• 9.377.938 stemmen

Met onder meer: Robert Pattinson, Emilie de Ravin en Pierce Brosnan

Releasedatum: 1 april 2010

Plot Remember Me

"Live in the moments."

Tyler Hawkins is een jongen die na de zelfmoord van zijn broer en de scheiding van zijn ouders in een staat van totale lethargie belandt. In schril contrast daarmee staat een jonge vrouw, Ally Craig (De Ravin), die een tragedie heeft meegemaakt maar daarna juist de carpe diem-filosofie omarmt. De twee krijgen wat met elkaar, maar niet al het emotionele puin is meteen geruimd.

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Kippie. schreef:
Nee, hij pleegt inderdaad geen zelfmoord, niemand had 9/11 aan zien komen. (complottheorieën uitgesloten). Dit was echt het verkeerde moment en de verkeerde plaats voor Tyler..

Ok, is wat ik ook al dacht Net nu het weer wat beter ging met zijn leven (beter met zijn vader, eindelijk de liefde gevonden), komt hij ongewild om het leven.

avatar van pgraafmans

pgraafmans

Gisteren gezien en vond het echt een meeslepende mooie film. Je wordt helemaal meegenomen en voor je het weet zit de 2 uur er alweer op! Aanrader voor iedereen die een mooie, maar toch interessante film wil zien. En wat een einde he! Even kippenvel!

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

(bijna) Alles voor het einde vond ik nogal povertjes. Weinig nieuws onder de zon; geen creativiteit met de camera, saai kleurgebruik, niet bijster interessante personages, wat clichéverhaaltjes, etc. En er dan zomaar Sigur Ros instoppen tijdens één van die scènes. Nee, zo werkt het niet.

Sommige monologen en dialogen zijn best de moeite waard. Pattinson doet het niet slecht, maar presteert niet constant (als het weer tijdens Hollandse zomers). Brosnan speelt voor de zoveelste keer zichzelf en de Ravin is eigenlijk maar een saaie doos.

Het is jammer dat de film volgepropt was met hints die zich naar het einde lieten raden (de nadruk lag wel errug op New York, American Pie 2 in de bioscoop, kantoorpand op de zoveelste verdieping, zinloos geweld, de titel, zijn leeftijd, hoe alles bij elkaar komt uiteindelijk, etc.) Zo had ik het einde dus al "geraden", maar desondanks werkte het wel.

Kleine 3,5*

avatar van Allepinie

Allepinie

Ja, ik hou een beetje een dubbel gevoel over aan deze film. Van de ene kant een zeer bekend en uitgekauwd verhaal: jongen verleidt meisje met een verborgen agenda, wordt verliefd, krijgt spijt, ruzie en weer goedmaken. Hebben we natuurlijk al duizenden keren gezien.

Van de andere kant blinkt de film uit van goed acteerwerk, dramatiek en camerashots. Het zusje speelt erg goed, de beste van de film.

Hoe dan ook, met een rating op MM van 3,75 had ik er meer van verwacht. Ik geef een 3,5.

avatar van gentenaar

gentenaar

Een woord schitterend, het einde is effe kippvelmoment. Goed uitgewerkt, van begin tot eind

avatar van KimLita

KimLita

Een film met een zeer goed verhaal.

De acteurs zijn naar mijn mening goed gecast en vooral het zusje acteerd hartverscheurend.

Bij Robert Pattinson heb ik nog steeds een vampier in m'n hoofd dus dat is af en toe lastig opzij te zetten. Desondanks is het een super acteur die bewijst dat hij meer in zijn mars heeft.

Toch ben ik niet helemaal blij met deze film.

Verhaallijn is goed maar ik vind dat het toch niet dramatisch genoeg uitpakt is.

Zoals:

- We zien de familie naar een begrafenis gaan, je komt er vrij snel achter dat het om de broer gaat maar hoe of wat word nog niet echt duidelijk. Van de metromoord is al gelijk duidelijk hoe of wat dus dat is zonde.

- Het straatgevecht. Tyler zou hardhandig aangepakt worden door een politieagent en daardoor wraak willen nemen. Hier zien we alleen dat hij tegen een auto word gedrukt en meer niet. Dat had voor mij best meer mogen zijn. Paar raken klappen over en weer, dan zou je snappen waarom iemand wraak neemt.

- Over het wraakgedeelte, Tyler zelf komt niet eens op het idee zoals wel omschreven. Daarbij vind ik de overgang van wraak naar echte liefde niet duidelijk.

Zo zijn er wel meer punten waar ik bij dacht: "He jammer, dat was het toch net ff niet".

Daarbij ben ik van mening dat het hele verhaal misschien beter verteld had kunnen worden door het zusje.

Het zusje dat schrijft met haar overleden broer over haar situatie met Tyler en haar vader.

Ik denk dat het dan iets beter was overgekomen.

Je ziet en hoort Tyler schrijven maar ook dat is het NET niet.

Zonde want met kleine aanpassingen had dit een topfilm geworden.

Toch krijgt de film een 3,5 van mij omdat het een mooie verhaal is met topacteurs.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ijzersterke Romantische film. Eindelijk weer eens iets echts. De poster vind ik trouwens weer wat minder want dat oogt erg veel als een feel-good movie, wat Remember Me dus absoluut niet is.

We beginnen al bij de 10 jarige Ally die getuige is dat zijn moeder word doodgeschoten door 2 overvallers, en phoe... had de dag ervoor nog die vreselijke scene uit Enter the Void gezien en nu weer zo'n scene.

Vervolgens maken we een sprong van 10 jaar, van 1991 naar 2001 dus. New York? 2001? zal toch geen toeval zijn. We volgen dit keer het leven van Tyler (ideaal gespeeld door Pattinson uit Twilight die pas zijn broer is verloren aan zelfmoord en maar een beetje aanhikt met zijn egoistische vader en zijn gevoelige zusje. Vond Pierce Brosnan nog wel erg goed spelen eigenlijk als die vader en ook Pattinson was weer erg goed en speelde hierin toch wel beter dan in Twilight. Niet dat ie in Twilight slecht was... ook zijn vriend Aiden Hall had zo zijn leuke onliners.

Ook die relatie tussen Tyler en Ally was niet bepaald iets wat je in een romantische film kon zetten want het liep natuurlijk van de hak op de tak. Allebij hebben ze hun eigen problemen en ook trauma's en de vader van Ally is ook geen lievertje. Sterker nog, hij is degene die Tyler onterecht heeft behandeld als politieagent. En de relatie is slechts een weddenschap. Daar slaapt de duivel tussen.

Zo heeft Remember Me erg veel ontroerende, bikkelharde momenten. Gewoon een blik in het leven van 2 beschadigde personen. Het is dan allemaal erg indrukwekkend maar wat al helemaal een klap op het vuurpijl was was het einde. WOW! en dan echt zomaar uit het niks en zo weten we uiteindelijk in wat voor context de 9-11 thema gebruikt moest worden Zag het eigenlijk wel maar dan ook weer niet aankomen. En dan ook vooral die blik van Pierce Brosnan op dat moment, Kippenvel.

Nee, dit is weer hele andere koek. Een van de beste Romantische films die ik heb gezien uit Amerika. Vaak worden het allemaal van die zoetsappige lebberfilms en gepiep en gejank, maar in Remember Me komt er haast amper gelebber of andere mierzoete meuk aan de pas. Het is gewoon een zeer goede ijzersterke aanrader voor iedereen. Maar zeker geen feel-good movie, zoals de poster doet vermoeden.

4 forse sterren!

avatar van gauke

gauke

Een tearjerker noemde De Volkskrant, absoluut, de film neigt naar cliché en kitsch. Echter Remember Me is vooral een inspirerend, sterk, poëtisch, romantisch coming-of-age verhaal dat ertoe doet, met geloofwaardige hoofdpersonen en met een onverwacht einde. Verrassend zijn de meer dan solide spelende acteurs.

avatar van Megan1906

Megan1906

Pierre1965 schreef:
Mij leek dat de moordenaar van haar moeder maar inderdaad vreemd verder in het verhaal kwam hij niet meer voor.
Wellicht is de scene gebruikt om de spanning iets te verhogen wanneer Tyler bemerkt dat zijn voordeur open staat?
Nou weet ik niet zeker meer of die scene wel vlak daarna kwam.

Dat is toch gewoon de collega van die vader, hoe weet die vader anders waar Ally zit. Plus dat de plek werd omgeroepen waar die collega zei dat ze naartoe konden gaan als die vader bij hen zou blijven eten.

Ik had het einde niet verwacht, verder vond ik de manier waarop Tyler en Ally met elkaar omgingen een beetje vreemd. Wel een goede film.
Erg zielige rol voor het zusje, maar wel goed gespeeld.

avatar van Broek

Broek

Fortune schreef:

Ik vond het een walgelijk einde omdat het makkelijk sentimenteel scoren is met 9/11. En dit doet de slachtoffers van 9/11 geen eer aan en deze film ook niet.

Mee eens.. vond de film wel redelijk maar het einde was voor mij een afknapper.Probeerde deze film zo objectief mogelijk te beoordelen aangezien het de genre van me vriendin is maar om het zo te eindigen vind ik niet best,welke achterliggende gedachte dan ook.

avatar van mr_erp

mr_erp

Anderen hebben het hierboven al heel mooi verwoord en hele verhalen geschreven over allerlei sterke punten. Ik zal het daarom kort houden (omdat ik me in veel verhalen wel kan vinden):

Zeer aangrijpend romantisch drama!

avatar van Jitse

Jitse

Prachtige film.
Vond het einde erg maar wel goed. Het toont hoe de aanslagen erg plots het leven van vele mensen veranderde. Ik snap ook niet hoe sommige mensen het einde zagen aankomen, want voor mij was het een echte schok.

avatar van DeCol

DeCol

Toch wel mooi.

Waarom toch wel? Op het eerste gezicht is het geen bijzonder verhaal. Jongen gaat met meisje daten, in eerste instantie uit wraak, maar wordt natuurlijk echt verliefd op haar. Beiden hebben al wat ergs meegemaakt en dat heeft littekens in hun huidige leven achtergelaten. Jongen kan niet door één deur met zijn vader, meisje heeft een veel te beschermende vader. Het is allemaal niet nieuw, beetje gewoon geworden zelfs, maar gelukkig veranderen de acteurs daar nogal wat aan. Pattinson doet het net als de Ravin erg goed. Mooie chemie tussen die twee. Maar degene die me echt opviel was Caroline(Ruby Jerins). Blijdschap door haar broer, verdriet door haar vader, ze deed het zo goed. Maar niet iedereen komt er goed vanaf, Pierce Brosnan is vreselijk. Zo inspiratieloos, stijf, gewoon slecht. Dan het einde, totaal niet verwacht! Als ik zo het een en ander teruglees waren er wel wat hints, maar had dit nooit gedacht. Het heeft ook twee kanten. Natuurlijk is het makkelijk te gebruiken en ik kan begrijpen dat sommige zich wat bedrogen voelen. Maar aan de andere kant past het hier wel volkomen in het plaatje. Ook al is het maar film, zo is wel gegaan. Een ‘gewone’ familie die al wat te verduren heeft gekregen, krijgt vervolgens dit op hun dak. Voor mij werkt het, ik was er stil van.

avatar van Puthenaer

Puthenaer

Wij snapten er niks van. Wat een saaie, baggerfilm.

avatar van Kippie.

Kippie.

Ach, jullie snapten 'm niet. Het is ook zo'n moeilijke film.

Deze film vind ik zelf foutloos zelf heb ik er genoeg van genoten.
Ik weet dat het cliché klinkt dat ik dit zeg maar het einde was wel heel erg verrassend.
En dat gaf het wel aan wat ze met deze film willen zeggen...
De eerste goeie 9/11 film wat er tot nu toe is gemaakt

Ow Ja..
En Natuurlijk 5 Stars...

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Bi-tot-de-zar.

Zomaar op een avond, nu twee dagen geleden, besloten ik en wat vrienden een film te gaan kijken. Er waren een aantal films in huis gehaald, een stuk of 25 in totaal. Er werd een willekeurige film gekozen die geen van de aanwezigen had gezien en iedereen plofte op de bank. Het was de film Remember Me, een standaard drama, redelijk maar niet speciaal: Jongen heeft zijn broer verloren, meisje haar moeder, beide vaders kunnen het verlies niet verwerken, grappige huisgenoot zorgt voor een komische noot, zoiets. Maar toen kwam het extreem verrassende einde. Dat zag niemand aankomen, een "9/11film". Ik geloof dat we nog nooit zo beduusd naar een aftiteling hebben gekeken: "Het is vandaag toch....?" "Ja man," "What the fuck?!" "Ja.." "Ik heb vanmiddag nog de herdenking zitten kijken".

Toeval? Vreemd was het in ieder geval... 3.5* voor de film.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Twee jonge geliefden vinden in elkaars aanwezigheid een bastion tegen de ongelukkige situatie binnen hun gezin. Hij (Robert Pattison) neemt het zijn vader kwalijk dat hij te afstandelijk is en daarom schuld heeft aan de zelfmoord van zijn oudere broer. Zij (Emilie de Ravin) heeft met eigen ogen haar moeder vermoord zien woorden en heeft daarom een dominante, verbitterde vader die alles doet om de macht over haar leven in handen te houden.

De film laat lang in het midden welke kant het opgaat. Ik heb zelfs even gedacht dat we een thriller zouden gaan zien Ik zag zomaar een verband met de dood van Ally's moeder en de zelfmoord van Tyler's vader De film neemt echter een volstrekt onverwachte wending als blijkt dat Tyler aanwezig is in het WTC ten tijde van 9/11. Al het voorgaande blijkt opeens reliëf te geven aan een veel groter drama: de volstrekte zinloosheid van die grootscheepse terroristische daad Het is die wending die het verder wat inwisselbare verhaaltje toch de moeite van het kijken waard maakt.

avatar van Rodger

Rodger

Mooi drama, met een verrassend slot..

3.5

avatar van Charlotje*

Charlotje*

de film was wel ok om naar te kijken.

alleen dat einde.. totaal onverwacht, dat wel. maar het deed me niks

avatar van Gish

Gish

Prachtige film vertelt een aangrijpend verhaal dat nogal conventioneel verloopt, maar een einde heeft dat als een mokerslag aanvoelt. Moest steeds aan de roman "A Catcher In The Rye" denken. Maar verder, dat einde: Didn´t see that one coming ! Kippevelmoment.

avatar van molf

molf

Film komt moeizaam op gang maar het einde maakt meer dan alles goed!

Niet het beste werk van Pattinson maar wel de moeite waard om te kijken.

Trouwens Pattinson was executive producer van deze film

avatar van Aniekkk

Aniekkk

Had veel meer van deze film verwacht.. Viel me echt tegen!

avatar van kanjertje

kanjertje

Totaal niet de film wat ik er van verwacht had na het lezen van alle de lovende kritieken en het degelijke cijfer op IMDB en op deze site.

Eerste uur was landradig, verwarrend en slaapverwekkend.

Maar blijven kijken want zoals ik gelezen had, zou het slot fantastisch worden.

En ook dat was het helaas niet .

Wel verrassend maar daarom niet passend in de film en niets bijbrengend.

Daarom maar een mattige 2,5 dus net met de hakken over de sloot

avatar van Shayin

Shayin

Het is een film die prima weg kijkt, al had ik dat totaal niet verwacht. Pattinson deed prima zijn best om het twilight imago een beetje van zich af te schudden, al zal dat nooit echt lukken. Het verhaal is best interessant en het ontwikkelt zich in de loop van de film zo dat je er helemaal in komt te zitten.

Het enige nadeel vind ik het einde, echt ronduit belachelijk. Ik kan echt totaal niet leven met zo'n slecht einde, dit was de reden waarom ik 3 sterren aan deze film geef in plaats van de 4 die hij eigenlijk verdient.

avatar van shrink

shrink

Moelijk te beoordelen. Ik vond het over het algemeen te langdradig. Ze bleven maar zeuren !! Maar heb hem gelukkig niet uitgezet. Het einde zorgt namelijk nog voor de redelijk hoge beoordeling. Die was echt super !!!!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Eén blik op Remember Me en je denkt precies te weten wat je krijgt; een standaard Amerikaanse romkom die op geen mogelijkheid, hoe hard ze ook proberen, boven het gemiddelde weet uit te stijgen. Maar dat laatste blijkt niet echt te kloppen. De film opent bijvoorbeeld meteen met klanken van die geweldig verzorgde score door Marcelo Zarvos, waarmee meteen een sterke sfeer wordt neergezet. Vervolgens ontmoeten we een sterke cast, met Chris Cooper in wederom een fantastische bijrol. En ook een Brosnan en comic relief Ellington waren prima. Toch ligt de film grotendeels te rusten op de schouders van de jongen uit Twilight en het meisje uit The Hills Have Eyes. En moet zeggen dat de chemie tussen beide verrassend goed overkwam.

Verder bevat de film een sterke zomerse feel en blijven veel dingen voor Amerikaanse standaard nog best subtiel. En uiteraard het plotselinge einde geeft de film een hele bijzondere nasmaak. Vooral tof hoe ze hier de hele film al een beetje mee spelen, er worden steeds kleine dingen getoond die laten zien dat de film zich in 2001 afspeelt. Desondanks is het shot dat we ineens zien dat het 11 september is sterk gedaan. We zien daarna weinig, maar weten genoeg. Ook sterk dat we vervolgens niets van de ramp zien, maar enkel de reacties van de rest van de karakters. Een mooi einde van een verder uitstekende film. Remember Me is weliswaar geenszins perfect of iets dergelijks, maar goed gemaakt, sfeervol en intrigerend is het wel.

Ruime 3,5 sterren.

avatar van DiStefanO

DiStefanO

ik reageer niet vaak maar het einde kan echt niet.

Zelden dat ik zo'n slecht einde mee maak.

avatar van Smeetske

Smeetske

Van het weekend deze film gekeken met mijn vriendin.

Na alle lovende woorden en goed commentaar over deze film werden wij nieuwsgierig.

Helaas wat een tijdverspilling. De film kwam totaal niet op gang en er zat totaal geen tempo in. Nu hoort dat ook niet bij zo'n film maar iedere 3 minuten keek ik hoelang de film nog duurde.

Het veelbelovende einde past totaal niet bij de film en bevestigde voor mij alleen maar meer dat het een 'waste of time' was.

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens geprobeerd en 'k vond het geen misse film. De film boeide me wel en was ook niet te klef voor een romantische film/drama. Enkel het einde vond 'k er een beetje over. Zeker niet cliché, verrassend zelfs, maar toch. De cast heeft me ook aangenaam verrast.

'k vond de film de moeite om te bekijken en hij heeft me zeker niet verveeld.