• 9.372.898 stemmen

Met onder meer: Robert De Niro, Chazz Palminteri en Lillo Brancato

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 3 augustus 1995

Plot A Bronx Tale

"One man lives in the neighborhood, another man owns it."

1960. De rechtschapen Lorenzo probeert zijn negenjarige zoon Calogero ver weg te houden van de misdadige maar opwindende maffiawereld, waar de beruchte Sonny een grote rol speelt. Als Calogero vervolgens getuige is van een moord en in Sonny de dader herkent, lijkt zijn lot bezegeld. De opgroeiende Calogero verkeert vooral in Sonny's omgeving en hij geniet van het respect dat hij zo verdient. De maffia krijgt, tot groot verdriet van Lorenzo, steeds meer grip op Calogero, die uiteindelijk ontdekt hoe meedogenloos de wetten van de straat kunnen zijn.

Lorenzo Anello

Sonny LoSpecchio

Calogero "C" Anello (Age 17)

Calogero "C" Anello (Age 9)

Jane Williams

Jimmy Whispers

avatar van Anakin01

Anakin01

Leuke film vind ik! Er zit wel veel waarheid in, dat weet iedereen natuurlijk wel. Zeker mooi ge-acteerd, en ook gerisseerd door De Niro. Na een tweede keer kijken, kan hij wel nog meevallen, maar de derde keer denk ik dat hij wel zal tegensteken. Het is een prachtige twee-malige film.

***,5 sterren.

avatar van clairest

clairest

Aanvankelijk was ik verveeld bij deze film, omdat het maffiosi-thema voor mij uitgekauwd is. Dat thema was voor mij wel interessant om te leren kennen in Goodfellas, maar na een aantal van die maffiosi-films gezien te hebben weet ik het nu wel, het blijft mij niet boeien.

Maar gelukkig bleek het verhaal van deze film na verloop van tijd veel meer in te houden dan alleen een maffiosi-schets. Het is een mooi, aandoenlijk, realistisch verhaal en het is een goede film.

Het maffiosi-gedoe is in de film slechts een van de achtergronden. Daarnaast zijn de achtergronden: een normale gezinssituatie, de positieve en negatieve verleidingen en uitdagingen van het tienerleven, en de buurt de Bronx (en/)in de jaren '60.

Wel heel raar dat die Lillo Brancato nu in real life WEL crimineel blijkt te zijn geworden. Verslaafd, betrokken in diefstal en een schietpartij met politie en zit nu vast, sinds 10 december.

En deze film gaat heus wel langer mee dan twee keer, ben er tevreden over dat ik deze heb aangeschaft, goeie keus. Over 10 jaar weer genieten!

avatar van Benja

Benja

En dit is dus mijn absolute nummer 1! Alles klopt aan deze film, en hij word geen moment saai. Er zitten allerlei elementen in verwerkt van drama, romantiek en komedie naar misdaad en actie.

De cast is heel goed en vooral Chazz Palmenteri speelt super, Robert de niro speelt zoals we van hem gewend zijn: goed dus. Lillo brancato speelde degelijk en soms zelfs slecht, maar hij is dan ook geen getrainde acteur dus dat is begrijpelijk. Hij lijkt wel heel veel op Robert de niro.

De scenes zijn zeer mooi vooral die met de bikers, en als ze ruzie krijgen met die afro-amerikanen, de muziek die niet bij de scenes passen maakt het helemaal af.

kortom een superfilm waarvan ik verbaast ben dat ie niet in de toplijst staat, alleen jammer dat de dvd zo barslecht in elkaar is gezet.

avatar van Stephan

Stephan

Triest dat Lillo Brancato nu vast zit voor een moord op een politieagent. Ga je toch anders naar de film kijken lijkt me zo...

avatar van raymon

raymon

Hele goeie gangster film , goed soms matig acteer werk, maar een goeie sfeer. En ik moet zeggen goed verhaal. Vooral vind ik de muziek goed, heel goed uitgekozen.

Voor Robert de Niro debuut is dit heel erg goed

4,5***

avatar van Nomak

Nomak

Benja schreef:

alleen jammer dat de dvd zo barslecht in elkaar is gezet.

Wat is er mis met de dvd?

Ik zag hem vandaag liggen bij Scapino voor 5 euro.

Niks, die is prima.

avatar van Dead01

Dead01

• 1976 stemmen

Heb deze ook gekocht voor 5 euro,had hem al meerdere malen op tv gezien en vind het zo een prachtige film.Maffia,drama en prachtig weergegeven en zeer goed geacteerd.Is voor mij toch meer als die 5 euro waard ze:)

avatar van otherfool

otherfool

Niet onaardig regiedebuut voor DeNiro, maar ook niet echt bijzonder. Dat het joch nu vast zit wist ik tot vandaag overigens niet. 3 sterren voor A Bronx Tale.

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Geweldige film met een mooi aangrijpend verhaal.

Zeker goed voor 4*

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Heb de dvd aangeschaft en gekeken, doe der nog een halfje bij!

avatar van verpa

verpa

zeer goede film zeker de vechtscenes met de negers en de bikers. Die muziek past er perfect bij. voor de rest valt het mij op dat iedereen hier een positieve reactie geeft met uitzondering van 1 of 2 mensen.

De meest onderschatte film die ik ken

avatar van HeatWave

HeatWave

Kijkt lekker weg, deze film.

Vooral de hiërarchie binnen de Italiaanse gemeenschap vind ik erg goed in beeld gebracht.

A Bronx tale deed mij af en toe ook denken aan 'Blood & honour' die veel raakvlakken heeft met A Bronx tale.

Ik mag deze film wel.

avatar van HeatWave

HeatWave

tevelenco schreef:

[quote]

Je hebt helemaal gelijk tevelenco.

Het is inderdaad Bound by honor of ook wel Blood in blood out, en deze 2 titels heb ik door elkaar gemixt.

Foutje ken gebeuren toch?

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Heel goede film! Beter dan de meeste andere misdaadfilms over dit milieu

avatar van Montorsi

Montorsi

Leuke film als tijdverdrijf, verwacht er niet te veel van en ga lekker zitten, zal niet tegenvallen denk ik.. 3*

avatar van basketballerke

basketballerke

Leuke film

Heb hem in bezit en al vaker gezien

Een goed verhaal neergezet door DeNiro

3,5 sterren

avatar van wallywalrus

wallywalrus

gewoon een geweldige film.

moet je zien.

een verhaal over een vader en een crimineel die op hun eigen wijze een in een slechte buurt , opgroeiende jongen in bescherming nemen

avatar van metaledje

metaledje

zeer goede film,behoort tot de topfilms naast goodfellas,casinio,donnie brasco,scarface etc.. robert de niro heeft een goed werkje afgeleverd voor zijn eerste film,acteerprestaties zijn ook ten top, en altijd boeiend het leven in de mafia op zo'n vormgegeven manier 4.0*

avatar van r.we

r.we

heeft iemand de hoes van deze film voor mij,

Deze film zat bij mij in een 10-box die ik bij mijn tv kreeg,

maar de rest van de box zijn zware bagger films.

Plaese iemand mail mij de hoes naar

[email protected]

goeie film ****

avatar van aerogp1

aerogp1

wat een vreselijke poster!

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

aerogp1 schreef:

wat een vreselijke poster!

Heb hem laatst gekocht, lijkt mij een goeie film, moet hetm nog zien, maar ik reageer even op jouw uitspraak over de poster. Ik ben het dus helemaal met je eens, ik vind die poster echt heel verschrikkelijk.

avatar van Johhny A.

Johhny A.

Een film die zeker in mijn film top 5 staat, mede door de goede muziek. Al vanaf de eerste minuut zit de sfeer erin. Een keer niet een standaard mafia-verhaal. IMHO een aanrader.

avatar van Apster

Apster

Qua regie heeft DeNiro goed gekeken naar zijn goede vriend Scorsese. Bepaalde scenes en vooral de vele muziek die voorbij komt doen bij vlagen denken aan de regisseur van Goodfellas. Het is wat dat betreft goed afgekeken en daarbij is het een mooi verhaal geschreven door Palminteri, die een goede rol speelt ook. 3,5*

De film is heel goed gelijk bij de openingscene wanneer er iemand wordt vermoord voor de ogen van calegero, sonny die neemt calegero onder zijn hoede en neemt hem mee om te gokken, calegero die de broer van jane uitscheld, de vrienden van calegero, robert deniro als de buschauffeur vooral de scene wanneer hij naar sonny rent om zijn dank te laten zien omdat hij hem heeft gered van de brandende auto maar sonny wordt vermoord door iemand achter hem met pistool, echt heel goede film

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Leestekens plz.

avatar van a bronx tale

a bronx tale

zeker in mijn top 10 beste films

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

Geweldige film! Alles klopt gewoon aan aan deze film.. Hij verveelt geen moment en zit perfect in elkaar..

De Niro en Palminteri spelen TOP!

A Bronx Tale is zeker een aanrader.

(En volgens mij is Brancato weer vrijgelaten door de politie)

avatar van Menyes

Menyes

top acteerwerk van de Niro

avatar van Mudrlooz

Mudrlooz

Goede film, maar ik heb me heel erg zitten ergeren aan het slechte spel van Brancato. Z'n stem, slechte mimiek, z'n homoloopje.... Nee, heb niks met deze acteur.

De kleine Calogero speelt hem van het doek.

De confrontaties tussen Sonny en C's pa waren om te smullen, vooral de eerste.

Kan vanwege het slechte spel van de hoofrolspeler niet meer dan 3,5 sterren geven, zonde....