• 9.374.535 stemmen

Halloween II (2009)

Horror / Thriller | 105 minuten / 119 minuten (unrated director's cut)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 105 minuten / 119 minuten (unrated director's cut)

Alternatieve titels: Halloween 2 / Rob Zombie's Halloween II

Geregisseerd door: Rob Zombie

Met onder meer: Scout Taylor-Compton, Malcolm McDowell en Tyler Mane

Releasedatum: 22 oktober 2009

Plot Halloween II

"Family Is Forever"

Het is weer Halloween en Michael Myers keert terug naar zijn geboortedorp om wat onafgemaakte ''familiezaken'' op te lossen. Zijn zus Laurie is na haar laatste ontmoeting met Michael in het ziekenhuis beland. Ze denkt dat ze hem heeft vermoord, maar de gehavende Michael Myers jaagt op haar, geplaagd door jeugdherinneringen. Een spoor van dood en verderf volgt...

Dr. Samuel Loomis

Sheriff Lee Brackett

Michael Myers

Harley David

Annie Brackett

avatar van Zinema

Zombie's uitglijer.

Want dit is, mijns inziens, duidelijk zijn minste. Had me er nog wel op verheugd.

Het geneuzel over remakes heeft hier verder weinig mee te maken. Vond Zombie's eerste remake namelijk beter dan menig ander deel uit de originele serie.

Vind e.e.a. nogal simpel en onspannend. Weinig origineel, m.u.v. de waanbeelden. Vaak heeft Zombie een wat meer origineler invalshoek, dit voelde erg standaard aan. Misschien heeft Zombie het over een andere boeg gegooit i.v.m. de bakken kritiek van de oude serie 'fans' na deel 1. Misschien moet ik wachten op een director's cut. De film is stijlvol gefilmd en voorzien van een mooie, enigszins ongepaste, soundtrack, maar daar houdt het wel een beetje op.

Het acteerwerk is niet best. Dourif en McDowell vond ik een beetje storend.

Doorsnee slasher.

avatar van 180

Brad Dourif is cool. Ik kijk uit naar de remake van Child's Play, waarin Dourif hopelijk weer de stem doet van Chucky.

avatar van rep_robert

Mijn god, komt daar OOK al een remake van? BURPP

avatar van mikeyd81

mikeyd81

Deel 1 was idd nog te pruimen, maar dit deel is toch een beetje een aanfluiting op de klasieker!

Dat gekreun irriteerde me ook wezenloos, en idd Michael Myers zonder masker is ook geen gezicht! Het was altijd zo misteriues en nu word het allemaal opgefokt! beetje jammer.

Als ik het als een standaard horrorfilm moet zien dan kan ie er nog wel meedoor, kills waren wel ok al is het alles behalve orgineel.

avatar van erik1677

erik1677

In een woord fantastisch.

Rob zombie wordt voor de nieuwe generatie jongeren hetzelfde wat voor onze generatie regieseurs als wes craven,tobe hooper,sam raimie en john carpenter waren.

En levende legende.

En zijn muziek is ook nog vet!!!!

nee persoonlijk vindt ik beide delen van zombie nog beter dan de oorspronkelijke.

avatar van INCTRL

INCTRL

akira124 schreef:

En de 2e halloween die Zombie niet verbeteren kan. Zonde......

avatar van jordandejong

jordandejong

INCTRL schreef:

love hurts love is like a c...

Als het zo'n meesterwerk is, waarom geef je hem dan maar 3 sterretjes.

Zelf vind ik zombie tot nog toe niet goed presteren,maar het enige wat ik van hem tot nu toe is gezien zijn er ook maar 2

House of 1000 corpses

Halloween

Beide vond ik ze niet goed, en 1000 corpses al helemaal niet.

avatar van Diekmans

Diekmans

Zeer matig. Ben het in grote lijnen eens met Zinema, Zombie probeert er diepgang (orginele invalshoek) in te brengen maar wat we zien (de moeder en Myers als kind) is inderdaad niet bijster orgineel. Ik vind dat Zombie in veel scenes jat van menig voorgangers (slow-motions, wegvallen geluid, etc). Daarbij is duidelijk herkenbaar dat Zombie uit de muziekwereld komt, veel referenties naar de muziek (en met name zijn voorbeelden in de muziek) en dat werkt nogal storend. Soms heeft de film ook teveel weg van een videoclip. Er zit weinig vaart in en bij vlagen is de film zeer chaotisch. Vond zijn deel I nog dik in orde maar beide versies kunnen niet tippen aan het orgineel.

avatar van mrwhite

mrwhite

INCTRL schreef:

love hurts love is like a c...

idd dit is het beste van de film

avatar van tijn79

tijn79

Ik heb bij deze film (icm Halloween 2007) hetzelfde gevoel als destijds bij House of a 1000 Corpses icm The Devil's Rejects.

Het gevoel bij delen 1 van 'ja, lekker filmpje'

en bij delen 2 zo'n gevoel van 'aardig, maar best een chaos zo alles bij elkaar).

Al is deze film wel erg chaotisch, maar er zitten zeker lekkere momenten in.

Een van deze momenten is in ieder geval niet Dr. Loomis, want wat een irritant personage is dat in deze film zeg, bahbah..

avatar van Reckless_D

Reckless_D

Gister avond de film op me gemak gekeken en ik moet zeggen dat ik het geen onaardige film vind.
De moortpartijen worden nogal lomp/bruut in beeld gebracht en het acteerwerk was opzich niet onaardig,het had beter gekund en dat blonde meisje zat af en toe op de irritatie grens maar toen het naderhand bekend werd dat ze het zusje van micheal myers is kreeg ik er meer begrip voor.
Ik zelf had iets meer verwacht van de film dus hij krijgt van mij 3½ ster.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik vond de eerste best leuk gedaan
maar deze was minder
enige wat ik goed vond was het begin
de droom en de relaties tussen laurie, annie en de vader in het begin (dat was trouwens de hele film leuk om te volgen)
maar loomis's verhaal was saai, het was belangrijk voor de film maar het duurde veel te lang
en op het eind wist ik ook niet precies wat ik moest denken :S
het was allemaal veel te raar en het leek erop
dat er nog een deel komt maar dan met die meisje dat zou echt kut zijn.
verder snap ik ook niet hoe ze kunnen overleven als ze zo vaak geschoten worden. Ik snap dat het een film is maar kom op het moeten nog steeds mensen voorstellen ze kunnen toch beter niet op hun schieten dat maakt toch niet veel uit

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

redelijk blurry verhaal, maar al bij al spannender dan de originele (wat natuurlijk niet moeilijk is )

avatar van 606

Deze meyers leek stuk agressiever da 1ste deel.

Toch was deze film aardig en had dan ook goede sfeer.

Acteerwerk was niet zo heel goed.

avatar van themaniacboy

themaniacboy

Ik vond het einde het mooiste stuk van de film, maar ik vond het kl*** toen hij zijn masker afdeed en begon te praten, het ruineerde het Michael Myers koelbloedige killer gevoel totaal voor mij, het was wel zijn laatste momenten, maar toch, zo moet je een film als Halloween 2 niet eindigen vind ik.
Ik vind die zogenaamde moeder en Michael Myers toen hij jong was ook onzin
, dat maakte de film juist minder, het gaf ons wel een aanwijzing hoe Michael zijn wereld zag, dat is aardig, maar het maakt alles minder geheimzinnig.

Best goed vervolg, beter dan verwacht, gewelddadiger, bloediger en gruwelijker dan ooit tevoren.

Ik geef deze film een 4 omdat het zijn klassieke style behoud.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Rob zombie vind ik een geweldige regiseur, films als HO1C, Devils reject en pas nog ''Haunted World of El Superbeasto'' zijn geniaal.

De eerste Halloween film van Rob herinner ik me niet meer volledig, die zal ik dan ook zo snel mogelijk herzien.

Het gaat het best als je deze film los ziet van de oude, zombie doet er iets totaal verschillends mee en dat moet je maar liggen.

Het geheel is ontzettend sfeervol, dat was het eerste en het laatste wat écht opviel en deze film duidelijk onderscheidt van de tientalle andere slashers van deze tijd.

Zombie heeft van myers een echte brute killer gemaakt, nu kun je dat toffer vinden of juist niet, ik neig meer naar dat tweede. Je hebt al zat van dit soort killers rondlopen in films tegenwoordig.

Ik vond myers juist zo angstaanjagend omdat hij er niet een kunstwerk van maakte om iemand te vermoorden maar het gewoon deed. Maar het toppunt is nog wel dat hij myers een gezicht heeft gegeven, dood en doodzonde..

Maar alsnog beviel de film mij uitstekend, beter dan verwacht toch wel, de kills zijn bruut, de sfeer is geweldig, heerlijk bloederig en gewaagd van zombie dat hij iets meer met verhaal wilt doen, dat is prima maar had voor mij niet gehoeven. 3.5*

avatar van dragonmaster

dragonmaster

WAAR DE LOOS. geen verhaal, slecht acteerwerk. gore gaat wel, maar is meer gescheeuw (van de hoofdrolspeelster : werkt aardig op de zenuwen) dan iets anders. veruit de slechtste uit de hele reeks en een behoorlijke misser van Zombie. jammer.

avatar van noknoke

noknoke

Goeie afsluiter van de reeks, alleen dat geschreeuw van haar was ergerlijk.

JacoBaco

In welke tijd speelt deze film zich af?

wat een baggerflim zeg!!!!

dat ik daar moeite voor heb gedaan om hem te kijken

ben een grote horrorfan maar deze film was echt waardeloos,

of het hele halloween gebeuren trekt me gewoon niet..

avatar van kalino2

kalino2

vies eng de film niet zo leuk jammer.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

dus als een horrorfilm vies en eng is is hij niet leuk?

Waar kijk je het dan voor

Tonypulp schreef:

dus als een horrorfilm vies en eng is is hij niet leuk?

Waar kijk je het dan voor

ik denk dat deze persoon nog niet egt weet wat horror inhoud.

De makers willen met een horror meestal wel een enge of vieze film bereiken

JacoBaco schreef:

In welke tijd speelt deze film zich af?

Ik dacht 3000 voor christus

JacoBaco

Volgens mij heb je gelijk. Maar het ging er even om dat iemand in de film het over Mike Myers van Austin Powers heeft.

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Ooooooooh wat is deze slecht zeg!!!!! Ik vond de re-make die Rob Zombie van het eerste deel gemaakt had echt een uitblinker; ben dus met hoge verwachtingen naar deze film zitten kijken. Ik vond het werkelijk niks, kan er niet meer van maken

avatar van noknoke

noknoke

Hoezo slecht doe er dan een uitleg bij , deze ging wel, vond dat het leven van Michael Myers redelijk in beeld werd gebracht.

Ik kan de andere reeks niet zo meer herinneren,

Maartoch.

Alleen het geschreeuw was ergerlijk en op het laatst dat hij nog wat riep tegen de psycholoog dat had niet gehoeven.

Is geen slechte film.

avatar van rep_robert

Als standaard slasher is ie wel aardig. Dat is ook het grootste probleem, het is te standaard in mijn ogen. De ranzige en bloedige kills, zoals je er al zoveel ziet in slasherfilms van tegenwoordig.

De eigen identiteit van Myers als mysterieus persoon is verdwenen, dit in combinatie met de hallicunaties die hij heeft maakt de film als een `Halloween franchise´ belachelijk. Hij wordt te menselijk gemaakt, terwijl hij dat niet is

JacoBaco schreef:

Ik snap nu even niet wat je bedoeld.leg eens uit als je wilt ?

JacoBaco

Zoals we weten is Michael Myers de killer. Maar er zit een scene in de film waarin iemand wat over Michael Myers zegt. Zoiets als: You mean Michael Myers? That guy who did the Austin Powers movies? Austin Powers is een film uit 1997, dus vraag ik mij af in welke tijd deze Halloween II zich afspeelt. Ik dacht zelf de jaren 80, maar blijkbaar niet. Tenzij het een fout is, want in de jaren 80 had je namelijk nog geen Austin Power films.