Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Robert De Niro, Chazz Palminteri en Lillo Brancato
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 3 augustus 1995
Plot A Bronx Tale
"One man lives in the neighborhood, another man owns it."
1960. De rechtschapen Lorenzo probeert zijn negenjarige zoon Calogero ver weg te houden van de misdadige maar opwindende maffiawereld, waar de beruchte Sonny een grote rol speelt. Als Calogero vervolgens getuige is van een moord en in Sonny de dader herkent, lijkt zijn lot bezegeld. De opgroeiende Calogero verkeert vooral in Sonny's omgeving en hij geniet van het respect dat hij zo verdient. De maffia krijgt, tot groot verdriet van Lorenzo, steeds meer grip op Calogero, die uiteindelijk ontdekt hoe meedogenloos de wetten van de straat kunnen zijn.
Lorenzo Anello
Sonny LoSpecchio
Calogero "C" Anello (Age 17)
Calogero "C" Anello (Age 9)
Jane Williams
Rosina Anello
Jimmy Whispers
Bobby Bars
Danny K.O.
Carmine
neo
volgens mij de enige film die de niro heeft geregisseerd en het was gelijk ook een hele goeie.4 sterren
Jordy
net op tv, in breedbeeld op nederland 2! ze leren het nog wel eens...
prima film inderdaad
Goodfella
Geweldig.
Erg goed geacteerd, veel humor, leuke muziek (die af en toe 100% tegendraads was gezien de getoonde beelden, erg leuk!), mooie sfeer... Beetje standaardverhaaltje alleen, deed me wat aan Goodfellas denken, maar dat mag de pret niet drukken.
Van mij mag die de Niro wel wat meer films gaan regisseren.
vic
ook gisteren gezien. Erg goed gemaakte film. Haalt niet het niveau van Goodfellas maar vond het verhaal erg mooi verteld. Complimenten voor Robert de Niro
dttom
Idd goed verteld en ook goed geacteerd allemaal, maar het verhaal met dat zwarte meisje kon me niks boeien. Voor de rest prima filmpje.
narva77 (crew films)
Alleen het einde gezien. Alleen al voor dat gevecht tussen de Italianen en de negers (met "A whiter shade of pale" van Procul Harum op de achtergrond) zou ik em 3,5 sterren kunnen geven
Goeie film. Goed geacteerd maar het verhaal wordt inderdaad een beetje verpest door de relatie met da zwarte meisje. (niet dat ik iets tegen zwarte meisjes heb hoor) 3,5*
One Punch Mickey
Ik beaam het meeste wat hier gezegd wordt wel. Erg mooie vechtscènes; in de bar met die bikers en op straat met de negers!
SlingBlade
You know what the saddest thing in life is son,wasted talent
SlingBlade
Witness to the mob heeft De Niro ook geregisseerd:)
SlingBlade
Ik denk ik herstel me fout nog voordat erop gereageerd is,maarnee snelle mensen hier ook allemaal
Hobbes
wtf...ik zie zojuist dat ik hier maar 3,5* voor heb gegeven?
schandalig. * d'r bij
now youse can't leave
Tonyvdb
sublieme heel erg onderschatte film
Vooral de eveneens heel erg onderschatte Chazz Palminteri is hier heerlijk om te zien.
****' 4,5 op 5 ****'
landrover
5 euro bij de E-Plaza, das tog een koopje voor zo'n prachtfilm...
bellenkim
film die mij echt is bijgebleven!
beste filml ooit gezien!
zonder te overdrijven
ThaMovieVoter
Valt weinig aan toe te voegen, gewoon een leuke low-budget film en tevens DeNiro's regiedebuut.
3.5 *
ThaMovieVoter
p.s : de dvd is barslecht in elkaar gezet, enorm veel fouten, vooral kwa geluid en beeld...
Flexje
cliche, maar toch net iets anders. zaten wel wat leuke dingetjes in.
maar ach...verder extreem standaard.
ik kreeg te weinig binding met de karakters.
dit is leuk op je 14e als je nog niet zoveel maffia films hebt gezien.
2.5
silent bob
ja klopt als Calogero en die meid voor de school staan loopt het nie helemaal synchroon. maar veder een hele tofe film vooral die scène in de kroeg met de hels angels..
Nice Guy Eddie
Het is een aardige film (boven-gemiddeld), maar hij kwam toch niet op het hoogte punt waar ik op zat te wachten!
Verder als De Niro liefhebber en tevens liefhebber van het genre een 3,5.
V
Prachtig ingetogen drama met een mooi verhaal, erg goed geacteerd, vooral Palminteri vond ik goed (De Niro is natuurlijk altijd goed). Alleen die zoon van De Niro bakte er vrij weinig van vond ik. 4*
DieGo
Idd leuke film, zeker de moeite waard om eens te bekijken.
Ook wel eens leuk om De Niro in een 'brave' rol te zien ipv een stoere maffiosi.

Heat
Misdaad / Thriller, 1995