Gurotesuku (2009)
Geregisseerd door: Kôji Shiraishi
Met onder meer: Hiroaki Kawatsure, Tsugumi Nagasawa en Shigeo Ôsako
Gesproken taal: Japans
Plot Gurotesuku
"King of Japanese Grotesque Movie"
Een stelletje wordt gedrogeerd en ontvoerd. Als ze weer bijkomen, komen ze erachter dat ze vastgebonden en gekneveld zijn, maar nog veel erger; ze bevinden zich in een martelkamer.
Lui (crew films)
Dit lijkt me echt een heerlijke film. De film doet mij meteen aan Hostel denken!
Still:
Gurotesuku zegt erger te zijn dan Hostel En Saw in ieder geval is het een stuk zieker.
Niet geschikt voor tere zieltjes , ook de petting scene's zijn vrij heftig.
Het verhaal is maar zo zo maar de martelingen zijn zeer heftig.
Reitsovic
een van de meest zieke films die ik ooit heb gezien, nog zieker dan hostel en saw..
totaal geen verhaallijn alleen maar hack and slash ziekelijk.
Die gene die dit bedacht heeft mogen ze ook wel opsluiten xD
Zandadder
Deze gaat gelijk in de downloadmachine!
Ik dacht trouwens dat het een verfilming was van het geniale gelijknamige boek.
Behoorlijk zieke shit. Films als Saw en vooral Hostel stellen er niets bij voor. Het verhaal is vrij simpel en de martelingen zijn zeer intensief en ook behoorlijk aanwezig. Er zit op het einde zelfs een vleugje humor in. Ondanks dat het ziekelijk shit was heb ik er toch van genoten
jstinissen
ik hou van horror films
maar dit is echt ziek
nog nooit zo een zieke film gezien
Er zijn er kortere, veel meer valt er over deze film ook niet te vertellen.
Wanneer Japanners met een film genaamd Grotesque aan komen zetten dat kan je wel wat verwachten.
Dit is nu torture porn in zijn meest pure vorm. Gestript van bijna alle verhaal (intro tijdens de opening credits en twee korte flashbacks) en verder vooral veel gemartel.
Film ziet er verdacht goed uit en doet op dat punt wat denken aan Cerda's Aftermath, hoewel deze een stuk minder goor is. Blijft wel een serieus ziek filmpje dat de vergelijking met Saw en Hostel eigenlijk niet aan hoeft te gaan, omdat dit toch van een ander niveau horror is. Eigenlijk heeft het veel meer weg van een herwerkte Flowers of Flesh and Blood (Guinea Pig reeks).
Gaaf en ziek, maar je moet er echt wel van houden.
4.0* en een uitgebreide review.
Het was wel sympathiek van de ontvoerder om beide slachtoffers nog eens een keer naar hun sexuele hoogtepunt te brengen. Na de martelingen zou dat een beetje moeilijk zijn geworden
$pecial
Nou, zoals je al ziet aan mijn waardering vond ik het niet veel soeps.
Gurotesuku begint meteen krachtig door een uitgebreid intro te skippen en meteen te beginnen met het gemartel.
Ik ben een groot liefhebber van horror, een liefhebber van de aziatische cinema en ik ben zeker niet vies van flinke gore.
Ik heb altijd gehoopt dat er een film zou komen dat velen malen verder ging dan Saw en Hostel en ik had eventjes de hoop dat deze film mijn verlangen eindelijk zou vervullen.
Maar neen, dit is niet de film waar ik op had gehoopt. De martelingen zijn ziek, maar het is allemaal niet schokkend genoeg. Dat komt door een aantal redenen. Door het gebrek aan enig verhaal en diepgang kan je weinig sympathie opbrengen voor de twee slachtoffers. De twee moeten absurde dingen doorstaan voor elkaar, maar dit maakt het allemaal zo onrealistisch, omdat de twee elkaar pas net hadden ontmoet.
Ik geloof dat niemand hier komt vertellen aan mij, dat zij het zelfde zullen hebben gehandeld als het mannelijke slachtoffer in deze film. Wie wil er nu sterven voor iemand die hij net kent?
Lachwekkend, wellicht bedoeld, is het feit dat de twee vervolgens in bed liggen en worden behandeld door de psychopaat en hopend alsnog vrij te komen. De man ligt daar glimlachend en rustig een boekje te lezen terwijl er net drie pinnen door zijn ballen zijn geslagen en zijn penis is afgesneden.
De zogenaamde korte revalidatie van het mannelijke slachtoffer was helemaal lachwekkend. Maar niet getreurd, de Dokter cq. Pshyopaat heeft nog niet genoeg gehad, dus we kunnen nog genieten van een denderende finale! Ahum.
De 72 minuten duren tergend lang, wat je bij voorbaat niet zal denken, en ik was dus ook blij dat ik de eind credits voorbij zag rollen.
Enig pluspunt vond ik de ijzingwekkende manier hoe de psychopaat werd neergezet.
Wat ik van het weinige verhaal meekreeg is dat ze elkaar wel al langer kenden, maar dat het hun eerste date was.
Zandadder
Goede recensie Special.
Gelachen om het stuk wat je als lachwekkend beschreef. (en gelijk heb je hoor)
Natuurlijk had het nog schokkender gekund (meer close-ups) en natuurlijk was het soms lachwekkend (het herstel en het einde). Maar dat kwam naar mijn mening de film alleen maar ten goede. Als er alleen maar martelingen waren te zien dan was de film waarschijnlijk al na 30-40 minuten gedaan. Juist dat kleine beetje vleugje verhaal en het komische gedeelte gaven deze film net dat beetje extra's en maakten hem enigszins dragelijk om te zien. Maar in het algemeen blijft het toch een erg zieke film met veel brute martelingen. Ik heb in ieder geval nog nooit zo'n grove film gezien.
Vascago
Heel erg ziek filmpje wat nog zieker wordt door de humor. De film heeft totaal geen verhaal, er wordt alleen van begin tot eind gemarteld. En hoe !! Het ziet er allemaal zeer gepolijst uit en het acteerwerk is goed. De martelingen zijn echt te gruwelijk voor woorden (Hostel? bah, amateurwerk) en het wordt nog gruweliker als blijkt dat de psychopaat ze ook nog eens tussendoor heel liefdevol gaat verzorgen en allerlei beloftes doet. Het met humor doorspekte, superbloederige einde is geniaal.
Tonypulp
Dit is martelporn op z'n best.
Verhaal? Tuurlijk niet, niet nodig.
70minuten lange martelgang, dat wil je zien wanneer je zo'n schijfje in je DVD speler schuift. En dat krijg je ook.
Een paar scenes kreeg ik echt rillingen van en maakte oprecht een indruk, dat kan ik niet vaak meer zeggen. Vergeet saw, vergeet heel hollywood maar.
Het eist aardig wat zenuwen van je op, die stortvloed aan martelingen in het begin, dat tussendoortje kwam er dus wel perfect in.
Maakt niet uit dat je het wel kan verwachten (Film moest nog 20minuten door..) maar dat maakt het niet minder grappig en ongelooflijk zuur voor de slachtoffers die een lichtpuntje zagen en op hun hoogtepunt keihard een deur in hun gezichten kregen gesmeten.
Het einde maakt het op een toffe manier af, die muziek erbij (Trouwens de hele film lang van die muziek die er een grappige toon aan moet geven, iets wat geniaal is gepaard met realistische gore) even medelijden(?) opwekken door z'n verleden aan te kaarten, om hem vervolgens voor de laatste keer los te zien gaan.
Er word in dit werkje trouwens geen lichaamsdeel gespaard, alles maar dan ook echt alles moet er aan geloven. Wat een paar memorabele momenten oplevert.
Niets minder dan een kleinschalig maar indrukwekkend meesterwerk. 4.5*
Mood Indigo
Vanavond maar eens gaan bekijken, ik ben benieuwd
nou dat is horror, waardering 1 geven en dan benieuwd zijn hoe de film vanavond zal zijn.
die jappen toch weer.
misschien iets voor vandeEnde:
real life soap bij de goederenonvangst in een varkens-slachthuis
70minuten lange martelgang
Lijkt me buitengewoon boeiend.
die jappen toch weer.
misschien iets voor vandeEnde:
real life soap bij de goederenonvangst in een varkens-slachthuis
Uhm, volgens mij heb jij mij helemaal verkeerd begrepen. Dit is horror? Oke dat vind jij, dat is dus subjectief.
Ik was benieuwd naar deze film ja! Maar nadat ik hem had gezien vond ik het drie keer niks, mag dat niet?
Ik heb het ook prima verwoord in mijn recensie lijkt me zo. En in die recensie heb ik ook vermeld dat ik een groot liefhebber ben van horror, dus ik weet heel goed wat dit genre inhoudt
Mood Indigo
tuurlijk $pecial, van mij mag je alles, was alleen verbaasd
dat je de film eerst waardeert en dan pas gaat kijken of t wat is.
$pecial
Huh, ik zei eerst dat ik benieuwd was...en toen had ik hem bekeken
en kwam tot de conclusie toen dat ik het niets vond. Ik ben niet achterlijk.
Kijk maar goed zal ik zeggen.
Macmanus
Boring
Wie had gedacht dat martelen zo saai kon zijn. Verhaal boeit me geen reet in dit soort films, maar dit is ook niks. 2 mensen worden gemarteld door een vage gast die er geil van word. Pfff wat duurde het lang en het echte martelen met het afsnijden van de handen enzo duurde eigenlijk maar vet kort, daarvoor zaten wat aanranding dingen zet ik niet meteen een film voor aan. Ach ja belichting in de martel kamer was netjes, helaas waren de flashbacks oerlelijk en het acteerwerk poep met peren.
Fuck dit, je moet er niet alleen van houden je moet er ook wakker genoeg voor zijn.
1.5* saaaaaaaaaaaaaai
ASman
Leuk maar erg ziek filmpje !
Mooie look, fijn vormgegeven,... zoals hierboven al eerder gezegd een soort echte 'filmversie' van Guinea Pig ( FOFAB dan ) , maar natuurlijk filmisch superieur. Het is zwaar over the top en tegen het einde zelfs volledig absurd, maar dat is dan ook leuk aan de film.
Voor de rest ook bloederige gorescènes ( lees : martelingen ) maar bijlange niet zoveel als ik verwacht had. Vooral ook veel psychologische marteling.
Maar goed, een eerder verfrissende kijkervaring !

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Tony Hawk: Until the Wheels Fall Off
Documentaire / Biografie, 2022