• 9.376.795 stemmen

Geregisseerd door: Clint Eastwood

Met onder meer: Matt Damon, Morgan Freeman en Tony Kgoroge

Releasedatum: 4 maart 2010

Plot Invictus

"His people needed a leader. He gave them a champion."

Het verhaal van 'Invictus' speelt zich af na de val van het Apartheidregime, tijdens de periode dat Zuid-Afrika het wereldkampioenschap rugby organiseerde in 1995. Nelson Mandela (Morgan Freeman) is net bezig aan zijn eerste termijn als president en gebruikt het evenement om decennia van wantrouwen en haat tussen de blanken en zwarten in Zuid-Afrika te beëindigen. Hierbij krijgt Mandela hulp van Francois Pienaar (Matt Damon), de aanvoerder van het Zuid-Afrikaanse rugby team.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Nelson Mandela

Etienne Feyder

Brenda Mazibuko

yeyo schreef:

Beetje voorbarig misschien?

Nee, Naar aanleiding van o.a het verhaal en de trailer, vind ik dit.

avatar van moviefan87

moviefan87

Clint wint beste regisseur van National Board of Review en Freeman verkozen als beste acteur! Er is wel enorm geschuif met de releasedatum, IMDB zegt dat ie hier 13 januari uitkomt, maar op andere sites lees ik pas begin maart en hier staat dan weer februari.

avatar van Rizz

Rizz

Weer Eastwood en Freeman? Geweldig. Ben benieuwd !

=D

avatar van tottenham89

tottenham89

moviefan87 schreef:

Inderdaad, op Pathe staat volgens mij midden maart.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Zeker aardig maar ook niet bijzonder goed. Clint Eastwood is een heel conventionele regisseur wat niet erg is want technisch zitten zijn films altijd gewoon goed in elkaar en hij weet het beste uit zijn acteurs te halen. Ik had een beetje moeite met Freeman. Te vaak deed hij me denken aan Freeman die een accent doet, dan dat hij daadwerkelijk Mandela 'wordt'. Damon doet het wat dat betreft een stuk beter, misschien omdat ik hem niet kon vergelijken met de echte Francois Pienaar, maar goed. Over de gehele lengte een vermakelijke en goed uitgewerkte film, maar ook niet meer dan dat.

avatar van laundromat

laundromat

Als ik de foto's zo zie (nu op de homepage van IMDb) dan lijkt Morgan Freeman wel op Mandela. Nice.

avatar van maartend96

maartend96

Mr_White schreef:

Heb je de film al gezien dan?

Anders kun je ook nog geen oordeel geven.

Hij schijnt volgend jaar uit te komen...

avatar van The One Ring

The One Ring

De film draait al een week in de VS en zal inmiddels vast te pindakazen zijn. Mr_White kan hem dan ook al zeker gezien hebben.

avatar van revengeyo

revengeyo

ik heb hem net binnen

avatar van TyphOn

TyphOn

Ik ook, ben benieuwd.

Ik zit al jaren te wachten op een film waarin Morgan Freeman Nelson Mandela speelt. Het moest gewoon! Haal ze altijd door elkaar op een of andere manier...

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

The One Ring schreef:

Ik heb hem netjes in de bios gezien toen ik op vakantie was in de VS. Niks pindakazen!

avatar van *jigsaw*

*jigsaw*

heb de film net gekeken en vond het een leuke film, freeman goed geacteerd en matt damon ook, vond het een leuk verhaal.

avatar van deft0nes

deft0nes

Leuke film! Was er van onder de indruk hoe ze de sport zelf in beeld gebracht hadden.

avatar van WB

WB

Erg mooie film met een prachtige soundtrack. Ben ook zeer te spreken over Freeman en Damon. Freeman speelt eigenlijk ALTIJD goed, en Damon kan er hier ook aardig mee door! Weer een voortreffelijke Eastwood! Die kerel wordt naarmate hij ouder wordt steeds beter...

avatar van Fabian123

Fabian123

Allemaal heel leuk hoor, zo'n Kumbaya-einde, maar het klopt natuurlijk van geen kant. Zuid-Afrika staat bekend als een van de meest intolerante, criminele en corrupte landen ter wereld. Welvaart ligt ook ver beneden peil. Mandela heeft voor elkaar gekregen dat de apartheid is afgeschaft, maar dat betekent niet dat zwarten en blanken nu vredig samenleven daar.

Jammer dat Eastwood, wiens laatste paar films eindigden met een dubbel gevoel dat goed nawerkte, juist met dit onderwerp zo moet eindigen. De film is nog steeds degelijk gemaakt, maar de dikke, valse moraal die erop ligt had van mij niet gehoeven.

avatar van tudeleruudje

tudeleruudje

gezien de grote namen had ik zeer hoge verwachtingen bij deze film, tel daar bij op dat ik een voorliefde heb voor dit soort films "underdog verhaal, rassenproblematiek, verbroederig..

Helaas had er uit deze film mijn inziens veel meer gehaald kunnen worden.

hele goed punten vond ik : acteerwerk, Freeman onopvallend opvallend en matt Damon met een mooi accent en erg overtuigens als een rugbyer, vraag me wel af hoeveel anabolen hij binnen heeft gekregen voor deze film. Als dat puur met trainen is wil ik zijn trainingsschema wel hebben

mooi en ontroerend vond ik de clinnic, verbroedering en het kleine stukje op Robbeneiland en met name de 1e jogscene met het bestelbusje en vliegtuig. Je weet hoe het verder gaat met Mandela maar toch werd ik erin meegesleurd en vond ik het dus spannend.

De rugbyscenes zijn heel mooi in beeld gebracht.

Als ik deze film vergelijk met andere films van dit genre (sport/verbroedering tussen blank en zwart) en dan denk ik aan remember the titans, glory road dan vond ik deze 2 toch een stuk leuker om naar te kijken terwijl daar toch geen Eastwood aan het roer staat en de acteurs in die films (muv denzel Washington ) niet eens de veters mogen strikken van Matt Damon en Morgan Freeman.

voor mij krijgt deze film 2,5 ster

avatar van Swastika

Swastika

Dit noem ik nog eens een politiek correcte film.Dat sport en politiek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn blijkt maar eens te meer.De manier waarop de de beelden worden weergegeven maakt ook duidelijk hoe het land met de sport meeleeft.Morgan Freeman zo wie zo omdat ie veel van Nelson Mandela weg heeft en Matt Damon wat ik een hele goede cast vindt voor deze film geven dit ook heel goed weer .Ik had totaal geen gevoel voor het rugby sport maar ,ik liet me gewoon meeslepen door het verhaal zonder me ook maar 1 seconde te vervelen.Een film die me meer dan 100% meeviel.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Clint Eastwood is geweldig! En Morgan Freeman + Matt Damon: wat een combinatie!

Goede film, ondanks dat het toch wel een beetje een feel-good movie werd.... Sterk geacteerd door Freeman en Damon.

avatar van louisvf

louisvf

Hebben jullie hem dan allemaal gezien in slecht kwaliteit?

Heb hem juist binnen. Naar mijn weten is de kwaliteitsvolle pindakaas nog maar net uit!

Vanavond bekijken...!

avatar van markel66

markel66

Meeslepende film, cker de moeite waard.

avatar van Nasty

Nasty

Leuke Film .

Met zo'n cast kan er eigenlijk weinig mis gaan .

Morgan Freeman speelt echt altijd super ,en een wat al te opgepomte Mat Damon in dit geval ook.

Goed verhaal , prima in beeld gebracht .

3,5 *

avatar van nairobi

nairobi

Ongelovelijk hoe Freeman deze in mijn ogen held speelt.. dit had ik echt nooit verwacht. want wie kan qua charisma Nelson Mandela nou evenaren,, nou Morgen Freeman dus. Op een gegeven moment komt hij het stadion binnen lopen met een petje op, en de manier van lopen en de gezichtsuitdrukking was precies Mandela. Het accent was wat minder, maar zeker niet storend.

Matt Damon speelt ook prima, maar wordt echt overschaduwd door Freeman.

Heerlijke film aan het begin van dit nieuwe jaar.

Kan deze film meedoen aan de Oscars dit jaar? Dan hoeven ze voor de beste mannelijke hoofdrol niet verder te zoeken.

4**

en zeker een aanrader

Mooie film.... slimme vent die mandela

4.5

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Mooie, bij vlagen aangrijpende en aandoenlijke film van Eastwood. Het begin kent een beetje een langzaam tempo, maar naarmate de film vordert wordt het tempo opgeschroeft en valt er genoeg te genieten.

Morgan Freeman doet het geweldig als Nelson Mandela, érg leuk om hem als de president aan het werk te zien. Hij had er veel plezier in. Ook duidelijk te zien dat Matt Damon een echte professional is in deze film, toch wel omringt door genoeg acteurs zonder ''echte'' ervaring.

Nadat de film goed op gang is gekomen wordt het toch wel heel mooi en meeslepend. Prachtig geregisseerd door Clint, die de touwtjes goed in handen heeft. Uitstekende muziek, prachtig in combinatie met de mooie beelden, dankzij het uitstekende camerawerk. De wedstrijden en plaatjes in het stadion zijn érg mooi gefilmd. De scéne met dat veel te laag overvliegende vliegtuig is geweldig, net als het laatste winnende schot van Scott (zoon van Clint) Eastwood. Kippenvel, net als veel meer momenten in deze film. Het ligt er soms wat dik op, maar dat mag de pret niet drukken.

Zeer onderhoudende en technisch perfecte film van Clint Eastwood. Heb best wel genoten. Soms zakt het een beetje in en het begin kon me niet altijd even goed vasthouden, maar over het geheel gezien is dit een erg mooie, vermakelijke en meeslepende film. Dikke voldoende.

avatar van RickZ

RickZ

Langdurig pakkend docudrama over president Nelson Mandela en het Zuid-Afrikaanse rugbyteam. Freeman speelt erg goed en geloofwaardig, Damon wat minder. Helaas een beetje teveel pro-ZuidAfrikaans.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Mooie film maar eigenlijk is er ook geen bal aan haha , ach best wel leuk om een keer te kijken. Een echte Clint Eastwood film. Ik vond het eind wel leuk met die taxi chaufeur en dat klein donker jongetje. Zo zie je maar Mandela had snel door dat sport verbroederd.

avatar van christophel

christophel

ik vind deze film wel goed, zeer goede namaak Mandela.

+++ 3.5

avatar van aspieren

aspieren

maartend96 schreef:

Heb je de film al gezien dan?

Anders kun je ook nog geen oordeel geven.

Hij schijnt volgend jaar uit te komen...

hij is gewoon te krijgen