• 9.375.080 stemmen

Geregisseerd door: Jason Reitman

Met onder meer: George Clooney, Anna Kendrick en Vera Farmiga

Releasedatum: 14 januari 2010

Plot Up in the Air

"The story of a man ready to make a connection."

Ryan Bingham (George Clooney), is een crisismanager die het heerlijk vindt om altijd onderweg te zijn. Wanneer zijn bedrijf gaat bezuinigen op het reiskostenbudget, moet hij voor zijn baan vechten. Hij wordt verplicht meer tijd thuis door te brengen net als hij op het punt staat tien miljoen frequent-flyer-miles te bemachtigen. Tegelijkertijd heeft hij net de perfecte vrouw ontmoet, die even reislustig is als hij.

Awake78

Echt genoten en ook aangenaam verrast door deze sterke film.

Zeker geen standaard romcom, ja misschien het einde wat, maar deze film betrekt ook nog een aantal andere aspecten (bijna filosofisch) bij het geheel. Ook weer eens een liefdesaffaire gezien welke op het eerste gezicht totaal overbodig lijkt, maar naarmate de film vordert deze ook steeds sterker wordt, eigenlijk net als in het echt. Je zou bijna zelf verliefd worden op deze supervrouw, zo goed speelt ze 'de perfecte' vrouw op het juiste moment. Ook zelden een betere chemie gezien dan tussen deze 2 acteurs. Mooi gedaan.
Pijnlijk moment wordt dan nóg pijnlijker als hij naar haar op zoek gaat en merkt dat ze 'gewoon' getrouwd is met kids.

De rol van Clooney past goed bij de film én in het verhaal. Het kwam allemaal aardig geloofwaardig over. Ja een onverwacht meesterwerkje

avatar van Aapje81

Aapje81

Ingetogen film die drijft op het charisma van Clooney. Hij vertolkt zijn personage met klasse en maakt dat je toch verder wilt blijven kijken. Vooral het einde is zeer overtuigend.

Goed.

Awake78

Ja vond het einde ook super.

Ook mooi die beelden van bovenaf van die reusachtige Amerikaanse steden. Vooral in het begin, prachtig.

avatar van kalehein

kalehein

Durf hem eerlijk gezegd geen 3,5 te geven, vandaar de keuze voor 3. Beetje een twijfeling.
Heerlijke wegkijk film die me totaal onverwacht verrast heeft.
Clooney speelt een man die Amerika rondreist om anderen te ontslaan. Aan het begin van de film krijgt hij assistentie van een "leerlinge" die op haar beurt het hele ontslag gebeuren komt vereenvoudigen door automatisering. Ondertussen ontmoet Clooney een even reislustig persoon zonder (op het eerste oog) verbindingen. De assistent van Clooney doet hem beseffen dat er meer is in het leven en dat je leven vrolijker en mooier is met een ander. Uiteindelijk komt Clooney erachter dat zijn evenbeeld er toch een leven op na houd en een familie heeftL man en kinderen. Dit valt koud op zijn dak omdat hij net het inzicht heeft gekregen dat alleen ook maar alleen is. Zijn assistente heeft aan het einde van de film ontslag genomen omdat één van de door haar ontslagen mensen, zelfmoord heeft gepleegd, zoals deze het bij haar ontslag al aangaf... spring van een brug. Clooney achterhaalt waar ze aan het solliciteren is en geeft haar, ondanks zijn koude en afstandige houding een recensie waardoor ze aangenomen wordt, ondanks haar ietwat impulsieve keuze om een jeugdliefde achterna te gaan en hierdoor een goede baan liet schieten. Als afsluiter van de film wordt de moraal nog eens aangedikt door mensen die (naar het schijnt) echt te zijn ontslagen en hoe ze positiever in het leven zijn komen te staan door degene die ze lief hebben.

Pff.. een uitgebreidere samenvatting kan ik zo één twee drie niet geven, maar het is echt een film die je van begin tot eind laat meeleven. Ook de door Clooney zo droog gespeelde rol en zijn sarcastische kijk op het leven wordt geweldig neergezet.

avatar van kuk

kuk

Aapje81 schreef:

Goed.

Bedoel je het einde waardoor de kracht uit de hele film werd gehaald door op Amerikaanse wijze allemaal clichés over tafel te gooien? Het is een tijd geleden dat ik 'm gezien heb want dat was destijds in de bioscoop, maar weet nog dat ik flink heb zitten te genieten en het op het einde nog behoorlijk uit de bocht vloog..

avatar van Theunissen

De eerste 70 minuten waren gewoon zeer goed en was het verhaal ook zeer leuk en verfrissend (de intro was zeer mooi). Maar de laatste 40 minuten wordt het allemaal erg serieus (ook veel muziek) en is het leuke er helaas vanaf. Het leuke en verfrissende in het eerste gedeelte van de film is vooral te danken aan Anna Kendrick die ik zeer leuk en goed vond spelen. George Clooney (een typische rol voor hem) speelde trouwens ook goed net zoals Vera Farmiga die er ook zeer mooi uitzag.

Ze speelden er maar effen in mee maar de rollen van Zach Galifianakis (typisch een rol voor hem) en J.K. Simmons vond ik zeer leuk.

avatar van ArnoldusK

ArnoldusK

• 2059 stemmen

Nou, na Juno en Thank you for Smoking was dit een tegenvaller.

Het lag er allemaal een beetje te dik op, de humor was ver te zoeken en de plottwist stond me niet echt aan... Volgende keer beter Reitman

avatar van scorsese

Heerlijke en bijzonder onderhoudende film waarin George Clooney een man speelt die voor zijn werk andere mensen ontslaat en hierdoor bijna het gehele jaar onderweg is (met het vliegtuig). De film heeft flink wat tempo-wisselingen en is dan weer serieus en dan weer grappig. Goed geschreven, leuke en ook verassende personages (eentje in ieder geval) en een mooie openings-sequentie. En ook de cast levert topwerk af.

avatar van jikamajoja

jikamajoja

Aangename film met een schitterende "George Clooney". Wat een uitstraling heeft die man toch! Hij vertolkt zijn personage met klasse en maakt van deze komedie een leuke "wegkijkfilm" (om het eens op z'n Nederlands te zeggen).

avatar van BBarbie

BBarbie

Best een leuke film tot aan de afknapper met Vera Farmiga. Dat maakte haar rol met terugwerkende kracht voor heel de film heel erg ongeloofwaardig. Een slippertje van een getrouwde vrouw met kinderen, daar kan ik mij iets bij voorstellen. Maar dat zo iemand een hele planning maakt? Kom nou! George Clooney doet mij een beetje denken aan Rock Hudson vroeger: knappe vent, maar hij beschikt over slechts een beperkt aantal gelaatsuitdrukkingen om emoties te tonen en ondanks zijn beroemdheid (vanwege de good looks) was Hudson qua acteren zeker geen topper. Clooney heeft dat euvel ook wel een beetje. Daarom beginnen zijn films mij steeds meer tegen te vallen.

avatar van mister blonde

mister blonde

Opnieuw een erg leuke Reitman. Begint zich langzaam te profileren als een van die regisseurs waarvan je niet kan wachten op een nieuwe film.

Kan vaak wel lachen om van die zelfbewuste komedies die de sleur van het werkleven onder handen nemen. De humor werkt het sterkst in het eerste deel, omdat in het tweede deel het dramatische en romantische de overhand krijgt. Helemaal uit de hand loopt het niet, de film blijft ook in de tweede helft uitermate genietbaar. Film moest zich ook wel ergens heen begwegen, anders had het maar wat voortgesukkeld.

Reitman weet ook precies de juiste toon te vinden. Up in the Air wordt nooit te flauw of te zoetsappig of te wat dan ook. Hij weet zich te beheersen. Prettige acteurs, lieve liedjes, goed getroffen sfeer. Reitman verzorgt zijn films prima. Heb er niet zo heel veel over te melden of op aan te merken. Oh ja, het siert hem wel dat hij niet kiest voor een gemakkelijk happy end, dat hing wat te nadrukkelijk in de lucht.

4 sterren kan ik hier wel aan kwijt.

avatar van revadebe

revadebe

Genoten van deze film. George Clooney is awesome, dit soort rollen past perfect bij hem. Ook de verhaallijn, het camerawerk en de muziek spraken me erg aan.

Ik moet er wel bij vermelden dat ik sowieso al wat heb met vliegtuigen, vliegvelden en wereldreizen, dus dat heeft vast meegespeeld.

4 sterren.

avatar van modinator

modinator

niet echt spectaculair.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Goed verhaal, lekker sfeertje en muziek, geweldig acteerwerk en mooie locaties (vliegvelden/hotels) + camerawerk (shots vanuit de lucht).

Blijf het ook een schande vinden dat The Hurt Locker bij de Oscars de voorkeur kreeg boven films zoals Avatar, District 9 en Up In The Air.

Awake78

Ja dat is weer een andere discussie.

Op zich niet zo heel gek, want buiten het feit dat The Hurt Locker gewoon een veel betere film is dan al die anderen (ook een andere discussie), winnen 'serieuze' films het in 99% van de gevallen van de wat simpelere vermaakfilms, zoals de films die jij noemt. Misschien maar goed ook.

avatar van BBarbie

BBarbie

Al DeNiro schreef:

Over smaak valt te twisten, maar Up In The Air is volgens mij zeker geen Oscar-materiaal.

avatar van Lenzo

Lenzo

Had deze film opgezet en wist totaal niet wat ik kon verwachten. Geroge Clooney tilt deze film tot een hoger niveau. Grappig feit trouwens dat deze film de rating alle leeftijden heeft in NL. Maar in de US een R Rating heeft. Rare rating systeem in Amerika.

avatar van GuyB

GuyB

De rol van Ryan Bingham zit George Clooney als gegoten, het verhaal komt echt over en de film weet je te raken en af en toe eens glimlachen zonder dat er veel gebeurd.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

De film moest even op gang komen voor mijn gevoel maar zodra Ryan op pad moet met het onervaren meisje komt het verhaal goed los.Gelukkig gingen ze in het verhaal niet over op een heel flauw stukje waarin het meisje door Ryan werd weggepest of iets dergelijks maar ontstond er zowaar best een mooi soort vriendschap tussen de twee. Ik heb genoten van de ongedwongen sfeer die er in de film heerst. Geen overdreven poeha, overdreven romantisch gedoe of flauwe humor maar een heel ingetogen en sterk drama. Vooral de scène met het feest was erg vermakelijk om te zien omdat dat helemaal zo'n ongedwongen sfeer had. Wat ik wel wat minder vond waren sommigen van de mensen die ontslagen werden. Die kwamen af en toe best wel fake over.

Ook het liefdesverhaal is niet standaard en eindigt in een "happily ever after" einde maar laat een heel realistisch beeld zien van een man die zich door wat voor reden dan ook zich uit angst heeft afgeloten voor de wereld, hierdoor in een visueuze cirkel terecht kwam en er stukje bij beetje probeerde uit te komen omdat hij dacht dat hij de liefde van zijn leven had ontmoet. Helaas bleek dat een illusie en is het de grote vraag of hij weer terug gaat in zijn veilig maar eenzaam leventje of niet. Ja, ik vond het een mooi verhaal.

avatar van dimi303

dimi303

Deze film herbekeken en één punt er bij gelapt. Vind het een zeer sterke film wat de acteerprestaties betreft. De vonken spetteren er letterlijk af tijdens de dialogen tussen de drie hoofdpersonages. ( zoals 'the social network' ) Ben er wel voor te vinden voor dit soort films daarom mijn rating verhoogd.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Fijne wegkijker met een verhaal waar genoeg inzit, helaas moeten die verhalen vaak uit boeken worden gehaald. Clooney is lekker op dreef in deze op zijn lijf geschreven rol, tegenspeelsters doen het ook goed. Een leuke film over het moderne snelle leven. Slippertje was de scène waar hij wegliep bij z'n speech, dat lag er wel zo dik bovenop, Helaas vond ik de mooiste scène terug tussen de deleted scenes, spacesuit. Voor de mensen met de dvd de moeite waard. Zonde dat ze die scène eruit hebben geknipt. Vervreemding, eenzaamheid, komt nergens zo goed naar voren als die korte komische (maar ook tragische) scène.

avatar van Insignificance

Insignificance

Vlotjes met een sympathieke cast en muziek die het lekker laat deinen. Nauwelijks overdadig in z'n humor, sentiment of wat dan ook, maar ondanks dat het scenario best wat actuele zaken te bieden heeft (het wordt zowel zakelijk als privé steeds killer), zakt het gaandeweg toch allemaal een beetje weg in min of meer platgereden paden.

Een prima Clooney krijgt zijn Bingham niet op memorabel, daarvoor is de ontwikkeling van z'n personage te eenvoudig. Reitman lijkt zijn doorgaans subtiele aanpak zelfs even kwijt te zijn bij een speech. Een ontslag en een onverwacht bezoekje doen het nog wel even opveren, maar het is te karig om een blijvende indruk achter te laten.

avatar van JSPR_G

JSPR_G

Leuke, originele film met een erg goede Clooney. De film heeft wel even tijd nodig om op gang te komen. Hoewel de film vrij eenvoudig is, zorgden de soms indrukwekkende dialogen en de puike acteerprestaties van Clooney (en ook van Anna en Vera) er toch voor dat ik geen moeite moest doen om m'n aandacht erbij te houden. Integendeel, ik heb er best van genoten!

(Sommige ontslagenen konden echter wel heel wat minder goed acteren...)

avatar van ibendb

ibendb

De film begint lekker, maar daarna wordt het echt saai.

Up in the Air is gewoon weer zo'n standaard komedie. Ik heb eigenlijk niet zo veel kunnen lachen. Wel leuk concept, maar het wordt langdradig. George Clooney speelt goed samen met Anna Kendrick. De rest van de cast deed ook zijn best. Helaas. Deze film kan mij niet echt bekoren. 2.5*

avatar van Quido

Quido

Ondanks de teleurstellende laatste twintig minuten - Alex blijkt een gezin te hebben, dus Ryan is weer terug bij af. Vond die wending ook vreemd, aangezien de film voor mij juist ging over de omslag in overtuigingen en levenswijze die Ryan doormaakte - een harverwarmende film met een lekkere sfeer en fijn tempo. Prima spel van Clooney, Farmiga en Kendrick.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Quido schreef:

Wat heeft het feit dat Alex een gezin heeft met de ontwikkeling van Ryan te maken dan? Eindelijk durft hij eens te kiezen voor wat vastigheid, dat dat verkeerd uitpakt komt zijn persoonlijke evolutie niet ten kwade.

avatar van Warner Brothers

Warner Brothers

Vermakelijke film. De boodschap van de film voor mij is: "Geld maakt niet gelukkig".

avatar van totti999

totti999

Heerlijke film. Toch geen standaard-komedie, zoals vaak gesteld wordt??

Uitmuntende acteurs en een script dat durft af te wijken van de bekende paden.

Heel goed dat het geen happy end wordt, dat vind ik zo'n afknapper.

avatar van PollyPeachum

PollyPeachum

Best aardig, maar niet meer dan een zesje.

Acteerwerk was prima.

Het feit dat zij hem haar adres gaf ... twijfelachtig.

Muziek niet sterk.

Verhaal origineel.

Het feit dat het allemaal weinig emoties te weeg bracht, gaf mij aan het eind van de film een beetje "mmm, ik had in die tijd beter mijn teennagels kunnen lakken"-gevoel.

avatar van K. V.

K. V.

Dit vond 'k geen misse film. Het genre is een mengeling van drama/komedie/speelfilm/romantisch en het werkte wel, al lag de focus vooral op het genre speelfilm. De cast was goed gekozen en ze speelden hun rol overtuigend, vooral George Clooney.

Het verhaal wist me te boeien van begin tot einde. Het is zeker geen standaard film, maar toch zeer de moeite om te bekijken.