• 9.379.380 stemmen

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Sciencefiction / Fantasy | 140 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Hayden Christensen, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 19 mei 2005

Plot Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith

"The saga is complete."

De Clone Wars razen naar hun hoogtepunt als Kanselier Palpatine wordt ontvoerd door General Grievous, een inmiddels bekende Jedi-doder. Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi strijden als broers in dit gevecht om hem te redden en ze gaan een laatste confrontatie aan met de leider van de seperatisten, Count Dooku. Maar als de Jedi Council eindelijk een manier heeft gevonden om de Clone Wars tot een einde te brengen en de vrede in het melkwegstelsel te herstellen, houden ze er geen rekening mee dat Anakin zich langzaam tegen de Jedi Council keert als hij een keuze moet maken tussen Obi-Wan en zijn heimelijke vrouw Padmé, die hij in een visioen heeft zien sterven. De mysterieuze Sith Lord Darth Sidious slaat voor een laatste keer hard toe en alle gebeurtenissen leiden naar de eerste Star Wars film uit 1977 als George Lucas het laatste hoofdstuk in zijn verhaal afsluit.

Anakin Skywalker / Darth Vader

Obi-Wan Kenobi

Padmé Amidala

Chancellor Palpatine / Darth Sidious

Senator Bail Organa

Yoda (stemrol)

avatar van mrdig

mrdig

Kittyklitty heeft wel een punt, maar het is juist des te leuker om 'sw-liefhebbers' in discussie te laten treden met sceptici. Kortom, laat zwart lekker met wit discussieren. Prima toch?

avatar van Menni

Menni

Past op zich wel in de lijn van de film, da's dan ook weer waar .

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Hij staat al in de iMDB top 250????

Is dat niet wat overdreven?

avatar van kittyklitty

kittyklitty

Daar knettert ie vanzelf wel weer uit...

De 9000 mensen die daar nu gestemt hebben zijn allemaal SW fans... als dadelijk de film redelijk mainstream is en iedereen hem kan zien (dvd, videotheek, etc.) dan zien ook mensen die geen fan zijn en dan daalt dat punt vanzelf...

Dat zie je wel vaker met films die erg in de belangstelling zijn en waar een hele hype omheen hangt...

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Gelukkig toch nog een waardige afsluiter van een prima filmserie. Vorige week ben ik, in voorbereiding voor deze film, alle Star Wars films voor het eerst gaan zien om gisteravond met deze film te eindigen. De oude serie wist me erg positief te verrassen, de laatste twee (of eigenlijk eerste twee) films waren echter bijzonder matig.

De film bevat een paar erg aardige gevechten en ziet er prima uit. Vond het verhaal ook een stuk beter boeien dan die van Phantom Menace en Attack of the Clones. Het was allemaal wat donkerder en grimmiger en dat had de serie zeker nodig. Vooral Ian McDiarmid stal de show met zijn geweldige rol als Palpatine, zonder twijfel het hoogtepunt van de film. Verder opnieuw uitstekende muziek van Williams en die Jar Jar Binks was gelukkig ook zo goed als verdwenen.

Al met al nergens zo sterk als de originele trilogie, maar gelukkig wel vele malen beter dan Phantom Menace en Attack of the Clones.

avatar van SaintOfKillers

SaintOfKillers

kittyklitty schreef:

Daar knettert ie vanzelf wel weer uit...

Dat betwijfel ik. Daarvoor kwam hij te hoog binnen. Uiteraard zal hij nog zakken, maar hij zal er volgens mij zeker blijven instaan.

avatar van THX1138

THX1138

SaintOfKillers schreef:

Dat denk ik ook.

Als je ziet alleen al hoeveel hij zal opbrengen.

Films worden daarop ook veel gequoteerd.

avatar van Chr.s

Chr.s

Ik denk dat hij uiteindelijk op de 3,78 ongeveer zal blijven hangen.

kittyklitty schreef:

Of je vindt SW helemaal geweldig en alles wat daarom heen hangt wat resulteert in een automatische 5 *

Of je kunt er wel sceptisch tegenaan kijken en zit alle mankementen aan de film wat resulteert in een 2* a 3* resultaat...

Of je kijkt er wel kritisch naar, maar je vindt de slechte punten een stuk minder in aantal dan de goede punten.

Menni schreef:

En on-topic: Ian McDiarmid heeft wat mij betreft de rol van het jaar afgeleverd.

Fantastisch inderdaad.

olivier schreef:

Is het trouwens nog iemand opgevallen dat darth vader meer blonk dan anders: alsof ie nét uit de carwash kwam.

Het masker leek wel net nieuw!

avatar van THX1138

THX1138

Tja das de bedoeling als ie er een beetje griezelig wil uitzien

avatar van SaintOfKillers

SaintOfKillers

Een van de beste scenes vond ik de scene waarin Anakin op die tafel ligt en de helm van Vader steeds dichterbij ziet komen. Echt iemand die z'n eigen noodlot ziet naderen

avatar van jassonn

jassonn

Die Natalie Portman stelde ook weinig voor.

avatar van rondh

rondh

Mischa schreef:

[quote="predator]

Spielberg heeft ook weinig talent.

Jaaa, gelijk heb je! Films als Jaws en Saving Private Ryan zijn idd slecht geregisseerd, en er wordt waardeloos in geacteerd! he-le-maal met je eens[/quote]

Ik hoop dat je dit niet meent!!!

SaintOfKillers schreef:

Zeker

avatar van Goodfella

Goodfella

Welke zaal barste in juichen uit toen Darth Vader voor het eerst lucht z'n verbrande longetjes in zoog? Was in zo'n persvoorstelling natuurlijk weinig eer aan te behalen, maar het lijkt me echt zo'n crowdpleasing moment.

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Ian Mc Darmid speelde inderdaad de rest van de cast van het scherm af. Misschien op Yoda na maar dat is geen echte acteur trouwens General Grievous vond ik ook geweldig

Bij ons niet, wel applaus aan het einde .

Bij sommige voorstellingen kon je ook een 'echte' lightsaber winnen, maar bij die van mij helaas niet schijnbaar .

Goodfella schreef:
Welke zaal barste in juichen uit toen Darth Vader voor het eerst lucht z'n verbrande longetjes in zoog? .

Pathe Arena, zaal 14, woensdag 20.00 uur was een leuke nerd-zaal, veel gejuich en geklap.

Het zou ook wat zijn als jij niet in de nerd zaal zou zitten.

avatar van ChielB

ChielB

Bij mij in de bios zaten ook veel van die sneue mensen.

Applaus bij de intro, gelach om van die suffe 'inside-jokes' en gejuich bij het zien van Darth Vader.

Te zielig.....

Maar goed, gelukkig keek het meerendeel nog normaal naar een prima spektakel-film.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Phil Leotardo schreef:
trouwens General Grievous vond ik ook geweldig

Dat meen je toch niet
Zo'n ziek personage dat lijkt weggelopen te zijn uit een zwak Playstaytion spelletje.Echt zo irritant.

de manier waarop Obi Wan en Anakin ontsnappen aan hem vond ik ook wel zwak

Zoals ik al eerder zei vanaf dat Order 66 wordt afgeroepen,dan pas is de film echt FANTASTISCH!
Alleen al voor die laatste 40 minuten zou ik nu nog eens naar de cinema willen vertrekken.

Teskuh17

Dat Vader moment is gewoon ook zo lekker heerlijk (a) moet je wel geluid bij uitstoten

avatar van mrdig

mrdig

ChielB schreef:

Bij mij in de bios zaten ook veel van die sneue mensen.

Te zielig.....

Bij mij, pathe Groningen 20:00 uur 18 mei was er ook flink gejuich toen Darth Vader het levenslicht zag. Maar ik vond dit absoluut niet zielig of sneu. Ik vond het wel wat hebben. Het is nl wel het ultieme moment en dat de die-hard SW fans daar om gaan juichen kan ik best waarderen. (onze vriendinnen, die we verplicht deel I en II hebben laten kijken, keken wel wat vreemd op overigens. Heb ik ze maar snel even uitgelegd waarom het zo'n speciaal moment was)

avatar van kittyklitty

kittyklitty

Ik ben blij dat ik niet in zo'n kneuzenzaal heb gezeten...

Heb er een enorme hekel aan als mensen dom door een film heen zitten te joelen, blehren of lachen op niet gepaste momenten...

kittyklitty schreef:

Ik ben blij dat ik niet in zo'n kneuzenzaal heb gezeten...

Fans vinden het gewoon heerlijk dan om eindelijk het langverwachte moment dan ook daadwerkelijk op dat über grote scherm te mogen meemaken. Ik vind het heerlijk om zo'n sfeer te mogen meeproeven. Bij Harry Potter is dat precies zo het geval, en dan ben ik ook één van die 'fans'! Het lachen bij de grapjes was gelukkig niet, daar had ik me wel aan gestoort. Ik vond ze nu nog te overzien, maar wanneer echt daadwerkelijk mensen daar om gaan lachen, nah.. dat zou wat minder zijn geweest, vooral omdat ze zo best wel misplaatst zijn (Foei maker en uitspreker van die 'overvol van sarcasme' grapjes)

avatar van Grsbk

Grsbk

Goede film met enkele fantastische momenten. Vond het eerste uur niet bijzonder (beetje flauwe humor en oneliners), maar het de tweede helft van de film is werkelijk geweldig. Misschien ben ik als "fan" van Star Wars niet helemaal objectief, maar voor mij 4,5*

Heb ik het goed trouwens begrepen dat alleen het geheugen van 3CPO gewist wordt en dat van R2D2 niet? Zou wel een hoop uit de orginele triologie verklaren.

avatar van Grsbk

Grsbk

O ja die overgang van decoren op het einde van de film was natuurlijk ook geweldig!!

avatar van Darth Dennis

Darth Dennis

Ik heb inmiddels toch mijn cijfertje aangepast naar een 4,5

Is zeker niet beter dan mijn 2 lieveling-star wars films, en dan is het ook raar om deze dan wel een hoger cijfer te geven

Leefde de eerste 24 uur na mijn bioscoop bezoek ook op een roze wolk wat betrefds star wars, nu 2 dagen lateris het al een beetje ingetogen aan het worden

Begin me steeds meer te irriteren aan bepaalde scene's uit de laatste van de prequels, maar nog niet zo dusdanig om de film af te branden!

Ik ga morgen weer! Misschien veranderd mijn oordeel wel weer na de 2e keer kijken