• 9.372.269 stemmen

Met onder meer: Christopher Lambert en Robert Joy

Gesproken taal: Frans, Engels en Turks

Releasedatum: 20 april 2000

Plot Resurrection

"Be afraid, for He is coming."

De vastberaden rechercheur Prudhomme (Christopher Lambert) krijgt de meest vreselijke zaak uit zijn carrière. Samen met zijn partner moet hij op zoek naar een seriemoordenaar met een gruwelijke werkmethode. De moordenaar neemt steeds één lichaamsdeel van zijn slachtoffers mee en kerft Romeinse cijfers in de rest van het lichaam. Langzamerhand komt Prudhomme erachter dat de zeer intelligente moordenaar een luguber scenario heeft bedacht: hij wil het lichaam van Christus 'herbouwen' voor de verrijzenis.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Det. John Prudhomme

Scholfield

Captain Whippley

avatar van Jordy

Jordy

Neem Se7en. Vervang "seriemoordenaar voert de 7 deadly sins uit" door "seriemoordenaar verzamelt lichaamsdelen om Jezus na te bouwen". Vervang topacteurs door b-acteurs. Vervang tenslotte fantastische dialogen door gesprekken van een GTST-niveau, en je hebt Resurrection. Anderhalve ster.

avatar van StuF

StuF

Wow das wel errug negatief. Het was geen top-film, maar zoals elke 'detective vs. seriemoordenaar-thriller' keek ie wel lekker weg. 2,5 ster. Mazl. [email protected]

avatar van DeVanteDegrate

DeVanteDegrate

Zonder de vergelijking met andere films vond ik de film helemaal niet zo slecht. Ik vond de film eeerlijk gezegd ook beter dan bijvoorbeeld The Bone Collector. De film had eigenlijk gewoon wat dit soort seriemoordenaars-films nodig hebben, namelijk de nodige gruweleffecten en de twists (hoewel deze aan het einde een beetje te ver worden doorgevoerd). Natuurlijk moet de film niet met Seven worden vergeleken (die eenzaam aan de top staat en ook voorlopig wel zal blijven op het gebied van dit soort films. Hoewel 'Hannibal, Silecnce of the Lambs 2' er wel aankomt), maar de film kijkt gewoon makkelijk weg. Ik geef de film 3,5 'welverdiende' ster.

avatar van Pjot77

Pjot77

Oke, het is en blijf natuurlijk een B-film. Maar die hoeven niet altijd slecht te zijn. Deze film vond ik wel best wel aardig, maar hier en daar misschien wat overdreven. NIET GESCHIKT VOOR JEUGDIGE KIJKERS!!! - ***

avatar van dttom

dttom

Slechte Seven ripp-off

avatar van azreal

azreal

Onderhoudende film.

avatar van BS

BS

ik vind het een topfilm.Niet alles is goed maar de spanning en de enge gedeelte zijn echt wel beter dan seven.

4 sterren.Ik hou wel van zo'n films.

avatar van ammie

ammie

ik vond het wel een leuke film , maar het was absoluut geen topfilm, ik vond hem wel beter als seven (ondanks brad pitt) 3 sterren

avatar van Viper

Viper

goede film maar hij tipt niet aan stigmata

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Dit is gewoon hetzelfde als seven, met een paar verschillen. (vooral het einde)

Ik vind dit soort films niet slecht, maar het leek echt té veel op seven, irritant gewoon. De acteur die de hoofdrol speelt, ik kan niet op zijn naam komen, is echt wel een b-acteur. (c-acteur als je het mij vraagt)

Kortom niet veel goeds aan deze film.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Ik heb Se7en nog niet gezien (ga dat zeker wel doen!), maar ik vond dit in ieder geval best een spannende film met een aantal angstaanjagende momenten.

avatar van GerwinF

GerwinF

Poos geleden gehuurt en gewoon een goede Thriller in de trant van Se7en, wat alleen maar goed is. Met name de spanning in de film vondt ik hoger dan in Se7en.

avatar van Armin

Armin

Bagger !! *1/2

avatar van Jordy

Jordy

Met name de spanning in de film vondt ik hoger dan in Se7en.

Dat vind ik een erg opvallende mening

avatar van peetjuh

peetjuh

Ik vond het een aardige film met goede stukker er tussen

avatar van mimi mouse

mimi mouse

Toppertje. Allen qua dader was het niet zo'n verassende ontknoping. Maar oké; 4 sterren

avatar van Jos2

Jos2

Ik denk dat jij niet echt veel verstand van films hebt. B-acteur....Hellloooo Christopher Lambert.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

peetjuh schreef:

Ik vond het een aardige film met goede stukker er tussen

wat is het niveau toch hoog bij de discussie rond deze film

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Pjot77 schreef:

Oke, het is en blijf natuurlijk een B-film.

is dit een B-film trouwens? Christopher lambert een b-acteur ok, maar resurrection heeft toch wel een behoorlijk budget gehad of niet?

BoordAppel

Wat is eigenlijk de definitie van B-film?

avatar van mimi mouse

mimi mouse

Jos2 schreef:

Ja? Is dat geen B-acteur dan?

Hmmm, denk niet dat Sean Connery zich leent voor B-films; Highlander, does that ring a bell? O nee, je bent pas 18...

avatar van pjotr

pjotr

Nounounou...

Christopher Lambert is dus écht wel een B-film acteur.....

avatar van Bandit

Bandit

avatar van Jos2

Jos2

Ja? Is dat geen B-acteur dan?

Nee hoor. Een heel stuk ouder. A) Heeft Connery inderdaad wel eens in B-films gespeeld. B) Is het op zich best te verdedigen dat Highlander een B-film is en C) Is die film behoorlijk oud en heeft Lambert daarna nog ooit in een grote film gespeeld? Lambert is een B- acteur.

avatar van pjotr

pjotr

mimi mouse schreef:

Hmmm, denk niet dat Sean Connery zich leent voor B-films...

hmmm...The Avengers - om er maar ééntje te noemen...

avatar van hugohei

hugohei

Dat is gewoon een slechte film. Geen B-film.

BoordAppel

Ieder1 praat wel vrolijk over B-films, maar wat is nou precies een B-film? Want dat is mij niet helemaal duidelijk.

avatar van ichi

ichi

BoordAppel schreef:

Tja, het hele concept B-film is in de loop der jaren behoorlijk veranderd. Vroeger(vanaf jaren dertig) draaide men twee films. Een A-film, een film met de grote sterren van de grote maatschappijen om veel geld binnen te halen en daarnaast een goedkoop gemaakte film, de B-films. Deze waren vaak net iets gedurfder en rauwer van toon, de film-noir is ontstaan in dit B-circuit. Later had je de drive-inns waar veel geld te halen viel voor producenten van goedkoop en snel gemaakte films. Roger Corman wordt wel de koning van de B-film genoemd, eerst als regisseur en later en nog steeds als producent van vele pretentieloze spotgoedkope maar dus ook snel winstgevende films. Met het verdwijnen van de drive-inn, deopkomst van de blockbuster en het schijnbare monopolie van Hollywood richt de B-film zich tegenwoordig vooral op de videomarkt en kabel-tv. De B-films van toen zijn naar mijn mening veel interessanter dan die van nu.

BoordAppel

Dus films als Cube en Bad Taste zijn dus B-films?

avatar van ichi

ichi

Inderdaad, Bad Taste en Cube zijn zeer definitely B-films. Natuurlijk heb je hier ook weer het probleem, waar ligt de grens. B-film zegt in principe niets over de kwaliteit van een film. Tegenwoordig misschien wat meer dan vroeger.Een B-film kan erg goed zijn op bepaalde vlakken, belangrijkste punt is dat het Low-budget is. The Avengers is misschien een bagger film, maar pretty expensive, kosten nog moeite worden er gespaard om het tot blockbuster te maken.