• 9.374.148 stemmen

Misdaad / Komedie | 103 minuten

Genre: Misdaad / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië

Geregisseerd door: Harold Ramis

Met onder meer: Robert De Niro, Billy Crystal en Lisa Kudrow

Releasedatum: 12 augustus 1999

Plot Analyze This

"New York's most powerful gangster is about to get in touch with his feelings."

Paul Vitti is een maffiabaas die, zonder dat zijn handlangers of vijanden dit mogen weten, diep in de psychologische problemen zit. Op aanraden van zijn beste vriend wil hij in therapie gaan bij een psychiater, Ben Sobol. Helaas vertrekt de zielenknijper net met vakantie om te gaan trouwen en hij wimpelt Vitti af. Met enkele moeilijk te weerleggen argumenten, waaronder een gratis duik in een haaienbad, wordt Sobol toch overtuigd om Vitti aan te nemen als patiënt.

Dr. Ben Sobel

Laura MacNamara Sobel

'50s Gangster

Young Vitti, Sr.

Young Dominic Manetta

Dominic Manetta

avatar van RebelQueen

RebelQueen

4* voor deze fantastische film. Echt meesterlijk acteerwerk...zoals iemand eerder zei...citeer ff "Een van de Niro's betere van de afgelopen jaren." Heb me goed vermaakt met deze...en ga hem zéker nog n keertje herzien!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

You, you, you good....!

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Heerlijke comedy en parodie op de maffia films waar ik me af en toe mee heb kapot gelachen.

De Niro laat zich hier van zijn beste kant zien net als Billy Crystal.

Kudrow daarintegen kan gewoon niet acteren en irriteert nogal, maar dat word weer gecompenseerd door de fantastische bijrol van wijlen Vitereli.

Verder bevat de film geweldige dialogen en Quotes, vooral: 'You, you, you good... ' vond ik heerlijk om te horen.

4**** dikverdiende sterren.

avatar van DragQueen

DragQueen

Heerlijke komedie, met vermakelijke rollen van de niro en crystal. leuk hoe de niro een maffioso met depressies neerzet. dit zorgt voor vermakelijke situaties en de nodige grappen. 3,5 sterren.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Prachtige link! De beste scenes uit de film!

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

Fantastische film met heerlijke scenes van de Niro. Heb me geen moment verveeld, echt een toppertje!

avatar van the terminator

the terminator

Geweldige film, ik heb hem gister denk ik ongeveer voor de tiende keer gezien. Er volgen zeker nog wel tien keer. De Niro en Crystal zijn geweldig je lacht je gewoon kapot.

sinterklaas

Erg leuke komedie met opnieuw een glansrol van De Niro die ook erg goed als komiek kan spelen. Billy Crystal steelt dan weer wel de show van de Niro. Echt mooi gewoon. Ik heb ook erg veel moeten lachen. Analyze This is eigenlijk een kruizing tussen een gangsterfilm en een komedie. Robert deNiro jankt er nog wel eens op los en dat is erg grappig om te zien af en toe. Wat ook erg geinig was is die scene dat Sobel op het toilet zegt tegen de gangster die hem gijzelt dat ie moet poepen. Hij duikt het wc-hokje in en trekt dan de plakband van zijn borst los waaraan een afluisterapparaat aan vast zit geplakt. Omdat dat pijn doet maakt ie van die kreungeluiden en die gangster die zich ook in de badkamer bevind, denkt natuurlijk dat Sobel zit te schijten en dan die droge opmerking: je moet meer vezels eten.

Ook die scene met die haaien vond ik geinig. En er word ook even een scene uit The Godfather nagemaakt.

Gewoon een zeer vermakelijke komedie met een hoop sarcasme en droge humor. Heb kostelijk genoten.

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Ja, jammer dat de Niro Fredo is i.p.v Vito. Zou toch op de ene manier passender zijn als de Niro Vito had gespeelt.

W.M.J.M schreef:

De Niro speelt Vitti

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Nee Billy Christal speelt Vito Corleone en Robert de Niro speelt Fredo Corleone in het Godfather stukje, had het toch liever andersom gezien.

Ooh, nu snap ik hem.

avatar van shadowmaster100

shadowmaster100

een grappige film,ook al is het niet zo orgineel

avatar van Marintje

Marintje

Aardige film, was best wel verrast hoe De Niro hier acteerde. Want normaal is hij echt een harde mafia waar alles serieus is maar hier zit nog best wel goeie humor in.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

W.M.J.M schreef:

Nee, juist niet.. dit was erg komisch aan de situatie, dat juist de psychiater de belangrijke Vito speelde

avatar van moviefanatic

moviefanatic

4.5 sterren

avatar van cel

cel

Meesterlijke komedie film.

leukste scenes zijn iedere keer als Robert DeNiro begin te huilen.

BronxTale

ik hbe deze vandaag gekocht, free record shop, 5 dvds voor 10 euro!

Goldenskull schreef:

aijahahahahahha jah en dat die bitchklaps geeft@

BronxTale

Dit is een hilarische film onder de komedie liefhebbers. Het is de wrede maffiabaas die zijn ware gevoelens blootlegt aan zijn zielenknijper (psychiater).

Het maakt het hilarischer omdat De Niro die normaal serieuze maffiafilms speelt zijn andere kant laat zien. En ik moet zeggen dat hij dat aardig kan. Maar Analyze this is leuk maar niet denken dat je dan een vervolg moet maken De Niro'tje en hou het maar op serieuze films.

5* voor je inzet

avatar van Milan07

Milan07

Grappige komedie met een goede rol van de Niro als(wederom) een maffiabaas. Billy Crystal zit goed in zijn rol als psychiater. Leuk dat in de film hij even de rol van de Niro overneemt als die ligt te huilen tijdens een vuurgevecht. Ik las dat er ook een vervolg is gemaakt. Lijkt mij niet de moeite waard gezien de recenties. Na Meet The Parent was de koek ook al op in die komedie. Doelend op Meet The Fockers.

avatar van witchy94

witchy94

Milan07 schreef:

Meet the fockers vind ik eerlijk gezegd beter dan meet the parents.

avatar van Zinema

Grappige comedy van Ramis met een ijzersterke cast. DeNiro persifleert zijn gangsterrollen van weleer en de humor is vaak prima in orde. Het verplichte vervolg is weinig soeps. Goed.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

In Meet the Parents en diens vervolg wist De Niro me niet echt te overtuigen van zijn komische talent, in Analyze This is dat gelukkig ietsjes beter. Toch is het Billy Crystal die er met de leukste scènes vandoor gaat in deze erg degelijke komedie. De bijrollen zijn niet al te bijzonder en de grap van de film is na verloop van tijd wel duidelijk, toch is het af en toe behoorlijk amusant, allemaal. Vooral Crystal's optreden tijdens de grote vergadering is geestig.

3,5 sterren.

avatar van guylopez93

guylopez93

leuke film als tussendoortje

avatar van wwelover

wwelover

Zeer vermakelijke film. Grappig concept dat ook goed is uitgewerkt. Wel grappig om te zien dat in komedie maffiafilms bijna altijd dezelfde acteurs de bijrollen spelen. Zoals Chazz Palminteri en Joe Viterelli (R.I.P). Joe Viterelli vond ik overigens het leukst van allemaal, prachtig om hem te zien klunsen. En natuurlijk Robert DeNiro was geweldig.

Leuk voor op de zondagavond dus.

avatar van Legan

Legan

Harold Ramis (Groundhog Day ) levert met Analyze This niets hoogstaands af, maar wel leuk en degelijk vermaak. De hoofdrollen zijn vermakelijk (met Crystal als betere), maar vaak zijn het ook de bijpersonages (bijvoorbeeld Joe Viterelli als Jelly) die zorgen voor de komische toon. Hoogtepunt van de film is de vergadering richting het einde. Crystal is daar erg goed op dreef. Een simpele film maar toch leuk en prima onderhoudend. Soms met platte humor maar vaker met lekker droge humor.

micheal

Erg grappige film.

Ik heb m al zo vaak gezien maar het blijft leuk.

Robert de niro is heel grappig.

Billy Crystal was ook wel goed.

avatar van speranza

speranza

Dit is een grappige film. Robert De Niro verveelt nooit.

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Heel erg goede, leuke film met veel humor. Robert De Niro blijft gewoon goed, in wat voor film je hem ook stopt.