• 9.373.837 stemmen

Geregisseerd door: Jason Reitman

Met onder meer: George Clooney, Anna Kendrick en Vera Farmiga

Releasedatum: 14 januari 2010

Plot Up in the Air

"The story of a man ready to make a connection."

Ryan Bingham (George Clooney), is een crisismanager die het heerlijk vindt om altijd onderweg te zijn. Wanneer zijn bedrijf gaat bezuinigen op het reiskostenbudget, moet hij voor zijn baan vechten. Hij wordt verplicht meer tijd thuis door te brengen net als hij op het punt staat tien miljoen frequent-flyer-miles te bemachtigen. Tegelijkertijd heeft hij net de perfecte vrouw ontmoet, die even reislustig is als hij.

avatar van Ducland

Ducland

Grappig om te zien dat er zoveel verschillende meningen over deze film te vinden zijn op deze site.

Zelf vond ik de film onderhoudend, maar verre van briljant. Er wordt door Clooney goed geacteerd al ligt de rol erg dicht hem, beetje typecasting. De positieve berichten over het acteerwerk van Anna Hedrick kan ik echt niet onderschrijven. Gedurende de film wordt het wel beter, maar ik was er niet kapot van. Vera Farmiga vond ik wel erg goed. Ze was helemaal in d'r element.

Het verhaal is interessant, maar het boeide me niet geweldig.

Kortom, een goede film waarvoor je wel in de mood moet zijn.

avatar van cp2

cp2

Goeie film, er zit wel een zekere zin van diepgang in maar ik kan het wel begrijpen dan niet alle mensen dat zullen zien.

Dat heeft te maken met eigen ervaring en toekomst.

avatar van kelama3

kelama3

Jah.. als het einde beter was geweest had ie er drie gekregen...

avatar van SunChaser

SunChaser

Goede film. Goed spel en geen cliche einde zoals in Sandra Bullockfilms. Nee, erg leuk en origineel

avatar van Juneau_

Juneau_

Orgineel verhaal en goed achteerwerk, maar de film als geheel kon me toch maar matig boeien.

Huilscène op het vliegveld en de eindinterviews hadden ook achterwege mogen blijven.

avatar van KarinV

KarinV

Vond hem verschrikkelijk traag en het einde vreemd.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Juneau_ schreef:
Huilscène op het vliegveld.

Dit was één van mijn favoriete scénes. Kendrick's hoogtepunt in de film wat haar zelfs een Globe kan opleveren aankomende zondag.

avatar van Juneau_

Juneau_

jacobine_rodijk schreef:

Ik vond het huilen nogal nep en overdreven. Een eventuele Golden Globe zou ik ook niet terecht vinden, in deze film was het acteren van Farmiga van hoger niveau.

avatar van queenie

queenie

Gisteren gezien bij de ladiesnight. Film is een beetje langdradig. Goed om een keer te zien, maar het is niets geweldigs. Het einde is ook een beetje raar.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Tabossi schreef:

Ben ik nou de enige die deze juist een van de diepgaandere films van het moment vind?

Nee hoor. Kijk maar naar mijn bespreking op de eerste pagina.

avatar van Rosicky

Rosicky

queenie schreef:

Werd deze gedraaid tijden de ladiesnight ja? Voor mannen is deze toch ook zeker genietbaar.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

ga hem morgen maar eens bekijken, denk dat hij wel erg goed zal zijn..veel mensen hebben gewoon andere verwachtingen door clooney dat het een romcom is maar ik heb het idee dat het meer is dan dat..dus dat zie ik morgen

avatar van Atheistus

Atheistus

Ik vond het een voorspelbaar en slap verhaal. Het is de acteurs onwaardig. Het aloude mens tegen de machine, en wie wint er natuurlijk...
Soms wel grappige momenten, maar dat was het dan ook.

avatar van The Oceanic Six

Behoorlijk aardig tragi-drama.

Ik zie ook dat de kop komedie erbij staat, maar dat lijkt me niet juist. De film probeert nergens grappig te zijn als ze het leven van Ryan Bingham tonen die alleen maar werkt en reist en al het andere laat schieten. Uiteraard inclusief familiebanden waar hij weer aan moet werken. De film heeft aardige invalshoeken, maar bezit toch ook enkele cliche's.

George Clooney is echt geweldig in de film. Zijn stijl, zijn charisma...hij blijft 1 van de beste acteurs die er is. Speelt eigenlijk altijd wel overtuigend en sterk. Hij draagt de film ook. Ook al kijkt de film lekker weg en stoort het plot nooit, het is niet dat je nou in spanning wil weten wat er nu gaat gebeuren. Maar het is een prettige wegkijker, zeker weten. De andere rollen zijn ook prima, maar Clooney is duidelijk de beste.

Ik vind de film zoals ik zei dus geen topper, maar ik denk dat velen zich hier best mee kunnen vermaken.

Verdiende 3,5*

avatar van Tomsheep

Tomsheep

Snap de grootse aankondigingen en lof uitingen niet. Ik vond niets briljant aan deze film en zelfs een beetje saai en naarmate het einde zelfs langdradig.

Geef mij maar Europese zwarte humor, die is vaak wat meer uitdagend en een stuk creatiever. Dit was behoorlijk kant en klaar blikvoedsel zonder dat je enig ingrediënt kan proeven.

Een simpele wegkijker.

avatar van domuslucis

domuslucis

Clooney moet het van andere dingen hebben dan acteren. Ik vond de film een beetje vlak en onsamenhangend; je wist niet welke kant het op zou gaan. Toch wel genietbaar als je niet te veel verwacht.

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Aardige film met bij vlagen een tikje sentiment die levensecht aandoet.

Verwachting was niet te hoog gespannen vandaar dat het redelijk wegkeek en waarbij de climax niet echt tot een hoogtepunt kwam, jammer..integendeel, deed het verhaal goed.

avatar van Veruca

Veruca

Geboeid zitten kijken naar een man (die goed door Clooney op het scherm werd gebracht) die dol is op vliegen en alle mensen die dicht bij komen keihard van zich afslaat.
Heerlijke dat steeds in vliegtuigen zitten, werd er helemaal reislustig van!
Die relatie tussen Ryan en die vrouw vond ik maar saai en het was te verwachten dat ze getrouwd was, ik zat er zelfs op te wachten.. Maar het heerlijke on-the-road gevoel, de vlagen van humor, de chemie tussen Clooney en Kendrick als zakenpartners en de uitbarsting van Anna Kendrick toen haar vriend haar dumpte per SMS maakt het helemaal goed!
Toppertje!

avatar van cordiacovens

cordiacovens

geweldige film. beschrijft een hedendaags probleem super goed..deze film neem je mee en laat je niet los..en dan nog te bedenken dat de mensen die ontslagen worden echte mensen zijn die dachten dat het een documantaire was..clooney schittert als bingham echt een rol op z'n lijf geschreven..en het is heel goed in beeld gebracht, het script is geweldig en de humor is precies op de juiste plaats..echt een topper , clooney mag plaats maken op de schoorsteen voor een paar prijzen denk ik.. zeer verdiende 5 sterren, aangezien dit niet zon slappe romcom is met grappen maar die je verder niets verteld, de film is grappig , diepgaand en zeer goed geacteerd..

avatar van ingkosid

ingkosid

Hoge score voor zo'n matige film !

Niet Clooney waardig vind ik , door hem is het toch nog een beetje een film geworden.

erg zaai

Niet wat je van hem gewend bent in ieder geval!!!

avatar van SanderSander88

SanderSander88

Vermakelijk genoeg alleen ze hadden net als Return of the King wel wat zuiniger mogen doen met het aantal eindes.

avatar van rotem

rotem

Aardige film. Best aardig vermaak en niet meer dan dat.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Rocco_Rollo schreef:

Precies, leuk voor een zondagmiddag met een nespresso op de bank

Helemaal waar. Up in the Air is vrij simpel van opzet, maar biedt gelukkig wel voldoende vermaak. Uiteraard kunnen de mensen diepere betekenissen achter deze film zoeken en ook vinden, en de film daardoor te bestempelen als een drama waarbij Bingham als karakter een behoorlijke ontwikkeling doormaakt.

Persoonlijk zag ik het meer als een komedie. Behalve door het simpele verhaal, kwam dat ook door de aanwezigheid van Clooney. Persoonlijk vind ik hem nooit volledig tot zijn recht komen in een dramafilm, en echte topfilms heeft hij nog niet op zijn naam staan (in tegenstelling tot generatiegenoot Brad Pitt). Dit komt deels door zijn kenmerkende uiterlijk, maar ook door zijn beperkte acteertalent.

De kleine omslag tegen het einde aan kwam bij mij niet aan als een verrassing. Deze omslag was te verwachten bij een regisseur als Reitman, die als regisseur duidelijk een niveau te hoog is voor een rechtlijnige romantische komedie. Met Up in the Air levert hij wederom een goede film af, maar een topper is het helaas niet geworden.

avatar van doubleaa070

doubleaa070

Niks bijzonders. Leuk voor een avondje meer niet.

avatar van The One Ring

The One Ring

The One Ring schreef:
De trailer en wat ik tot nu toe over de film gehoord hebben geven haast het gevoel dat er een moderne Billy Wilderfilm aankomt. Stiekem hoop ik op een The Apartment voor deze tijd.

Kijk, zo mag ik het zien! Hollywood bedient mij op mijn wenken. Up in the Air is The Apartment voor deze tijd. Ik lees hier verrassend veel over een gebrek aan diepgang. Natuurlijk is dit geen Bergman of Tarkovsky, dat zou ook niet gewerkt hebben. Maar deze film is niet minder diep dan de gemiddelde topper van Billy Wilder, Preston Sturges of Howard Hawks. Reitmans nieuwste doet vooral denken aan de karakterkomedies uit de klassieke tijd, maar dan geheel in de geest van het hier en nu, met actuele thema's en moderne personages. Het is vrij volwassen entertainment, die ook een bepaalde wijsheid met zich meedraagt over het leven. Net als Wilder weet Reitman echter wijsheid of moraal nooit te laten overheersen boven het vermaak.

Ja, we weten dat Clooney een ontwikkeling door gaat maken, maar waarom is dat juist bij deze film een probleem? De manier waarop het gedaan wordt is verrassend subtiel en het kille einde is bijzonder on-Hollywoodiaans. 90% van de Hollywoodregisseurs zou gekozen hebben voor scènes waarin met veel bombast de hoofdfiguur in tranen zijn cynische kijk op het leven zou wegvegen om plaats te maken voor de liefde van een vrouw. Reitman niet. Clooneys Bingham is een man die ondanks de pijn die hij op het einde voelt geen illusies heeft over een mogelijke toekomst met Alex. Ik noemde Frank Capra al bewust niet bij de opsomming van klassieke Hollywoodregisseurs hierboven. Capra zou dit verhaal nooit zo afgehandelt hebben. Reitman weet zelfs de grootst mogelijke valkuil voor een dergelijke film, een familiefeest - een trouwdag nota bene -, een rol laten te laten spelen zonder daarmee zijn hoofdpersoon tekort te doen. Alles blijft geloofwaardig.

Up in the Air is dan ook een geweldige film, waarin Reitman zich echt op de kaart zet als een van de interessantste Hollywoodregisseurs (zeker geen arthouse) van deze tijd en als een rivaal voor Alexander Payne op gebied van komische drama's, al is Payne net wat dieper waar Reitman meer voor het vermaak gaat. Wat zeker geen minpunt hoeft te zijn. Reitman regisseert het geheel met geweldige finesse en laat de acteurs ook vooral lekker hun gang gaan. Door het vele CGI in blockbusters raakt ouderwetse starpower nogal eens verloren, maar Clooney bewijst hiermee dat hij dat nog heeft. Ik heb hem altijd een fijne acteur gevonden, maar ik had tevens het gevoel dat hij de juiste film nog moest vinden om zichzelf echt mee te etaleren (O Brother, Where Art Thou blijft meer Coen dan Clooney). Up in the Air is die film. Eerlijk gezegd zou ik een Oscar voor hem nog niet eens zo gek vinden. Ook leuk dat Vera Farmiga de kans krijgt om te bewijzen een echt goede actrice te zijn. Ze viel me niet bijzonder op in Running Scared en The Departed, maar hier krijgt ze de kans om een vrouw met diepgang te spelen. Dat doet ze goed. Anna Kendrick is overtuigend en verrassend geestig in haar bijrol en eveneens prijzenswaardig. In de vele bijrollen vallen J.K. Simmons (voor de verandering in een serieuze rol) en Danny McBride op. Sam Elliott is altijd wel een geestige toevoeging.

Up in the Air is een kleine hype rond de critici en al helemaal nu tijdens de vele prijsuitrijkingen. De hype is echter niet terug te vinden op MovieMeter en dat terwijl dit nu een van die films is waar het verdient is, wat mij betrefd (in tegenstelling tot Precious of Avatar, maar dat terzijde). Geef het een kans!

avatar van boomkat

boomkat

I'll do that buddy Je hebt me weer eens.

avatar van Nasty

Nasty

Vond em nogal tegenvallen eigenlijk .

Leuk vermaak maar zeker niet meer dan dat .

Middenmoter

2,5 *

avatar van 1976Ben

1976Ben

Zeer goed gedaan weer van Jason Reitman. Goed geschreven dialogen, een verzameling mooie karakters en gelukkig niet té moralistisch. Als ie nog een beetje scherper en subversiever was geweest, een meesterwerk. Voor nu gewoon het beste wat je uit Hollywood (van de grote studios) kan krijgen.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Up In The Air is een erg sterke film door de geweldige acteerprestatieas van Anna Kendrick en George Clooney.

Het begin is dan ook leuk en erg vermakelijk na zo'n 1 uur 20 zakt het succes wat in in maar dat heeft zeker geen ernstige gevolgen voor de pret die bijdeze film te beleven valt.

Toch is de speelduur misschien een tikkeltje te lang .

Daar tegenover is het verhaal erg orgineel en dat maakt een hoop goed.

Dit is een terechte Golden Globe kandidaat, ik ben benieuwd welke prijs Up In The Air gaat winnen.

avatar van Mister Movie

Mister Movie

Ik vond het echt een Top film.

Het einde was juist erg goed, lekker niet zo standaard.

Clooney mag van mij de Golden Globe binnen halen.

En misschien een goeie voor een Oscar...