• 9.379.410 stemmen

The Cabin in the Woods (2011)

Horror / Komedie | 95 minuten

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Drew Goddard

Met onder meer: Kristen Connolly, Chris Hemsworth en Anna Hutchison

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 19 april 2012

Plot The Cabin in the Woods

"You think you know the story."

Vijf twintigers besluiten om een weekendje in een afgelegen hut te spenderen, midden in het bos. Al gauw wordt duidelijk dat de vijf - drie mannen, twee vrouwen - meer op hun bord krijgen dan een idyllisch uitje alleen. Het oplezen van een spreuk uit een dagboek leidt tot dood en verderf en allerlei bizarre gevolgen van dien.

Marty Mikalski

Holden McCrea

Jules Louden

Richard Sitterson

Wendy Lin

Daniel Truman

avatar van Reinbo

Ik vond m wel geinig. Vond juist her horrorverhaaltje in het bos goed geregisseerd. Lekker sfeervol en met voldoende vaart. Dat 'kantoor' gebeuren juist best flauw en erg sfeerloos. Daar komt het pas op gang als alle beesten ontsnappen. daardoor lekker divers filmpje. Kleine 4*

Trouwens wel leuk dat ik niks van de film wist. Schijnt een hype te zijn geweest die gelukkig totaal langs mij heen is gegaan. Altijd beter om dit soort films volkomen blanco in te gaan.

paul83 schreef:

Iets realistischer.......goed......wat een onzin man. Moordlustig spel? Been there done that. Jij hebt er echt de balle verstand van volgens mij. Moet een horrorfilm realistisch zijn om goed te zijn? Neen.

Ben het eigenlijk wel met huiguh eens dat het eind cq de reden van alles wat scherper/beter uitgewerkt had kunnen zijn. Nu was het wel heel makkelijk bedacht. En realistisch hoeft het natuurlijk biet te zijn, maar wel geloofwaardig. Zie niet helemaal voor me hoe ze het demoon tevreden hielden voor het internet en breedband e.d. Het was immers een high tech organisatie.

Reinbo schreef:

Daar zeg je zowat Ergens in de film wordt toch gezegd dat ze het voor hun klanten doen of zo? Is het dan dubbelop? Zijn er mensen die dit dan gewoon op hun tv volgen, of zitten de goden daar beneden dan alles te volgen op hun laptop

avatar van disneystore

disneystore

Bxian32 schreef:

De klanten zijn volgens mij de mensen van het bedrijf die er geld op inzetten. Maar hier weet de baas dus blijkbaar niks van.

Klanten zijn volgens mij de demonen

avatar van disneystore

disneystore

Klanten zijn volgens mij de demonen

Bedoel je daarmee de nachtmerrie wezens of de goden? Het eerste toch? Waarom zijn ze dan zo kwaad op het bedrijf als ze weten te ontsnappen, of staat hun verstand gewoon op uitmoorden?

avatar van Reinbo

Nee, de goden/demonen. Zij zijn de klant en moeten tevreden gesteld worden met de offeringen. Het is de directie die boos is op de medewerkers dat ze de wezens laten ontsnappen.

avatar van voomzap

voomzap

Toch maar op gewaagd. En wat ik al vreesde: Een puberaal wanproduct met smakeloos acterende personages en flauwe oppervlakkige humor. Absoluut geen aanrader wat mij betreft en gaat rechtstreeks in de categorie 'Flopfilms'

avatar van Reinbo

Dat het puberaal is en de personages zwaar cliche is natuurlijk bewust. Er wordt hier immers gespeeld met het genre. Dus een beetje vreemd om de film daar op af te rekenen....

Bxian32

Wat Reinbo zegt, als je dit soort films gaat kijken weet je dat natuurlijk van tevoren....

Reinbo schreef:

Denk het ook, wat ik wel eigenlijk heel erg misplaatst vond was de verschijning van sigourny weaver, leuk bedacht, maar het was op een of andere manier volledig misplaatst, vond ik dan. O ja, wl heel erg toevallig natuurlijk dat ze aan het eind met zn tweeen vastzitten precies bij dat regelpaneel....

avatar van Reinbo

Dat vond ik nu juist wel weer leuk. Toch een icoon uit de horrorfilm.

avatar van Noodless

Noodless

Zinema schreef :

Don’t Believe the Hype.

Wat begint als een clichématige horrorfilm met vijf stereotiepe jongeren die naar een verlaten hutje in het enge bos vertrekken, verandert al snel in een over-de-top horror-komedie. Dat hier een ander pad bewandeld gaat worden, wordt eigenlijk al duidelijk binnen de eerste vijf minuten. Dat is jammer, want daardoor ontneemt het een deel van de spanning. Toch blijft er voldoende te griezelen over, al ontaardt dat vaak in gniffelen.

De verwachtingen lagen bij mij in ieder geval hoger. De plot is vrij apart te noemen , maar sommige scènes zijn niet zo goed uitgewerkt. Bv. de scènes in het bos zijn leuker en sfeervoller dan de ondergrondse scènes in het begin. Neem ook een beetje de vaart uit de film en vooral de spanning. Had wat meer geheimzinniger mogen blijven.
Ook naar het einde toe ontaardt het allemaal wel een beetje. Het idee van de verschillende kwade figuren die apart in een soort glazen liftkoker worden geplaatst is heel leuk bedacht, maar toen ze er allemaal uitkwamen, had ik een gevoel van een scène uit Monsters & Co
Ook dat men per toeval bij die hendel uitkwamen en het over the top slappe slot.., gaf mij althans een gevoel van iets teveel van het goede. Maar het zeker een aparte horrorfilm ! 6/10

Reinbo schreef:

Dat vond ik nu juist wel weer leuk. Toch een icoon uit de horrorfilm.

Dat wel, maar hier vond ik het eerder wat lachwekkend worden, weet ook niet precies waarom.

avatar van Heseven

Heseven

Aardige horrorfilm waarin ik de weg een beetje kwijt raakte tussen de ´the Truman Show´, 'Monsters&Co', 'Dawn of the Dead', '2012', de Dementors uit 'Harry Potter´, 'Anaconda', en 'Tucker and Dale vs Evil'.

Nu serieus:

'Leuke film die de gek aansteekt met het genre Horror, en je meeneemt in een doldwaas avontuur door een prachtige bovengrondse setting, en jammer genoeg een behoorlijk clichématig ondergrondse scène.'

Desalniettemin heb ik geen idee wat ik met deze film aan moet en krijgt hij van mij toch een 3,5*

Van sommige regisseurs raak ik toch een beetje de weg kwijt de laatste tijd

avatar van The Oceanic Six

Gemiddelde van 3,03 op MM

Jongejongejonge, wat zonde. De film heeft wel recht op meer.

De 7,4 op IMDB is al een heel stuk beter.

avatar van RedSquare

RedSquare

Door de hoge cijfers toch maar gekeken...

Filmisch is er weinig op aan te merken. Het ziet er goed uit en er is weinig overbodigs.

Echter... Ik hoopte door de hoge waarderingen op iets meer dan een standaard verhaaltje. Dit kon de film helaas niet inlossen. Misschien ben ik ook wel verwent met films als, Hellraiser, Cube, Nightmare on Elmstreet en Evil dead... voor een nieuwe generatie kijkers is dit misschien wel interessant.

Soms deed de film me wel denken aan ; 'the mist'. maar dan minder goed toch...

Ik snap dan de hoge waarderingen niet zo goed en kan de film niet meer geven dan 2,5*

avatar van mar007

mar007

@redsquare

ik vraag me af waarom deze film jouw aan de mist(wel een goeie film overigens) deed denken.

avatar van Crook

Crook

Deze film deed me aan alle films in het genre denken.

avatar van jipt

jipt

Geslaagd maf filmpje. Zal niet te veel verklappen maar is erg origineel met een hoop herkenbaarheden en verwijzingen. Fijn om zon zoutzak als hemsworth als slachtvee te zien. Einde is een beetje tam.

avatar van Livefree70

Livefree70

Film keek lekker weg, en wel leuk om een aantal "hoofdrolspelers" uit andere horrorflicks weer eens terug te zien (Hellraiser etc) De "Buckners" waren trouwens ook wel n gezellig familietje.....Origineel werkje met leuke effecten!

avatar van freshness

freshness

Ik post zelden iets, maar nu moet ik dit toch doen. Dit moet zowaar de slechtste, zwakste film zijn die ik ooit heb gezien. Ik was benieuwd hoeveel hij op imdb en op moviemeter krijgt en ongeloofelijk. 3 sterren hier en op imdb 7,4/10 wat wel veel is voor die site.

make up en special effects: ronduit lachwekkend en goedkoop.

Dit is bijna of de slechtste film die ik gezien heb van mijn 815 films tot nog toe.

avatar van bollepeer

bollepeer

iemand die het begrijpt. helemaal mee eens, wat was dit bagger zeg.

avatar van catdog

catdog

• 2026 stemmen

Ik snap nog steeds niet hoe mensen deze film kunnen afrekenen op zijn cliche's. Dat is toch juist de hele achterliggende gedachte? Als deze film geen cliche's had gehad had de gedachte achter deze film toch geen enkele zin? De film is juist te prijzen doordat het ons een nieuwe kijk geeft op de cliche's.

Ik vraag me soms serieus af of de helft van alle negatieve stemmers hier wel de film volledig uitgekeken hebben?

avatar van The Oceanic Six

freshness schreef:

make up en special effects: ronduit lachwekkend en goedkoop.

Dit soort reacties blijven grappig. Dan heb je schijnbaar he-le-maal niks van de film begrepen

Je kan ook veel van deze film zeggen, maar cliche is de film zeker niet als je even door het eerste deel prikt, wat normaal niet al te lastig zou moeten zijn.

avatar van Elineloves

Elineloves

Of gaan miepen over de geloofwaardigheid, dat vind ik ook schitterend.

freshness schreef:

make up en special effects: ronduit lachwekkend en goedkoop.

Waarom kijk je er dan uberhaupt naar. Als het allemaal zo niet je smaak is heb je ook weinig bij dit soort films te zoeken lijkt me en moet je toch naar een ander genre op zoek. Of je snapt idd weinig van de film en de hele opzet.

avatar van mar007

mar007

@bxian32

ben het niet helemaal met je eens,als je van het horror genre houd kan de film

alsnog tegenvallen toch?

ik heb bijv niet in de gaten gehad dat het hier om een horror/komedie gaat,ik dacht dat het

puur een horror zou zijn maar los van dat viel het mij tegen.

soms voldoet een film niet aan de verwachting die je daar bij hebt.

ik vind dat freshness duidelijk aangeeft waarom hij/zij de film niet goed vond.

avatar van wibro

wibro

Heerlijke onzin. Ik kan het niet anders zeggen. Wel een heel andere horrorfilm dat ik had verwacht. Ik verwachtte een doorsnee griezelfilm die zich gewoon in een hutje in het bos zou afspelen. Niet dus! en dat ik ook maar goed ook. Zo kreeg ik in ieder geval toch nog iets leuks en verrassends voorgeschoteld. Ik moest af en toe bij het zien van deze film aan de klassieker "Westworld" denken. Ook daar werd alles geregeld vanuit een controlekamer en ook daar liep het voor de controleurs en leidinggevenden slecht af omdat ze de zaak niet meer in handen hadden.
Sommige scènes werkten bij mij behoorlijk op mijn lachspieren maar ik vond wel dat naar het einde toe de film wel behoorlijk over de top ging en dat kwam de spanning niet ten goede. Dat laatste half uur weerhoudt mij er daarom ook van deze film - het eerste uur vond ik zeer sterk - 4 sterren te geven. Oh ja, voor ik het vergeet te zeggen; die meiden zagen er best wel aantrekkelijk uit.

3,5*.

avatar van paul83

paul83

catdog schreef:

Jij begrijpt het tenminste

Mensen die over clichés beginnen hebben er de ballen van begrepen.