Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had. Nu krijgen Cobb en zijn team van specialisten een nieuwe taak aangeboden. Een 'laatste' taak die ervoor kan zorgen dat Cobb zijn oude leven weer terugkrijgt. Deze taak is niet het stelen van een idee, maar het plaatsen van een idee. Als ze slagen, dan kan het de perfecte misdaad zijn. Maar er is ook een levensgevaarlijke vijand, iemand die altijd Cobb's volgende zet lijkt te voorspellen...
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
louisvf
Zijn genoeg films die de perfectie halen en een 5* verdienen... Dus wat je zegt lijkt me vreemd, een film die je bijna perfect vind geef je toch gewoon een 4.5. Of een 4 als je hem dan nog eens kan vergelijken met iets beter.
Ceeda7
Volgens mij wel, maar niet volgens newG. De films die 5 sterren krijgen verschillen trouwens gevoelig van mijn 4.5's. Meestal door emotionele waarde, of door een totale kaakslag in je aangezicht.
Maar we zijn aan het afdwalen, het gaat over Inception.
Shaky
Wat een heerlijke film. De film bleef me van begin tot eind boeien.
Absoluut een aanrader.
planet_of_death
Ik moet er gewoon een beetje om lachen. Kom mensen wat is hier nou zo geniaal aan?
newG
Maar we zijn aan het afdwalen, het gaat over Inception.
Nee louisvf zegt net wat ik zeg. Jij geeft toe dat Inception de perfectie benaderd maar heel wat fouten heeft, geeft toch een 5*
Maar kan nergens krijg ik dan een antwoord waarom je dan geen 4* of 4.5* geeft, aangezien deze cijfers puur mathematisch gezien "de perfectie benaderen" en een 5* "de perfectie is". En nee, met wiskunde kan je niet discusieren...
AmazingPP
Ja, dat vroeg ik mezelf dus ook af. Het zal wel aan mij liggen denk ik dan. Of aan de rest van de wereld.
bassie200
Had het ook hoor. Zeker geen slechte film, maar absoluut niet zo'n hoog cijfer waard.
Verhaal was leuk bedacht en de special effects waren ok, maar ik von dhet allemaal veel te langdradig! Had zeker het laatste half uur zoiets van, brei er nu alsjeblieft een einde aan!
BlueVelvet
@newG: een beetje een flauwe discussie. Ik ken geen enkele film die ik perfect vind. Films die heel dicht bij perfectie komen krijgen een 5. Net zoals ik geen film ken waarop het antoniem van perfectie van toepassing is (dat zou namelijk twee uur lang een zwart beeld met ruis zijn), maar films die dichtbij komen krijgen 0,5*.
En als je het wiskundig wilt bekijken: iedere film die 4,75* of meer verdient krijgt een 5*, niet alleen de letterlijk perfecte films.
Maar dit hoort allemaal in het topic Hoeveel zijn jouw sterren waard?
wesleybond
Hèhè.. eindelijk eens een film met een fatsoenlijk verhaal. Dat niet alle karakters goed uitgewerkt zijn maakt me niets uit. Sterker nog, dat zou alleen de vaart uit te film halen.
Dit word een van de toppers van 2010. Toch geen 5 sterren voor paar foutjes die overigens niet storend zijn bij het kijken van de film.
4,5 *
Threeohthree
Dat is nu juist het geniale aan deze film, Nolan weet zowel de fans van deze film als de teleurstellende menigte met vraagtekens achter te laten
Vraagtekens?
Ik zit niet met vragen hoor. Nja wel met vragen, waarom Nolan er bepaalde dingen in stopt die de film langdradig maken
Zelfde geldt voor Page haar rol, wat een oppervlakkig personage zeg. Het bouwen van dromen wordt zo zwak uitgewerkt in deze film. Laat haar er dan uit...
Threeohthree
Dus vraagtekens, hoeven niet per se in positieve zin te zijn
Ja, zo kan ik ook mn vraagtekens bij 2001: A Space Travesty zetten, waarom ze zo'n boutfilm van een 26 miljoen Dollar budget weten te maken
Threeohthree
Wederom, een geniale film *Cough*. Maar waarschijnlijk deed Nolan het gewoon om jouw en anderen te pesten, wie weet. Zit er toch nog wat humor in deze film verborgen. Leuk
ApoJapo
Ben benieuwd waar deze film staat over een half jaar wat cijfer betreft. Shutter Island stond ook een tijdje boven de 4,x maar heeft toch aardig wat moeten inleveren.
notsub
Dit is een prachtige en bovenal originele film. Inception is gebaseerd op een een zeer gaaf idee en dat wordt ook nog eens goed uitgewerkt. Makkelijk is de film niet, maar visueel is het een lust voor het oog. Vooral de inhoud is zeer interessant en de 148 boeiende minuten vlogen aan mij voorbij. Dit is sinds Avatar de beste film die ik zag.
ellentjah
Heb er heel erg van genoten. Is zo'n film waarvoor je terug naar de bioscoop zou keren om hem een 2de keer te zien
Muggsy
Nolan hield de plottwists nog binnen de perken en slaagt er zo in niemand van het publiek te vervreemden met het verhaal. De overvloed aan uitleg, vooral verstrekt door het personage Ariadne (verwijzing naar de Griekse mythologie ligt er toch veel te vingerdik op), kan na een tijdje echter storend werken. Toch waren er nog genoeg momenten waar je niet aan het handje vastgehouden werd en daaromtrent kan het gespeculeer over de ware toedracht dan beginnen (zit Cobb al van bij het begin in de onderwereld van het onderbewustzijn, begint hij in de werkelijkheid maar ontwaakt hij nooit, of brengt hij de missie tot een goed einde en wordt hij uiteindelijk herenigd met zijn kinderen in de V.S. - de tips geleverd door Michael Caine in zijn eerste scène en de waard van de pseudo-hasjtent waar groepen naartoe kwamen om uren te dromen doen vermoeden dat het om de eerste oplossing gaat).
Toch lijkt de hype enigszins overroepen. Nolan weet dan wel perfect waar hij elk personage wil laten uitkomen, toch geraak je nooit emotioneel betrokken bij eender van hen. Zelfs de liefdesgeschiedenis kon nooit de indruk wekken dat dit het waard was om zoveel moeite voor te doen. Ook de terugkerende beelden van de weglopende kinderen die niet omkeken naar hun vader misten hun effect wat.
Dit gezegd zijnde deed het toch deugd weer een film te zien die wat denkwerk vergde van z'n publiek en actiescènes perfect kon incorporeren binnen het ruimere kader van het verhaal.
louisvf
Inderdaad, die belachelijke skiscene was eindeloos! Precies of het was even 'the world is not enough'...
Ik dacht eerder aan For your eyes only of het nog oudere On Her Majesties Secret service.
Cattinroof
Trouwens het gebruik van Non je ne regrette rien van Edith Piaf was echt meesterlijk, zo'n prachtig lied dat in zo'n moderne film naar voren komt, heel mooi.
markel66
Goed verhaal, ook goed neergezet door alle acteurs.
Heeft mij van begin tot eind weten te boeien.
louisvf
Hehe, kan ik ook perfect inkomen
!
Miss Sway
Ik vond dit een zeer vermakelijke film. Zeker niet één van de beste films die ik ooit heb gezien, en die lijst is vrij lang moet ik zeggen, maar zeer goed te doen. Zeker wel een aanrader.
Het hoge cijfer van dit moment vind ik wat hysterisch.
Nand
Bleh, die skiscene was inderdaad slecht.
thunderball
Deze afgelopen middag in Antwerpen gaan zien.
Beetje een tegenvaller dit. Natuurlijk best vermakelijk, maar van te voren kreten als "Meesterwerk" en "Beste film ooit" kon ie natuurlijk -zeer voorspelbaar- nooit waar maken.
De film begint erg rommelig, je hebt als kijker zeker een kwartier nodig om in het verhaal te komen en daarna -alle special effects ten spijt- blijkt het feitelijk toch maar een zeer mager verhaaltje te zijn, incl de vele cliche's.
Zoals praktisch alle films van regisseur Nolan lijkt de film slechts op 1 gimmick/origineel idee te teren. Dat was al zo met "Memento" en dat is nu ook weer het geval met het binnendringen van iemands dromen, om daar een gedachte in te kunnen planten.
Dit wordt vervolgens ontzettend cliche-matig uitgewerkt, hoewel men dit dmv zeer indrukwekkende effects probeert te verdoezelen. Vond de film ook hier en daar behoorlijk saai worden, heb ook een aantal keren gekeken hoe laat het was en hoe lang het ongeveer nog zou gaan duren.
Grootste manco van Nolan is, zoals gewoonlijk bij hem, dat hij een film aflevert, die wel het verstand enigszins aanspreekt, maar die je emotioneel totaal koud laat.
Ik kan begrijpen dat mensen dit allemaal fantastisch vinden, maar mij deed het niet veel.
Halverwege de film dacht ik: Waar zit ik nu eigenlijk naar te kijken? Wat een ongeloofelijke flauwekul is dit allemaal!
Ik vond sowieso dat uiteindelijk met heel het idee, van dromen en gedachten beinvloeden, niet genoeg gedaan werd. Er had veel meer in gezeten.
Het leek er nu meer op dat voor Nolan een droom gelijk stond aan een reden om weer een spectaculaire actiescene aan de film te kunnen toevoegen. Een gemiddelde Nightmare on Elmstreetfilm bevat betere droomscene's dan deze peperdure film.
Een echte Mindfuck vond ik het ook niet.
Dan kun je beter naar Shutter Island kijken. Scorsese is natuurlijk ook een veel begaafder regisseur, als deze Nolan.
Kortom: de hype is weer veel groter dan het uiteindelijke resultaat.
Een zesje, ofwel 3 sterren.
deft0nes
Spreek je jezelf nou twee keer vreselijk tegen, of doe je dit met opzet?
Nouja, eigenlijk was dat niet met opzet. Maar het illustreert wel de tweestrijd in mijn waardering voor de film. Enerzijds vind ik 'm heel goed. Alles klopt gewoon (in my very humble opinion), maar toch mist er iets. En ik ben er (nog) niet uit wat dat iets is.

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption