Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 105 minuten / 119 minuten (unrated director's cut)
Alternatieve titels: Halloween 2 / Rob Zombie's Halloween II
Geregisseerd door: Rob Zombie
Met onder meer: Scout Taylor-Compton, Malcolm McDowell en Tyler Mane
Releasedatum: 22 oktober 2009
Plot Halloween II
"Family Is Forever"
Het is weer Halloween en Michael Myers keert terug naar zijn geboortedorp om wat onafgemaakte ''familiezaken'' op te lossen. Zijn zus Laurie is na haar laatste ontmoeting met Michael in het ziekenhuis beland. Ze denkt dat ze hem heeft vermoord, maar de gehavende Michael Myers jaagt op haar, geplaagd door jeugdherinneringen. Een spoor van dood en verderf volgt...
Laurie Strode
Young Michael
Dr. Maple
Uncle Meat
Beste Halloween?
Ligt zeker niet ver van het eerste deel van Carpenter.
Had deze uitspraak niet verwacht, zeker niet van jou.
Ik denk overigens dat maar weinig mensen dit met je eens zullen zijn. Ik in ieder geval niet, en ik heb de film nog niet eens gezien
De recensies zeggen alweer genoeg.
De meeste mensen hebben hun oordeel over een remake dan ook al klaar voor ze de film gezien hebben. Dat zegt inderdaad genoeg.
Bottleneck
Tja, das het risico van klassiekers remaken in het algemeen, dan zijn mensen extra kritisch, bij voorbaat al.
domkey
Vind ik ook, eerst de film bekijken voor hem met de grond gelijk te maken!
Dat lijkt hier met momenten wel een sport,..Pff,weer een remake.
mister blonde
Jules15
Na een vermakelijke deel 1 valt deze toch wel tegen!
De gore is goed, maar de verwarde beelden en flash backs en dromen zijn toch iets te veel van het goede. Wel vond ik Micheal Myers best creepy voor zijn doen! 3*
Sjoerdow
Ik vond de film niet slecht, maar ook niet goed.
Een aantal elementen in de film waren zeer goed, zoals de kills en de geluidseffecten (oeh, kreeg daar de bibbers van).
Andere dingen zoals die dromen over dat witte paard en zijn moeder vond ik niets toevoegen.
De film is een stuk vager ten opzichte van het eerste deel van Zombie. Ook blijft er weinig over van het old school "Halloween-sfeertje".
Zombie heeft bewezen dat hij prima films kan maken, maar zijn Halloween-films voegen niet zoveel toe aan het genre.
2,5 ster
Dat komt uiteraard ook door Zombie's kloterij bij deel 1 van Halloween. En als je een klassieker gaat remaken, dan kan je nu eenmaal meer kritiek en cynisme verwachten dan anders.
Maar ik hoop hem binnenkort eens te zien en te zeggen dat hij best goed was. Ik hoop nooit dat een film slecht is, want dan heb ik mijn tijd verpest.
Ralf81
Ik kan in elk geval al met 99,9% zekerheid zeggen dat deze tweede film van Zombie nooit in de buurt van Carpenters origineel (een van de beste horrorfilms ooit) zal komen, en dat was de aanleiding voor mijn opmerking. Voor de rest spreek ik vooraf nog geen oordeel uit over de film an sich.
jazzy
Ik vraag me zolang al af wat michael myers is? Hij is geen mens geen geest en ook geen zombie.
Of is hij een levende gedaante zonder ziel die maar niet dood wil gaan?
martinovitch
Normaal ging ik deze film morgen in Kinepolis Hasselt kijken maar jammer genoeg is deze al uit de bioscoop. EN dit al na 1 week echt Schandalig, zelfs op halloween zelf draaien ze deze film niet.
Bottleneck
Ik denk een Transformer, en anders toch gewoon een mens.
Jules15
Of is hij een levende gedaante zonder ziel die maar niet dood wil gaan?
Wat is Freddy Krueger of Jason Voorhees?
De Killer is altijd wel zo'n personage.
Ik denk dat wij wel op 1 hoogte zitten ongeveer over het algemeen, het is niet goed kan ik je vertellen. Zombie maakt de boel alleen maar vager en geeft Myers een heleboel menselijke trekjes mee, wat zijn personage niet bepaald beter maakt.
Toch zitten er wel een paar lekkere momentjes in de film, de 1e 20 minuten waren het vermakelijkst in mijn ogen. Het omgekeerde van Halloween(2007) zeg maar
namingway24
Na een remake van het origineel slaat Rob Zombie zijn eigen weg in, wat leidt tot een eigenzinnge film die trekjes heeft van zijn debuut, House of 1000 Corpses. Vooral de droombeelden hadden zeker wat weg van de flitsende stijl uit die film.
Ik vond het juist een pluspunt dat Myers niet constant gehuld was in een masker, maar ook meer menselijke trekjes vertoonde. Qua moorden was het wel weer 100% Myers, met een paar brute, bloederige moorden die in de zaal vaak op gejuich konden rekenen. Verder waren de eerste 20 minuten in het ziekenhuis een leuke ode aan het oude deel 2.
De geestelijke ondergang van Laurie Strode was ook mooi om te aanschouwen. Het einde van de film laat de optie op een vervolg wagenwijd open, maar ik denk niet dat we hoeven te rekenen op Laurie als de nieuwe moordenaar.
Of het plot van Myers' dode moeder echt nodig was valt te betwijfelen, maar het leverde wel mooie, psycheleische plaatjes op.
Nu ik deel 1 en 2 heb gezien gaat mijn voorkeur uit naar dit deel, vooral vanwege de sfeer, de menselijke kijk op Michael Myers en de ontwikkeling van Laurie Strode.
El-royo
Heb deze gisteren in de bioscoop gezien en hij viel me uiteindelijk niet tegen. Het blijft natuurlijk een vrij voorspelbare film, maar er zaten voldoende schrikeffecten en brute moorden in. Had ik hem thuis gekeken zou ie van mij 3 sterren krijgen, omdat ie in de bios toch wat 'ruiger' overkomt 3,5*
Welke avond is nou geschikter om de nieuwe Halloween film te kijken dan Halloween avond? Juist. Vandaar dat ik gisteravond dus maar eens de 2e Rob Zombie film van Halloween ging kijken.
Laat ik positief beginnen: duidelijk een stuk beter dan de erg slechte 1e remake van die man. Waar hij in deel 1 veel te veel verhaal bracht (ook grotendeels erg overbodig en oninteressant), daar slaat hij het hier grotendeels over en krijgen we gewoon lange tijd een moordende Myers. Daar kijk ik toch Halloween films voor he.
Maarja, helaas moet ik nu wel negatiever worden: de film is gewoon niet goed. Vooral de manier van filmen stoorde me erg. Dit is een tyische Zombie horrorfilm vol met rockmuziek, schokkende en warrige beelden waarbij ik het ook nog eens te donder vind om alles goed te volgen.
Daarnaast heeft ook zijn 2e deel niks meer weg van het originele Halloween. Geen spanningsopbouw, geen angst...gewoon brute moorden. En dat is op zich best vermakelijk, maar van dat soort films zijn er al zoveel. Ik zie toch liever in deze reeks meer angst en paniek. Gelukkig zijn de moorden an sich best oke en steekt Myers er lekker op los met zijn forse mes in de gewillige slachtoffers (overigens grotendeels suffe rollen van matige acteurs en actrices).
Over fors gesproken....ik kan maar moeilijk wennen aan de nieuwe Myers van 2 meter hoog, 2 meter breed en met het gestalte van een reus. Hij lijkt gewoon nauwelijks nog op het origineel. Ook het nieuwe masker doet me niks. Het is smerig en kapot, maar het maakt het niet bijzonder. Het kille masker uit het origineel deed me veel meer.
Wat me ook weinig deed was de rol van Dr Loomis. Ik vind deze versie echt geen zak meer aan. Het karakter is totaal verkloot door Rob Zombie.
Net als heel de film eigenlijk. Laten we hopen dat de man nooit meer een vervolg maakt. Sterker, laat hem sowieso afblijven van de oude franchises.
Zijn we uitgeklaagd? Nee. Wat een belachelijke toevoeging zeg, die moeder/engel. Totaal onnodig, erg storend en ook iets wat gewoon niet erin had gemoeten.
Wat er weer wel in had gemoeten was de originele soundtrack. Heel jammer dat juist dat bekende melodietje gewoon overgeslagen wordt. Ik hoopte de hele tijd dat ik het nog eens ging horen.
Halloween 2 is gewoon een normale slasherfilm geworden. Niet meer, maar ook niet echt minder. Als Halloween deel is de film gewoon slecht, net als de vorige remake. Het is best kijkbaar, maar Halloween liefhebbers zullen hem denk ik teleurstellend/slecht vinden.
Meer dan 2,5* kan ik echt niet geven.
Ralf81
Als Zombie nou gewoon het lef had om een horrorfilm over Halloween te maken zonder Michael Myers erin, gewoon helemaal op zijn eigen manier, zodat er geen vergelijking te maken valt met de films waar de trouwe fan zo van genoten heeft, zou dat een hoop leed en ellende schelen! Ik begrijp best dat hij wil meeliften op een succesformule, maar het blijft slap. 'Beter goed gejat dan slecht verzonnen', moet hij hebben gedacht. Ik stel voor dat we als Halloween-fans de Zombiefilms massaal gewoon niet erkennen, hup in de vergetelheid met die crap!
gorelover
kan niet wachten, volgend weekeinde ga ik hem bekijken.
als ie net zo goed is als het eerste deel kan ie niet tegenvallen.
vond het orgineel zo ontzettend saai, geef mij de remake maar (heerlijk even schoppen tegen het orgineel
movie acteurs
Dus jij vind het leuk om te kijken hoe originele films worden verpest?
Jules15
kan niet wachten, volgend weekeinde ga ik hem bekijken.
als ie net zo goed is als het eerste deel kan ie niet tegenvallen.
Het 1e deel beviel mij ook goed maar deze wel een stuk minder dus wees voorbereid!
namingway24
Wat zijn in vredesnaam "psycheleische" plaatjes? Natuurlijk bedoelde ik psychedelisch, maar het mijn eer te na om zo'n fout niet te verbeteren.
loveisimmortal
Erg jammer.
Zombie probeert via een mind-fuck meyers emoties te geven, geen goeie zet.
de mind-fuck heb je of in het begin van de film al door of helemaal niet, in beide gevallen werkt het niet.
Het lijkt er op dat Zombie probeerd de muren, vloeren en plafons van zijn filmsets rood te verven via de mensen die meyers vermoord maar na het zoveelste slachtoffer dat meer bloedverlies dan er überhaupt in het menselijk lichaam aanwezig is, inclusief sop-geluid lag ik wel helemaal in een deuk werd er melig van en dat lijkt me niet het gevoel wat Zombie probeert te creëren
namingway24
Captain Clegg and the Night Creatures, de band die speelde op het Halloween-feest, heeft een echt album gemaakt. Een grappig album, al is het maar voor de "novelty value". Transylvania Terror Train is nog een echt leuk nummer, ook!
Sommige nummers werkten ook nog goed in de film, zoals Nights in White Satin en de cover van Love Hurts. Briljant trouwens om de Halloween-theme pas aan het einde van de film te gebruiken. Zo voelde het een beetje als één lange film samen met deel 1, en wil Zombie (hopelijk) zeggen dat hij zich nu gaat richten op andere dingen.
Maar het was geweldig zo lang het duurde...
nachtbraker
Wat zijn in vredesnaam psychedelische plaatjes?
Touché.
Ik doel een beetje op de snelle montage, waanzinnige beelden, gebruik van kleur; een soort van acid trip. Ben bang dat ik mezelf beetje in een hoek aan het lullen ben

Maar daarvoor was ik hier niet.
Aldus Arrow in the Head (een geweldige horrorsite):
Over at Amazon.com, the listed release date is JANUARY 12th, 2010.
No details have been given yet, although I'm guessing we can expect the theatrical cut, as well as Zombie's preferred version (featuring Laurie going bonkers throughout the film), which might be significantly longer.
Ben benieuwd. Ik heb deze film nu ongeveer 5 dagen geleden gezien, en ik heb nu al weer zin om hem te gaan bekijken. Hopelijk weet Zombie mijn laatste halve ster ook nog te verdienen...
En wie heeft trouwens de talkshow-presentator herkend?
Gelet op het gemiddelde, mijn ervaring,plus die van anderen, vrees ik het ergste voor je

Halloween
2007

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Halloween

The Devil's Rejects
Horror / Actie, 2005

Panic in Year Zero!
Sciencefiction / Thriller, 1962
verpleegsterverlies van geliefdeshotguntherapistboekhalloweenbarnkrankzinnigheidthrillerrampagepurgatory ziekenhuispentagramoverturning car mental institutionredmurderergeweldwhite horse duringcreditsstinger16mmphantom jam