• 9.374.245 stemmen

Misdaad / Komedie | 103 minuten

Genre: Misdaad / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië

Geregisseerd door: Harold Ramis

Met onder meer: Robert De Niro, Billy Crystal en Lisa Kudrow

Releasedatum: 12 augustus 1999

Plot Analyze This

"New York's most powerful gangster is about to get in touch with his feelings."

Paul Vitti is een maffiabaas die, zonder dat zijn handlangers of vijanden dit mogen weten, diep in de psychologische problemen zit. Op aanraden van zijn beste vriend wil hij in therapie gaan bij een psychiater, Ben Sobol. Helaas vertrekt de zielenknijper net met vakantie om te gaan trouwen en hij wimpelt Vitti af. Met enkele moeilijk te weerleggen argumenten, waaronder een gratis duik in een haaienbad, wordt Sobol toch overtuigd om Vitti aan te nemen als patiënt.

Dr. Ben Sobel

Laura MacNamara Sobel

'50s Gangster

Young Vitti, Sr.

Young Dominic Manetta

Dominic Manetta

avatar van T.O.

T.O.

Ik vond die pakhuiscene ook maar flauw . De dialogen tussen De Niro en Crystal zijn t leukste.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Die scene was toch juist lachen?

"I am known by the people who know me the best as the fuckin doctor."

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Stem verlaagd, vond em niet eens zo leuk. Kan je veel beter 'Midnight Run' kijken.

avatar van GerwinF

GerwinF

JoeHallenbeck schreef:

Die scene was toch juist lachen?

"I am known by the people who know me the best as the fuckin doctor."

Ik vondt dat persoonlijk het beste uit heel de film.

"My name is Ben Sobel... leone. Ben Sobelleone. I'm also known as, uh, Benny the Groin, Sammy the Schnoz, uh, Elmer the Fudd, Tubby the Tuba, and once as Miss Phyllis Levine, but that was a party, it was years ago. I smoked a titi bit, and I had a quaqualuude, and then suddenly I'm in fishnets and singin' show tunes. These things happen, but has nothing to do with what I'm here with you fine gentlemen today. So, I apologize. That being said, I am also known to the people who know me the best as the Fuckin' Doctor."

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Haha ja werelds. "The fuckin' doctor"

avatar van Plintkabouter

Plintkabouter

Goed gespeeld van Robert de Niro... Eigenlijk verder niet veel toe te voegen; gewoon leuke film voor met z'n allen! Ik geef de film een 3

avatar van martinbroertjes

martinbroertjes

Erg leuke film met goed werk van De Niro en Crystal. Toch wel een aanradertje als je van het genre houdt.

avatar van jester

jester

Leuke film, maar niet helemaal zo leuk als ik door alle positieve berichten had verwacht. De film drijft hoofdzakelijk op de prestaties van De Niro en Crystal. 3,5 *.

avatar van odlaw

odlaw

Viel me wat tegen, blij dat ik de film destijds niet in de bioscoop gezien heb.

avatar van Stephan

Stephan

Zag laatst The Godfather en lag in een deuk toen Sonny Corleone zei wat een rivaal bij een meeting zei: "badaboob badiboob."

En de quote "I was Fredo?" van DeNiro was toch ook wel heel erg hilarisch.

Ik kan die vette knipoog wel waarderen.

avatar van SSeagal

SSeagal

Zeer grappig, vooral die scene met die koe bij de auto's. Robert de niro heeft een grappige rol, alleen het huilen is wel erg nep,maar goed, ***

avatar van sequi

sequi

De film is een giller. Er zitten zulke leuke stukjes bij. En die grappige dialogen. Met deze film kan je genieten alleen vind ik het dan ook geen meesterfilm. Billy Crystal speelt grappig en vind ik ook wel bij deze rol passen. En Robert de Niro die zoals altijd een goede rol weet neer te zetten. Analyze thas heb ik nog niet gezien maar ik hoor wel dat die minder is. Ik zal hem is gaan kijke dan.

avatar van De GeuS

De GeuS

Erg grappige film, leuke droge stukjes zoals met die koe inderdaad, dat omhelsen in de kerk en het "gezicht slaan" op het einde.... hij krijgt er **** van mij.

avatar van Diesel

Diesel

Kon ook dit keer niet echt lachen om die Godfather grappen en zie Robert De Niro liever een keiharde gangster spelen, dat kan hij het best.

Stem verlaagd naar 2*

avatar van Benninf

Benninf

Zeer vermakelijke film.

De Niro vond ik zeer goed acteren, alleen ik ergerde me dood aan dat huilen...

De scène dat Billy Crystal het overneemt en gangster-achtig gaat doen vond ik prachtig!

3.5 ster.

avatar van U-96

U-96

• 2070 stemmen

Leuke, vermakelijke film, met vele grappige momenten... Van begin tot einde bleef het voor mij leuk... En dat had ik helemaal niet verwacht...

***

avatar van roda

roda

en toch maar *** ?

avatar van Benninf

Benninf

Ja, vond het ook al merkwaardig. Ach ja, hij moet het zelf maar weten.

avatar van Muldertje

Muldertje

Had er veel over gehoord en laatst op veronica zitten kijken, eerste half uur was best oke , maar vond m daarna eigenlijk gewoon saai en vaak niet grappig

avatar van V

V

Muldertje, niet aan De Niro komen, anders kom je aan mij. De hysterische huilbuien mogen dan wel een beetje nep overkomen, maar dat is dan ook de bedoeling mijns inziens. Hij steekt namelijk de draak met zijn reputatie. ****

avatar van Diesel

Diesel

V schreef:

Hij steekt namelijk de draak met zijn reputatie.

Dat zat me juist dwars, waarom doet hij dat?

Simpel, show me the money.

avatar van mister blonde

mister blonde

of omdat het een relativerende man is, met een gezonde dosis zelfspot.

avatar van JdeB

JdeB

De Niro kan echt alles. In deze film is hij een maffioso met psychische problemen...Een origineel uitganspunt dat ook nog eens goed wordt uitgewerkt door de beide heren De Niro en Crystal... Deze film was op bepaalde momenten echt om te gieren....

****

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Steengoede film met geweldige momenten.

Beste moment zit al aan het begin.

De Niro (lachend): You got a gift my friend.

Crystal: Oh no, really. It's nothing.

De Niro: Yo do have a gift.

Crystal: No, I don't.

De Niro: Yes, you do.

Crystal: No, I...

De Niro (trekt plotseling serieus gezicht) Yes, you DO.

avatar van Willem-Jan

Willem-Jan

Stephan schreef:

En de quote "I was Fredo?" van DeNiro was toch ook wel heel erg hilarisch.

Ik kan die vette knipoog wel waarderen.

Was dit niet "badaboom badabing"?

Geweldig grappige film overigens... 3,5 tot 4 *

avatar van steven36

steven36

Prettig gestoorde komedie met een knipoog.

avatar van davidov

davidov

Captain Pervert schreef:

Steengoede film met geweldige momenten.

Beste moment zit al aan het begin.

De Niro (lachend): You got a gift my friend.

Crystal: Oh no, really. It's nothing.

De Niro: Yo do have a gift.

Crystal: No, I don't.

De Niro: Yes, you do.

Crystal: No, I...

De Niro (trekt plotseling serieus gezicht) Yes, you DO.

hehe vond ik ook het mooiste uit beide films... eerst de lachende vriendelijke man die een complimentje maakt, en dan opeens de bloedserieuze maffiabaas die EIST dat je het complimentje accepteerd

avatar van Pacino88

Pacino88

echt geinige film dit,

vele scenes die hier genoemd zijn,zijn top!

of dat telefoon gesprek met die andere maffia baas,die was ook geweldig.Het einde was helemaal top.of als de niro op dat feestje komt van Billy,en die vader hem voor mob boss uitmaakt,leuke reactie van de Niro:

is that the way to be nice,i wouldnt call you an asshole

avatar van Mark86

Mark86

wat mij betreft een van de grappigste films ooit! Ontiegelijk veel bekeende gezichten uit andere mafiafilms. Als je van het mafia-genre houdt is dit een MUST-see.