Genre: Misdaad / Thriller
Dinsdag om 22:30 uur op RTL 7
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot The Bone Collector
"Two cops on the trail of a serial killer. They must see as one... They must act as one... They must think as one... Before another victim falls."
Een forensisch expert is na een ongeluk verlamd en aan bed gekluisterd. Als er een reeks moorden gepleegd wordt, roept hij de hulp in van een jonge agente, die via camera- en radiocontact zijn ogen en oren zal zijn. Samen gaan ze op zoek naar de moordenaar.
Lincoln Rhyme
Dr. Barry Lehman
Steve, Amelia's Boyfriend
Detective Paulie Sellitto

IH88
“There are five basic contaminants in a crime scene. I'll skip to the worse one. Other cops.”
Prima thriller met lekker veel suspense en een duistere sfeer. Dat laatste is altijd belangrijk in dit soort films en ook hier zit het weer vol met donkere steegjes, lege industrieterreinen en heel veel regen. Naargeestiger kan bijna niet maar het past wel. The Bone Collector heeft eigenlijk best veel potentiële inkakmomenten maar door de geweldige regie, veel spanning, lugubere moorden, leuk samenspel tussen de acteurs en zelfs wat romantiek en humor verveelt het geen moment.
Washington en Jolie hebben een goede chemie en samen weten ze de aandacht moeiteloos vast te houden in hun zoektocht naar een seriemoordenaar die steeds een nieuwe hint bij zijn slachtoffer achterlaat. Washington is gekluisterd aan zijn bed en zelfs dan is hij nog één van de meest charismatische acteurs die er rondloopt. De motieven van de dader waren wat vergezocht maar het einde is wel spannend en goed gedaan. Prima film voor een avondje huiveren.

Zwolle84
Doodeng vond ik het, toen ik als tiener The Bone Collector in de bios zag. M'n onbevlekte zieltje had nog nooit zulke gruwelijke moorden op het grote scherm gezien. Ik kwam de zaal uit met het idee dat ik zojuist de beste film aller tijden gezien had. Wat nou Se7en? The Bone Collector!
Vele jaren later zag ik hem opnieuw. Thuis, op een klein scherm. Ontnuchterende ervaring. Se7en? Dan hooguit een Se7en-light. Simpel plotje, wendingen die ik in de tussentijd al vele malen had gezien en van die 'horror' bleef ook maar weinig over.
Toch heb ik uit nostalgische overwegingen de blu-ray gekocht. En wat blijkt, nu ik hem jaren later nogmaals zie maar dan in uitstekende kwaliteit op een goede tv: ik zat er die eerste keer in 1999 helemaal niet zo ver vandaan met m'n mening. Op groter scherm valt namelijk pas echt op hoe kwalitatief goed The Bone Collector in elkaar steekt.
Vooral qua camerawerk is het genieten. Zelfs de qua verhaal en omgeving simpelste scènes - die in Rhymes kamer - hebben een heerlijk ritme. De verschillende soorten shots wisselen elkaar constant af; alles is de hele tijd in beweging, zonder dat het overdreven of vervelend wordt. Bovendien zijn die shots zelf vaak erg mooi, de ene keer met fraai schaduwwerk, dan weer gave nachtbeelden van New York, dan weer ingezoomd op Rhymes ogen die stilletjes hele verhalen vertellen.
Want wat speelt hij goed, Denzel Washington. Verlamd en aan bed gekluisterd heeft hij alleen zijn gezicht om zich uit te drukken, maar hij houdt zijn personage springlevend. Hij is daarmee niet de enige, want The Bone Collector bulkt van het acteertalent. Angelina Jolie bijvoorbeeld was hier niet alleen op haar aller-állermooist, maar speelt de onervaren agent met emotionele bagage erg verzorgd. En fijne rol ook van Queen Latifah.
Wel moet ik toegeven dat het niveau van Se7en niet wordt gehaald, maar ja, welke thriller haalt dat nu wél? Zo heel af en toe vergaloppeert Phillip Noyce zich ook een beetje. Is zo'n shot vanaf de rug van een rat die in killer mode op zijn slachtoffer springt bijvoorbeeld de beste keuze? Waarschijnlijk niet, ook al heeft dat speelse, niet té serieuze ook wel weer z'n charme.
Erg blij met m'n blu-ray, kortom, want The Bone Collector blijkt veel meer te zijn dan nostalgie. En ik zal de komende tijd ook eens meer films van Angelina Jolie opzoeken, want ze verbaast me steeds vaker met haar acteerskills.
Ik verhoog van een 7 naar een 8.

IH88
Mooie recensie Zwolle84. Ik ben toevallig met een Washington revival bezig. Man, wat een indrukwekkend aantal goede actiefilms/thrillers heeft die man achter zijn naam staan. En dan moet ik Malcolm X en The Hurricane nog zien.
Wat Jolie betreft. Jammer genoeg heeft ze niet veel echt goede films gemaakt. Wel heel veel vermakelijke films en ze is zelf vaak wel erg sterk. Girl, Interrupted zul je wel kennen (won ze een Oscar voor volgens mij). Voor de rest, Gia, Taking Lives, Gone in Sixty Seconds, Salt, A Mighty Heart en natuurlijk Wanted (waanzinnige actie) en Lara Croft. Geen meesterwerken maar wel degelijke films.

Zwolle84
Dank je, IH88. Die gaan op de lijst, de Lara Crofts staan alvast op Netflix. In Girl, Interrupted is ze inderdaad erg goed.
Changeling en Maleficent zijn trouwens ook aanraders.

Majestics
Ik ben een liefhebber van dit soort films, kan er zelfs meer van genieten dan grote blockbusters.

Zwolle84
Dit was destijds wel een flinke blockbuster, als ik het me goed herinner.

Majestics
Ah dat wist ik niet. Maargoed, ik bedoelde meer moderne blockbusters als Inception, de superhelden-films etc.

Ik begrijp hem.
The Bone Collector werd toen een beetje gehypet als de nieuwe Se7en.

TMP
Schaarse momenten van enige spanning zijn er wel in deze thriller, maar als geheel stelt het niet veel voor. Je hebt geen moment echt het idee dat je meegenomen wordt in de jacht op de moordenaar. Daarvoor ontbreken ook concrete aanwijzingen of achtergronden. Dat leidt tot een niet al te spannende film en eindigt met een bijzonder slappe ontknoping. Die ontknoping komt eigenlijk uit de hoge hoed en is ook bijzonder zwak. Het maakt geen enkele indruk. Denzel Washington doet het redelijk, maar heeft al eens leukere rollen gehad. Overigens weet de cast niet echt te overtuigen.

Supernatural
dat ik hier nog niet op had gereageerd.dit is een van mijn favoriete thrillers.ik heb de film heel vaak gezien.echt een spannende film.met een hele goeie cast.vooral denzel washington en angelina jolie.het verhaal spreekt me ook erg aan.zeker niet zo goed als seven maar zeker goed te pruimen.en heb de film ook zeker in mijn verzameling.want zo nu en dan heb ik weer zin om de film te zien.want ik vind nog steeds dat het een erg goeie film is.en nog steeds vermaak ik me prima.

Fisico (moderator films)
Het is al lang geleden dat ik The bone collector nog eens zag. Veel herinnerde ik er mij alvast niet meer van. Dat zal na deze kijkbeurt ook niet meteen veranderen. Bij momenten een goed wegkijkende thriller, maar inhoudelijk en qua plot nogal magertjes. Ongelooflijk om deze film te vergelijken met Se7en. Los van de seriemoordenaar en diens lugubere gedachten zie ik weinig gelijkenissen.
Wat me het meest stoort aan de film zijn de onvermijdelijke Hollywoodclichés die de kop opsteken. Een rookie wordt door een externe ex-flik opgehemeld en gepromoveerd tot meester spoorzoeker.Alles lijkt ook vanzelf te gaan. Robert Langdon-gewijs worden alle puzzelstukjes naast elkaar gelegd en worden er onmiddellijk verbanden en oplossingen aangereikt. Dat terwijl er blijkbaar al veel langer dergelijke moorden plaatsvonden waarbij de seriedoder al contacten trachtte te leggen met de politie. Daarbij komt ook nog dat ons Angelina steeds op de juiste plaats is om dingen te vinden of te verijdelen. Denk maar aan de rivierscène en de daaropvolgende loodsscène waarop ze een nummer linkt aan Rhyme. Allemaal nogal simplistisch en vlotjes voorgesteld.
En op de koop toe moet er natuurlijk een kwal van een overste zijn die zowel dwars ligt én oerdom/incompetent is tegelijk. Neen, dan gaat ook het humeur bij mij pijlsnel naar beneden.
De twist op het einde verandert daar niet veel aan, integendeel. Beetje vergezocht en op zich niet relevant. Waarom zoveel moeite doen, vraag ik me dan af? Eens mooi als tijdverdrijf, maar dat is het dan ook.

rino
Een film waarvan het genre persoonlijk hard binnenkomt. Als je fan bent van een thriller, is deze film zeker aan te raden. Toen ik de film voor het eerst zag was ik enorme fan van het duo Washington- Jolie. Van een koppige rechercheur die bevelen uitdeelt, kan hij gezien worden als een mentor die de nog opgeleide Jolie als pupil onder de armen neemt en met succes. Bij elke moord zie je het duo dichter bij elkaar komen wat de chemie tussen de 2 doorheen de film mooi illustreert.
Ook bevat deze film een mooie verhaallijn, ten eerste vanwege de hints die worden achtergelaten bij de moorden waarop pupil Jolie haar gegevens doorgeeft aan Washington die met zijn parate kennis de seriemoordenaar kan achterhalen. Ten tweede de hints die als eindresultaat leiden tot een boek waar de moordenaar zijn inspiratie uit haalt. Zonder de hints komen Washington-Julie niet tot het boek.
Inclusief de mystieke sfeer bij het oplossen van deze moorden zoals een ondergronds metrostation, afgelegen wegen vinden maakt deze film tot een ware thriller. Ondanks deze loftrompet bevat deze film een toch wat teleurstellend einde. Onverwacht en misschien wat vergezocht. Maar doordat op het einde de interactie tussen beide hoofdpersonages nog extra in de kijker wordt gezet vanwege het feit dat je doorheen de film ziet dat Jolie haar kennis als forensisch expert evolueert dankzij Washington, is dit einde zeker nog gecompenseerd.

Shadowed
Saai.
Een film met een seriemoordenaar als concept. Rondom het jaar 1999 dat deze film uitkwam waren deze concepten best populair, alleen waren er weinig die me echt goed weten te vermaken. Vaak blijven ze wat saai, en deze ook. Ook niet de eerste saaie Noyce-thriller na Dead Calm trouwens.
Het blijft wel leuk om Washington te zien acteren, ook al beweegt hij zich helemaal niet in deze film (letterlijk). Toch, ondanks dat hij enkel in zijn bed ligt, doet hij het nog steeds erg goed en weet de film bijna te dragen. Hij speelt alleen de hoofdrol niet, die is weggelegd voor Jolie, die dan weer ondermaats acteert.
Films zoals The Bone Collector moeten het van de sfeer hebben, maar die breekt hier nauwelijks door. Er zijn heel weinig momenten die deze film doen opleven. De moordscenes zijn niet eng genoeg, de sfeer is niet kil genoeg en het verloop niet spannend genoeg. Het is op een hoop gebieden gewoon niet genoeg.
De moordenaar blijft mysterieus maar het is geen intrigerend mysterie om op te lossen. Zijn hints zijn wat duf, zijn moorden zijn ook wat saai en vooral braaf. De uiteindelijke onthulling is ook maar flauw. Ik lees verschillende reviews dat de moorden gruwelijk moeten zijn, ik vind Se7en in bijna alle opzichten gruwelijker.
Visueel zitten er af en toe leuke shots bij maar voor de rest blijft het wat saai. De sfeer wil niet echt opleven wat een hoop spanning teniet doet gaan. En zelfs met de donkere grotten en de grimmige spoorwegen wil het gewoon niet lukken om er een spannend geheel van te maken.
Het helpt ook niet dat de film niet beschikt over een goed lopend en/of verrassend verhaal, het is meer Hollywood-seriemoordenaar gebeuren. Jolie kan de film geen enkel moment dragen en ondanks dat de film een aantal leuke bijrollen kent (Rooker) loopt het gewoon te vaak tegen een dode muur aan. Jammer, want ik had gehoopt op een spannende moordenfilm.

willemfilm
Geen logische film. Veel aannames en rare aanwijzingen op basis van conclusies die uit de lucht komen vallen. Die aanwijzingen worden gevonden door een prutser, die een forensisch werk doet. Ongeloofwaardig allemaal. De kijker wordt in deze film niet serieus genomen. Je wordt wel genomen als je betaald hebt de film te zien... Het decor is ook nep zoals de hele film. Ik ben nb fan van Denzel. Als deze film in 2021 zo geproduceerd zou was ie keihard geflopt.

Alathir
- 1985 berichten
Best leuk qua sfeer, qua plot wel iets minder door de vele aannames die worden gedaan. Qua denkwijze is het niet altijd duidelijk. Angelina Jolie wordt er een beetje bijgesleurd door Denzel. Eigenlijk doet zij helemaal niks speciaals buiten die trein stoppen misschien. Nadien moet zij steeds als eerste gaan. Wie de dader was daar zat ik wel net naast moet ik zeggen. Ik dacht de commandant. Uiteindelijk was het de technicus die eigenlijk een te kleine rol had vooraleer hij uit de anonimiteit trad, nu goed hij was misschien wel de eerste van de mogelijkheden die in beeld kwam. Dus sfeervol, Jolie doet het leuk en Denzel acteert ook prima vanuit zijn bed. De ontknoping was ook zeer grappig toen Denzel in de nek beet van Richard lol, dat geluid erbij maakte het af.

filmfan0511
The Bone Collector is zo standaard als ze maar gemaakt worden. De film doet nergens iets slechts (al is het einde wel heel matig, en zijn de gedachtesprongetjes wat te toevallig en perfect telkens), maar heeft ook niks speciaals te bieden en kan zich daardoor moeilijk onderscheiden van de gemiddelde film uit het genre. Het een Seven-kloon noemen zou wel flauw zijn, ook al zit daar een lichte grond van waarheid in. Angelina Jolie is zwak in de hoofdrol, maar wordt gelukkig bijgestaan door een fijne Denzel Washington, die al liggend de rest van de cast domineert. Wel een tof bijrolletje voor de legendarische Ed O'neill! Het plot boeit nog wel redelijk in het eerste uur, maar zoals ik al zei gaan de gedachtesprongetjes in de tweede helft me iets te simpel en snel, en dan wordt het daardoor soms aftellen naar een voorspelbare climax. De visuele stijl is ook wat flets en sfeerloos, zoiets helpt allerminst.
3*.

kissyfur
Ongeïnspireerd clichéwerk. Best een grote productie, met behoorlijke acteurs, goede cinematografie... maar originaliteit is in geen velden of wegen te bekennen. Silence of the Lambs maar dan zonder de psychologie, een beetje Seven maar dan zonder het slimme plot en de evil mastermind... Belachelijke plotholes, cliché einde, muziek van dertien in een dozijn, zelfs het ontrafelen van het mysterie was totaal niet spannend... Washington en Jolie kunnen dat maar ten dele compenseren. Jammer hoor. Zo graag willen cashen op de serial killer-vibe en dan een goed plot vergeten.
Snel vergeten, maar dat zal niet moeilijk zijn. Over een tijdje zal ik me deze film denk ik herinneren als 'o ja, die film met een verlamde Washington' en verder niets meer weten.

tommykonijn
The Bone Collector trok mijn aandacht vanwege de sterrencast. Deze stelde gelukkig niet teleur. Denzel Washington en Angelina Jolie hebben een fijne onderlinge chemie en vormen een leuke detective-duo, ondanks dat ze slechts beperkt het scherm delen. Ook bijrollen van onder meer Michael Rooker, Queen Latifah en Ed O'Neill zijn leuk. Wat de film echter vooral goed doet is het scheppen van een grimmige sfeer. De belichting en gekozen locaties zijn erg treffend, want ik voelde wel degelijk af en toe spanning, met name wanneer de moordlocaties net ontdekt en verkend worden door Amelia. Daarnaast speelt de film leuk met de vraag wie de dader is.
Zo nu en dan vliegt de film even uit de bocht door enkele opvallende onwaarschijnlijkheden. De puzzelstukjes worden zogenaamd telkens door Lincoln opgelost, maar de manier waarop is niet altijd erg overtuigend. Bovendien vond ik de film ook niet zo schokkend als ik wel eens beweerd heb zien worden, maar uiteindelijk mag dat de pret niet drukken. The Bone Collector is een fijne film die perfect past binnen het genre. Misschien geen film waar inhoudelijk niets op aan te merken valt, maar wel eentje die de aandacht goed weet vast te houden.

Brabants
The Bone Collector is een film die qua verhaal sterk begint maar naar het einde wat in de bekende weg slaat en dan enigszins met anticlimax doet aanvoelen. Neemt niet weg dat de cast het zeer overtuigend doet en het verhaal met enige spanning prima vermaak blijkt te zijn.

blackwolves
zoals je zied de ene is de andere niet op gebied van film schrijf u mening over de film en trekt u voor de rest niets aan van andere. want op de website van rotten tomatoes is er bijna geen enkele film dat goed genoeg is. wat maakt het uit ik hou van film liefst toch wel goede spannende thrillers met een goed verhaal en sfeer maar dat je blijft kijken tot het einde en dat het niet na een tijd gaat vervelen omdat de sfeer en de spanning verdwijnt. en dat vind ik hier toch wel terug

Creative-lady
Het was ergens wel een leuke film, maar ... ik vond dat er teveel slachtoffers waren. Ik dacht toch dat de laatste slachtoffers anders hadden afgelopen.

frans123
Met mijn 104 jaar kijkervaring en iq van 137 wist ik na 12 minuten dat de dader in het corps zat Dichtbij dus. Wat volgt is een aantal onsmakelijke ( horror) moorden, een chef die het onderzoek van Rhyme dwarsboomt....Hoe vaak hebben we dat al niet gezien? Het boeit nergens, het is nergens spannend...Een platonische love affaire met Donaghy...( Rhyme kan alleen zijn oorlelletje bewegen....) Kortom , een behoorlijke gaaaaaaap met een goedkoop einde , zoals je ze ziet in B films. Flink ruk dus deze film.

frans123
Hoe kon je dat in godsnaam gelijk doorhebben dan? Gokje neem ik aan dat toevallig uitkwam?
Ik zag wist ook gelijk . In eigen gelederen.. Ik gokte op Cheney, maar dat lag er te dik boven op, of die nerd..

frans123
Vind je "'leuk" een juiste benaming voor al die ( horror) moorden........??

Lovelyboy
- 1945 stemmen
1999 alweer, en wat had ik destijds hoge verwachtingen van deze film die toch soort van vergeleken werd met Se7en, een film die in mijn persoonlijke top 10 staat. De verwachting en zucht naar iets vergelijkbaars brachten me zelfs naar de bios voor deze film. Maar een onuitwisbare indruk liet The Bone Collector zeker niet achter.
Maar is dat zozeer de schuld dan van deze film of ligt dat eerder aan de veel te grote indruk die Se7en achterliet? Dat laatste dus wat dat betreft, en dan heb ik het ook genoeg over Se7en gehad in dit topic. Want hoewel er altijd wel punten van kritiek zijn is The Bone Collector toch best een aardige en vooral vermakelijk film te noemen rond deze gehandicapte oud-detective die tegen wil en dank bij een onderzoek betrokken raakt en an passant zijn eigen personeel recruteert. Sterk? Nee, niet echt, zoals gezegd zijn er zat punten van kritiek.
Het is toch wat, dat een volledig politie korps kennelijk geen capabel personeel heeft en een 'street-cop' in die zin werk gaat doen voor hoog opgeleide mensen die zich aan protocollen moeten houden. Over een modder figuur in de rechtszaal slaan gesproken. Een beetje verdediging zou iets dergelijks falie kant van tafel vegen als behandelt door incapable personeel en daarom ongeschikt als bewijs. Maar laat dat nu net niet zijn waar we de film op moeten beoordelen. Want The Bone Collector slaagt wel degelijk qua sfeer. Zo is er de nodige Gore in een aantal smerige moorden te vinden en draait de film toch prima op zijn 'who dunnit' concept waar toch verschillende malen sterk naar een aantal spannende momenten wordt toe gebouwd. Denzel uiteraard op de auto piloot, Jolie prima, verder vooral Guzman leuk en mag de soundtrack van Armstrong zeker nog even genoemd worden.
En zo is The Bone Collector met terugwerkende kracht toch best wel genietbaar ook al haalt de film niet het niveau van bijvoorbeeld Se7en. Om als laatste dingetje de avondjurk van Jolie aan te halen tijdens de kerstviering. Uiteraard staat het haar prachtig, maar het kon in de scène, de situatie, omgeving en haar als karakter, die we constant gezien hebben in vormeloze spijkerbroeken, niet een grotere mispeer zijn. Wie bedenkt zoiets? Want het is totaal niet op zijn plek. Een prachtig voorbeeld betreffende de missers in de film die voorbij komen maar door de vingers te zien zijn.

Gerlof78
Op zich wel een aardige thriller, met een goed spelende cast en een idem verhaal maar hij moet het vooral hebben van de sfeer. De grauwe krochten van New York word goed in beeld gebracht, afijn ik vind het een beetje een rip-off van Se7en en daar hou ik het maar bij.

Filmkriebel
Niet echt geweldig. Was die bekende cast er niet, dan was dit een vlug vergeten B-film geweest. Het hele onderzoek naar de serial killer blijft een hoop toevalligheden en aha-erlebnissen waar je als kijker totaal niet in gelooft. Zoals dat boek "The Bone Collector" dat toevallig opgeraapt wordt door Donaghy, dan Rhyme die op het nippertje gered wordt. Tandenknarsend irritant gewoon. De film is veel slechter dan ik me hem herinnerde. Dan die stereotiepetjes zoals vooral Capt Cheney die zo'n extreme karikatuur wordt van de incompetente flik dat het stoort. Ook in het duo Washington-Jolie zit er weinig meer te ontdekken dan wat passieve appreciatie voor elkaar. Gelukkig wist ik niet meer wie de killer was, wat de film nog net dat beetje spannend maakte.

Misdaadthriller 'The Bone Collector' vanavond te zien op RTL 7

De tien bestbeoordeelde films van de vandaag jarige Harrison Ford (80)

Man on Fire

Primal Fear
Thriller, 1996

Inside Man
Misdaad / Drama, 2006
new york citytaxidetectivegebaseerd op boekparaplegiconderzoekpsychopaatseriemoordenaarcrime scenegeweldrookie copbased on novel
Realtimes | Publishing Network
Social media