Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Robert De Niro, Chazz Palminteri en Lillo Brancato
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 3 augustus 1995
Plot A Bronx Tale
"One man lives in the neighborhood, another man owns it."
1960. De rechtschapen Lorenzo probeert zijn negenjarige zoon Calogero ver weg te houden van de misdadige maar opwindende maffiawereld, waar de beruchte Sonny een grote rol speelt. Als Calogero vervolgens getuige is van een moord en in Sonny de dader herkent, lijkt zijn lot bezegeld. De opgroeiende Calogero verkeert vooral in Sonny's omgeving en hij geniet van het respect dat hij zo verdient. De maffia krijgt, tot groot verdriet van Lorenzo, steeds meer grip op Calogero, die uiteindelijk ontdekt hoe meedogenloos de wetten van de straat kunnen zijn.
Lorenzo Anello
Sonny LoSpecchio
Calogero "C" Anello (Age 17)
Calogero "C" Anello (Age 9)
Jane Williams
Rosina Anello
Jimmy Whispers
Bobby Bars
Danny K.O.
Carmine
Michael-Mafia
redelijke film, DeNiro zet hier een goede eerste film neer alleen had ie beter moeten casten voor de rol van Calogero.
mister blonde
sterke misdaadfilm. de niro kan blijkbaar ook regisseren.
hoewel de film erg op goodfellas lijkt (het is duidelijk dat de niro veel met scorsese heeft samengewerkt) en hoewel Lillo Brancato niet altijd even best is (hij lijkt trouwens wel op de niro in zijn jonge jaren) zitten er genoeg positieve dingen in de film die opvallen.
- veel sterke scenes zoals de eerste confrontatie tussen Robert De Niro en Chazz Palminteri en die scene met die bikers.
- veel coole dialogen (de niro heeft wel het bijnamen uitleggen gekopieerd uit goodfellas, maar dat hindert niet.)
- een lekker jaren 60/70 sfeertje werd er neergezet.
ben benieuwd of de niro zich in de nabije toekomst met regisseren bezig gaat houden. Hij heeft er talent voor, hoewel ik vond dat er een aantal slechte keuzes tussen zaten waaronder voor de muziek (daar houd ik de regisseur verantwoordelijk voor). Paar makkelijke en slecht passende hitjes werden afgewisseld met betere muziek. zijn acteren is na jackie brown erg achteruit gegaan.
4 sterren.
kelly79
Een prachtige film, naar een screenplay van Chazz Palminteri. Hij heeft zelf jaren lang A Bronx Tale als theaterstuk op de planken gebracht. Hij speelde daarin alle rollen. A Bronx Tale is min of meer het verhaal over zijn eigen jeugd in de Bronx. Een must see als je het mij vraagt. Fantastische regie van Robert de Niro.
PartyMarty
Supermooie film! Las hierboven meerdere keren dat de scene met het zwarte meisje er eigenlijk niet in had gemoeten, maar daar ben ik het totaal niet mee eens. De film draait volgens mij juist om het dilemma van Calogero tussen goed en kwaad. Enerzijds wil hij stoer zijn met zijn vrienden en in de bar hangen en vooral geaccepteerd worden door Sonny. Anderzijds werkt zijn vader op hem in, en later ook Sonny, door bepaalde levenslessen voor te schotelen die hem later van pas zouden kunnen komen. De verhaallijn met het meisje markeert m.i. het punt waarop Calogero, door toedoen van beide vaderfiguren, voor zichzelf, en dus het goede heeft gekozen.
Japie1971
Leuke film en in tegenstelling tot eerdere berichten, kreeg ik wel binding met de hoofdpersonen. Toch altijd knap dat ze een boze maffioso kunnen neerzetten als een man met een erg goed karakter
4* want ik heb me goed vermaakt..
FX
Heerlijke film met Palminteri als zeer charismatische maffialeider. De Niro weer ouderwets degelijk. De jonge Calogero was zeer goed, de oudere zakte dwars door het ijs. Verder erg lekkere muziek. 4*
Timboy
Ik vin het toch een goede film, de Niro speelde een zeer goede rol..
Een 3,5*
Naomi Watts
Geweldige film. Hoe de band tussen Sonny en Calogero zich langzaamaan tot een soort vader-zoon band. De onmogelijke liefde tussen hem en een zwart meisje, ook een hele goede move in het script. En tot slot een heel mooi eind, DeNiro die Sonny bedankt voor wat hij gedaan heeft en opbiecht wat hij tegen Sonny had. En de woorden van Calogero dat Sonny het fout had dat mensen niet om zijn dood zouden treuren. Hele emotionele eindscene. Alles samen resulteerde in voor mij een perfecte film die met stip in mijn top 10 komt te staan.
gemaster
Ik verwachte een keiharde gangsterfilm met DeNiro als maffiabaas....... en ik kreeg iets totaal anders. Verfrissende gangsterfilm met een uitstekende cast. De film is af en toe erg grappig(de 'Sonny-test' met de autodeur is hilarisch), heeft een goede soundtrack(de matpartij met op de achtergrond The Moody Blues, erg mooi) en er wordt uitstekend geacteerd, vooral door door Chazz Palminteri(trouwens ook fijn dat ik nu eindelijk weet hoe die vent heet van de vanille Coca-Cola reclame). Het enige minpunt vond ik dat het verhaal af en toe ietsje te cliché was, maar dat mag de pret overduidelijk niet drukken. 4 dikke sterren.
Timboy
Als je goed de tekst had gelezen wist je dat het de Niro geen mafiabaas was, maar verder klopt het wel
een wrede gangster film..
sn@ke
- 2077 berichten
a bronx tale ****
Pure klasse-film. Mooi verhaal , uitstekend acteerwerk en heel wat gedenkwaardige momenten en scenes. Deniro's regiedebuut mist z'n doel niet. Als kijker blijf je de hele tijd geboeid kijken naar de evoluërende relatie tussen Sonny en C. en de brave vader die z'n zoon wil beschermen. Tel daarbij heel wat pakkende dramatiek: Calogero die als kind beïnvloed wordt door Sonny ,verborgen relatie tussen Calogero en het zwart meisje , dood van Calogero z'n maten , dood van Sonny + erg goede muziek + erg veel sfeer , en je bekomt een puur meesterwerk.
l duderino
sterke misdaadfilm. de niro kan blijkbaar ook regisseren.
- een lekker jaren 60/70 sfeertje werd er neergezet.
4 sterren.
Ik snap niet dat je zoiets lomps kan zeggen: Het acteren van Robert de niro is erg achteruitgegaan sinds Jackie Brown. Ik begrijp dat je vind dat er de laatste paar jaar weinig goede films met de niro uitkomen wat dat is ook zo. Maar, op zijn acteerprestaties is helemaal niks aan te merken. Dit is 1 van de beste acteurs allertijden die al bijna 40 jaar in het vak zit en op alle fronten/genres heeft bewezen dat het een topacteur is. Het is een ervaren acteur die nog steeds films maakt en dus nogsteeds dingen bijleert, hij kan dus niet echt slechter worden. Het is geen sporter ofzo die op ze retour is omdat ie te oud wordt en niet meer op niveau kan presteren.!!!!
mister blonde
nog geen reden om alles wat ie doet domweg te verafgoden. hij heeft geen goede film meer gemaakt de laatste 7 jaar en geen echt sterke rol gespeeld. als je dat laatste wel vindt, is het misschien leuk voor de kijker thuis om voorbeelden te geven.
dat ie ervaren is, al lang in het vak zit en een van de beste acteurs allertijden is, hoef je mij echt niet te vertellen. juist door die ervaringen en zijn geslaagde regie debuut, zou ik meer van hem willen zien. zijn ervaringen en alles dat je noemt heeft alleen niets te maken met de manier waarop hij nu acteert (behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst). ik zeg niet dat ie slecht is, alleen minder goed. een stuk minder goed. waarom zou je hem dat niet aan kunnen rekenen? hij kiest rollen uit die niet bij hem passen (wat hij vroeger zo zorgvuldig leek uit te zoeken), hij lijkt zich minder intens in te leven dan dat hij vroeger deed (we kennen allemaal de bizarre verhalen wat de Niro deed om zich in te leven in een rol) en hij speelt meer op de automatische piloot (effe snel cashen). je geeft zelf al toe dat hij in niet echt geweldige films speelt sindsdien. beste voorbeeld is Men of Honor. een draak van een film. de Niro blijft als enige overeind, maar that's it! hij heeft niet echt een meerwaarde. in Cape Fear heeft hij dat wel. een redelijk doorsnee thriller (temeer omdat het een remake is), maar de briljante de Niro maakte er nog een intense kijkervaring van.
je vergelijking met sporters slaat nergens op, aangezien ik nergens beweer dat de kwaliteit van acteren leeftijdsgebonden is.
tevelenco
Erg goede film.
Met een mooi , aangrijpend en sfeervol gefilmd verhaal.
Waarin aktie wordt afgewisseld met drama , wijze levenslessen en zelfs romantiek.
Erg knap gedaan.
En dit is allemaal ook nog voorzien van een zeer sfeervolle soundtrack.
Kortom TOPPIE !!
Badalamenti
Misschien moet De Niro nog maar eens achter de camera kruipen want dit kan tellen als debuut !
A.S.E.
Ben heel benieuwd naar de volgende film van DeNiro. Naar 't schijnt een film over de geschiedenis van de CIA.
the_watcher
Het is een woord waar eigenlijk voorzichtig mee omgesprongen moet worden omdat het door overmatig gebruik zijn kracht en waarde verliest. Het is een woord dat nooit met een hoofdletter geschreven moet worden en dat zeker geen uitroepteken behoeft. Eigenlijk moeten we op dit woord veel zuiniger zijn dan we momenteel zijn, maar op A Bronx Tale is het van toepassing: geniaal.
Goodfella_90
Zeer goede, bijna geweldige film met meeslepend verhaal (jah, ik had medelijden met De Niro, hij wou ook alleen maar het beste voor zn zoon). Ik zat te twijfelen tussen 4,5 en 5 sterren, maar het werd toch 4,5* omdat er nog een paar dingetjes waren waardoor ik het niet perfect vond.
- het begin was me iets te 'komisch'
- in de 2e helft van de film koos De Niro een paar keer voor, naar mijn mening, verkeerde muziek
Ook had ik De Niro wel wat vaker in beeld willen zien. Hierboven staat dat hij de hoofdrol heeft, maar die is toch echt voor diegene die zijn zoon speelt. Ook vond ik het jammer dat Joe Pesci er maar kort in zat. Op de dvd werd hij als 3e acteur vereld, dus verwachtte ik ook van hem wat meer minuten in beeld.
Maar goed, dit is zeker een zeer geslaagde film waarbij je ook wat van de invloed van Scorses op De Niro qau regisseren merkt. Hoort zeker in de top250 thuis!
4,5* (+ plekje nr 10 in mijn persoolijke lijst
Goodfella_90
En oh ja! Na het zien van deze film ben ik, voor zover dat kan, een NOG grotere fan van Robert de Niro!
Mark86
Dit moet toch wel een van de meest onderschatte films ooit zijn, ik heb m echt nog nooit ergens in nederland in een winkel zien liggen, en hij is zelden op TV te zien... Jammer, want het is echt 2 uur genieten!
ik heb m echt nog nooit ergens in nederland in een winkel zien liggen
hansbreda
De Niro blijkt naast topacteur ook een topregisseur te zijn. Prachtig verhaal met uitstekend acteerwerk van Chazz Palmiteri. Topfilm met een boodschap. Aanrader!
ik heb m echt nog nooit ergens in nederland in een winkel zien liggen
Er zijn zeker wel winkels die dit verkopen.
Je moet ook op de goeie plaatsen zoeken. Zie hem nog vaak genoeg liggen.
Gisteren weer eens gezien. Blijft leuk, maar het script houdt het maar net. Die tegeltjeswijsheden aan het (snelle) einde zouden de film zomaar kunnen nekken.
Maar toch verlaag ik maar niet, want verder is de film gewoon enorm vermakelijk.
Tijdens de crap-game:
Sonny: I don't want that face looking at that face, when he is throwing my dice. NO NO NO. Jimmy, go get a towel from the bar, put it over his face
Frankie Cofeecakes: Come on Sonny, I dont want a towel over my face, its embarassing.
Sonny: Put em in the fucking bathroom!
sju
Goede film. mooi regiedebuut van de Niro. sterke, overtuigende rol van Palminteri. alleen de romance tussen de hoofdpersoon en dat zwarte meisje deed wel heel geforceerd aan; had liever een alternatief gezien als aanleiding voor het conflict met de negers en italianen 4,0*
SuperSideSwipe
Een film die een beetje begint als Goodfellas en eindigt als Jungle Fever.
Goede film, met een sterke rol van De Niro.
4,0
SmuttWars
Mooie film! Veel mooie muziek uit de juiste tijd, doo wop, jazz in de bus en veel soul muziek en zelf Hendrix komt langs...
de romance heeft toch niks met het conflict te maken? De aanleiding was gewoon racisme.

Heat
Misdaad / Thriller, 1995