• 9.374.004 stemmen

Geregisseerd door: Jason Reitman

Met onder meer: George Clooney, Anna Kendrick en Vera Farmiga

Releasedatum: 14 januari 2010

Plot Up in the Air

"The story of a man ready to make a connection."

Ryan Bingham (George Clooney), is een crisismanager die het heerlijk vindt om altijd onderweg te zijn. Wanneer zijn bedrijf gaat bezuinigen op het reiskostenbudget, moet hij voor zijn baan vechten. Hij wordt verplicht meer tijd thuis door te brengen net als hij op het punt staat tien miljoen frequent-flyer-miles te bemachtigen. Tegelijkertijd heeft hij net de perfecte vrouw ontmoet, die even reislustig is als hij.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Ik vond het vrij aangenaam. Veel oscar-nominaties had deze film dus ik ging wel met een wat sceptische houding de film in, maar hij is niet tegengevallen.

Het tempo in de dialogen ligt vrij hoog en alles loopt vrij vlot. Mooi verhaaltje over iemand die zichzelf een beetje verstopt. En waar some_solucti nog zag aankomen dat ze al getrouwd was overviel het mij eigenlijk een beetje.

Daarbij wordt de film begeleid door fijne, rustige muziek waardoor hij gewoon heel lekker wegkijkt. Geen absolute topper, maar wel gewoon een goede film.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Stephanovic schreef:

Geen absolute topper, maar wel gewoon een goede film.

Eens.

Net voor de tweede keer bekeken maar verder dan 'gewoon een goede film' kom ik niet. Eigenlijk is er vrij weinig op aan te merken. Sterke acteerprestaties, fijne regie, prettige opbouw, grappige en gevatte dialogen. Maar toch is de film nergens pakkend of groots en doet me op emotioneel vlak maar vrij weinig. 3,5*

avatar van salimmilas

salimmilas

cees72 schreef:

Waar zit hier nou toch de comedie in?

En wat zou deze film zonder Clooney zijn?

helemaal mee eens!!

grote tegenvaller!

had hoge verwachtingen, aangezien de film meerdere malen genomineerd was voor oscar.

er gebeurde vrij weinig in de film.

de film is alleen zo bekend door Clooney!

voor de rest een middelmatige film,

avatar van grovonion

grovonion

Probleem waar jullie mee zitten is dat je een Hollywood film verwacht als Clooney erin meespeelt. Dit is echter een pure Amerikaanse Indie film, zeker qua look en feel. Als je dat eens doorhebt is de film erg te genieten, zeker een van de betere van de laatste tijd en stukken beter dan die andere oscar-kandidaat Avatar.

avatar van Multivitamine

Multivitamine

Eerst had je The Hurt Locker om de oorlogen te promoten en nu deze film om het leed van vele ontslagen te verzachten..

Omdat deze film me enigzins wel vermaakt heeft en hier tenminste ook nog wat gebeurde 1,5 ster. Maar een aanrader om te kijken is het absoluut niet. Ik zou er in ieder geval niet voor de tweede keer me tijd aan verdoen.

avatar van salimmilas

salimmilas

het probleem zit hem in het verhaal!

gaat nergens over:S

mensen die worden ontslagen en

george clooney die zijn eigen rol speelt

totaal niet oscar waardig!

kortom een overschatte film!

avatar van pillie55

pillie55

Wat een vreselijke film zeg.

En dan maar roeme over deze film

drie keer niks,Heb wel eens beter van hem gezien,Dat die zijn eigen daar voor geeft.

grote flop

avatar van clutch

clutch

Aardige film voor een keertje, maar die dik opgesmeerde moraal trek ik niet zo. Het onpersoonlijke van deze maatschappij, het familaire, het lag er voor mij al snel te dik bovenop.

avatar van wibro

wibro

grovonion schreef:

Daarin speelt natuurlijk ook nog mee dat deze film genomineerd werd voor een oscar voor beste film, wat voor veel mensen een reden is om deze film te gaan zien en vervolgens enorm teleurgesteld te worden en wel om die reden die jij aangaf. Ik vond het in ieder geval een uitstekende film met een geweldig script en zeker een van de beste films met George Clooney.

avatar van Montorsi

Montorsi

grovonion schreef:

Indie? Nah dacht het toch even niet, na 'Thank You For Smoking' en 'Juno' is Reitman duidelijk het veilige Hollywood binnengestapt en zijn alle scherpe randjes weg.

avatar van gmx

gmx

Montorsi schreef:

Inderdaad, dit is gewoon lege huls uit Hollywood, er is geen enkele diepgang te bekennen en het geheel zit ook nog eens clichematig volgens het Hollywoord recept in elkaar.

avatar van Achates

Achates

Zo jammer dat deze film de Oscar-nominaties gehaald heeft.

Iedereen verwacht Blockbuster-achtige taferelen terwijl het in deze film gaat over de persoonlijkheden en de onderlinge verhoudingen van de karakters in de film.

avatar van Lenny_DH

Lenny_DH

Achates schreef:

De reden waarom ik liever had gezien dat Up in the Air niét was genomineerd.

Ik denk dat niemand bij deze film "blockbuster-achtige taferelen" verwacht, anders hebben ze het verkeerde genre uitgekozen lijkt me. Overigens vreemd dat je het jammer vindt dat deze film Oscargenomineerd is, terwijl je hem toch weet te appreciëren. Je zou net blij moeten zijn. Heb jij dan liever dat de Oscarnominaties naar middelmatige films gaan?

avatar van Wilderness

Wilderness

Ontzettend goede chemie tussen Clooney en Farmiga en film zit allemaal erg leuk in elkaar. Het einde deed voor mij alleen nogal af aan de gehele film. Daardoor geen 4 maar een 3,5.

avatar van Tjolk

Tjolk

Zeer tegenvallende film. Flauw, geen diepgang en voorspelbaar met een zwak einde. Zat maar te wachten tot de film echt ging beginnen, maar helaas dat gebeurde niet. Jammer dat de bios geen pauze had.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Zeer vakkundig gefilmd (prettige, vlotte stijl) en aangenaam gespeeld door eigenlijk de hele cast.

Alleen is de film even leeg als het leven van de hoofdpersoon: het lijkt allemaal heel wat, maar stelt eigenlijk niks voor. "Up in the air" is dan ook VEEL te lang, gaat niet echt ergens naartoe, een ietwat verrassende ontknoping en een halfslachtig einde. Alle andere plotelementen (zijn relatie, zijn familie, zijn werk) kennen nauwelijks diepgang, samenhang of iets anders om het interessant te maken.

Leuke gefilmd en gespeeld, maar geen interessant verhaal om het bij elkaar te houden. Daardoor was het een ronduit saaie film. En dat is zo jammer, want na het vlot gefilmde, geestige begin (hoe Clooney in 1 vloeiende beweging zijn schoenen uittrekt op het vliegveld) verwacht je heel wat, maar dan sukkelt de film in slaap om nooit meer wakker te worden.

P.S.

Oh my God, is die Vera Farmiga van '73? Dat maakt haar 37! Die ziet er flink wat ouder uit, ik dacht dat ze een milf van in de 50 moest voorstellen...

avatar van jan

jan

Goede film. Er zit niet veel humor in, maar het verhaal is goed. Heb me geen moment verveeld en het einde is toch wel verrassend.

avatar van RJS

RJS

Vrij saaie film, er gebeurt eigenlijk niet zo veel bijzonders in deze film. Er zit ook bijna geen humor in helaas. Ik had een ander einde verwacht en eigenlijk ook wel een beetje gehoopt.

avatar van IcU

IcU

Heel mooi filmpje met uiterst meeslepend spel van Clooney. Het verhaal bleef boeiend en was erg mooi in beeld gebracht, maar wat het meest opviel waren de erg vermakelijke en scherpe dialogen. Deze kon ik erg waarderen. Toch wel een van de betere films van vorig jaar.

avatar van Basso89

Basso89

Beetje raar dat dit onder het genre drama valt. Verder een beetje saai en voorspelbaar soms. Ben tussendoor regelmatig gaan lopen omdat het niet echt bleef boeien.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Basso89 schreef:

Mensen vertellen dat ze plotsklaps op straat staan zonder dat de baas het ze durft te vertellen, waardoor er iemand komt die er speciaal voor ingehuurd is, lijkt me daar toch wel onder te vallen.

avatar van voskat78

voskat78

Vandaag gezien...

Normaal heb ik het niet zo op dit genre films en zou ik er ook nooit heen gaan. Maar omdat deze film tijdens mijn shift draaide en ik hem dus kon kijken,had ik zoiets van ach why not...

Opzich kwam er zo nu en dan wel een grijns tevoorschijn,maar qwa verhaal was het nou niet echt je van het. Maar goed als je eens zin hebt in wat anders dan vaak het fijnere art-house werk is dit een prima filmpje.

avatar van Ad Fundum

Ad Fundum

'Overigens vreemd dat je het jammer vindt dat deze film Oscargenomineerd is, terwijl je hem toch weet te appreciëren. Je zou net blij moeten zijn. Heb jij dan liever dat de Oscarnominaties naar middelmatige films gaan?'

Ik kan natuurlijk niet voor 'Achates' spreken, maar ik denk dat hij/zij wil zeggen, of ik vertaal/interpreteer het zo; dat de Oscar nominaties helemaal niet meer gaan om de echt goede acteur/regisseur/scenario...etc. Het wordt nagenoeg en helaas beïnvloedt door politiek,macht,geld, populariteit.

Heel veel goede films komen niet eens in de bioscoop vanwege het 'niet-kaskraker' vooruitzicht. En of ze daarna wel of niet kaskrakers blijken te zijn zegt niet veel over de kwaliteit van de film, scenario, acteurs, of regie!

Daarnaast vind ik dat een film niet goed of slecht is omdat het een genre is wat jou wel/niet aanspreekt, of het grote publiek wel/niet aanspreekt, of de (bekende) spelers bevat die JIJ goed/slecht vindt. Soms is een film plat gezegd GEWOON GOED ook al hou ik er niet van.

Net als met muziek. Een Jazz stuk van Oscar Peterson kan je niet aanspreken, maar of het goed is? Ja!

Of je ervan houdt? Da's aan jou.

Een film van Michael Haneke, David Lynch, Lars von Trier, James Wan (Saw) of Jason Reitman (Juno, Up in the air=overigens een heerlijke feel good movie!) Is het goed? Ja!

Of je ervan houdt? Da's aan jou.

Wat ik wil zeggen, ondanks mijn uitgesproken mening; luister, hoor, zie, voorbij je behoefte en smaak.

Groetjes.

AF

avatar van Demeter

Demeter

Achates schreef:

De reden waarom ik liever had gezien dat Up in the Air niét was genomineerd.

Dus jij verwacht bij oscargenomineerde films blockbuster-achtige taferelen? Volgens mij gaan oscargenomineerde films juist meestal over persoonlijkheden en onderlinge verhoudingen van karakters. Om even een voorbeeld te geven: de winnaars beste film van de laatste 3 jaar: No Country for Old Men, Slumdog Millionaire en The Hurtlocker, alle drie geen blockbusters en de laatste was zelfs een financiële flop totdat hij genomineerd werd en alsnog bekendheid verkreeg.

avatar van Demeter

Demeter

Basso89 schreef:

In welk genre zou jij hem plaatsen dan? Het enige andere genre zou komedie kunnen zijn, maar daarvoor was de grappendichtheid iets te laag naar mijn idee. Bovendien staat de persoonlijkheid van de hoofdpersoon en de ontwikkeling die hij doormaakt voorop. En in een drama moet er ook wel eens gelachen kunnen worden toch?

avatar van pethunia

pethunia

Prima film- en acteerwerk.
Clooney is zijn gebruikelijke charismatische zelf.
Verhaaltje mist een spannende 'twist in the tale/tail' (anders dan Alex die uiteindelijk een nog veel cynischer rol blijkt te spelen dan Ryan..) en begint daarom niet alleen met een moralistisch thema, maar eindigt er helaas ook mee..

avatar van vanzelfsprekend

vanzelfsprekend

Ik vond het een leuke film.

Zaten humoristische fragmenten in.

Leuke cast.

Zo'n ontmoeting wat "George" in de film heeft.

Is voor mij herkenbaar.

avatar van Wa The Fu

Wa The Fu

Goed te pruimen film mede door Clooney

vond Anna Kendrick helaas een tegenvaller wat een jankende trut met een verschrikkelijke stemgeluid

(of was dat acteren?)

avatar van Elferen1

Elferen1

Het idee was goed, maar niet goed uitgewerkt. Ik heb me in het begin goed vermaakt, met die vrouw die alles anders wilde doen. Die later mee ging met Clooney.

In het '2e deel', wat vooral over Clooney's familie ging vond ik niet meer leuk.

avatar van clutch

clutch

Dan ben je een heel aardige jongen om een 4.5 te geven...