• 9.380.985 stemmen

Met onder meer: Danny Trejo, Jessica Alba en Robert De Niro

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 9 september 2010

Plot Machete

"He was given an offer he couldn't refuse..."

Machete (Danny Trejo) is een voormalig lid van de Mexicaanse Federale Politie die tegenwoordig leeggeklopt door de drugsbaas Torrez (Steven Seagal) over de straten van Texas zwerft. Schoorvoetend neemt hij een aanbod aan van spindoctor Benz (Jeff Fahey) om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Bedrogen en met de kansen tegen hem gekeerd vlucht hij. Machete weet contact te leggen met Luz (Michelle Rodriguez), die als het hoofd van 'het Netwerk' veel connecties en wapens heeft. Daarnaast krijgt hij ook hulp van Padre (Cheech Marin), zijn 'heilige' broer. Ondertussen wordt hij achtervolgd door Sartana (Jessica Alba), een sexy ICE-agent die Machete als een kans ziet om hogerop te komen.

Sartana Rivera

Von Jackson

Von's Henchman

Michael Booth

Naomi Watts

Blinkt ie in uit natuurlijk. Een beetje het Swiebertje effect misschien. Ik vind het ook totaal niet erg .

ghostman

Volgens mij is dit een politieke film , waarin Rodriguez naar alle waarschijnlijk zijn statement maakt omtrent de immigratiewet van Arizona .

De film is nog niet uit , maar ik heb nu al een sterk vermoeden dat de film verguist zal worden door de ' Rednecks ' in de States .

rokkenjager

Je denkt toch niet dat uit deze film (wtf, het is gewoon een exploitationflick) werkelijk een serieus statement uit te halen is?

ghostman

Overigens , volgens mij is Machete (2010) te gestileerd voor een ' pure ' exploitation flick . Ik denk Rodriguez bij deze film enkel exploitation flicks ( vorm ) als uitgangspunt heeft genomen .

xgogax schreef:

Why not ? Russ Meyer maakte toch ook statements met zijn exploitation flicks . En zo ken ik nog een paar ( Sollima , Damiani , e.a. ) ... .

En geen van hun zal ik serieus nemen in hun (mocht dat het geval zijn) 'serieuze statements'.

rokkenjager schreef:

Meestal gaat het om de cineasten die hun ' linkse ' ideeën verkondigen .

Bijv. , dit schreef ' Wouter ' bij El chuncho, quien sabe? , en ik ben het helemaal met hem eens !

Een anti kapitalistische (anti Amerikaanse) boodschap in een vreemde film die ook op een ander vlak een volledig andere moraliteit kent dan Amerikaanse films.

Ramon K

Eens wat betreft Damiani en Sollima. in Meyer zie ik het dan weer niet zo (doorbreken seksueel taboe misschien).

Ik heb niet het idee dat Rodriguez echt een flink statement gaat maken. Ik verwacht eerder een kapstok waaraan ie veel actie en gore gaat hangen. En dat vind ik ook best.

xgogax schreef:

Meestal gaat het om de cineasten die hun linkse ideeën verkondigen .

Ongetwijfeld, maar mij krijg je geenszins in een karikaturale film met allerlei karikaturale zaken en karikaturale personages overtuigd van een serieus politiek statement. Algemene statements (nogmaals) neem ik in dit soort films niet serieus.

Ramon K schreef:

Ik ben van mening dat het werk van Meyer veel meer intellectueel is ( denk o.a. aan het feminisme , het existentialisme en allerlei religieuze verwijzingen in diens werk ) , dan films van ( Damiani , Sollima , e.a. ) . Maar dat is weer een andere discussie .

We zullen het zien . Het feit blijft dat hij zijn politieke standpunten al een beetje verkondigt heeft . Hij is namelijk tegen die immigratiewet en tegen de ' rechtse ' regelgeving ...

Ramon K schreef:

Meyer heeft bij best veel films een boodschap dat ie wilt afgeven. Lijkt me ook vrij duidelijk (zie bvb. een Common Law Cabin, Mudhoney, Supervixens, Up!). Qua plot niet, maar de introducties vaak met voice-over lijken mij toch crystal clear. En beperkt zich echt niet alleen tot het doorbreken van seksueel taboe. Vrijheid van meningsuiting, religie, feminisme, gelijkheid en hypocrisie van de politiek heeft ie ook o.a. al aangekaart.

Naomi Watts schreef:

Jij begrijpt zijn films !

Ramon K

Ik heb nog niet zo veel van Meyer gezien jongens om daar over te discussieren. Ik heb hier wel veel werk van hem klaarliggen en ik hoop niet dat het neerkomt op een intro-tje met een statement en vervolgens 70 min tieten bengelen (ik zag al zoiets bij het doornemen van de dvd's).

Want als jullie DAT politieke betrokkenheid noemen.....

Dan had Meyer beter een commercial op kunnen nemen voor de radio....

Ramon K schreef:

Want als jullie DAT politieke betrokkenheid noemen.....

Dan had Meyer beter een commercial op kunnen nemen voor de radio....

Het is niet wat ik hiervan denk en / of vind . Er zijn talloze boeken hierover geschreven door gerenommeerde critici en academici ...

Ramon K

Ze komen aan de beurt! De enige film die me momenteel echt trekt is Faster Pussycat....

Ramon K schreef:

Die gaat je ook wel bevallen, en hou Lorna ook nog in je achterhoofd. Welke had je ook alweer gezien? Supervixens toch?

xgogax schreef:

Jij begrijpt zijn films !

Dank je . A big fan. Dan was ik zijn boodschap vergeten dat big boobs tot meer succes leidt in je seksleven nog vergeten .

Ramon K

Supervixens (1,5*), maar ook Beyond the Valley of the Dolls (3,0*!!!) dus er is genoeg hoop!

En als jij Lorna aanraadt, zal ik die daarna eens onder de loep nemen.

Naomi Watts

Supervixens was wat ongelukkig gekozen denk ik. Qua plot niet meer dan een semi tiroler met veel onderbroekenlol en veel tieten . Beyond the Valley dan ook even mijden Ramon .

Motor Psycho had ik je al eens in een discussie aangeraden bij Death Proof. Ook die niet vergeten, kan je misschien ook nog wel wat vinden. Mudhoney mag ook op de lijst. Dat zijn allemaal wel titels die nog wel een plot volgen en amper non-functional nudity (voor zover dit bestaat ).

avatar van Black Math

Black Math

Oftewel, de films van Russ Meyer waarnaar een rockband zichzelf vernoemd heeft zijn goed?

Naomi Watts

Zo kan je het ook bekijken . Al is Mudhoney in mijn beoordelingslijst de enige Meyer met een onvoldoende tot nu toe. Waarom raad ik hem aan? Onder movie-buffs toch wel enorm populair en die band schijnt ook wel aardig te zijn .

avatar van Black Math

Black Math

Van de band ken ik alleen de eerste twee albums, het tweede is okee, maar het eerste album is echt leuk.

avatar van Metalfist

Metalfist

Kent Russ Meyer dan echt zoveel statements? Ik heb Pussycat, Vixen en Eve and the Handyman gezien maar in die laatste twee kan ik toch niet zo bijster veel ontdekken. In Pussycat kan ik wel ergens het feminisme in ontdekken. Blijft toch mijn favoriete film tot nu toe van de regisseur, al zal ik me is met meer van zijn werk moeten bezig houden.

Naomi Watts

Net de verkeerde films denk ik MF. Ik kan me twee films herinneren waar de voice-over toch wel een hele monoloog begint en veel spuwt over verschillende kritieken op de maatschappij. Gewoon blijven doorkijken, toch na Lynch mijn favoriete director geworden. Doris Wishman is ook wel een naam om in de gaten te houden, vind ik bijna de vrouwelijke counterpart van Meyer. Zonder die voorliefde voor enorme tieten .

avatar van Metalfist

Metalfist

Hmm, misschien toch maar eens werk van maken om de rest van zijn oeuvre te zien, is ook niet zo heel groot dus dat zit wel goed.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Enkele off-topic berichten verwijderd.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Ben ik de enigste die dit een *** lijkt?. Ik bedoel wat hebben we hier nou weer aan,als ik dit zie wordt ik een beetje moe,ik sta er niet van te kijken hoor al dat gore vooral niet als het zo overdreven is,dan is het al helemaal niet eng,gore kan pas je maag omdraaien als het iets overwachts is.

avatar van yeyo

yeyo

88Fabian schreef:

'Gore' link ik niet automatisch aan eng. Integendeel zelfs, een film met over the top 'gore' kan heel vermakelijk en grappig zijn.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Grappig?,je bedoelt dom,verander het maar nu het nog kan

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Dit is Machete en ik lees het woord 'eng' Dat is pas eng. Gore dient sowieso niet om 'eng' te zijn. Maar dat heeft Yeyo al uitgelegd

avatar van yeyo

yeyo

88Fabian schreef:

Grappig?,je bedoelt dom,verander het maar nu het nog kan

Allesbehalve zelfs. De exploitation cinema is je duidelijk onbekend.