• 9.382.197 stemmen

Cabin Fever 2: Spring Fever (2009)

Horror | 87 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Ti West

Met onder meer: Rider Strong, Noah Segan en Giuseppe Andrews

Plot Cabin Fever 2: Spring Fever

"This time it's spreading."

Een gruwelijk, vleesetend virus dat zijn slachtoffers tot op het bot weet te verslinden, wist een gruwelijk eind te maken aan de vakantie van Paul en zijn vrienden. Het virus gaat echter nog steeds rond en komt terecht in het water, waardoor het zich nog sneller weet te verspreiden. Tijdens het eindfeest van een school komen de leerlingen hier al snel achter als een aantal aanwezigen ineens besmet worden met het afschuwelijke virus en het feest verandert in een groot bloedbad.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Waar Ti West met The Roost laat zien een degelijk stukje horror te kunnen maken en prettige, sfeervolle inspiratie bronnen te hebben laat hij met Cabin Fever 2: Spring Fever een waar horrortalent zien. Dit vervolg op de film van Eli Roth is zowaar beter dan haar voorganger vanwege de heerlijke campy highschoolsfeer, uitbundige gore en geweldige dialogen. Grootste minpunt van de film zijn de laatste twintig minuten. Waar het overgrote deel een geslaagde, creatief met cliche's omgaande film is wordt het laatste gedeelte een beetje formule werk. Het schijnt ook dat West met dit laatste stuk last had van bemoeizuchtige producers. Desalniettemin is Cabin Fever 2: Spring Fever een uitermate geslaagde highschool horror en een uiterst creatief en uitzinning tweede deel wat haar voorganger overtreft. Ti West is iemand om te blijven volgen.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Dit deel had echt bijna niks met deel 1 te maken. Rider Strong zit er maar heel kort in, de rol van Giuseppe Andrews was nutteloos en geen enkele scene heeft ook maar te maken met het het huisje in de bossen. Het leek wel een hele slechte parodie op een aantal films. Heel af en toe valt er nog wat te lachen maar spannend of eng is de film nooit en er wordt heel slecht in geacteerd.

avatar van Zinema

Unrated.

U weet wel, dat woordje dat tegenwoordig op elke horror-DVD moet prijken.

Nu moet ik zeggen dat de lul met bijbehorend pus i.d.d. niet fris oogt. Maar goed, aan gore weinig gebrek in deze opvolger van Roth's debuut. Over goeie gore zouden we kunnen redetwisten.

Deel 1 doet het i.i.g bij mij iets beter. Hier is het flauwe grapjes-niveau wel erg hoog. Inclusief de matige acteerprestaties. Ook menig film-verwijzing komt wederom voorbij.

Toch kan opzettelijke pulp-die-naar-de-seventies-riekt best vermaken. Zie hier het bewijs. Maar echt goed wordt het helaas niet.

De intro en uittro zijn geinig.

Redelijk.

avatar van Boeikens

Boeikens

Ontgoochelend.

Heb voordien het eerste deel herzien en had hoge verwachtingen in dit "unrated" vervolg maar...

Die verwachtingen waren blijkbaar te hoog gegrepen.

De gore was naar een hoger niveau getild maar vaak zeer slecht uitgewerkt. Misschien bedoeld voor de komische factor, maar dan wel mislukt.

Ook de sfeer is niet meer dezelfde als in de voorganger.

Zo zo pover (alweer).

West is duidelijk 20-30 jaar te laat geboren. Jammer voor hem, maar om dat nu steeds weer te laten zien in z'n films. Vond het in House of the Devil al niks (maar wel veel consequenter), hier is het al helemaal pover.

Alweer een vééééél te trage opbouw. Gejengel over een prom met wat knullige highschool perikelen en gezever in klassen en vreselijke typetjes als leraren die meer uit een foute jaren '90 TV serie weggelopen leken.

Tweede deel in dan weer de opbouw naar de climax. Nog steeds gebeurt er geen fluit, de film teert dan enkel op het idee dat het allemaal staat te gebeuren.

Waarna de climax dus weer compleet saai is. Een paar zéér beperkte bloedstraaltjes moeten het hoogtepunt van de film vormen Gore is bedroevend, spanning onbestaand en het einde compleet random. We blijven achter met 5 of 6 onafgewerkte verhaallijnen. Wel makkelijk voor de sequelmakers, die hebben maar te kiezen.

Rest de belabberde animatie die aan een foute Simpsons imitatie deed denken. Wat Halcyon zegt vind ik trouwens ook niet helemaal kloppen, sommige geanimeerde segmenten leken mij helemaal niet moeilijk te verfilmen. Vond het dan ook eerder een plichtmatige toevoeging.

Mnee, niet grappig, niet goor, niet niks, behalve erg saai en buitengewoon flauw uitgewerkt.

avatar van Halcyon

Halcyon

Onderhond schreef:

Mja, ongelukkige woordkeuze misschien. Er is "moeilijk" en er is "moeilijk". Als je over een laag en gelimiteerd budget beschikt, is elke draaidag ontzettend duur. Dus ik kan wel begrijpen dat de makers het geld van zo'n dag extra filmen liever uitbesteedden aan extra FX en er ter compensatie dan maar wat stripfiguurtjes in gooiden. In ieder geval, mooier werd de film er niet door.

avatar van Halcyon

Halcyon

Ik lees net dat het budget voor Cabin Fever 2 aanzienlijk groter was dan voor Wests vorige films en dat hij naar eigen zeggen voldoende tijd en middelen had. In dat geval heb ik me vergist en lijken de stripscènes dus eerder een artistieke keuze.

avatar van Macmanus

Macmanus

Ti kan dit niet.

Beetje Superbad met horror elementen. Helaas brengen alle acteurs weinig stijl met zich mee en zijn de dialogen echt niks waard. Typisch straight to dvd vervolg dan ook, allemaal goedkoper allemaal net nog wat b-film achtiger. Vond het goor dan wel bestaand gelukkig, toch wel wat wegkijk momenten en de scene tijdens het feest vond ik nog best genietbaar.

Ti moet het toch doen met het iets serieuzere werk, komedie/horror heeft hij geen feeling voor.

2 sterren, wat je kan verwachten van dergelijke vervolgen.

avatar van lizian

lizian

Voor wie zit te wachten op een film met scenes erin die te goor voor woorden zijn, moet je hiernaar kijken. Op zich wel vermakelijk, maar echt goede horror is het niet. Eerder lachwekkend in meerdere opzichten.

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Cabin Fever, de mensen die ik ken vinden 'm goed klote.
Ik vind de hele, ietwat onevenwichtige, mix erg fijn!
En toen hoorde ik dat er een 2e deel aan kwam van een zekere
Ti West, waar ik nog nooit van gehoord had, maar inmiddels
zijn The house of the devil al in huis heb gehaald.
En meteen de dubbele uitgave: DVD en VHS!
Dit alles na het zien van een review door Cinemasnob, die Cabin Fever haat en deel 2 meer dan goed te pruimen vind en zich er zelfs een beetje voor schaamt!

Vanavond heb ik het 2e deel gezien en wat blijkt:
ik vind Spring Fever een feest! Een prima film, een fijne mix van
humor en gore! En ik geloof dat ik ook hier, gezien voorgaande
meningen, één van de weinige ben...en me er, anders dan de Snob, niet voor schaam!

In-en outro animatie zijn grappig, de muziek is gewoonweg een
aardige tot zeer goede verzamelaar en de verschillende typen studenten voorspelbaar leuk. De sullige hulpagent uit het 1e deel is met al zijn sulligheid ook weer van de partij! Het hele zooitje is toch wel erg jaren 80, maar met een nieuw omhulsel.

Geklaag over een tekort aan gore kan ik niet begrijpen.
Waarschijnlijk hebben diverse mensen hier teveel verwacht!
Alleen al dat jochie met z'n ontstoken plassertje!
Prachtig!

De 87 minuten waren zo om en eigenlijk is de film net iets te kort!
Horror/Science-Fiction???! Laat iemand van Sci-Fi even Komedie maken!

4 Dikke sterren en de 1e maar weer eens kijken!

Onderhond schreef:
Zo zo pover (alweer).

West is duidelijk 20-30 jaar te laat geboren.

Ja, ja, ja, ja...het is allemaal weer errugh pover.
Is er deze keer niks mis met het kleurenpaletje?
En ik geloof niet dat West's geboortejaar iets te maken heeft met jou beperkingen....

avatar van erik1677

erik1677

heheheh fatmike!

Mooi verteld.

ben het helemaal met je eens,echt een heerlijke film.

ga deze ook absoluut op dvd aanschaffen, hij is nog beter dan deel 1.

En the house of the devil,ga ik vant weekend eens proberen.

avatar van Brabantse

Brabantse

Niet echt mijn smaak qua thriller... slecht geacteerd...

Tonypulp

Niet echt mijn smaak qua thriller...
Het is dan ook geen thriller..

avatar van davincstyle

davincstyle

Gore was goed aanwezig, vond hem beter dan het eerste deel

Een dikke 4 !

avatar van $pecial

$pecial

Ik heb me best goed vermaakt met deze opvolger van Cabin Fever!

Stukken beter (lees: leuker) dan ik bij voorhand had gedacht. Het is een B-film van de bovenste plank, maar door de meligheid en bovenliggende komische noot, heeft het gezorgd dat ik me nog heb vermaakt.

De gore is bij vlagen lekker smerig en dan bedoel ik niet gore in de zin van bloed en ingewanden, maar meer het niveau kots en pus. Maar deze film toont aan dat dit ook behoorlijk smerig kan zijn!

De getekende stijl van het intro en de outro zijn erg leuk bedacht en het is ook een keer wat anders.

Het geheel is O.K. Hap-slik-weg filmpje.

2.5 *

avatar van MMXMMX

MMXMMX

Na 15 minuten uitgezet

Ik weet het ook niet meer wat een bagger

avatar van erik1677

erik1677

Hmmmmm in die 15 min is nog niet echt veel gebeurt.

Dat vind ik altijd zo n onzin.

Schrijf dan niks

avatar van flurk

flurk

vreselijk slechte film 0,5

avatar van CaptainTwisted

CaptainTwisted

Hahahahaha wat een verschrikkelijke film. Maar hij is zooooo fout, dat hij gewoon leuk is om te kijken. Vooral dat stukje was echt lachwekkend waarbij die dude zen snikkel in zen hand had, en er echt van alles uitkwam. Dat is niet iets wat je in een amerikaanse film verwacht!

avatar van Jozz

Jozz

Ongelofelijk, wat een tegenvaller. Ik vond het eerste deel erg spannend en wat subtieler, waardoor de gore momenten veel beter tot hun recht kwamen.

Ik verheugde me dan ook op dit vervolg omdat ik de eerste film erg spannend vond. Dat had ik beter niet kunnen doen. Wat een drama. Slecht geacteerd, slechte effecten en te overdreven voor woorden. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de ultieme flauwe en misplaatste humor die men meende erin te moeten stoppen.

Gewoon slecht. 1.5 ster voor de moeite.

avatar van Areté hamartia

Areté hamartia

Had al bijzonder weinig verwacht van deze film, maar helaas was die verwachting nog te hoog.

avatar van Fryce

Fryce

Bloed en tieten ... prima ingredienten voor een leuke slasher. Er word alleen veel te weinig gehak in deze film. Verhaal komt niet echt op gang en wat ik erg jammer vond was de ingetapte hand....nadat deze op leuke wijze was afgezaagt. Al met al niet echt de moeite waard, maar heb zeker veel slechter gezien.

avatar van 1311811

Slecht acteerwerk, maar dat irriteerde me in deze film niet eens! Ik heb me prima vermaakt, lekker bloederig! Je moet er gewoon van houden.....

avatar van darkcity

darkcity

De slechtste film ooit! Wat een marteling! Echt alles is slecht. Dat ze uberhaupt het geld hebben gekregen om hem te maken! Deel 1 was al matig maar dit was gewoon nog slechter. 0,5 ster.

Echt waar? Waarom dan.

avatar van komakie

komakie

1 ster voor de moeite en het stukje dat die gast met z'n lul in z'n handen loopt en dat pijpen op de plee was ook nog wel grappig met die beugel.

Verder echt een hele slechte film. De gore is niet goed uitgewerkt, slechte dialogen en slecht acteerwerk. Sowieso geen aansprekende karakters waar je een soort band mee krijgt en het zit vol met onduidelijkheden.

Alle gore krijg je niet echt mooi in beeld. Daarnaast gaat het allemaal vrij emotieloos.
Je arm eraf zagen en daarna even met een gasbrander dicht schroeien? Geen probleem, doen we ff. En het dan nog niet eens echt super in beeld krijgen. Hetzelfde geld voor de vele kots die over en weer vliegt. Het doet weinig. Alleen die gast dus zijn schwans onder het pus heeft

Dialogen die totaal niet pakken en waarvan je je afvraagt wat nu eigenlijk het punt is.
Dan ook nog eens de karakters. Een bully moet groot en sterk zijn, niet 1 of ander mannetje met lang krulletjes haar (balletje) die een beetje stoer doet. Ik zat de hele tijd alleen maar af te vragen waarom de hoofdrolspeler zo bang is voor hem.
Deputy Winston heeft een totaal overbodige rol. Geen enkele meerwaarde.
Rusty Kelley (Alex) speelt om te janken net als de rest eigenlijk.

Dan zijn er nog 100 onduidelijkheden over die mannen met die auto's en geweren, wat gebeurt er met John en wat met Cassie.
Het stukje animatie is wel grappig, maar tja.... ook wel heel simpel.
Er zit een kleine opbouw in (die zo voorspelbaar en saai is als het maar kan) en er is geen einde te bekennen. Geen verhaallijn wordt enigzins normaal afgerond. Hoezo deel 3?

Het feit dat Rider Strong ongeveer 30 seconden in de film zit maar wel als eerste wordt genoemd bij de castlist geeft al aan hoe slecht en onbeduidend de overige acteurs zijn.

Echt een film die een totale verspilling van de tijd was. Cabin Fever 1 was wel lachen, deel 2 is erbarmelijk.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik vond dit ook grotendeels een baggerfilm en kan me vinden in de recencie hierboven mij. En daar wil ik het bij laten. 1,5 *

Tonypulp

Veronice magezine noemt het zeldzaam slecht die gasten worden ook met de dag ongeloofwaardiger zeg.

avatar van $pecial

$pecial

Achja, zeer zelden ben ik het met hun eens.. Ik lees het altijd wel, snel de sectie games en bioscoop/dvd recensies, maar dan zucht ik ook wel eens heel diep bij sommige stukjes

Tonypulp

Zelfde hier eigenlijk . Dat ze het als slecht zien, oké, had niet anders verwacht (zie ze zelden een typische genre flick goed beoordelen eigenlijk), maar zeldzaam slecht ?