• 9.373.211 stemmen

Met onder meer: Christopher Lambert en Robert Joy

Gesproken taal: Frans, Engels en Turks

Releasedatum: 20 april 2000

Plot Resurrection

"Be afraid, for He is coming."

De vastberaden rechercheur Prudhomme (Christopher Lambert) krijgt de meest vreselijke zaak uit zijn carrière. Samen met zijn partner moet hij op zoek naar een seriemoordenaar met een gruwelijke werkmethode. De moordenaar neemt steeds één lichaamsdeel van zijn slachtoffers mee en kerft Romeinse cijfers in de rest van het lichaam. Langzamerhand komt Prudhomme erachter dat de zeer intelligente moordenaar een luguber scenario heeft bedacht: hij wil het lichaam van Christus 'herbouwen' voor de verrijzenis.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Det. John Prudhomme

Det. Andrew Hollinsworth

Sara Prudhomme

Father Rousell

Dolores Koontz

Scholfield

Captain Whippley

• 2064 stemmen

Waarom staat er (I) achter de titel? Independent?

avatar van Quentin

Quentin

Omdat er ook nog een tweede (II) Resurrection van dat jaar is.

avatar van BOND31

BOND31

een redelijke imitatie van Seven. Spannend genoeg. Alleen het gesol met die baby aan het eind vond ik nogal smakeloos. Bovendien is het wat onwaarschijnlijk dat een pasgeboren baby die regen en kou kan doorstaan. Boven het gemiddelde.

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

BOND31 schreef:

Nog onwaarschijnlijker is het dat iemand die net met een dolk dwars door zijn hand is gestoken een baby uit de lucht graait die de "gemenerik" net heeft laten vallen.
Een beroerd einde aan deze matige maar op een of andere manier toch behoorlijk kijkbare Seven spinn-off

avatar van AHWA

AHWA

Quentin schreef:

Omdat er ook nog een tweede (II) Resurrection van dat jaar is.

Is deze opgestaan uit de dood en nog eens uitgebracht?

• 2064 stemmen

Ook ik maak een beetje vergelijking met Se7en. Vrijwel hetzelfde, hoewel Se7en een veel grauwerige sfeer heeft, betere uitwerking heeft, wat spannender is en de motieven van de dader veel interessanter zijn.

Prima film, erg vermakelijk, maar nergens echt spannend. De vele kleine wendingen maken de film ook een stuk vermakelijker. De kracht van de film ligt denk ik toch in het open laten zien van al die lijken. Akteerwerk is verder ook wel in orde.

Wat ik toch niet helemaal begreep was die zogenaamde moord op John Prudhomme's vrouw. Na het beluisteren van die tape snelt hij naar huis en vindt daar het lijk van zijn vrouw, maar dat bleek dan later ene Jenny te zijn. Wie is dat?

Het einde vind ik nogal afgeraffeld. Had er toch wel wat meer van verwacht...

***** 3.5 *****

• 2064 stemmen

Wat een irritante indeling van akteurs op IMDB zeg Ja, ze nemen het van de aftiteling over, maar niet echt slim. Wie is nou die collega van Prudhomme waarvan zijn been werd geamputeerd?

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

U-96 schreef:

Jenny was die vriendin van zijn vrouw waar ze het eerder over hadden die op bezoek zou komen. Hij wekte in dat gesprek de indruk dat ie daar niet zo op zat te wachten.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Ondanks Christopher Lambert hele redelijke film met hoog Seven-gehalte. 3,5*

avatar van Diesel

Diesel

Amusante, donkere thriller met een uitermate zieke moordenaar.

avatar van beekie

beekie

Wat ik aan deze film zo slecht vind is dat de eerste drie moorden al binnen tien minuten zijn gepleegd. Daardoor werd de film al gelijk ongeloofwaardig en niet meer spannend. Alles ging net wat te snel. Ook het achterhalen van de motieven van de dader gaat te snel.

Bovendien is die hoofdrolspeler geen geweldige acteur en is het einde lekker afgeraffeld. Ik had het gevoel dat hier veel meer ingezeten heeft maar dat de regisseurs het eigenlijk allemaal wel best vonden.

avatar van seth gecko

seth gecko

al bij al een leuk verhaaltje dat niet bijster origineel is maar wel veel suspense bevat en een best groezelige beeldvorming dat geen bloed of gruwel schuwt..dus eigenlijk een amusant b-filmpje ondanks de slechtte muziek,de wat geforceerde speedshots en het lamentabele acteertalent van lambert

2.5 **

avatar van Thorak

Thorak

Enige nadeel van deze film vond ik dat de dader vrij voorspelbaar was, voor de rest een amusante film al is het geen blockbuster.

Om deze film met se7en te vergelijken vind ik wat ver gaan, dan kun je elke film met een seriemoordenaar daar wel mee vergelijken.

Ja ok, in beide films speelde een chtristelijk element de ooraak van de moorden, maar dat is het dan ook.

Voor Lambert zijn doen ook redelijk geacteerd.

avatar van otherfool

otherfool

Goedkoop broertje van Se7en die ik ooit bij een vriend zag die deze film om duistere redenen he-le-maal geweldig vindt. Dat is-ie dus niet...

2*.

avatar van Waku

Waku

Spannend en onderhoudend.

Degelijke thriller.

Maar de link naar Se7en is wel heel groot.

Zelfs de donkere en sobere manier van filmen is "gejat".

avatar van lesley17

lesley17

ik vond het wel een goede film

avatar van 606

erg spannende film.

en goed acteerwerk.

leuk verhaal.

mooie sfeer.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Vermakelijke Se7en rip-off met een enorme hoop B-acteurs, maar ook met een degelijke draai aan het verhaal en een spannende, groezelige sfeer. Het einde is echter wel een tikje te idioot en ongeloofwaardig.

> 3.5*

avatar van veron35

veron35

Een hele goede film.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Ik vond het een zeer zwakke kloon van Seven. Echt alles aan deze film was gejat. Orginaliteit -10, acteerprestaties (Christopher Lambert, getver) onder de maat... een ramp. 1 ster omdat ik nog slechter gezien heb.

avatar van Stijntje

Stijntje

lang geleden gezien en ik kon me herinneren dat ik hem wel aardig vond. Daarom 3 sterren, deels onder voorbehoud.

avatar van moustafa

moustafa

jammer dat het een slap aftreksel van seven is. verder was de film wel goed(op een aantal acteurs na)

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Weer een leuke Lambert film. Dit keer iets in de stijl van Seven.

Op de achterkant van het hoesje staat: Niet geschikt voor gevoelige kijkers, dat valt wel mee hoor. Er zijn nog ergere films.
Lambert kon er zoals altijd weer iets leuks van maken. Ik zie hem wel graag in films. Ondanks ik de film niet echt te schokkend vind is hij af en toe wel ziek. Bv: dat van al die lichaamsdelen het beeld van Jezus werd nagebouwt.

Voor de rest vond ik die rol van de vriend van Lambert ook leuk. En die Psychopaat natuurlijk. Die beweert dat hij dit alles voor goed deed.

3,5

avatar van DragQueen

DragQueen

goede spannende thriller, met een lekker donkere sfeer. en een goede rol van lambert. hoewel er nogal wat ripp-off van andere films in zit, vond ik de film best goed uitgewerkt. goed kijkvoer. 3,5 sterren.

avatar van Mescaline

Mescaline

Standaard verhaal over een serie moordenaar maar daarin tegen zeer goed uitgewerkt met genoeg spanning en acteren van een redelijk hoog niveau.

Somige reacties van mensen die de film een b film zouden vinden snap ikdus helemaal niksvan..

Seven heb iknooit gezien maar ga ik zeker een keertje kijken.

Deze film geef ik 4,5 sterren om defilm wat hoger te krijgen.. en omdat ik vind dat deze film dat zeker verdiend.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Heb me best vermaakt met deze film, maar overduidelijk leentjebuur gespeeld bij het veel betere Seven.

avatar van Reticulated

Reticulated

Vond dit een behoorlijke spannende thriller, deze film past goed in het rijdje van Seven en The Bone Collector.

avatar van Koerok

Koerok

Beetje te lang en te voorspelbaar, maar wel mee vermaakt.

Een 3.0.

avatar van Koerok

Koerok

Grappig detail na alle vergelijkingen met Se7en:

Leland Orser, die de partner van Prudhomme speelt, had ook een bijrol in Se7en.

avatar van Rulo

Rulo

Wat een goede film:D

Wel een beetje gejat/zelfde als Se7en, maar dat maakt niet uit.