• 9.382.197 stemmen

Cabin Fever 2: Spring Fever (2009)

Horror | 87 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Ti West

Met onder meer: Rider Strong, Noah Segan en Giuseppe Andrews

Plot Cabin Fever 2: Spring Fever

"This time it's spreading."

Een gruwelijk, vleesetend virus dat zijn slachtoffers tot op het bot weet te verslinden, wist een gruwelijk eind te maken aan de vakantie van Paul en zijn vrienden. Het virus gaat echter nog steeds rond en komt terecht in het water, waardoor het zich nog sneller weet te verspreiden. Tijdens het eindfeest van een school komen de leerlingen hier al snel achter als een aantal aanwezigen ineens besmet worden met het afschuwelijke virus en het feest verandert in een groot bloedbad.

avatar van namingway24

namingway24

Dit vervolg heeft wat efefctieve (gore)scènes, maar is qua sfeer te uiteenlopend om een goed geheel te vormen.

De gore was wel degelijk dik in orde, met een paar scènes waarbij ik me toch ongemakkelijk voelde. Het begin had wat leuke grappen, en het tweede deel was wat serieuzer, maar het leken uiteindelijk toch twee verschillende films.

Maar toch vond ik dit een vermakelijk tussendoortje, en ik moet zeggen, iets leuker nog dan het eerste deel...

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Ik vond het zeker niet slecht. Er zaten heel wat originele en vooral artistieke elementen in.

De hoogtepunten zijn voor mij de paniek op het bal,met die bebloede handen op de vergrendelde deur kloppen, het leek wel Carrie soms. Dat witte konijnenpak had ook wel zijn amusementswaarde, om nog maar te zwijgen van de stripscène.

De komische ondertoon zat ook al in de eerste, maar hier werd het soms te flauw. Wel moet ik zeggen dat er in deze sequel meer variatie zowel in personages als gebeurtenissen te bespeuren valt.. Ook de goor was uitgebreider aanwezig.

Een andere pluspunt is de muziek. Het stukje op Born to Be Wild was geweldig. Ook kwam er muziek voor van de orginele Prom Night (1980).

avatar van JustMike

JustMike

kan niet geloven dat er een deel 2 van is!

avatar van Halcyon

Halcyon

En heb je hem al gezien?

avatar van Shinobi

Shinobi

Tja pulp, maar wel geinige pulp.

Zaten weer wat leuke dingen tussen zoals: de geïnfecteerde penis waar pus uitkwam, het afhakken van de hand en dicht schroeien, verwijzing naar Irréversible met de brandblusser scène.

Alleen jammer dat het op het eind nog zo lang doorgaat. Ze hadden naar mijn mening gewoon iedereen dood moeten laten gaan en die politie agent een gelukkig leven moeten laten lijden. Dat hele gedoe met die stripper maakte de film alleen maar langdradiger...

In eerste instantie een 2, 0, maar door het lange einde een 1, 5.

avatar van Noodless

Noodless

Deze film is toch wel een ontgoocheling. Waar zijn voorganger nog uitstekende horror en nog een redelijk verhaalstructuur gaf aan de kijker, is hier bij dit vervolg totaal geen sprake van. Ook het acteerwerk is erg zwak in deze film. De hoofdpersonages lopen er maar zielloos bij en die politieagent wekte wel heel irritante gevoelens op. Wat een belachelijk personage ! Misschien ook de bedoeling van de regisseur, maar bij mij werkte het totaal niet. Integendeel zelfs.

En zo zijn er nog wat personages, bv. de directeur.

Gelukkig nog een paar toffe bloederige scènes en een vleugje humor.

5/10

avatar van Bottleneck

Bottleneck

De agent zat toch ook in deel 1?

Wel minder leuk hierin, dat ben ik met je eens, hoewel de verwijzingen naar Twin Peaks wel grappig waren.

Tonypulp

Zat ook in deel 1 ja . Was hier wel af en toe irritant, maar nog steeds tof om weer te zien!

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Ghe geeft precies weer hoe ik de film vind: licht irritant maar toch geinig zal hem ooit nog eens herzien.

avatar van Noodless

Noodless

Gelukkig blijkbaar niet bijgebleven of toen niet storend genoeg

Ik kan me dat al helemaal niet meer herinneren van die agent in het eerste deel, ondertussen ook acht jaar geleden voor mij. Misschien het eerste deel eens herzien.

avatar van Roonn

Roonn

Deze film moet dus meteen van alle sites, televisies, bioscopen, schappen en internetsites worden gehaald.

Juist, omdat het een schande is dat deze is uitgekomen.

Ze hebben hem niet nog meer kunnen verneuken, slechter kon niet.

Dit is veruit de slechtste horror die ik heb gezien (JA, heb er veel gezien).

Naar mijn mening hoort er weinig tot geen humor in een serieuse horror te zitten. Dit is dus alles, behalve serieus.

De "zombies" zagen er niet uit (ik bedoel, onrealistisch), slecht geacteerd en alles is belachelijk neergezet.

Ik snap überhaupt niet waarom ze hebben gekozen voor een highschoollife. Ze moesten het gewoon lekker mysterieus in de bossen houden!

Deel 1 vond ik daarentegen wel weer sterk!

avatar van Gitarist187

Gitarist187

hmm...

een slecht begin...

...een slecht einde...

mwah de gore is wel leuk gebracht n deze film, ik zat wel een paar keer met van die momenten van: AWE that's got too hurt!

maargoed leuke film als je gewoon echt even niks te doen hebt en van simpele horrors houd

avatar van mock turtle

mock turtle

wat een slechte, afgezaagde poster!

avatar van Gang_Star

Gang_Star

hmm. Eerste Cabin Fever was vermakelijk. Maar helaas moesten ze die film toch weer uitmelken. Als het 2e deel tegen het niveau van deel 1 zou liggen, zou ik er toch meer vrede mee hebben. Maar helaas is dit niet het geval. Voorspelbaar, al eerder gezien. Het verhaal is bekend. Het ging nog wel, maar helaas kwam daar al snel het einde. Het einde dat om te janken is, zo slecht.

Krappe 2* voor gore.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik zie het al helemaal voor me. Regisseur en medeschrijver Ti West

zat in de kroeg samen met Joshua Malkin en Randy Pearlstein. Namen doen er natuurlijk niet toe, maar het gaat even om het idee. Ze dachten waarschijnlijk van joh, we moeten een film maken met veel ranzige scènes, want deel 1 is ook best smerig, maar het moet gewoon smeriger. Bijdeze wil ik ze feliciteren, want het is ze gelukt. Ik ben best wat gewend maar deze scoort zeker hoog qua hele onsmakelijke momenten.

Laat ik alvast beginnen dat deel 1 een betere film is omdat in deze film het gegeven meer is niet altijd beter van toepassing is. In Cabin Fever 2 zit meer humor, meer slachtoffers en uiteraard meer ranzigheid. Uiteindelijk doet het de film wel goed, want je hebt eigenlijk als regisseur en schrijver geen keus. Maar zo had deel 1 nog een soort van naargeestig sfeertje en dat is er in deel 2 eigenlijk niet. Ik heb daarentegen wel voldoende genoten van de toch wel goede make-up en de absurde humor. Ook werd ik aangenaam verrast door het nummer Born To Be Alive van niemand minder dan Patrick Hernandez.

Het liefst omschrijf ik alle viezigheid uitvoerig in detail, maar dat doe ik niet. Ga de film gewoon kijken en je zult het wel merken.

Dus wat kan ik zeggen over Cabin Fever 2: Spring Fever: De kwantiteit van deel 1 wordt overtroffen, maar de kwaliteit niet. Deel 2 voelt ook net even te geforceerd aan.

3,0

avatar van Killer-Instinct

Killer-Instinct

Wat was dit een meevaller,want als je een film als dit gaat kijken(straight-2-dvd vervolg op een toch al niet legendarische 1ste film) kan een film heel slecht uitpakken,zoals een Wrong Turn 2 en 3.
Maar deze was gewoon heel leuk!!

De makers willen er geen serieuze film van maken maar serveren ons een hoop onzin,en voor mij heeft het gewerkt want vermakelijk is het zeker,als je je verstand op 0 zet en de veel te dikke knipogen voor lief neemt.

De karakters zijn zo standaard.
Je hebt de goede jongen,die verliefd is op het normale leuke meisje,die weer een vriend heeft die een eikel is,maar eigenlijk toch wel de leuke jongen ziet zitten.
Dan heb je z'n vriend,de typische nerd,een erg opvallende lerares,wat een karakter is dat haha.
Af en toe nog een blond wicht die zo overdreven irritant wil zijn en miss prom wil worden.
En geen van allen acteren goed.
Ook zit de film vol cliche's en onzin, in de grote zaal worden ze ingesloten,iedereen loopt over elkaar heen en legt het loodje maar wie kom je dan later tegen op de gangen,juist,alle mensen die ff screen-tijd gehad hebben,de rare lerares,die klootzak die inmiddels de ex is van dat leuke meisje op dat moment

Dat de film zichzelf totaal niet serieus neemt is juist heerlijk,want zo'n scene waarin' de goodguy z'n arm eraf zaagt,om vervolgens de wond dicht te laten branden is natuurlijk te onzinnig voor woorden,en dat die ff schreeuwt waar je normaal gewoon allang flauwvalt van de pijn is net zo lachwekkend slecht als dat die een minuut later met het meisje staat te zoenen en vrolijk doorloopt.
Maar het werkt allemaal voor het vermaak!

Enige wat ik niet begreep(misschien was ik tijdens de film ff afgeleid) was wat die agent eigenlijk allemaal aan het doen was,ik vond hem wel grappig met z'n pussy-opmerkingen de hele tijd maar begreep niet echt waar die mee bezig was,waarom die er vandoor wou enz.

De gore is ook prima in orde maar wat originele scenes(die arme nerd,we hadden toch liever die ex gezien met een piemel waar bloed uitkwam haha gevolgd door een aparte soort van bevalling haha]

Enige wat ontbrak in deze film waren een paar borsten(niet die gore op het eind) want dat past wel bij een film als dit,gore,humor,niet functioneel naakt,gewoon een verstand op 0-film,maar helaas was dat ingredientje niet aanwezig.

Echt spannend wordt het zelden tot nooit,maar het boeide me niet omdat ik wel de hele tijd vermaakt werd en je je wel afvroeg hoe de hoofdrolspelers het gingen redden terwijl je op allerlei gore momenten stuit.

En dat konijn haha,ik moest denken aan Donnie Brasco en had eigenlijk wel een soort opmerking van die nerd verwacht toen die erheen liep om een geinig knipoogje naar die film te geven,maar helaas.

Ik kan het begrijpen als mensen er geen bal aan vinden maar ik heb me prima vermaakt.
Geen top-horror(daarvoor moet het zenuwslopend spannend zijn) maar wel hele vermakelijke horror,aanrader om een keer met een groep vrienden te kijken met een paar piljes erbij.

. wat een onsmakelijk gebeuren, dit.

Bij vlagen wel lollig, maar veel vaker niet. Al die grappig bedoelde scenes van tieners die elkaars strot met bloed onderkotsen of een concierge die bloed pist in de prom-punch werken niet echt goed.

Heb dan toch liever iets spannends.

Hoogtepunt was veruit de geanimeerde intro en outro. Uberdroog zo in een soort Simpsonsstijl met dat liedje er bij.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

De in- en outro deed mij aan Grease denken.

avatar van Corcicus

Corcicus

JacoBaco schreef:

De in- en outro deed mij aan Grease denken.

idd maar goe geslaagd wel

avatar van Corcicus

Corcicus

De eerste was natuurlijk een knaller van een film en het vervolg is dat niet helemaal. De sfeer van deel 1 wordt nergens geëvenaard en de figuren zijn te grotesk om je erbij te kunnen inleven. De dialogen zijn dat echter niet altijd. Ik meen mij een scène te herinneren op straat tussen dat lekker wijfie en de hoofdfiguur welke echt uitblonk vanwege de inhoud en de goeie acteerprestaties hierbij horend. Het ultieme pluspunt was evenwel de gore. Lekker

Conclusie: goeie film, maar slecht vervolg op de cabin fever.

Naomi Watts

Zwaar onderschat werkje, maar wel te begrijpen. Samenhang in het plot is er nooit, West vindt dat ook totaal niet nodig en daar ben ik wel blij mee. Echt een heel lulverhaal om het besmette water presenteert West dan ook niet. Het is gewoon een kapstok voor heel wat nasty gore. Dan kom ik gelijk bij één van de twee grootste pluspunten van Cabin Fever 2, de gore. Toch wel een aantal leuke vondsten gezien. Scenes als de blowjob scene waar die meid cum in de wastafel uitspuugt, de kots scenes op het einde, de nagel scene (wel totaal out of place btw maar who cares), de leaking penis scene, het hele bloodfest op het bal, de hele eindscene in die nudie bar etc .

Teveel om op te noemen dus, want ik weet zeker dat ik nog wat scenes vergeet te noemen. Een goed gore gehalte en die scenes blinken ook uit in originaliteit. De high school setting werkt ook enorm mee, waardoor het hele gebeuren enorm campy aanvoelt. Dit is de tweede grote troef die de film naast de gore heeft. Die animated sequences waren ook erg inventief, erg droog ook. De film heeft voor de rest weinig te maken met de eerste Cabin Fever, en had van mij ook die naam niet hoeven dragen. Zo creëer je wel foute verwachtingen. Toch een flink aantal leuke vondsten gezien, en de hele campy sfeer tillen de film naar ongekende hoogte.

Tonypulp

Ik zou je zeker House of the Devil van West aanraden, maar die heb je ongetwijfeld al op je lijstje staan

Naomi Watts

Die had ik al een tijd op del ijst staan, zal er nu even vaart achter zetten. The Roost lijkt me ook nog wel een fijn werkje van West.

Tonypulp

The Roost heb ik hier nog liggen, is makkelijk verkrijgbaar dankzij Mr. Horror presents . Wist eigenlijk niet dat The Roost zijn debuut was... dan ga ik dáár maar eens vaart achter zetten .

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ja wat kan ik nou over deze film zeggen?

Het is gewoon een gedrocht eerste klas. Verschrikkelijk acteerwerk, foute personages, en enorm veel gore scenes die werkelijk nergens op slaan en alleen bedoelt is om mensen te shockeren, niet eens omdat het iets met de film te maken heeft. Verhaal was matig, idee was wel leuk ik hou wel van dit soort verhaallijnen en settings, maar in deze film was het gewoon erg slecht uitgewerkt. Misschien is dit leuk voor de fans van dit soort foute films en van de gore die erin zit, want dat zag er niet nep uit, maar het was gewoon te onzinnig en vies voor mijn doen.

Een verdiende 0.5*

La Barca

Wat een gedrocht is deze film zeg!

Waar deel 1 nog wel vermakelijk was gaat deze film totaaal de mist in!
Acteerprestaties waren zoooo verschrikkelijk slecht! Die hoofdrolspeelster was alleen maar dom aan het gillen zonder enige overtuiging Daarnaast heb ik me weer (net als in deel 1) kapot geergerd aan die politieagent (Andrews)! Wat speelt die man slecht zeg! Na 2 delen kan ik het woord ''Party'' niet meer aanhoren

Daarnaast vond ik de gore ook slecht. In deel een zaten nog een aantal goed geslaagde ranzige scenes, maar hier viel dat toch zwaar tegen. De 2 ranzigste scenes vond ik sex met die koe in het zwembad en de slotscene waar je die ranzige boobs van die stripper ziet.

Het verhaal sloeg eigenlijk ook nergens op, zelfs de titel al niet: cabin fever in een school? Lost in the woods part III speelt zich toch ook niet af op een schoolplein in New York

Eigenlijk maak ik alweer veel te veel woorden vuil aan dit gedrocht!

*0,5 + een top 10 notering

Lekker logisch ja .

La Barca

Zoals je vast al wel in mijn top 10 hebt gezien staan daar alleen maar heeeeeeele goede films in

Naomi Watts

Maar als je die slechte film goed vindt geef je ze toch gewoon hoog .

La Barca

Haha dat is weer teveel van een goede:P Doe alleen films in mn top 10 die ik het liefst nog lager dan 0,5 zou geven(H)