• 9.378.673 stemmen

Gesproken taal: Afrikaans en Engels

Releasedatum: 8 oktober 2009

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot District 9

"You are not welcome here."

Het verhaal over een fictionele wereld waarin onze aarde in het jaar 1982 door buitenaards leven wordt gevonden. De mensheid heeft dit buitenaardse ras echter als tweederangsburgers ondergebracht in getto's in Zuid-Afrika. Ze krijgen steun van een overheidsfunctionaris, wanneer deze hun biotechnologie ontdekt.

Wikus van de Merwe

Christopher Johnson / Grey Bradnam / Trent

Sarah Livingstone - Sociologist

Dr Katrina McKenzie

Les Feldman - MIL Engineer

Francois Moraneu - CIV Engineer Team

Ross Pienaar

Awake78

Films maken is gewoon een dure bezigheid heden ten dage. Mits je een beetje mee wilt komen met de standaard tegenwoordig. Alleen de acteurs snoepen daar al een groot gedeelte van op, laat staan alle andere medewerkers (camera, producenten, CGI-bedrijven).

Af en toe besef ik ook niet hoeveel een volle tank voor mijn auto kost (100 euro = 220 gulden). Dat verontrust mij eigenlijk nog meer.

JacoBaco

30 miljoen is nou eenmaal in Hollywood relatief weinig.

Ironman kostte bijvoorbeeld 140 miljoen.

Wat voor Hollywood 30 miljoen is, is voor ons een volle tank benzine.

Tayama

Ik vind het verontrustend dat zelfs wij als filmgenieters zo makkelijk over zo'n bedrag praten. 112 minuten plezier: 30 miljoen dollar. Of dat nu in Hollywood relatief weinig is of niet. Het is misselijk veel geld.

Wel leuke film, daar niet van.

JacoBaco

Natuurlijk is het heel erg veel geld.

Bill Gates veegt ook zijn reet dagelijks af met biljetten van $ 100,- Dat is eigenlijk ook niet eerlijk.

Zo is het nu eenmaal, maar ik besef zeker wel hoeveel het is.

Awake78

Als je de staatloterij wint, kun je zelf zo'n film draaien. Wel een goede investering blijkbaar.

avatar van mister blonde

mister blonde

Tayama schreef:

Hollywoodstudio's zijn gewoon bedrijven die meestal veel moeten investeren om veel geld te verdienen. Dus het is wel interessant om te kijken of zo'n investering een relatief laag of hoog bedrag is. Ik vind 100.000 euro ook veel geld, maar daar maak je toch echt geen film mee, normaal gesproken. Snap niet wat daar verontrustend aan zou zijn.

avatar van Sai

Sai

Beetje teleurgesteld. Het is een goede film hoor, daar niet van, maar ik was van te voren lekker gemaakt met hoe intellectueel dit wel niet was met subtext hier en daar en Israel en apartheid en alles maar dat viel toch wat tegen. Het is meer The Last Samurai dan No Man's Land, zeg maar. Als ik er van te voren niks van af had geweten was het een ruime 3.5* richting de 4* geweest, nu is het een kleine 3.5* richting de 3*.

avatar van thoentje

thoentje

Zeer Goede Film 4,5*

mister blonde schreef:

Mijn top 10 zijn films die nog niet eens durven dromen van zo'n budget.

Awake78

Ja maar dat zijn ook wel een stel films waar Jan Modaal nog nooit van gehoord heeft.

avatar van Rik^

Rik^

Heb de film net gezien en vond m wel aardig, maar ben er niet super enthousiast over. Was ik al niet van de trailer.

Prima vermaak

JacoBaco

Prima vermaak en dan een 5 uit 10. Ok, alles goed.

avatar van The Oceanic Six

Dat kan toch? Hij is er niet erg enthousiast over, dat zegt hij er toch ook bij? Ik ken ook een hoop films die voor 1x wel aardig wegkijken maar die ik ook maar 2,5 tot 3* zou geven.

JacoBaco

Daarom zei ik er ook al bij: Ok, alles goed.

avatar van eppo349

eppo349

Op zich wel een goede film (verhaal, effecten, etc), maar op één of de andere manier krijg ik de zenuwen van de div. opgefokte personages die in dit verhaal rondlopen.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Tayama schreef:

Mijn top 10 zijn films die nog niet eens durven dromen van zo'n budget.

Vandaar dat ze, bij elkaar, net zoveel stemmen hebben gekregen als deze film over een klein jaartje.

Tayama

Dat zegt toch niets over de kwaliteit van de films?

Bewijst alleen maar dat deze "Hollywood budgetten" veel te bizar zijn voor het kleine beetje plezier dat eraan beleefd word.

[edit]

Maar goed het ging mij alleen maar over het feit dat ik het best eng vond dat wij hier zo makkelijk kunnen zeggen dat een film "maar 30 miljoen" kost.

avatar van bertito

bertito

Een science fiction film die past in de huidige speelfilmtrend van

- mocumentary

- sterk politieke connotaties

- handycam style

- globalisme (lees: armoedige omgevingen)

Toch werken bovengenoemde kenmerken hier redelijk goed. Sharlto Copley zet een fantastische rol neer, van nerd naar wraakengel. Echt fijn kijken naar hem. De aliens zien er ook heel acceptabel uit. Alleen jammer dat ze weer menselijker zijn dan echte mensen. Overduidelijk een projectie van ons eigen falen. Als kijker krijg je voor de zoveelste keer door je strot geduwd krijgt dat mensen slecht zijn.

avatar van Heinelein

Heinelein

Wow is die film vet of? Dikke 5

Heb zelden zo'n "realistische" sci-fi gezien, voor zover een sci-fi realistisch kan zijn natuurlijk.

avatar van Rascal

Rascal

Niet slecht hoor, maar tis nog net niet dat E.T. kwam opdraven:P

avatar van CrazyDavid

CrazyDavid

Kost de nieuwe James Cameron, Avatar, niet +300 miljoen xD

Ach, veel geld is relatief, zeker in Hollywood.

avatar van demcon

demcon

een aparte film, je moet in het begin wel geduldig zijn want verhaal komt best traag opgang en versnelt later, het aparte van deze film maakt het boeiend maar een super film kan ik het ook niet echt noemen

avatar van extremezz

extremezz

demcon schreef:

Wat noem jij traag opgang,moeten ze direct beginnen vuren en elkaar in stukken rukken ?Het is geene G.I joe eh,er zit verhaal in hier.

avatar van extremezz

extremezz

Gisteren gezien en waw wat een film,superboeien en geen seconde verveeld,zelfs beter als ik had verwacht.Zou er een vervolg komen ?

JacoBaco

Het begint juist heel erg intrigerend. Maar juist wanneer de overdreven actie begint en maar niet ophoud tot aan het einde van de film, voelde ik mij genoodzaakt om er toch een halve puntje vanaf te halen.
Het leek From Dusk Till Dawn wel als je begrijpt wat ik bedoel.

avatar van ErwinH

ErwinH

Super goeie film, goed boeiend verhaal, bijzondere special effects.

Over bovenstaande discussie vind ik dat 30 miljoen investeren als je 40 miljoen kunt ophalen ( hopelijk voor de makers ) lijkt het mij een prima resultaat, het maakt niet uit wat een film kost, al is het een miljard, als die film maar meer opleverd dan die kost. En niet zoals in Nederland, een film maken die alleen maar betaald kan worden door subsidie van de belastingbetaler, die zelf niet naar die films gaan omdat het bagger is.

Dit is overigens een koopje voor zo'n goeie film.

avatar van stinissen

Ieder zijn smaak maar persoonlijk vond ik het drie keer niks , het lijkt wel een B-film uit de jaren '80.

Toch ben ik blij voor de mensen die dit wel een goede prent vinden maar de film kon me niet boeien.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Erg leuke film waarvan ik voorhand al niet teveel van verwachtte, maar uiteindelijk enorm bleek mee te vallen. De film is één brok adrenaline met schitterende vormgeving van de aliens. Het valt totaal niet op dat ze CGI hebben gebruikt en dat is toch wel een vooruitgang in de filmindustrie. Het verhaal is vrij origineel, spannend uitgewerkt en met een fantastisch einde. Nog een voordeel hierin is dat ze gewerkt hebben met allemaal onbekende acteurs wat de geloofwaardigheid enkel maar verhoogt. Eindelijk nog eens een wat vernieuwende sf-film.

avatar van 606

brucecampbell schreef:

Eindelijk nog eens een wat vernieuwende sf-film.

Ja dat klopt daar heb je gelijk in

avatar van Toine_1

Toine_1

Wat een enorme tegenvaller is deze film zeg! Waar komen ze vandaan? Waar gaan ze heen? Hebben ze gewoon autopech? Waarom zijn er maar twee "slim"? Alleen de setting en de benadering van de aliens zijn anders dan anders en hebben een leuke link met ongewenste menselijke inwoners.

Verhaal erg matig en wat in de hell is dat voor een zwart wondergoedje?

Je kunt er van alles mee. Brandstof en morfzalf.

Echt verschrikkelijke film.