Genre: Drama / Oorlog
Vanaf 1 maart op Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Brothers
"There are two sides to every family."
Als Sam op een missie in Afghanistan vermist wordt en er weinig hoop is dat hij levend terugkeert, probeert Tommy het verlies van zijn broer op te vangen door de verantwoordelijkheid voor Grace en de kinderen op zich te nemen. Tegen de verwachting in groeien Tommy en Grace steeds meer naar elkaar toe. Maar dan komt Sam terug...
Sam Cahill
Joe Willis
Maj. Cavazos
Cassie Willis
ExToR
Prachtige film, die makkelijk te volgen is, maar toch een diepe indruk achterlaat. Het laat zien wat de oorlog met mensen doet. Veel actie, maar ook verdriet. Schitterend open einde.
Prachtige film die mooi is neergezet door makers en acteurs.
4.5/5
Thampon
Pracht filmpje. Volgens mij een potentieële oscar winnaar in spe.
Ik kon mij ook moeilijk Tobey Maguire inbeelden als een vader van 2 kinderen, maar na een tijdhe ebt die twijfel wel weg.
Ben er voor 80% zeker van dat hij genomineerd word voor beste acteur, misschien zelfs ook nog wel als beste film. We zullen zien...
Een 4 van mij !
mrwhite
zeer sterke film.
de originele versie heb ik niet gezien dus kan ik niet gaan vergelijken.
maar voor mij was deze heel sterk vooral de acteerprestaties waren heel goed van alle 3.
en ook Bailee Madison in het oog houden want ze deed het meer dan behoorlijk.
we zullen haar zeker nog aan het werk zien in de toekomst.
dragonmaster
ondanks de wat mindere reacties de film toch gekeken en ik moet zeggen : valt zeker niet tegen. had het Deense origineel ook gezien, maar die vond ik toch een stuk minder (heb die zelfs niet uitgekeken, iets wat ik niet vaak doe). goed acteerwerk, een degelijk verhaal en een uitstekende cast maken deze film meer dan de moeite van het kijken waard !!!!
johnrambo
Prachtige film met subliem acteerwerk van Jake Gyllenhaal, Natalie Portman en Tobey Maguire. De hele film is rustig en haalt zijn kracht volledig uit de interactie tussen de hoofdrolspelers. Het verhaal is op enkele details na voorspelbaar, maar door de perfecte uitwerking was dat voor mij geen enkel probleem. De film is een remake en ook nog eens met een onderwerp wat de laatste jaren behoorlijk uitgemolken is, maar als dat op deze manier uitgewerkt word mogen er van mij nog wel een paar volgen.
denniee
Mooie film, absoluut indrukwekkend. In het begin vond ik het verhaal een beetje van Pearl Harbour weghebben, maar dat werd later gelukkig goedgemaakt. Wilde eigenlijk 3,5 ster geven, maar geef nog een halfje extra, en dat vanwege de acteerprestatie van dat meisje die de oudste dochter speelt. Ze deed het echt geweldig, wat een meid!!
FRANKY PANKY
Prachtige remake van de Deense film Brodre (http://www.moviemeter.nl/film/24127). Wel anders, maar zeer zeker even zo mooi !! 4 sterren !!
paidinfull
Helemaal mee eens!
jacjacobus
Een hele mooie film.
Mooi geschoten met goede acteerprestaties.
De Kids blazen wel iedereen van het scherm.
4 sterren meer dan waard.
Dooz
Goede film, simpel verfilmd rond zwaar onderwerp, dat maakt hem voor mij mooi.
En die Bailee zeg, toppertje qua acteren.
christophel
Mooie film, goede acteurs.
Ondanks dat je uit de recenties kan opmaken, dat de soldaat
toch niet dood was, vond ik hem toch boeiend.
****4
J-S
Zeer goede film, Leuke cast die het uitstekend deed.
En nathalie portman, Wauw!!!
louisvf
Verhaal lijkt sterk op dat van in Pearl harber lijkt me? (wat ik zeer slecht en ongepast vond in een oorlogsfilm over ongeduld en wraak)! Alleen hier nog stommer weten we al bij het lezen van de inhoud wat er gaat gebeuren!
raafmau
Het verhaal lijkt niet eens een beetje op pearl harbor.
Super goeie film, goeie cast .
little_lOve
(...) Alleen hier nog stommer weten we al bij het lezen van de inhoud wat er gaat gebeuren!
Ik heb de film vorige week gezien en ik moet zeggen dat je niet precies weet wat er gaat gebeuren. Het feit dat Sam terug komt, is een belangrijk onderdeel van het verhaal, maar niet de clue. Wat zich na zijn terugkomst afspeelt in huis en in de familie is in mijn ogen een belangrijker (en interessanter) onderdeel. Wat in Afghanistan gebeurt is ook van groot belang. Laten deze beide dingen nou niet beschreven in omschrijving. Je komt wellicht dus nog voor een verassing te staan, wanneer je de film gaat zien.
Ik heb in ieder geval genoten van de film, voor zo ver dat woord gepast is met zo'n heftig verhaal. Jake Gyllenhaal kan in mijn ogen niet slechts doen, maar hij was goed op dreef in deze film. Al deden Natalie Portman en Tobey Maguire zeker niet onder voor hem. Zoals wel meer genoemd, waren de twee dochters Cahill ook indrukwekkend. Het origineel heb ik nog nooit gezien, maar ik vond dit in ieder geval een erg mooie en goede film. Daarbij zijn de plaatjes in de sneeuw ook erg mooi, dus wanneer het verhaal niet interesssant wordt, kan je daar altijd nog gaan zitten staren
4 sterren.
louisvf
4 sterren.
Oke, dan zal ik hem toch een kans geven
!
roy7477
Een goede film die mijns inziens een goede weerspiegeling geeft van oorlogstrauma's.
Minpunt van de film vind ik het typische Amerikaanse patriotisme: strijden voor volk en vaderland. Als ze er een internationale missie van hadden gemaakt, dan was de film beter bij mij overgekomen. Laten we niet vergeten dat 'onze' jongens ook in Afganistan zitten en dat zij net zo getraumatiseerd terugkomen als de Amerikaanse jongens.
Qua emoties zit het verhaal best goed in elkaar.
Ik zou zeggen: stop met soldaatje spelen en dat het overal vrede mag zijn!!!
queenie
Mooie film. Deze film zet de situtatie goed neer hoe een militair psychisch kan doordraaien na een missie.
Vond alleen het einde iets minder.......was te abrupt en liet niets meer zien van de andere broer.
3½*
roy7477
3½*
Mbt het einde: daar sluit ik me dus ook bij aan.
top030
mooie aanklacht aan de wereld.
naar mijn idee is het juist een zwart wit film kijkende naar amerika.
Zoals de vader al zei : de ene zoon is een held de andere een loser. dat wil niet zeggen dat het zo is maar dat je voor veel mensen een held bent als je naar die gebieden gaat en daarna kom je terug als een piece of ** .
Mooie film dikke 4,5
t-i-m
hele mooie film, goed acteert.....toch geef ik de voorkeur aan het originele deense Brødre......anders uitgewerkt maar voor mij toch ietsjepietsje sterker
plompa
aardige film waar mijns inzieens veel meer mee gedaan had kunnen worden
hollander
echt een sterk verhaal, wat in werkelijkheid ook zomaar kan gebeuren met een militair. Ik vondt het een aangrijpend verhaal achter zitten.
respect
hug0o
Ik ga hem nu kijken maar het valt me uit de beschrijving wel op dat het plot aardig op dat van Pearl Harbor lijkt.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Prisoners