- Home
Met onder meer: Christopher Lambert en Robert Joy
Gesproken taal: Frans, Engels en Turks
Releasedatum: 20 april 2000
Plot Resurrection
"Be afraid, for He is coming."
De vastberaden rechercheur Prudhomme (Christopher Lambert) krijgt de meest vreselijke zaak uit zijn carrière. Samen met zijn partner moet hij op zoek naar een seriemoordenaar met een gruwelijke werkmethode. De moordenaar neemt steeds één lichaamsdeel van zijn slachtoffers mee en kerft Romeinse cijfers in de rest van het lichaam. Langzamerhand komt Prudhomme erachter dat de zeer intelligente moordenaar een luguber scenario heeft bedacht: hij wil het lichaam van Christus 'herbouwen' voor de verrijzenis.
Det. John Prudhomme
Demus
Captain Whippley
Det. Moltz
Yak
Ik heb me werkelijk de tranen in de ogen gelachen met deze film. Zelden zo'n ongelooflijk knoeiwerk gezien. Verhaal en sfeer zijn rechtstreeks gekopieerd uit Seven (dus ook de regen, "want dat maakte die film zo sinister!"), de flashback naar de obligate tragische gebeurtenis uit Prudhomme's verleden kon je tot op de seconde voorspellen, Lambert loopt als een lulletje rozenwater zonder enige overtuiging of charisma door de film te rennen, natuurlijk krijgen ook zijn vrouw (ring a bell?) en zijn partner er van langs, al laten ze het in beide gevallen goed aflopen want anders zou je het de kijker toch niet kunnen aandoen?, de killer liep al bijna vanaf de eerste seconde dat hij in beeld wat met een bord met "ik ben de moordenaar!" om zijn nek.. sjongejongejonge, wát een wanvertoning. En dan al die moppen waarvan je net de laatste zin hoort, het is toch werkelijk te amateuristisch voor woorden. Had in plaats van Christopher Lambert Leslie Nielsen gecast, en Resurrection kon zo aanschuiven in de lange rij filmparodieën. Aangezien de film niet zo bedoeld was toch nog één ster omdat ik er zo smakelijk om heb kunnen lachen.
Iedereen die op 5 december geen sinterklaaskadootjes aan het uitpakken is: kijken deze film! De score van 2,80 moet nog veel verder omlaag.
Chainsaw
Toch een flinke meevaller, dit. Resurrection kijkt lekker weg, dwaalt nergens af en blijft boeiend van begin tot eind. Echt origineel of bijzonder is de film absoluut niet, maar prima gemaakt is het allemaal wel. Prima en goed uitgewerkte thriller, die uitstekend weet te vermaken.
Vooruit, voordeel van de twijfel. Hele kleine 3,5 sterren.
otherfool
Goedkoop broertje van Se7en die ik ooit bij een vriend zag die deze film om duistere redenen he-le-maal geweldig vindt. Dat is-ie dus niet...
2*.
sinterklaas
Weer een leuke Lambert film. Dit keer iets in de stijl van Seven.
Op de achterkant van het hoesje staat: Niet geschikt voor gevoelige kijkers, dat valt wel mee hoor. Er zijn nog ergere films.
Lambert kon er zoals altijd weer iets leuks van maken. Ik zie hem wel graag in films. Ondanks ik de film niet echt te schokkend vind is hij af en toe wel ziek. Bv: dat van al die lichaamsdelen het beeld van Jezus werd nagebouwt.
Voor de rest vond ik die rol van de vriend van Lambert ook leuk. En die Psychopaat natuurlijk. Die beweert dat hij dit alles voor goed deed.
3,5
misterwhite
Resurrection
Een boeiende film maar een beetje cliché. Het verhaal is goed en er zit de nodige spanning in.
Ik vond de film niet zo hard trekken op s7en.
Alleen dat gedeelte met die onthoofde vent op dat toilet die volgepropt is met olijven.
Een goede film voor s'avonds tegen de verveling.
Jawaddedadde
Vermakelijke Se7en kloon.
Opnieuw een verhaal over een geschifte seriemoordenaar die om religieuze redenen mensen op een zo gruwelijke mogelijke wijze afmaakt. Niet bijster origineel dus, maar de film kijkt wel lekker weg. Lambert is wel geen Pitt of Freeman, en komt nogal houterig over.
De overeenkomsten met Se7en zijn ruimschoots aanwezig (de regen, de sadistische moorden, de religieuze ondertoon, de moordenaar die zich laat pakken omdat hij nog iets speciaals in petto heeft,...), maar toch weet deze film te boeien, al was het maar om die verminkte lijken te aanschouwen. Visueel zat het dus wel snor.
Waar de film een klein beetje de mist ingaat is het einde. Ik had de indruk dat men hier een overgetelijk einde à la Se7en aan wou breien, maar uiteidelijk komt het er toch niet helemaal uit. (Had hij die baby nu laten vallen he!)
Alles bij elkaar toch een prima filmpje.
Men neme.
I.d.d. 7even en wat dies meer zij.
Toch is deze film, zoals hieronder al eerder wordt beweerd, geen vreselijk lullige. Want e.e.a. is best onderhoudend en zelfs een klein beetje spannend. Ondanks dat de film soms van matige ingrediënten en clichés uit elkaar valt. Men neme een Lambert..
Redelijk.
John Lee Hooker
Zeer zeker een spannende thriller. Lekkere vaart, Lambert is goed. Jezus ziet er nog best indrukwekkend uit, in die kamer. Seriemoordenaar blijft ze continu een stap voor, primma sfeertje in deze zoektocht. Meerdere malen gezien, blijft gewoon relaxed.
Resurrection doet op het eerste oog erg denken aan Se7en, aangezien beide films nogal wat raakvlakken met elkaar hebben.
Maar bijna elke film gaat ten onder in die vergelijking, dus daarom is het misschien beter om Resurrection los daarvan te beoordelen, al zal zoiets nooit helemaal lukken. Wat opvalt, is dat Christopher Lambert niet eens zo slecht acteert hier. Daarnaast is de sfeer door de veelal donkere settings ook best aardig. Nog een positief punt is het feit dat de doden allemaal expliciet in beeld gebracht worden, ondanks dat het er soms behoorlijk smerig en bloederig uitziet.
Daar staan echter ook zeker minpunten tegenover. Er komen de nodige clichés voorbij, en in de tweede helft zakt het niveau langzaam maar zeker naar beneden. Daarnaast is de afloop lichtelijk teleurstellend en tamelijk zwak. Resurrection verveelt niet en heeft een goede sfeer en een aardige eerste helft. Door de zwakkere tweede helft en het matige einde weet de film de grauwe middelmaat echter niet te ontstijgen.
Gang_Star
Sterke thriller die zoals al eerder genoemd, lijkt op de film se7en. Desondanks kan dat de pret niet drukken. De film is spannend, het verhaal is degelijk, bevat een goede sfeer en zelfs een behoorlijke rol van Christopher Lambert.
K. V.
Deze vroeger al eens gezien, maar was al een deel vergeten, dus tijd om deze nog eens te herbekijken. Vond het wel een prima film. Doet natuurlijk aan Seven denken, maar desondanks verveelde het niet.
De cast deed het prima en de film zag er goed uit.
Verder was de speelduur goed, niet te lang en niet te kort. De moeite om te bekijken.
Roger Thornhill
Natuurlijk is zo ongeveer elk frame van deze film schatplichtig aan Seven, en die scène met de voorbijrazende CTA-trein tijdens de conversatie tussen Lambert en Orser lijkt bijna een eerbetoon, maar dat neemt niet weg dat dit ook op zichzelf een zeer onderhoudende film is. Van de regisseur heb ik nooit een hoge dunk gehad maar hij houdt het tempo er behoorlijk in (mede dankzij de strakke montage), van de ster heb ik een zo mogelijk nog lagere dunk maar hij is hier prima op z'n plek, zijn sidekick (de onbeheersbaar trillende man uit Seven) doet het uitstekend, en de aanwezigheid van David Cronenberg is een heerlijke kers op de taart. De twist met de valse profiler (geweldige rol van Robert Joy) zag ik niet aankomen, maar wat ik wèl zag was dat er in praktisch elke scène op het politiebureau wel een vrouwelijke agent met een gearresteerde streetwalker door het gangpad loopt (helaas heb ik niet kunnen zien of daar steeds dezelfde actrice voor wordt gebruikt). Jammer dat het slot niet erg spectaculair is, maar ik heb me toch wel degelijk met deze film vermaakt, imitatie of niet.
NRT
Na het lezen van de commentaren toch maar besloten om deze opnieuw te bekijken. Ik kon deze film alleen maar vinden via Youtube en dus zonder ondertitels en in mindere kwaliteit, maar ik heb mij meer dan vermaakt. Ik zal eerst met de minpunten beginnen die mij stoorden:
- De scène waarin het kind van de politieagent stierf was wel amateuristisch. Dat kind moest echt nog een hele lange weg afleggen voordat het de straat kon op fietsen. Mijn vader is eens ooit heel snel achter mijn broertje moeten aanrennen, dus hij had dit zeker kunnen halen. Daarnaast nog net langs dat bandje van die fiets grijpen, echt?
- Er waren toch wel veel clichés. Denk maar aan de hoeren die ze constant binnenbrachten op het bureau. Ook toen ze de dader moesten oppakken was wat lachwekkend. Je zag van kilometers dat ze iemand aan het opwachten waren.
Voor de rest heel vermakelijk en wat gore stukken die echt goed gevonden zijn. Die kerel op die wc en dat hij plots die fotograaf ziet en daarna pas ziet dat zijn been er af is. Prima gevonden.
Zeer vermakelijk. 4 Sterren
Shadowed
Mwa.
Niet echt een hele bijzondere film dit, duidelijk uitgebracht als antwoord op Se7en. Die film is echter wat mij betreft nooit meer geëvenaard. De volgelingen van deze film willen vooral luguberder te werk gaan inclusief deze, maar hier ontbreekt het echter aan goede mystery en interessante personages
Deze film wil gewoon niet al te interessant worden, ondanks dat Mulcahy het wel lijkt te proberen. Hier en daar zijn er interessante shots en sequenties te bekennen die het tempo zeker verhogen. Het is alleen het verhaal zelf en de personages die hier rondlopen die de film op de rem laten trappen, en zo gaan de minuten steeds langzamer wegtikken.
Visueel wel oke, relatief boeiend met een aantal trucages. De cinematografie lijkt sterk op die van se7en, maar het tempo ligt een stuk lager en erg mysterieus of interessant is het allemaal niet. De killer zijn motief en uiteindelijke doel zijn wel sinister, maar je zit dan ook eigenlijk alleen maar op de bloederige moorden te wachten en niet op de volgende stap van de detectives.
Het helpt ook niet echt dat Lambert zijn personage gewoon niet zo tot leven kan wekken. Zijn personage kent een diepere laag en echt slecht is hij niet, maar vooral emotieloos en oninteressant. Ik ben er niet helemaal over uit of dit nou zijn personage is of hijzelf, want verder ken ik hem als acteur niet heel goed.
Overige crew is trouwens ook niet veel beter, het zijn allemaal maar saaie personages inclusief de killer zelf. Ze weten de film geen moment stoom in te blazen. Geweld is verder wel bruut en opvallend luguber hier en daar, maar ook weer niet zo indrukwekkend. Niet gedurfd genoeg als je het mij vraagt, ondanks dat de finale met de gekruisigde lichaamsdelen opvallend grof was.
Niet een al te interessante film, die best lang duurt en niet hele interessante mysterie-elementen kent. Gelukkig kent de film wel een aardig filtertje, wat trucages en geweld dat gelukkig net wat gedurfder en bruter is dan zijn soortgenoten. Helaas niet genoeg voor een voldoende, vanuit mijn kant een zeer nipte 2,5*.
dvdcrusher
Een van de beste misdaadthrillers die ik ken. Beeld je Seven of The Bone Collector in maar dan in een rollercoastervaart want de film laat je geen moment met rust. Toegegeven Christopher Lambert is geen Brad Pitt maar hier speelt hij toch op het toppunt van zijn kunnen, alleszins zijn beste film. En het scenario is echt verbluffend en zit prima in elkaar. Eigenlijk hoort deze film thuis in mijn persoonlijke top 10 maar ik heb er zo wel een 50-tal. 5 sterren
Peter Pan
Erg goed, maar tegelijkertijd ook balanceert op het randje naar matig, maar er toch nooit overheen gaan.
Christopher Lambert is naar mijn mening geen geweldige acteur. Voor alle emoties die hij laat zien, heeft hij exact dezelfde uitstraling en praat altijd in dezelfde toon, hooguit een stemverheffing maakt enig verschil.
Ook de rest van de cast acteert vrij matig en soms wat stuntelig. Dit samen met de hele (matige) setting gaf de film eerder een 80's indruk, dan een begin 00's.
Dit betekent niet dat de film slecht is, want dat was deze zeker niet!
Het verhaal is erg pakkend en goed uitgewerkt, met meer dan voldoende spanning.
De moorden en het eindresultaat waren erg gruwelijk en ook de plottwist was nog best aardig.
Resurrection heeft "de vergelijking" zeker niet nodig en ik vind het ook overbodig om deze te maken (het lijkt wel een verplichting om dit er in te zetten aan de reacties te zien), aangezien deze film een goed eigen verhaal heeft en dus een prima detective is!
Met iets betere acteerprestaties/geloofwaardigheid (en dan vooral het overbrengen van emoties) en een iets betere setting, zou deze film echt nog veel hoger kunnen scoren.
7,5/8-
Fisico
Zeer lang geleden dat ik deze nog gezien heb, toen nog in de tijd van de VHS. Maar hem om één of andere reden nooit uit het oog verloren. Toen in de geest van andere films als Stigmata (Film, 1999), The Bone Collector (Film, 1999) of End of Days (Film, 1999) die toen uitkwamen of die ik ontdekte zoals Se7en dat wel al een paar jaar eerder uitkwamen.
Het geheel is best OK, nogal snelle jump to conclusions movie, het lijkt soms allemaal wel heel makkelijk en vlot te verlopen, maar ik vond het voorst best onderhoudend. Interessant gegeven en misschien is het acteerwerk wat houterig, het personage van Lambert past wel in het totaalplaatje.
Een film die inderdaad niet kan wedijveren met Se7en, maar wel met The bone collector bvb.
Bert van Dijk
3 sterren, net aan. Een zes dus. Leunt zwaar op Se7en. Vond het agentenduo niet interessant, Lambert vind ik een eeuwige held in Highlander, maar dit is niet zijn ding. Zijn partner doet me voortdurend denken aan die dokter in ER. ik houd van dit soort films, maar hier had zoveel meer gemaakt van kunnen worden met betere acteurs. Een duo Al Pacino Nick Nolte b.v. had de emoties veel beter uit kunnen beelden. Jammer, een gemiste kans. Het verhaal van de dader is ronduit bizar te noemen. En dan m.n. als hij voor het eerst zijn opwachting maakt. Leuk voor een keer gezien te hebben, maar geef hem aan de kringloop, met een aantal andere films waarbij ik het bij één kijkbeurt wens te laten. Zoals The Shawshank Redemption, wat ik heel erg overgewaardeerd vind. Maar dat is uiteraard mijn persoonlijke mening. Se7en is uitermate boeiend ondanks het feit dat ik weinig op heb met Freeman en Pitt. Reli- en occulte thrillers ben ik gek op, met het meesterwerk The Exorcist, en The Omen voorop, maar dit is een gemiste kans. Toch een zes, omdat het verhaal redelijk spannend is, maar zoals gezegd, met andere acteurs, en meer uitdieping van de personages had dit tot een - wat mij betreft - een viersterren film kunnen uitkomen. Het verhaal leent zich daar best wel voor.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Citizen X