijn slaapmiddel voor een week uitzitten op het eerste level. Cobb maakte hem toen haarfijn duidelijk dat ze door moesten gaan of anders om zouden worden gebracht door het bewapende onderbewustzijn van Fischer. Ze rebelleren wel maar wel heel zwakjes vind ik.

chevy93

Ze hebben dan ook niet echt veel tijd en ruimte om te kibbelen.

avatar van gortdroog

gortdroog

Klop hier het gemiddelde wel van?? Ik heb deze film nog niet gezien maar 4,23, als ik de recenties zie denk ik dat het gemiddelde flink omlaag moet...

avatar van Ceeda7

Ceeda7

De laatste posts zijn recensies van Inceptionhaters (of koppige notoire domooren volgens newG). Voor enthousiaste mensen die de film liefhebben raad ik je aan even verder te kijken.

avatar van hug0o

hug0o

gortdroog schreef:

Een mening is een mening dus niks zou omlaag moeten omdat anderen er anders over denken?

Denk dat sommigen hier vergeet dat je van films als deze moet houden. Mensen zoals Reinbo vergeten dit volgens mij nog wel is. Zo vond hij La vita e bella ook slecht omdat het niet realistisch was, wat dit toch wel aantoont. Je moet een film afrekenen op wat het wil zijn, niet wat jij wilt dat het is. Soms kijk ik ook een film waarvan ik achteraf denk: dit is niks voor mij. Maar daar heb ik dan ook gewoon geen mening over. Ik snap bijvoorbeeld dat mensen Star Wars geweldig vinden, maar het is niks voor mij. Reinbo wil blijkbaar een film vol motieven en nog veel complexer aangezien hij mensen dom vind die dit complex vinden. Maar misschien moet hij is gaan nadenken en tot de conclusie komen dat hij er het verkeerde van verwacht en hij voortaan wat minder egocentrisch is in het beoordelen van films.

bauwens schreef:

Die bedoelde ik ja. Vond dat rebelleren ook wel erg matig.

Ceeda7 schreef:

De laatste posts zijn recensies van Inceptionhaters. Voor enthousiaste mensen die de film liefhebben raad ik je aan even verder te kijken.

Wat een onzin. Alsof liefhebbers opeens een betere kijk erop heeft dan wat jij 'haters' noemt.

Ceeda7 schreef:

Geen verrassend bericht van een 'Inceptionliefhebber'.

Ik ben er met hoge verwachtingen heen gegaan maar het is hem niet geworden...

Misschien is dat wel een placebo effect bij sommige mensen die de film wel ontzettend goed vinden

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Jullie geven er weer een verkeerde dimensie aan, wat op IT vaak gebeurd. Gortdroog vraagt zich af hoe het komt dat he gemiddelde zo hoog lag, omdat hij zag dat er veel negatieve recencies te zien zijn op de laatste pagina's, waar ik respect voor heb. Daarom zeg ik:

Of moet ik snel het woordje Inceptionhater vervangen

chevy93

Wat een leuke, subtiele cirkelredenering is

avatar van Ed Lauwerens

Ed Lauwerens

Ook met hoge verwachtingen gaan kijken, maar vond het niets. Weinig dynamiek, veel te ingewikkeld en de personages niet echt uitgediept - vlakke film wat mij betreft. Ja, het zat wel heel geraffineerd in elkaar, maar het kon me gewoon niet boeien, de film pakte mij niet. Prima als anderen er anders over denken, maar dat was mijn beleving.

avatar van Cattinroof

Cattinroof

Reinbo schreef:

Dat zal nooit lukken, die staat echt heel stijf aan kop. Snap er weinig van, maar blijkbaar raakt het bij 90% de juiste snaar.

Het is gewoon een prachtige film, maar bij mij staat ie ook niet op 1. Geen een film, er zijn teveel mooie films.

avatar van Cattinroof

Cattinroof

Ed Lauwerens schreef:

Wat vond je er dan ingewikkeld aan? Het is ingewikkelder dan de standaard zomerfilm ja maar door middel van Ariadne werd alles toch kristalhelder uitgelegd?

avatar van Theunissen

Briljant maar zo complex dat het vrijwel niet te snappen is. Volgens mij dachten de filmmakers "we gaan een film maken die we zelf niet snappen, misschien dat het publiek er wel iets van snapt".

Ik vond het scenario zeer origineel en de cast vond ik zeer goed (iedereen speelde meer dan uitstekend). Het verhaal is zeer boeiend de special effecten zien er zeer fraai uit maar zoals eerder gezegd het is zo complex dat je de film waarschijnlijk een aantal keren moet zien om hem echt te snappen.

Een droom in een droom in een droom in een droom in een droom. Ik denk dat ik straks ook maar eens ga dromen.

avatar van louisvf

louisvf

Cattinroof schreef:

Je hebt dan ook maar één stem .

avatar van louisvf

louisvf

Theunissen schreef:

Ik snap niet echt wat er complex is aan deze film...

Misschien moet je eens vertellen wat je niet snapt, wie weet kom ik zo ook nog iets tegen...