Genre: Romantiek / Drama
Releasedatum: 14 januari 2010
Bekijk via NLZIET
Bekijk via SkyShowtime
Plot Up in the Air
"The story of a man ready to make a connection."
Ryan Bingham (George Clooney), is een crisismanager die het heerlijk vindt om altijd onderweg te zijn. Wanneer zijn bedrijf gaat bezuinigen op het reiskostenbudget, moet hij voor zijn baan vechten. Hij wordt verplicht meer tijd thuis door te brengen net als hij op het punt staat tien miljoen frequent-flyer-miles te bemachtigen. Tegelijkertijd heeft hij net de perfecte vrouw ontmoet, die even reislustig is als hij.
Ryan Bingham
Bob
Jim Miller
Steve
TinkerTex
Lekkere vlotte tragikomedie. Prima uitgewerkte thematiek, goede rollen en onderhouden verhaal. Niet teveel Hollywoodachtig en dat is wel verfrissend. De boodschap was dan weer wel wat Amerikaans getint, maar je kunt niet alles hebben. Geen wereldklassieker, maar zeker niet slecht.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Lekker luchtig. Vooral het samenspel tussen voorspelbare en niet voorspelbare scènes was leuk. Ook de scènes tussen George Clooney en zijn jonge collega vond ik best wel grappig.
Ook nog een mooi moraal, maar er wordt niet te stereotiep mee omgesprongen. George Clooney was hier goed gecast, maar ook Vera Farmiga deed het voortreffelijk.
Zeriel
Goedgemaakte frisse film. Deze rol is George Clooney op het lijf geschreven. Andere acteurs zijn ook goed, Anna Kendrick maar vooral Vera Farmiga, die meer dan genoeg tegenwicht biedt tegen Clooney, met een toch ingetogen performance.
Ik ben niet zo'n fan van Clooney, ook hier is het weer geen man van vlees en bloed, maar een smetteloze übermensch (excusez le mot) altijd strak in het pak, altijd net terug van de visagist, klaar voor de volgende commercial. Terwijl voortdurend reizen met de luchtbus toch van iedereen zijn tol eist, in de vorm van hoofdpijn, slapeloosheid, winderigheid en andere ongemakken, om maar te zwijgen over de mogelijke psychologische gevolgen als dit je dagelijks werk is. Het lijkt allemaal geen vat op hem te hebben.
In die zin is het gewoon een hollywood productie, die lekker wegkijkt, redelijk origineel is, maar wel oppervlakkig blijft.
GioFunny
Mooie contrast tussen het luxe leventje en dan dat stuk over de bruiloft van zijn zus.
Ik heb echt genoten van up in the air. Goede balans tussen niet al te zoetsappig en realisme. Sprak me zeer aan.
Fast Eddy
Mooie, luchtige, vlotte komedie (drama). Niet meer en niet minder.
JB.
Viel me wat tegen. Ik zat eigenlijk teveel te wachten op de leuke bijrollen, omdat er veel leuke acteurs een rol hadden. Helaas bleken het allemaal erg kleine bijrolletjes. Het is wel een vlotte, sympathieke film.
Vinokourov
George Clooney, de ideale schoonzoon, speelt weer zijn typische goedaardige rol, ondanks dat ie een verachtelijke baan heeft. Hij laat zich door bedrijven inhuren om werknemers te vertellen dat hun positie niet meer 'beschikbaar' is. Een grotere tegenstelling bestaat haast niet! Hij wordt omringd door twee vrouwen, de ene zit op dezelfde golflengte als hem, de andere is een jonge naïeve truttebol. Ik was niet echt gecharmeerd van deze twee types. Ze zijn redelijk onuitstaanbaar en de aandacht tussen hun twee is ook onevenwichtig verdeeld. Op het laatst zwalkt de film opeens ook nog naar een andere richting.
Blijft over dat de film nog best goed te doen is. Het heeft een paar aardige sterke scenes en je kunt zeggen wat je wil, maar ook hier is Clooney weer perfect bezig. Ik snap waarom sommigen met hem weglopen. Het komische gehalte (net als Reitmans Juno of Thank you for Smoking) vind ik overigens meevallen. Af en toe een licht glimlachje, maar meer zeker niet.
martijn011
- 2034 berichten
Eindelijk gezien..
Geen standaardfilm, geen standaardverhaal etc, het verveelt werkelijk geen moment.
De ontslagscenes, de liefdesaffaire tussen Ryan en Alex, het begeleiden van de kleine en bijdehande Natalie enz zijn goed bedacht en vooral goed uitgevoerd door werkelijk briljant acteerwerk van alle 3! Tel de goede muziek, de humor en de prachtige plaatjes vanuit de lucht erbij op en je hebt een prima film! 3,5*, maar dicht tegen de 4* aan..
Lexcoaster
Heerlijk frisse film, goede acteerprestaties, een aantal leuke scènes en sterke grappen, evenals een vleugje dramatiek. Beetje oppervlakkig allemaal, maar de film is wel goed in balans.
Kijkt lekker weg op een druilerige zondagmiddag.
Driello
Typische, oppervlakkige, moralistische film over een baan met een wat verachtelijke baan en persoonlijkeinstelling ten opzichte van het leven die door gebeurtenissen langzaamaan omslaat als een blad in de wind. Niets mis mee maar ook niets noemenswaaardig aan. Typische film die ik met gebrek aan beter inhet vliegtuig uit het matige dvd-menu kies.
JohnRyder
Een van de betere films van 2010, heel erg herkenbaar. Perfecte rol van Clooney.
Madecineman (moderator films)
Weet niet wat het is met de films van Reitman... Thank You For Smoking vind ik nog zijn beste maar ook daar had ik het gevoel dat er iets miste sinds zijn debuut word het ook almaar minder.
Ik mis een bepaalde 'echtheid' in zijn films, het geheel is allemaal net te gelikt, te sentimenteel, net dat tikkeltje juiste moraal erin, te Amerikaans eigenlijk dus
Stoor me er wat aan dat hij zich maar al te graag voordoet als onafhankelijk filmmaker maar in feite maakt hij gewoon grote Hollywood producties die erg veilig blijven.
Ook hier weer bij Up in the Air. Ja, Vera Famiga ziet er schitterend uit en Clooney doet het leuk (alhoewel hij wel in een typische gladde jongens rol is gecast en dat ken ik nou zou langzamerhand wel van hem). Anna Kendrick vind ik niet al te boeiend en de scene waarbij ze in de hotellobby in tranen uitbarst is bijna beschamend slecht. De plottwist vind ik ook niet zo'n hele logische gezien het karakter van Alex. Lijkt me nu het type wat zich inlaat met een verliefde gozer. Meer het type wat vanaf minuut 1 zegt; "Helemaal prima die geweldige sex maar ik heb thuis een kerel en kids en daar ga jij je verder niet mee bemoeien wil je je verzetje op je zakenreisjes blijven behouden." Dus waarom ze nu het hele spelletje met bruiloft, famillie en al meespeelt
Wel aardig Corporate America sfeertje verder maar mist ook hier weer net dat tikje venijn of cynisme. Vooral het woord braaf blijft rondspoken als ik aan deze film denk en dat is eigenlijk niet best.
Donkerwoud
Ik ben wel een fan van Jason Reitman en hoe hij vlijmscherpe maatschappijkritiek om weet te zetten in warme films met een kloppend hart. Maar hij doet het altijd vanuit een humanistisch oogpunt, waarin de ''schurken'' in zijn films eigenlijk uitwassen zijn van de tijdsgeest. Eerst was er de lobbyist uit '' Thank you for Smoking'', toen was er het zwangere tienermeisje uit ''Juno'' en nu is er dan de loner die mensen hun baan uit lult. De crisis en het menselijke drama dat ervan de oorzaak is wordt mooi gesymboliseerd middels het verhaal van deze eenzame man die rondreist om mensen mede te delen dat ze ongewenst zijn door de werkgever. George Clooney speelt hem met een speelse kwinkslag, als een man die weggevlucht is voor vastigheid en daarmee het oog verloren is voor al het menselijke contact. Maar wanneer het schild wordt doorbroken door twee vrouwen begint hij pas te beseffen hoezeer hij smacht naar menselijk contact. Die tragische schoonheid van dit karakter maakt het zo'n film van nu. Het zal niet te boek staan als de meest opzienbarende rol van George Clooney, maar hij doet het met zoveel overgave dat je toch erin meegezogen wordt. De nog jonge Anna Kendrick biedt hem mooi tegengas als de jonge vrouw die de ontmenselijking van de beroepsgroep inzet. Natuurlijk zijn ook hier weer de vlijmscherpe, razendsnelle dialogen de grootste attractie. We worden als kijker dan ook bestoken met een spervuur aan spitsvondigheden, vlot lopende zinnen en intelligente terzijdes. Soms iets teveel, en dan tast het de geloofwaardigheid aan, maar het wordt nooit zo scheutig als het fantasievolle gebrabbel uit ''Juno''.
mock turtle
Subtiele humor, een bijzonder verhaal, vlotte dialogen, geweldige fimmuziek en vooral buitengewoon goed, ingetogen en overtuigend geacteerd! 5*
Bijelina
Mooier dan verwacht! Vlot inderdaad en de film heeft me geen minuut verveeld. Beetje triestig soms, maar ik heb ook een aantal keer mogen gniffelen.
david bohm
Aardige film over eenzaamheid en oppervlakkigheid. Had best hoge verwachtingen die niet helemaal zijn ingewilligd. Film zelf blijft ook nogal aan de oppervlakte, figuurlijk dan hè.
Anna Kendrick vond ik erg sterk spelen.
Al met al redelijk, 3 en ½ sterretje.
dave
Aardige, alternatieve roadmovie die hoe langer hoe minder aangenaam wordt. Niet dat de overheersing van het dramatische of solitaire bestaan per se negatief uitdraait, integendeel. Het semi-aandoenlijke wandelpad van Bingham is wat deze film aanvankelijk een goede conditie bezorgt. De humor heeft een schaduwzijde, maar garandeert helaas geen glimlach. Ik kan er me wel in vinden, maar na verloop van tijd vervaagt de grens tussen sombere zelfspot en harde realiteit. Wat op zich wederom allesbehalve storend is. De sporadische voorspelbaarheid is een ergernis en ondanks een vrij onverwachte wending op het einde toch een knelpunt gebleven. Ik had een meer troosteloos verhaaltje verwacht. Iets wat in feite enkel op het allerlaatste moment voorvalt.
Hier zat meer in.
3,00 (3,25)
centurion81
- 2067 berichten
- 1992 stemmen
Wat een fijne film zeg! Af en toe grappig, nergens inzakkend, leuk thema, geen storende zijverhaaltjes... Knap staaltje van Reitman en met name George Clooney van wie ik normaal absoluut geen fan ben!
xel
door de hoge waardering ben ik gaan kijken, na een uur gestopt, nog steeds niets gebeurd en niks gelachen. Een film voor de George Clooney fan, wat ik niet ben....
Simon van collum
Gisteren gezien op Film1. Eindelijk weer eens een leuke film. De film is herkenbaar en super goed geacteerd door George Clooney. Aanrader wat mij betreft.
catchthatone
Niettegenstaande het feit dat tragikomedies me slechts weinig kunnen bekoren, deed deze het toch best goed. George Clooney speelt zijn rol voortreffelijk. Enerzijds het voortdurende heen en weer vliegen, anderzijds de bruiloft van zijn zus, ze vormen samen een mooi geheel en een aangename film
VierkanteOogjes
Voor mij helaas een flinke tegenvaller. Ik vind deze juist niet vlot, kabbelt maar een beetje voort en gebeurt niks tot weinig. Heel slechte rol gespeeld door Anna Kendrick.
George op de automatische Nespresso-piloot.
Ik moet wel zeggen dat ik een echte komedie had verwacht, dus dat helpt niet mee.
Komt nog een piepklein verhaaltje bij over zijn zus. Rommelige film.
1,5 *
Decec
Ik vond een goede drama/romantiek film...
Dit is geen komedie...
Bekende acteur George Clooney speelt goed...
Ik vind poster via imdb veel leuker dan deze poster...
Prima acteerwerk...
Prima film...
Blokland
Eindelijk gezien: viel niet tegen ondanks niet geheel bevredigende einde.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Hoogtepunt van deze vliegfilm was toch dat Vera Farmiga nakend door het beeld liep.
Goed verzorgd, bij vlagen een lekker tempo, redelijke soundtrack (Sad Brad Smith), maar over het geheel gezien toch vlees noch vis.
Hij zal al vaker gemaakt zijn: George Clooney speelt op de automatische piloot.
Vervelende rol ook van Anna Kendrick. Een oscarnominatie
. Ik ben benieuwd hoeveel airmiles ze daarvoor heeft moeten betalen.
3*.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Weet niet wat het is met de films van Reitman...
Helemaal mee eens.
Z'n films lijken ook net iets te lang te duren, hebben teveel scènes die te gelikt/Amerikaans aanvoelen. Als hij deze schrapt, hou je frisse, zelfs authentieke films over.
Fryce
Ben erg verrast door deze film. Had een standaard romantische film verwacht, niet dit. Heerlijke sfeer, erg mooi spel en een lekker wegkijk verhaal.
Sgerrard_8
Leuk tussendoortje dat grotendeels erg spitsvondig is. Enkele fijne glimlachscènes dankzij de subtiele humor (de sms-scène is voor velen best wel herkenbaar denk ik
Ondanks het flinterdun plot blijft de film toch boeiend dankzij de 'relatie' tussen Clooney en Farmiga. Enkele leuke, onschuldige gesprekjes tussen beiden.
De film kent wel een dip(je) ten tijde net voor en na het huwelijk van de zus. Weinig boeiende scènes allemaal. Het wordt allemaal iets te serieus. Een dieptepunt is toch wel Clooney die het huwelijk moet redden.
Het laatste deel, na het huwelijk, breekt dan weer met alle clichés van de standaardromcom, vrij verrassend toch wel. Gelukkig bestaan er nog filmmakers die binnen dit genre eens tegen de stroom in gaan.
Al bij al een vrij geslaagde film, heb ervan genoten. Ik ben best wel fan van de filmvisie van Jason Reitman. Meer van dit graag.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

The Illusionist
Mystery / Romantiek, 2006

Little Miss Sunshine
Komedie / Roadmovie, 2006
suitcasebusinessomaha las vegason the roaddownsizing cross countryvideoconferencingemployment terminationbusiness trip duringcreditsstinger