• 9.379.405 stemmen

Cabin Fever 2: Spring Fever (2009)

Horror | 87 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Ti West

Met onder meer: Rider Strong, Noah Segan en Giuseppe Andrews

Plot Cabin Fever 2: Spring Fever

"This time it's spreading."

Een gruwelijk, vleesetend virus dat zijn slachtoffers tot op het bot weet te verslinden, wist een gruwelijk eind te maken aan de vakantie van Paul en zijn vrienden. Het virus gaat echter nog steeds rond en komt terecht in het water, waardoor het zich nog sneller weet te verspreiden. Tijdens het eindfeest van een school komen de leerlingen hier al snel achter als een aantal aanwezigen ineens besmet worden met het afschuwelijke virus en het feest verandert in een groot bloedbad.

avatar van nightbreed

nightbreed

Vermakelijk werkje.

avatar van congo

congo

Ti West weet met Cabin Fever 2: Spring Fever een heerlijk campy sfeertje neer te zetten met hier en daar leuke humor en overdreven bloederige gore. Ook het camerawerk vind ik zeer sterk: het heeft (zoals meerderen al hebben gezegd) wel iets van grindhouse. Dit helpt wel om een beetje in de genre-sfeer te komen. Als vervolg op Eli Roth's Cabin Fever heeft dit tweede deel weinig van doen, ondanks dat ik Winston weer echt een geniaal personage vond. Maar ik vind dit filmpje weer een lekker anderhalf uurtje vermaak.

avatar van mock turtle

mock turtle

Matige film, waarin twee verhaallijnen (die van het eindbal en die van het virus) een beetje doelloos naast elkaar zwerven en niet echt lekker samen komen. Erg veel gore scene, dat wel.

avatar van playah26

playah26

Zwak vervolg op deel 1 die nog goed te pruimen was, waar deel 1 nog wat spanning had en veel humor is het hier nergens meer te vinden.

Veel later uitgekomen dan deel 1 maar in de tussentijd heeft ti west niet veel nagedacht om deel 1 te evenaren of minimaal ergens in de buurt te komen. prutswerk helaas.

avatar van Daan258

Daan258

Qua gore is deze film aardig goed, er zitten toch een paar smerige scene's in.

Maar verhaal en acteren was echt vreselijk. Vooral aan die politieagent daar ergerde ik me dood aan.

Toch was het best een geinig filmpje om een x te zien.

avatar van congo

congo

playah26 schreef:

Deel 1 is juist een ode aan het slasher-genre terwijl deel 2 een campy splatter-flick is. Het zijn ook eigenlijk allebei twee totaal verschillende films. (qua thema dan).

avatar van Leno

Leno

Geslaagd vervolg, al is het nauwelijks een vervolg te noemen. Deze film gaat z'n eigen gang; het sfeertje werkt goed, de filmmakers hebben duidelijk geen pretenties en er wordt gelukkig geen poging gedaan e.e.a. uit te leggen en er zitten erg leuke scènes tussen. De twee hoofdrolspelers brengen het er overigens prima vanaf. Eerlijk gezegd snap ik de lage ratings niet zo.

avatar van Zandadder

Zandadder

Onlangs flarden op tv gezien, maar mijn ex was op visite.

Bij het voorbij zappen bleef ik weleens wat langer hangen, maar uiteindelijk kon ik het niet echt maken....

Toch bleven een aantal scenes hangen en kreeg ik de indruk dat deze film wel leuk genoeg was om hem nog een kans te geven.

Vanavond herzien na een download en mijn inschatting was destijds terecht.

Leuk voor horrorliefhebbers.

avatar van tattoobob

tattoobob

Zeker beter als de eerste,ik heb me prima vermaakt met deze film.

Eeen leuke wegkijker voor de horrorfans!!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

De verrassing van het jaar is toch wel voor mij Cabin Fever 2. Een lading gore die er niet om liegt, maar - en dat is, laten we eerlijk zijn toch wel uitzonderlijk voor het genre - ook nog prima acteurs en schitterend camerawerk. Ik werd hier heel, heel erg vrolijk van. Ondergewaardeerde film!

avatar van misterdhdh

misterdhdh

als horrorliefhebber vind ik dit een enorme tegenvaller. had een spannende horrorfilm verwacht, maar da sloeg tegen. gore is er wel aanwezig en maakt voor mij de film nog draaglijk. het gore is ook goed gemaakt. vooral die scene met die vingernagel, penis. , die arm die afgesneden wordt vond ik er een beetje fake uitzien. voor de rest ergde ik me aan veel personages waaronder die vervelende politieagent, ook raar verhaal. ook die animaties met die tekeningen mochten er voor mij uit, net zoals de laatste 5 minuten van de film. al bij al is de scene met de vingernagel nog het beste voor mij. de eerste 5 minuten van de film is ook niet onaardig. voor de rest vond ik er maar weinig aan. niet mijn soort humor/film. komt misschien omdat ik een spannende film had verwacht.

1.5/5

avatar van Phantasm

Phantasm

Deze vind ik nog slechter dan zijn voorganger, je moet het leuk vinden.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Wanna know what kinda pussy you gonna get for this? Oh man, you're gonna get the Sashimi!" ... " !!!

Heerlijke Sequel (Heropfrissing) !!! "Cabin Fever 2" ditmaal van Ti West is weer een heerlijke

campy sfeer Horrorfilmpje geworden ! De factor gore is nu ook weer ruimschoots aanwezig.

De cliché personages zijn weer aanwezig net zoals eerder gezegd het campy sfeertje.

De gore en scheutje naakt doen de rest !

De agent uit deel 1 is nu ook aanwezig met zijn 'party' dialogen en zwarte humor.

avatar van bjerik76

bjerik76

Deel 1 was wel goed, dit vervolg wat zich na deel 1 afspeelt lijkt wel in de jaren 70 af te spelen.

Het plot van de film gaat richting Carrie, hoop kinderen, schoolbal en een hoop bloed.

Dit deel richte zich meer op komedie dan een thriller/horror zoals deel 1.

Jammer.

avatar van Barry83

Barry83

Deel 1 vond ik verschrikkelijk, dus had heel weinig verwachtingen van deze film, zeker gezien ook de lage ratings.

Maar wat een verrassing deze film! Vond hem helemaal niet slecht, ook zaten er paar mooie gore scenes in. Deed me wel veel denken aan Carrie op de een of andere manier.

Heb me prima vermaakt met dit deel. Binnenkort deel 3 aan de beurt

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

Cabin fever: spring fever

Leuk filmpje! Met meer spanning dan zijn voorganger.

Het verhaal opzich is vrij standaard en niet anders dan het eerste deel. Een verschil is de locatie en de spanning die in deze film die de overhand neemt.

Acteerwerk werk blijft in dit soort films vrij standaard. Niet goed niet slecht.

Visueel zag het er goed uit. Waar je in deel 1 vrij weinig tot niks zag, was dit 2de deel stukken beter. Ze hebben daar dus veel beter opgelet dan bij deel 1, zoals ik bij deel 1 mijn irritaties uitsprak over het visuele gedeelte. ( zie cabin fever 1 recensie Housemoviewatch) in dat opzichte dus een pluspunt.

Leuk filmpje voor de horror liefhebbers. Wel is het maar goed dat de film niet langer dan 80 min duurd anders werd het te standaard. Want laat wel staan, hoogvliegers zijn de reeks cabin fevers niet maar ben het wel met veel voorgangers eens dat dit deel al wel een verbetering is. Een voldoende 3*

avatar van Shadowed

Shadowed

Minder.

Niet dat het eerste deel zo'n grensverleggende horrorfilm was, maar de toevoegingen van Roth als regisseur waren genoeg om er een vermakelijke mix van te maken. In dit vervolgdeel probeert Ti West die formule een beetje voort te zetten, maar dat komt er minder uit. Naar eigen zeggen kwam dit door de bemoeizuchtige studio's, maar tot in hoeverre dat waar is weet ik uiteraard niet.

De redelijk dwaze opening zet alvast de toon en belooft de kijker een grafische en vooral ridicule horrorfilm. Je vraagt je alleen wel in hemelsnaam af hoe de chauffeur die jongen überhaupt raakt. Afgeleid zijn door de studenten in de bus is een zwak excuus. Hij reed zeker een minuut lang op de persoon af. Vervolgens krijg je een vervolgdeel dat zich in een geheel andere setting afspeelt dan het eerste deel. Geen bossen dit keer, maar een middelbare school waar het virus in uitbreekt.

In bijna alle opzichten wordt deze film grootser en complexer opgezet dan het eerste deel, maar daarmee maakt West het zichzelf duidelijk te moeilijk. Het gebrek aan logica in deze film is wel heel ernstig. Gelukkig weet West de boel wel een beetje te compenseren met wat lompe gore en harde horroreffecten. Toch best veel gruwelijke verminkingen hier die de hele film lang doorgaan. Ik mag het wel.

Acteerwerk van Segan is ver bovengemiddeld, verder zie ik heel veel nutteloze acteurs en castleden rondlopen. Vervelend dat West wel op ze focust maar er vervolgens niets aan toevoegt. Leuk, al die geile losers die op de school rondlopen, maar dat is dan ook alles wat ze doen. Geil zijn en domme dingen uithalen. Voor een film uit 2009 mag je ondertussen wel iets nieuws verwachten.

Vermakelijk is het zeker, maar het mist op te veel gebieden ondersteuning vanuit het schrijfwerk. Een film die duidelijk zijn liefde naar de 80s wil laten zien, een trucje dat Ti West herhaaldelijk heeft uitgehaald als regisseur. Soms weet het te werken, in deze film maakt het weinig tot geen verschil. Leuk om eens gezien te hebben, maar weinig enerverend.

avatar van Kondoro

Kondoro

“You just totally cock-blocked me!”

Het was ergens eind jaren 2000 wanneer mijn moeder terugkwam van het dorp en een aantal DVD’s had gescoord bij de ‘Wibra’. Hier zaten enkele leuke klassiekers tussen maar, ook een paar horrorfilms die ik op de woensdagmiddagen keek met mijn skate vrienden als het buiten niet al te lekker weer was. Tussen deze stapel lag ook de film ‘Cabin Fever’ die we nietsvermoedend hadden aangezet. Tot mijn verbazing was dit de eerste film waarbij ik zoveel bloed en gore zag, ik was verkocht samen met mijn vrienden en we hebben de film hierna nog erg vaak aangezet. Als ik het me goed herinner heeft die film zelfs de top 10 nog gehaald toen ik mij net had aangemeld voor deze site. Dat is allemaal verleden tijd, en die film ligt op nostalgisch niveau nog erg gevoelig maar daar blijft het overigens ook wel bij. Toch heeft altijd deel twee op de loer gelegen, die ik echt al jaren wil zien en ooit zover is gekomen dat ik hem tot de helft heb gezien maar, ik wist eigenlijk niet echt meer waarom het zo lang nog heeft geduurd voor dat ik hem helemaal af heb gekeken, al ben ik vanavond toch wel tot de conclusie gekomen.

Want deze film is toch best wel saai, vooral het begin. De film voelt erg langdurig aan en dat voor zijn korte tijdsduur, dit omdat ‘TI West’ iets te mooi wil doen met een te zwak script, waardoor we voornamelijk veel gepraat kregen en de daadwerkelijke horror na de openingsscène nogal lang op zich liet wachten. En wanneer het er eenmaal is, blijft het verhaal erg saai, voelde alles nogal haastig en er was duidelijk niet echt veel interesse om er een bijzonder werkje van te maken. Toch gebruikte 'Wes’' het concept voor een echt bloedbad, wat de film merendeels toch weet te redden. Want hoewel de film op alle fronten veel laat vallen, is de film verzekerd van een bloederig avontuur met goede gore, zeker als de lichamen zijn aangetast, en daarin laat ‘West’ toch echt zijn klasse zien.

Het acteerwerk is ook wel echt lachwekkend. Vooral wanneer ‘Frederica’ in beeld kwam waar ik echt smakelijk om moest lachen (niet om de persoon, wel om de personage). Maar, dan merk je echt dat hier met budgetwerk aan de haal gaat, want het is niet echt een bepaalde lagere lat van gemiddeld acteerwerk wat we voorgeschoteld krijgen. Eigenlijk is ook geen enkele rol boeiend, het is allemaal doorsnee; tieners.

En nou moet ik ook zeggen dat ik dit vervolg nou niet helemaal datgene is wat ik ervan had verwacht, en dat kwijlt allemaal wat weg door de hype die deel één met zich mee bracht. Toch vond ik het concept best leuk, waar het water vervuild was geraakt omdat daar een rottend lijk in lag met de dodelijke bacterie in zich, en dit verspreidde zich langzamerhand door de school heen omdat, dat watermerk er werd geserveerd. Intussen maakt de school zich op voor de jaarlijkse ‘Prom’, of wel het gala en zoals wij dat noemden; zuipfeest om vakantie te vieren. Hoewel het misschien wat makkelijk is op sommige vlakken, heb ik me er prima mee weten te redden.

De film werd nergens spannend, de film werd wel interessanter toen het gala er was zeker als je ervoor wat scenes ziet dat men al verschijnselen toonde. Dat maakte de film met vlagen toch weer wat leuker om te zien, althans het zette je als kijker wel weer aan om even recht op te gaan zitten. Want voor de rest is de film vrij dood, en weet ‘West’ er niet altijd het zijne van te maken, iets wat ik wel beter van hem ben gewend. Ook al ligt de regisseur mij in het algemeen niet goed.