Genre: Drama / Sport
Geregisseerd door: Clint Eastwood
Met onder meer: Matt Damon, Morgan Freeman en Tony Kgoroge
Releasedatum: 4 maart 2010
Plot Invictus
"His people needed a leader. He gave them a champion."
Het verhaal van 'Invictus' speelt zich af na de val van het Apartheidregime, tijdens de periode dat Zuid-Afrika het wereldkampioenschap rugby organiseerde in 1995. Nelson Mandela (Morgan Freeman) is net bezig aan zijn eerste termijn als president en gebruikt het evenement om decennia van wantrouwen en haat tussen de blanken en zwarten in Zuid-Afrika te beëindigen. Hierbij krijgt Mandela hulp van Francois Pienaar (Matt Damon), de aanvoerder van het Zuid-Afrikaanse rugby team.
Nelson Mandela
Mary
Mr. Pienaar
Metalfist
De nieuwe Eastwood
Morgan Freeman past in mijn ogen perfect in de rol van Nelosn Mandela. Over Matt Damon heb ik dan weer men twijfels. Is die Scott Eastwood trouwens zoon van?
Leland Palmer
Is die Scott Eastwood trouwens zoon van?
Ik zie hem over vijftig jaar zo grommend in een remake van Gran Torino staan:
Don MN
Inderdaad.
Verhaal spreekt me aan, Eastwood voor of achter de camera is altijd een plus.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Eastwood is goed bezig de laatste jaren, maar dit verhaal spreekt me niet echt aan. En Morgan Freeman wordt er ook bepaald niet beter op.
Xen0n
Deze moet ook weer zeker bekeken worden! Een eastwood film met Freeman en Damon
funkdoc
Altijd al gedacht aan Mandela toen ik Freeman zag. Hij is heel erg geknipt voor de rol. Jammer genoeg inderdaad een wat flauw verhaal, lijkt me. Misschien was het wel eens tijd om een goede film te maken over de geschiedenis van het ANC, en de rol van Mandela. Voor zover ik weet is er daar nog niets over gemaakt.
Natuurlijk is er altijd nog Cry Freedom, maar dat ging over Steve Biko. Sowieso valt Cry Freedom volgens mij moeilijk te overtreffen. Maar nu is het gewoon tijd om een algemene geschiedenisfilm te hebben.
pi3thebasterd
Zal vast en zeker een goede film worden, zoals de bijna alle films die Eastwood regisseert. Maar als je weet dat er een rol id voor Mandela weet je bij voorbaat dat Freeman hem gaat spelen. Hij lijkt immers sprekend op Mandela
canciser
De laatste films van Eastwood zijn over het algemeen erg goed. Deze film zal zonder twijfel net zo goed zijn.
The One Ring
Mooie trailer. De eerste oscarnominaties zijn al bekend denk ik.
Ik betwijfels zelfs of er überhaupt ooit een film gemaakt is die zo groot 'Oscar' over zich heengeschreven heeft staan. Het heeft alles wat een gemiddelde Oscarfilm maakt al in zich, inclusief Clint Eastwood als regisseur.
Toch kijk ik er zelf niet bijzonder naar uit. Ik verwacht vooral een epische, maar ietwat simplistische en sentimentele heldenvereringsfilm met veel nadruk op moralen. Anders gezegd: de Hollywoodaanpak van biopics van grote mensen die streden voor relevante zaken. Anderzijds bewees Milk afgelopen jaar dat dit toch sterk kan uitpakken. Ik hoop natuurlijk op het beste, maar vermoed iets in de zone van de drie sterren.
maxcomthrilla
Help, weer een nieuwe Clint Eastwood film! ( ''Zoekt dekking'' )
Co Jackso
- 21924 berichten
Mooie trailer. De eerste oscarnominaties zijn al bekend denk ik.
Als ik eerlijk ben zie ik in de trailer geen Mandela maar Morgan Freeman die op bepaalde manier schreeuwt om Oscargoud op een wijze dat bijna lachwekkend is. Ik krijg in ieder geval geen speciaal gevoel na het zien van deze trailer.
Leland Palmer
Nou nou, beetje negatief allemaal. Valt me tegen. Ik kijk hier (vooral na het zien van de trailer) toch aardig naar uit. Mijn 'oscaropmerking' was uiteraard ook omdat dit overduidelijk een filmpje is die om een oscar schreewt, maar dat vind ik persoonlijk niet erg. Freeman als Mandela is in ieder geval als twee druppels water (nou ja, bijna dan) en Eastwood is een held. Erg veel respect voor die man. Daarnaast ben ik al helemaal niet vies van een sentimenteel tranentrekkertje (of het moet er al érg dik op liggen allemaal), dus dit moet wel goedkomen voor mij.
Don MN
De aanwezigheid van Matt Damon heeft ook nog nooit verkeerd uitgepakt in mijn ogen.
Stephan
Als ik eerlijk ben zie ik in de trailer geen Mandela maar Morgan Freeman...
Ik zag na de eerste paar shots uit de trailer enkel nog Mandela. Dat is nou de kracht van een acteur als Freeman. Pfiew...
booyo
Ga hem zeker kijken, maar ben er na het zien van de trailer toch lichtelijk pessimistisch over.. Komt op mij een beetje over als een zoetsappig heldenverhaal, iets als remember the titans, waar ik niet erg fan van ben.. Hoop dat het tegendeel waar is, want de cast en Clint achter de camera beloofd over het algemeen veel goeds..
Kill_illumovie
Eindelijk een waarschijnlijk waardig rugby film. Ik heb er al zin in, de trailer ziet er namelijk erg goed uit. Een deel van het plot ken ik al.
En wat zijn Matt Damon en Morgan Freeman goed gecast.
TonBonJovi
Don't judge a film by its trailer. Ik hoop dat Eastwood meer in huis heeft dan het standaard heldenverhaal en gezien zijn staat van dienst mag je daar toch van uit gaan.
schram101
Wie kan Mandele beter spelen dan Morgan Freeman? Wie kan deze film beter regisseren dan Eastwood? Dit moet helemaal goed komen.
En Matt Damon is helemaal de kers op taart. Heb een gevoel dat dit een erg fijn filmpje gaat worden!
Thom1994
Wordt dit het volgende meesterwerk van Clint? Ben zo ongelovelijk benieuwd.
maartend96
Lijkt me een geweldige film, zeker (meer dan) een oscar waard...
Ga 'm zeker zien.
yeyo
zeker (meer dan) een oscar waard...
Beetje voorbarig misschien?

Gran Torino