Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Robert De Niro, Chazz Palminteri en Lillo Brancato
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 3 augustus 1995
Plot A Bronx Tale
"One man lives in the neighborhood, another man owns it."
1960. De rechtschapen Lorenzo probeert zijn negenjarige zoon Calogero ver weg te houden van de misdadige maar opwindende maffiawereld, waar de beruchte Sonny een grote rol speelt. Als Calogero vervolgens getuige is van een moord en in Sonny de dader herkent, lijkt zijn lot bezegeld. De opgroeiende Calogero verkeert vooral in Sonny's omgeving en hij geniet van het respect dat hij zo verdient. De maffia krijgt, tot groot verdriet van Lorenzo, steeds meer grip op Calogero, die uiteindelijk ontdekt hoe meedogenloos de wetten van de straat kunnen zijn.
Lorenzo Anello
Sonny LoSpecchio
Calogero "C" Anello (Age 17)
Calogero "C" Anello (Age 9)
Jane Williams
Rosina Anello
Jimmy Whispers
Bobby Bars
Danny K.O.
Carmine
JDS
Wat een ventje, die kleine Calogero. Haha heb me kapot gelachen om zijn imitaties van Sonny. Ik zat werkelijk waar met een grote lach op mijn gezicht. Ook DeNiro weet weer te overtuigen als Lorenzo. Het plot is vrij simpel, maar in dit geval is dat niet negatief. Het wordt voldoende uitgediept en een aantal vertakkingen in het verhaal houden het intens. DeNiro heeft hier een mooi regiedebuut mee te pakken (nu 14 jaar later, komt zijn 2e film als regisseur uit: The Good Shepherd).
4 sterren voor deze boeiende film.
parsaaa
Erg leuke film, kreeg het eerste stuk van de film te zien tijdens een geschiedenis les op school, en het sprak me erg aan. Daarna ben ik hem meteen gaan kijken.
Deze film heeft een prachtig maffia sfeertje, en heerlijke muziek (bijv. I wonder why).
Het verhaal is wel goed, leuke scenes en het bevat ook wel leuke humor.
4,5* voor deze film, een aanrader dus.
AFX
Ik heb de film eindelijk nog eens teruggezien, tussen het verzorgen van een bijna 1-jarige baby door, en ik was opnieuw onder de indruk van de regisseur in Robert De Niro. De Niro wordt dezer dagen een beetje opzijgeschoven door de "Robert De Niro-update" Leonardo DiCaprio, maar dat vind ik een beetje oneerbiedig. Chazz Palminteri is briljant in de gedaante van de small time crook, een rol die ik nu beter begrijp dankzij The Sopranos. Ook wel leuk is de aanwezigheid van enkele Sopranos-figuren. De hoofdfiguur, Lillo Brancato, in het bezit van een uniek stemgeluid, deed enkele afleveringen mee in The Sopranos als Matt Bevilacqua, een would-be gangster die een zeer verkeerde belsissing nam. Ook Kathrine Narducci, als moeder van Lillo Brancato in A Bronx Tale, draait al enkele seizoenen mee als Charmaine Bucco, de vrouw van Artie Bucco.
Dead01
- 1976 stemmen
Nog eens terug gezien en vind dit toch een prachtige film.
Alles is gefilmd in zo een mooi sfeertje van een typische wijk en het geeft een mooi verhaal.
Rollen zijn zeer goed neer gezet vind ik en heb deze film altijd al goed gevonden.
4.5 stemmen
sinterklaas
Weer een goede film van en met Robert de Niro. Mooi verhaal over de criminele buurt van toen 'de Bronx' en goede acteurs. De sfeer zat er ook dik in. Met naast de Niro ook glans rollen van Chazz Palminteri(hij leek wel een beetje op de Don van The Godfather). Ook die twee acteurs die Cologero speelde waren goed. Ook leuk ook die bende die vervelende motorrijders inelkaar werden geslagen. En dan het eind hoe Colagero's vrienden werden verbrand.
Weer een topfilm met(en van) Robert de Niro. Ik probeer zoveel mogelijk de Niro-films in huis te halen.
TIP: Bij Bart Smit ligt ie voor 2 euro.
Bij blokker ligt deze dvd voor 1,50 en 5 voor 5 euro
Moet deze film nog gaan kijken maar zotezien is het geen miskoop
enzyme
Bij blokker ligt deze dvd voor 1,50 en 5 voor 5 euro
Moet deze film nog gaan kijken maar zotezien is het geen miskoop
Idd ben hem ook juist gaan halen daar
Pulp Fiction heb ik ook meegebracht en nog 3 andere.
Willy Wartaal
Heb hem vanmiddag ook gehaald en het is echt een schande dat ik deze film nog niet kende. Hij behoort zeker tot de betere gangsterfilms, ook wel vreemd dat hij niet in de top staat.
Goed geacteerd, goede muziek en een lekker sfeertje verder niets op aan te merken. 4 of 4/5 weet het nog niet.
Mescaline
Ik kon de hele film niet maarja een naam als robert de niro en dat voor 1 euro? die laatik zeker niet liggen moet hem nog zien .
daviddoelen
Huh?
Ik denk dat hij op het volgende doelt;
Ik probeer zoveel mogelijk de Niro-films in huis te halen
michel carp
deze film vind ik veel beter dan het overdreven scarface
mooie film die zich afspeelt in een kleine italiaanse wijk in new york
mooi verhaal
film88888
Prachtige misdaad film toch wel zeker voor een low budget filmpj. De niro speelde zoals altijd goed geen slechte comentaar over hem alleen de acteur die zijn zoontje speelt (ken zijn naam niet) viel iets of wat soms uit zijn rol,maar het verhaal is gewoone cht goed van het begin tot het einde het laat je de ruwe wereld zien van de Bronx. een 3,5 voor dit goed geluk filmpje
veron35
Erg goede film waar niet het geen gebeurt wat je verwacht. Ik verwachte dat Sunny C zou gebruiken wat dus niet zo was. Hij zag hem echt als zijn zoon. Erg zielig voor Robert de Niro maar goed. Ik ben benieuwd of hij de relatie tussen C en zijn vriendin goed vind... Jammer dat ze daar niks meer van lieten zijn. Top film met geweldig acteerwerk.
kort0235
Erg goede film, sfeervol en goed gekozen muziek. En dat voor 1 euro bij Blokker!
Ik kende de film wel, maar had hem nog niet gezien. Ik was daarom aangenaam verrast door de prachtige regie van De Niro en natuurlijk zijn acteren.
Het verhaal deed me aan de West Side Story denken, waarbij ook een onmogelijke liefde een rol speelde.
Toen ik een tijd geleden in New York was en een keer vanuit de Metro in de Bronx terecht kwam, ben ik meteen weer teruggegaan naar Manhattan. De sfeer in de Bronx was behoorlijk bedreigend. In de film kwam dat ook tot uiting.
De DVD was echter niet helemaal top ten aanzien van de nasynchronisatie, maar dat doet geen afbreuk aan de originele film.
Voor mij een 4.5* (en het liefst in de top 250!)
Mescaline
Leuke film goed geacteerd en verhaal is spannend en goed in beeld gebracht.
De film moet echt op gang komen de eerste stukken van de film vind ik persoonlijk wat minder maar de rest van de film maakt dat allemaal weer goed.
1 minpuntje iswel dat die blanke gasten jimi hendrix luisterde in de auto maar wel een gruwelijke hekel hadden aan kleurlingen dat klopt niet echt toch..?
Voor de rest zeker de moeite waard om gezien te hebben.
4 sterren.
Theatertje
Dit is de beste film die De Niro zelf geregisseerd heeft. Ik vond het idee goed, de boodschap duidelijk (al weet ik er momenteel ironisch genoeg nog maar weinig van) en de acteerprestaties zeer realistisch. Zo zouden er nog films moeten zijn.
Wat een prachtige film is dit zeg gecombineerd met precies de juiste muziek erdoor.
schitterend acteerwerk en verassend dat joe pesci voorbij kwam.
Theatertje
Ja, Pesci en De Niro zijn vaak samen te vinden in dezelfde film. Maar komt die hier ook in voor? Ik kan het me niet herinneren.
daviddoelen
Maar komt die hier ook in voor? Ik kan het me niet herinneren.
Na afloop van de kerkdienst praat hij even met Calogero. Hij speelt Carmine, een oude vriend van Sonny. In het begin van de film wordt zijn personage neergeslagen met een honkbalknuppel en Sonny helpt hem door de aanvaller neer te schieten.
Theatertje
Ah ja, kan zijn. Het is al even geleden dat ik deze film gezien heb. Misschien wordt het nodig tijd om die nog een keertje te gaan herbekijken
Ajax&Filmfreak
Hij is zeker goed, maar wel duidelijk minder dan Goodfellas, waar ik m redelijk op vind lijken.4*
Kevin_1989
Zeer goede film, heb hem inderdaad ook gekocht bij de Blokker samen met Pulp Fiction, Things to Do in Denver When You're Dead, The Debt Collector en (jammergenoeg?????) The Winner.
* * * *
filmanalist
ik vond het een goede film, het verhaal was zeer goed de sfeer ook en er werd goed geacteerd.
Jurgenn!
deze film was zeker mooi,,
er zat ook vooral een goed verhaal achter!
Verspil geen talent!
Yamato
Zeker de moeite waard. Zoals we van hem gewend zijn een perfecte acteerprestatie van DeNiro maar laten we zeker niet vergeten dat deze film ook goed geregisseerd is.
Glacier
Indrukwekkende film en realistisch voor die tijd.
De relatie met het meisje vond ik erg goed gekozen (namelijk het dilemma dat dat opleverde).
Uitstekende muziek eronder.
hellblazer93
Prima films met goeie acteurs. Leuk verhaal en overtuigend genoeg. Ook de nodige humor zat er in. Leuke muziek ook. Ik vond het overigens niet heel bijzonder. Ik geef 3 en een halve ster.

Heat
Misdaad / Thriller, 1995