• 9.376.732 stemmen

Geregisseerd door: Kôji Shiraishi

Met onder meer: Hiroaki Kawatsure, Tsugumi Nagasawa en Shigeo Ôsako

Gesproken taal: Japans

Plot Gurotesuku

"King of Japanese Grotesque Movie"

Een stelletje wordt gedrogeerd en ontvoerd. Als ze weer bijkomen, komen ze erachter dat ze vastgebonden en gekneveld zijn, maar nog veel erger; ze bevinden zich in een martelkamer.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Legan

Legan

Ik had wel zin in wat heftigere horror en Gurotesuku begint meer dan uitstekend. Maar vanaf de eerste flashback zakt het helemaal in. En dat komt niet door het gebrek aan inhoud, maar juist door het gebrek aan (audio)visuele prikkels.

Nergens stimuleert het de hersens, de ogen of het gehoor. De klassieke muziek, hoewel in eerste instantie aardig gekozen, komt al snel uitermate saai over en na een kwartiertje heb je het daar dan ook helemaal mee gehad. Maar ook op visueel gebied valt er weinig interessants te zien. Ondanks bij vlagen mooi en sfeervol kleurgebruik, is het cinematografisch gezien op zijn zachts gezegd belabberd met vooral erg slecht camerawerk.

Inhoudelijk is het, tegen de verwachting in, toch wel heel erg braaf als je je bedenkt dat de film in de categorie 18+ valt. Je ziet, op een tiet en een enkel afgehakte stukje na, zelden iets en de bevredigingsscène doet je al helemaal in slaap vallen.

Qua genre bungelt Gurotesuku maar een beetje tussen horror en het wat minder opvallende komische, maar ook daarin hangt het er maar wat bij. Ik zal wel naar de verkeerde film hebben gekeken want opmerkingen als sm film, niet voor de zwakke maag, ziek, bizar, ranzig, shockerend, ... komen nou niet direct als eerste bij mij naar boven.

Het enige wat bij mij te binnen schiet is: saaaaaaaaaai

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Keane1983 schreef:

Ik weet niet wat andere hierover te zeggen hebben of als ik het nu fout heb gezien!!!!

Ja dat heb je goed gezien..

Grotesque
Ben het met Legan eens, wat een vreselijk saaie film, met dokter Bibber in de hoofdrol. Het is een categorie Guinea Pig, en dat doet me niks, behalve dat ik het knap vind dat ze lichaamsdelen en de bloederige inhoud goed na kunnen maken. Het verhaal om Grotesque heen stelt niets voor, maar daar gaat het ook niet om. Als je van gore houdt en verder geen eisen stelt, is de film goed.

Het is martelporno met een knipoog. Lekker rustig op een ziekenbed zitten en babbelen terwijl net je zak doorboord is, je oog eruit gewipt en je penis afgesneden haha. Eerder humor dan eng.

Shockerend? Mwah, het zijn zieke gedachten die plat worden nagespeeld, je moet ervan houden. Echt groots in beeld gebracht vind ik het trouwens niet, vrijwel alle gore is buiten de camera of er is wel erg veel ingezoomd (de balzak). Het gaat meer om de suggestie, dus ook wat dat betreft scoort Grotesque al niet goed. Dan is Guinea Pigs veel beter.

Vergelijkingen met Saw en Hostel gaan trouwens niet op, dat zijn een ander soort films met een spanningsopbouw. Grotesque heeft dat niet. Het einde is dan wel weer lekker over the top, Japanese style met het bijtende hoofd .

Las ook ergens een vergelijking met Martyrs. Dan heb je de achterliggende gedachte van Martyrs niet helemaal begrepen of je kijkt alleen maar naar dat soort horrors om de gore. Daar is marteling namelijk geen doel op zich maar een confronterende manier van de regisseur om de ultieme menselijke nieuwsgierigheid in beeld te brengen. Daar was ik wel van onder de indruk. Bij Grotesque draait het alleen om gore-effecten.

En wat kun je nog zeggen over het acteren. Tja, de dokter is koel en oogt intelligent met z'n cassettebandjes (...) met klassieke muziek. En de slachtoffers kijken af en toe bang. Daar heb je het dan wel mee gehad.

avatar van strunglady

strunglady

Deze film is absoluut niet te vergelijken met Martyrs. Waarbij Martyrs een moment van stilte in je achterlaat, ben je deze film al snel weer vergeten. Natuurlijk is het een film die je moet zien als 'horror nerd' Het is een film die wil shockeren en dat soms redelijk benaderd. Het verhaal stelt weinig voor, maar is toch voldoende om ongeveer de helft van de film te boeien, de resterende tijd is het voornamelijk grappig. Toch wil ik deze film niet wegschuiven als zijnde bagger, daarvoor heb ik me te goed geamuseerd. De tijdsduur van de film is ook niet te lang en dat red de film wel mijn inziens. Langer had absoluut gaan vervelen.

Ik geef de film een 4.

avatar van DonLeone

DonLeone

laat je niet misleiden: deze film is geniaal, zeker wat special effects betreft

maar kijk er niet naar, dit is gevaarlijke ****

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Bottleneck schreef:

Ja dat heb je goed gezien..

Grotesque

Precies wat hij allemaal zegt !
En persoonlijk vond ik de film behoorlijk meevallen.... Ik had een stuk meer inventieve marteltechnieken verwacht!
Om het bijtende hoofd op het einde heb ik me trouwens nog kapot gelachen !

Niet dat ik trouwens ergens op doel.. persoonlijk vindt ik dit genre geen hol aan en zegt het ook totaal niets.
Maar ik had op z'n minst wel half doormidden gezaagde meisjes verwacht die op brute wijze werden verkracht bijvoorbeeld.

avatar van erik1677

erik1677

persoonlijk vindt ik dit echt weer een japanse horrortopper.

weirde personages, en veel vergaande scenes.

Vondt dit een donderse heftige film, net zoals horrorfilms martyrs, frontiers , haute tension en inside van de laatste tijd.

vanaaf maar ff die andere japanse topper naked blood kijken.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Na het erg sterke Noroi the Curse deze ook maar gelijk meegepikt. Vond hier eigenlijk maar weinig aan. Voor smeerlapperij ben je inderdaad wel aan het juiste adres met Grotesque, maar wanneer dat gebeurt in een context die kant noch wal slaat, begon ik me al snel te vervelen. Net als bij Flowers of Flesh and Blood uit de Guinea Pig reeks had ik de gore wel gezien na een tijd en is de uiteindelijke motivatie en einde te idioot voor woorden. Niet grappig, enkel totaal misplaatst. Nee, dan geniet ik toch echt meer van de luchtigere Hostel of de stijlvollere Aftermath, om maar even in hetzelfde horror hoekje te blijven. Dit sloeg nergens op. Ook audiovisueel vond ik het alleszins meevallen. Niets bijzonders gezien op dat vlak. Leukste stukje van de film is eigenlijk nog de beginscène, waar de wagen even stopt om het meisje stil te krijgen met dat muziekje op de achtergrond .

Spoiler voor Antichrist verwijderd.

Ze hadden hier beter komedie boven kunnen zetten. Zo absurd en belachelijk dat het totaal niet serieus valt te nemen.

Het enige wat een beetje uit de verf komt is de gore, die natuurlijk grappig is, maar om daar nu een hele film mee te vullen.

Na 5 minuten heb je het wel gezien.

avatar van De Meester

De Meester

Tja.. geen enkel verhaal, geen enkele uitleg, helemaal geen diepgang of iets wat erop lijkt, nooit spannend, etc. Wel veel smerige stukken, maar dat ken je na een tijdje ook wel. Ik heb de film gekeken na een flinke lading bier anders had ik hem mogelijk niet afgekeken...

avatar van desert

desert

Spijt dat ik deze film heb afgekeken. We martelen een paar mensen om een horrorfilm te maken. Sorry, maar zo werkt het niet. Next!

avatar van Tayama

Tayama

horned_reaper schreef:

Ik mag jou wel

avatar van Noodless

Noodless

Best wel onder de indruk van deze film, want de gore scènes zijn er en hoe. Maar het werkt niet helemaal : totaal geen gevoel in deze film.

De karakters van de slachtoffers en van de krankzinnige zijn beperkt uitgewerkt. Het maakt voor de kijker eigenlijk niet zo veel uit als ze het halen of niet. Er zit totaal geen verhaal in : het grote minpunt.

Echt spannend wordt het ook niet. Het einde is over the top, een komisch toetje ! Gewoon een gruwelfilm zonder inhoud. 6/10

avatar van FillumGek

FillumGek

Boooooring.

Een torture horror op zijn tijd is niet verkeerd en ik hou van bloed en geweld in films. Dan is dit de juiste film zou je denken, maar helaas zit er geen verhaal of motief in. En dat is nou juist wat de film na een aantal minuten al opbreekt. Het is niets anders dan vijf kwartier kijken naar een martelpartij. Maar wat is er nou leuk aan als je niet weet wie de slachtoffers zijn?

Er is namelijk geen greintje sympathie op te brengen voor de slachtoffers waardoor het martelen geen effect meer heeft. Tuurlijk moet je er niet aan denken dat je een paar spijkers in je balzak krijgt geslagen, maar echte medelijden voelde ik niet, en dat is jammer. De film zou een schokkender effect hebben als bijvoorbeeld Sully & Neytiri (Avatar) of Timon & Pumbaa er zouden komen te liggen. Personages waar je een band mee opbouwt, mee meeleeft en vervolgens vol worden afgeslacht. Dat doet iets met je, dit niet.

De martelpraktijken zijn dan wel ziek, maar het is niet helemaal super uitgevoerd. De camera staat vaak verkeerd of draait weg. Ook wordt er soms vreemd ingezoomd. Van goed acteerwerk is ook nauwelijks sprake. De slachtoffers moeten alleen een beetje schreeuwen en angstig kijken. De dokter speelt wel goed, maar ook dat is een kwestie van 'pokerface'. De 'rape' scène duurde trouwens veel te lang.

Saai filmpje. Martelen in een horror is leuk, maar dan moet het wel een betekenis hebben. Nu moest ik vooral denken aan 'Vogel's August Underground'. Daar draaide de film ook om martelen zonder motief, en dat deed de film de das om.

avatar van Lizardking

Lizardking

zeker geen slechte film heb toch verschillende vrienden hun hoofd zien afwenden van bepaalde delen. Maar als je net als de meeste hier veel films kijkt ben je snel verwend qua films. 5*

avatar van Phantasm

Phantasm

Wel lekker goor allemaal, maar een echt verhaal ontbreekt eraan.

avatar van keeper_jordi

keeper_jordi

Het verhaal gaat nergens over.

Is wel vet gemaakt die martelingen.

is geen film voor pussy's

avatar van misterwhite

misterwhite

Goedeavond, Madame et Monsieur. Ik serveer u het menu vandaag met als:

Voorgerecht: Een koppeltje dat niet weet wat hun overkomt wanneer ze wakker worden.

Hoofdgerecht: Een aantal gruwelijk pijnlijke martelingen.

En als Dessert: A Big Suprise of shocking cinema!

Toch eens gewaagd om een Japanse TurtorePorn film te zien. Het eerste wat mij opviel was dat alles vrij realistisch verliep. De acteurs kunnen goed spelen en de gore effecten zijn dik inorde. Ook de sfeer is goed, medemogelijk gemaakt door de klassieke muziek.
Ook de belichting geeft al een vreemde sfeer weer.

Maar nu even een aantal minpunten:

- Verhaal is zo goed als niks, dus geen achtergrond informatie wat het nog intenser zou maken. Dus een beetje verhaal kan nooit geen kwaad.

- Een idiote plottwist die gewoon niet kon: Ik bedoel, komaan wie wil er nu nog leven zo hard kreupel! En dan heb ik natuurlijk vooral over die jongen. En het lijkt gewoon even dat ze niet in shock zijn! Best vreemd na zo'n ervaring.

- Naar het einde is het soms 'te' overdreven gemaakt!

Voor mij is het dus juist geslaagd. Had er niet veel van verwacht maar toch een beetje goorder dan ik dacht. Dus dit is niet geschikt voor gevoelige kijkers.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

qua film is het echt een film van niks, maar qua horror mag ie toch wel mee doen. Het is bijzonder realistisch gemaakt, dus voor de zieke geesten onder ons die er op kicken om naar een martel partijtje te gaan zitten kijken, die komen zeker aan hun trekken. Die gene die zo'n film maakt moet toch wel vol met frustratie en haat zitten, lijkt mij zo want hoe verzin je zo iets. Voor de special effecten 3,5 ster en voor het verhaal zelf 1 ster. voor het geheel 2 sterren.

avatar van metterijks

metterijks

Uit de commentaren die ik hier lees, blijkt maar weer eens dat veel mensen dit genre niet begrijpen. Plot is van ondergeschikt belang. het enige dat hier telt, is het ongebreidelde sadisme. Op dat punt vond ik Grotesque een van de meest sensationele horrorfilms die ik tot nu toe uit Japan heb zien komen. Qua gorigheid overtreft het saw, en Hostel lijkt hierbij vergeleken op een Disney film. De motivatie van dit soort personages of verdere diepgande achtergronden zijn in dit soort producties van ondergeschikt belang, en is het zelfde als een porno beoordelen op zijn plot. Samen met Saw is dit absoluut mijn favoriet in dit genre.

als je deze vergelijkt met saw of hostel, blinkt ie er als een juweeltje tussenuit.

metterijks schreef:

ik geef je groot gelijk pik, je moet et snappe dit genre.

avatar van dominion

dominion

gadverdamme dit was echt een ranzige film en de film op zichzelf was ook niks aan duidelijk low budget

avatar van Movie-Chick

Movie-Chick

mijn stem: 0,5

Omdat het niet lager kan!

Wat een verschrikkelijke saai ranzige zieke film!

Hou van horror en gore maar deze filmCADEAU gaat rechtstreeks de prullebak in!

avatar van The Oceanic Six

Je kan de film niks vinden, maar ik geloof nooit dat iemand deze film saai kan noemen...

Zag hem trouwens van de week voor het eerst in de winkel liggen

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Is al een tijdje bij FRS te vinden . Wel tof dat dit soort titeltjes toch wel aangeboden worden, jammer dat je ze 99% van de tijd allang gezien hebt voordat ze hier liggen..

avatar van Macmanus

Macmanus

Extreem saai zelfs!

avatar van The Oceanic Six

Ja, valt me ook mee. Meestal wordt alleen de erg commerciele horror aangeboden. Dus niet deze of A L'Interieur, maar de standaard Hostel 1 en 2...

Macmanus schreef:

Extreem saai zelfs!

Want je had ook een enorm interessant verhaal verwacht bij een plotomschrijving als deze:

avatar van Tonypulp

Tonypulp

The Oceanic Six schreef:

Ze hebben inderdaad maar weinig verstand naar de echte vraag, beetje commercieel op safe spelen. Daar kan maar zelden een opvallend stukje film tussenkomen, beetje cru..