• 9.378.688 stemmen

Genre: Thriller / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe en Joseph Gordon-Levitt

IMDb beoordeling: 8,8 (2.782.477)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot Inception

"Your mind is the scene of the crime."

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had. Nu krijgen Cobb en zijn team van specialisten een nieuwe taak aangeboden. Een 'laatste' taak die ervoor kan zorgen dat Cobb zijn oude leven weer terugkrijgt. Deze taak is niet het stelen van een idee, maar het plaatsen van een idee. Als ze slagen, dan kan het de perfecte misdaad zijn. Maar er is ook een levensgevaarlijke vijand, iemand die altijd Cobb's volgende zet lijkt te voorspellen...

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Dat nam ik dus niet aan... doe ik nog steeds niet.

avatar van Poepgezicht

Poepgezicht

planet_of_death schreef:

Hoppa, jij snapt het.

Geef jij redelijke films maar 1 ster?

avatar van Sgerrard_8

Sgerrard_8

Ach ja, ik blijf er bij, men had Nolan maar geen 200 miljoen moeten geven...

avatar van Reinbo

Waarom niet? Een hoop mensen vinden het prachtig en het brengt zijn geld ook weer op. Op zich juich ik toe dat ze ook in nieuwe scripts durven te investeren, remakes en vervolgfilms te over.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Reinbo schreef:

Dat schrijft hij toch ook...., (neem aan dat het sarcastisch bedoeld was van PoD.)

Ik hoop het.

avatar van movieonly

movieonly

Blijft hoog scoren, even laten bezinken en aan het einde van de bioscoopvertoningen nog een keertje kijken in een heerlijke lege bioscoopzaal.

avatar van movieonly

movieonly

Reinbo schreef:

Het verhaal gaat eigenlijk ook nergens over. Waarom wil die Japanner die bedrijven kopen? Wat is er erg voor de erfgenaam als die het verkoopt? En who cares of Cobb zijn kinderen terug ziet? Mee dan twee ruggetjes krijgen we niet te zien, misschien zijn het wel vreselijke etters.....

Er is werkelijk niets wat op het spel staat dat boeiend is.....of ook maar iemand zou kunnen interesseren. We krijgen heel veel info over hoe het truukje werkt, maar leren niets over hetgeen op het spel staat of waarom de personages iets willen cq uberhaupt hieraan meewerken.

Jij heb ook geen leven , je zit die film al weken af te zeiken.

Bovenstaand geldt voor bijna elke film en als ze alles uit moeten leggen had de filmmaker 12 uur nodig gehad.

avatar van louisvf

louisvf

Reinbo schreef:

Waarom zou dat nu sarcastisch bedoeld zijn? Hij vind het namelijk ook een slechte film en ziet ook niet in wat sommigen hier zo moeilijk/geniaal aan vinden...

avatar van miner

miner

Heb vorige week deze film in de Bios gezien, en viel toch behoorlijk tegen als ik vergelijk met de score hier.

Ik vond de film zeer langdradig, ik had na 15 minuten alles wel gezien.

Bij het verhaal had ik het idee dat er veel meer mee kon gebeuren, het leek allemaal heel spectaculair maar het sloeg vrijwel nergens op.

De enige rede waarom ik dit een 2.5* ster geef is omdat ik me absoluut niet verveeld heb tijdens de film, mooie special effects en zat eigelijk hele tijd te wachtten op een twist of iets in die richting, daardoor kon ik de aandacht er nog wel bij houden, maar dat zat er ook helaas niet in.

2,5* voor behoorlijk wat mooie shots en de muziek

avatar van Ceeda7

Ceeda7

louisvf schreef:

Er zit gewoon geen logica in. Hij zegt dat mensen die de film niet snappen en slecht vinden, meer punten zouden geven, waardoor het globale cijfer van de film hoger zou liggen dan normaal.

Wat eigenlijk onpersoonlijk is en trouwens totaal niet past. Want users die de film slecht vinden zoals Reinbo en jij geven toch ook niet meer sterren omdat je de film zogezegd niet zou snappen.

Daar komt het beetje op neer. Dus jij moet niet akkoord zijn met z'n post dan.

avatar van hug0o

hug0o

miner schreef:

Ik vond de film zeer langdradig, ik had na 15 minuten alles wel gezien.

2,5* voor behoorlijk wat mooie shots en de muziek

Hoe kan je na 15 minuten alles hebben gezien terwijl dit alleen een intro is van het hele concept en de echte ''missie'' pas na iets van een uur begint?

avatar van Mandchu

Mandchu

In een woord geweldig!!! Eindelijk eens een orginele film die goed in elkaar zit! Grote pluim voor Christopher Nolan

Reinbo schreef:

. Er is duidelijk gezegd dat dat bedrijf zo groot gaat worden dat het een supermacht wordt. Waar men toch wel naar redelijk zekerheid de conclusie uit kan gaan trekken dat dat op een gegeven moment misschien wel een monopolie kan gaan worden.

Reinbo schreef:

Dit meen je toch niet serieus? Moet er dan nog een half uur bij waarin getoond wordt wat voor engeltjes het wel niet zijn? Sorry hoor, maar dit vind ik echt raar commentaar, zeker van jou.

avatar van newG

newG

Skinny Binny schreef:

Nolan is een genie. Hij maakt een redelijke film, die vervolgens gehyped wordt als een complexe film waarvan iedereen denkt: die moet ik wel goed vinden anders denken ze dat ik dom ben. Vervolgens gaat iedereen hard roepen hoe briljant-i wel niet is en mensen die het niks vonden worden weggezet als notoire domoren, waardoor die dan ook maar zeggen dat ze hem goed vinden.

Een pluim voor je perfecte verwoording,

It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without accepting it.

Aristotle

chevy93

Andersom precies hetzelfde. Zodra de massa het goed vindt, wordt er gelijk gezegd dat het kuddegedrag is...

AddictedToMovies

Ik snap Aristoteles niet helemaal; 'to entertain a thought'. Zijn wij dan die gedachten die vermaakt worden door de educated mind zonder dat wij het accepteren? Of vermaakt de educated mind zijn eigen thought/gedachte zonder het te accepteren? Of is het gewoon dat de educated mind iemand ander's gedachte (in)ziet, zonder het te accepteren? Ik denk dat laatste, maar wat heeft dat dan met de discussie te maken? Doel je op jij als kijker de educated mind die Nolan's thought accepteert? Of is Nolan de educated Mind, en wat accepteert ie dan?

avatar van newG

newG

het sloeg op wat Skinny Binny zei

Als de grootste groep de film goed vind en mensen die hem juist niet goed vinden dat zeggen, dat zij al snel als rebel/dom aanzien worden(hoewel ik de negatieve argumentatie hier veel doeltreffender vind dan het positieve), waardoor anderen afgeschrikt worden en hun "negatieve" mening wat verbloemen in hun stemgedrag. Ik vind het wat arrogant verwoord maar ja hij heeft het zo gezegt, je zou educated mind het tegenovergestelde kunnen noemen van kuddegedrag (zonder nadenken de rest volgen...) Veel nagatiefstemmers zien het briljante concept waar iedereen zo om schreeuwt wel , maar dat weegt niet op tegen de iet wat flauwe standaard uitwerking en de vele fouten in de film.(de gedachte van een hoge stem wordt "geëntertained maar komt er niet van "whitout accepting it) Waarbij ik totaal niet bedoelde dat alle positiefstemmers dommerikken zijn, want ik voel weer een berg kritiek komen

Eigelijk zocht ik meer een quote dat de massa enkel vooruit kijkt maar dat een individu al eens links en rechts durft kijken.

En wat is daar erg aan?

chevy93 schreef:

Nee, wat mij betreft had de hele verhaal lijn geskipt kunnen worden, maar als je die er dan toch in stopt, zorg dan tenminste dat die kinderen en de relatie met hun vader een beetje geladen wordt, nu konden die kinderen en of er wel of geen hereniging plaats zou vinden mij gestolen worden. Vind ook dan een dergelijk sentimenteel thema niet bij een actie/thriller past, maar dat is persoonlijk.

Je kan toch moeilijk gaan beweren dat Nolan wel enig belang aan het al dan niet slagen van de missie heeft gekoppeld.

avatar van _manga_

_manga_

tegenvaller, zeker geen slechte film maar ik had er meer van verwacht

avatar van miner

miner

hug0o schreef:

Daar bedoel ik mee dat ik na 15 minuten net zo goed uit de zaal had kunnen stappen, want het ''echte'' verhaal interesseerde me vrij weinig tot niets.

avatar van ruud_sengers93

ruud_sengers93

Ik ben het helemaal met Skinny Binny eens. Meneer Nolan heeft een lekker moeilijk verhaal in zijn film verwerkt, waardoor iedereen 'denkt' dat dit een hele goede film is, omdat we onszelf anders als dom beschouwen.

Verder vond ik de film wel mooi gemaakt en top acteerwerk. Ook de muziek speelde een belangrijke rol in de film. Wel mooi dat er een soort Matrix-achtig tintje aan de film zat, dat de wereld waarin wij leven niet de werkelijkheid is.

Al met al toch 3*

newG schreef:

het sloeg op wat Skinny Binny zei

Duidelijk. Goed stuk, maar ik vond het wel een goede film.

En wat is daar erg aan?

Misschien dat zijn bedrijf dan kapot gaat?

chevy93 schreef:

Misschien dat zijn bedrijf dan kapot gaat?

En vind ik als kijker erg?

AddictedToMovies

Tuurlijk. Een rijke klotekapitalist die even met zijn ogen knippert en een vliegmaatschappij koopt moet natuurlijk wel meer winst krijgen!

chevy93

Nee, maar jij vraagt wat er erg aan is als dat bedrijf zo groot wordt. Dat heeft niks met erg vinden te maken. Het gaat om het feit dat Cobb het doet, zodat hij zijn kinderen weer kan zien.

avatar van MrMitch

MrMitch

Gister in een zo goed als lege bioscoop zaal gekeken.

Deze film bleef me boeien!

Echt een van de betere films die ik de afgelopen tijd gezien heb.

Een film die goed in elkaar zit, en geweldig gespeeld van Leo.

avatar van rep_robert

Voor als ie nog niet is gepost, hoe Inception werkelijk in elkaar zit uitgelegd in 1 foto!

chevy93 schreef:

Voor dergelijke sentimentele zooi ben ik niet te porren...

avatar van 10-StepKill

10-StepKill

rep_robert schreef:

Als je van bullshit dan toch een boeiende, meeslepende ervaring hebt gemaakt, lijkt mij dat toch mission accomplished!