Genre: Misdaad / Thriller
Met onder meer: Christopher Lambert en Robert Joy
Gesproken taal: Frans, Engels en Turks
Releasedatum: 20 april 2000
Plot Resurrection
"Be afraid, for He is coming."
De vastberaden rechercheur Prudhomme (Christopher Lambert) krijgt de meest vreselijke zaak uit zijn carrière. Samen met zijn partner moet hij op zoek naar een seriemoordenaar met een gruwelijke werkmethode. De moordenaar neemt steeds één lichaamsdeel van zijn slachtoffers mee en kerft Romeinse cijfers in de rest van het lichaam. Langzamerhand komt Prudhomme erachter dat de zeer intelligente moordenaar een luguber scenario heeft bedacht: hij wil het lichaam van Christus 'herbouwen' voor de verrijzenis.
Det. John Prudhomme
Demus
Captain Whippley
Det. Moltz
Jordy
Neem Se7en. Vervang "seriemoordenaar voert de 7 deadly sins uit" door "seriemoordenaar verzamelt lichaamsdelen om Jezus na te bouwen". Vervang topacteurs door b-acteurs. Vervang tenslotte fantastische dialogen door gesprekken van een GTST-niveau, en je hebt Resurrection. Anderhalve ster.
StuF
Wow das wel errug negatief. Het was geen top-film, maar zoals elke 'detective vs. seriemoordenaar-thriller' keek ie wel lekker weg. 2,5 ster. Mazl. [email protected]
DeVanteDegrate
Zonder de vergelijking met andere films vond ik de film helemaal niet zo slecht. Ik vond de film eeerlijk gezegd ook beter dan bijvoorbeeld The Bone Collector. De film had eigenlijk gewoon wat dit soort seriemoordenaars-films nodig hebben, namelijk de nodige gruweleffecten en de twists (hoewel deze aan het einde een beetje te ver worden doorgevoerd). Natuurlijk moet de film niet met Seven worden vergeleken (die eenzaam aan de top staat en ook voorlopig wel zal blijven op het gebied van dit soort films. Hoewel 'Hannibal, Silecnce of the Lambs 2' er wel aankomt), maar de film kijkt gewoon makkelijk weg. Ik geef de film 3,5 'welverdiende' ster.
Pjot77
Oke, het is en blijf natuurlijk een B-film. Maar die hoeven niet altijd slecht te zijn. Deze film vond ik wel best wel aardig, maar hier en daar misschien wat overdreven. NIET GESCHIKT VOOR JEUGDIGE KIJKERS!!! - ***
BS
ik vind het een topfilm.Niet alles is goed maar de spanning en de enge gedeelte zijn echt wel beter dan seven.
4 sterren.Ik hou wel van zo'n films.
ammie
ik vond het wel een leuke film , maar het was absoluut geen topfilm, ik vond hem wel beter als seven (ondanks brad pitt) 3 sterren
Obiwannes
Dit is gewoon hetzelfde als seven, met een paar verschillen. (vooral het einde)
Ik vind dit soort films niet slecht, maar het leek echt té veel op seven, irritant gewoon. De acteur die de hoofdrol speelt, ik kan niet op zijn naam komen, is echt wel een b-acteur. (c-acteur als je het mij vraagt)
Kortom niet veel goeds aan deze film.
Ralfke
- 2075 stemmen
Ik heb Se7en nog niet gezien (ga dat zeker wel doen!), maar ik vond dit in ieder geval best een spannende film met een aantal angstaanjagende momenten.
GerwinF
Poos geleden gehuurt en gewoon een goede Thriller in de trant van Se7en, wat alleen maar goed is. Met name de spanning in de film vondt ik hoger dan in Se7en.
Jordy
Dat vind ik een erg opvallende mening
mimi mouse
Toppertje. Allen qua dader was het niet zo'n verassende ontknoping. Maar oké; 4 sterren
Jos2
Ik denk dat jij niet echt veel verstand van films hebt. B-acteur....Hellloooo Christopher Lambert.
Ja? Is dat geen B-acteur dan?
(verwijderd)
wat is het niveau toch hoog bij de discussie rond deze film
(verwijderd)
Oke, het is en blijf natuurlijk een B-film.
is dit een B-film trouwens? Christopher lambert een b-acteur ok, maar resurrection heeft toch wel een behoorlijk budget gehad of niet?
mimi mouse
Hmmm, denk niet dat Sean Connery zich leent voor B-films; Highlander, does that ring a bell? O nee, je bent pas 18...
pjotr
Nounounou...
Christopher Lambert is dus écht wel een B-film acteur.....
Jos2
Ja? Is dat geen B-acteur dan?
Nee hoor. Een heel stuk ouder. A) Heeft Connery inderdaad wel eens in B-films gespeeld. B) Is het op zich best te verdedigen dat Highlander een B-film is en C) Is die film behoorlijk oud en heeft Lambert daarna nog ooit in een grote film gespeeld? Lambert is een B- acteur.
pjotr
Hmmm, denk niet dat Sean Connery zich leent voor B-films...
BoordAppel
Ieder1 praat wel vrolijk over B-films, maar wat is nou precies een B-film? Want dat is mij niet helemaal duidelijk.
ichi
Tja, het hele concept B-film is in de loop der jaren behoorlijk veranderd. Vroeger(vanaf jaren dertig) draaide men twee films. Een A-film, een film met de grote sterren van de grote maatschappijen om veel geld binnen te halen en daarnaast een goedkoop gemaakte film, de B-films. Deze waren vaak net iets gedurfder en rauwer van toon, de film-noir is ontstaan in dit B-circuit. Later had je de drive-inns waar veel geld te halen viel voor producenten van goedkoop en snel gemaakte films. Roger Corman wordt wel de koning van de B-film genoemd, eerst als regisseur en later en nog steeds als producent van vele pretentieloze spotgoedkope maar dus ook snel winstgevende films. Met het verdwijnen van de drive-inn, deopkomst van de blockbuster en het schijnbare monopolie van Hollywood richt de B-film zich tegenwoordig vooral op de videomarkt en kabel-tv. De B-films van toen zijn naar mijn mening veel interessanter dan die van nu.
ichi
Inderdaad, Bad Taste en Cube zijn zeer definitely B-films. Natuurlijk heb je hier ook weer het probleem, waar ligt de grens. B-film zegt in principe niets over de kwaliteit van een film. Tegenwoordig misschien wat meer dan vroeger.Een B-film kan erg goed zijn op bepaalde vlakken, belangrijkste punt is dat het Low-budget is. The Avengers is misschien een bagger film, maar pretty expensive, kosten nog moeite worden er gespaard om het tot blockbuster te maken.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Citizen X