• 9.377.648 stemmen

Gesproken taal: Afrikaans en Engels

Releasedatum: 8 oktober 2009

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot District 9

"You are not welcome here."

Het verhaal over een fictionele wereld waarin onze aarde in het jaar 1982 door buitenaards leven wordt gevonden. De mensheid heeft dit buitenaardse ras echter als tweederangsburgers ondergebracht in getto's in Zuid-Afrika. Ze krijgen steun van een overheidsfunctionaris, wanneer deze hun biotechnologie ontdekt.

Wikus van de Merwe

Francois Moraneu - CIV Engineer Team

Ross Pienaar

avatar van Nohands

Nohands

In het begin was ik nogal telleur gesteld, ik had een redelijk serrieus verhaal verwacht als je van de trailer af mocht gaan.

De hoofdrolspeler vond ik heel erg slecht, hij was gewoon tegen het komische aan en kwam heel ongeloofwaardig over, net ofdat hij dit bewust deed, pas op de helft van de film begon hij serrieus in zijn rol te komen...de film neemt op de helft van de film dan ineens een onverwachte wending zodat de telleurstelling toch voor een deel oploste als sneeuw voor de zon!!

Verassende film weet hem nog niet echt een plaatsje te geven, het had een serrieus goed verhaal kunnen zijn en ook zo verfilmd ,maar hun hebben er een soort van komische sci-fi film met de benodigde actie van gemaakt, maar ook weer niet....

Toch heb ik mezelf wel vermaakt met deze film, zeker door de goede effecten en actie.

En inderdaad, orgineel is het toch wel achteraf gezien....

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Ik kan het kort houden, een orginele en zeer amusante film met een leuk uitgangspunt. De film probeert de barriere tussen mens en alien vrij klein te houden, op wat taalproblematiek na. Dit geeft het hele verhaal wel een realistische gloed; Iets wat benadrukt wordt door het gedrag van de hoofdrolspeler. Soms irritant egocentrisch, maar vrij reëel gedrag in zijn situatie. Ook blijven veel Hollywood-cliches ons bespaard, terwijl ik dat eigenlijk wel in een film als deze verwacht had.

Dit komt uiteindelijk neer op een zeer vermakelijke film, dat met een budget van een schamele 30 milj. een zeer knappe productie genoemd mag worden. Ik heb dan ook goede hoop voor het vervolg op deze film, die er uitgetwijfeld aan zal komen.

avatar van dennislaport

dennislaport

Vond het een TOP film.

-goed verhaal

-goede cast

-goed geacteerd

-goede soundtracks

-soms iets wat overdreven, maar niet storend

eigenlijk vond ik alles wel goed

avatar van Tayama

Tayama

Uier schreef:

30 Miljoen dollar is inderdaad heel weinig voor een goede film.

Heel origineel.

Het is in het begin even wennen aan de documentaire stijl van filmen maar dit loopt moeiteloos over in een spectaculaire en originele film. Verwacht geen standaard hollywood "independence day" stijl blockbuster film.

Deze film maakt de weg weer open naar een nieuwe insteek in het Science Fiction genre. Special effects zijn ook zeer vermakelijk en realistisch gemaakt.

avatar van darkcity

darkcity

De film begint als een soort documantaire waarin de hele voorgeschiedenis van het event wordt verteld, gelukkig houden ze dit niet al te lang. Daarna wordt het steeds meer een 'echte' film. Het verhaal is heel origineel waar je helemaal in wordt meegezogen. Goed acteerwerk en een aantal hele bizarre beelden/situaties. De aliens zien er vies en smerig uit maar toch hebben ze ook iets liefs. Dit komt vooral omdat de mens als het ware als slechterik wordt neergezet en de aliens als onderdrukt volk a la WWII. Ook een aantal zeer spectaculaire scenes. Wie een realistische aktie/science fiction film wilt zien die ook nog eens de beste in zijn genre is van de afgelopen jaren zit met District 9 gebakken. En godzijdank zijn de hollywood cliches en humor weggelaten. Hopelijk zijn dit soort non-hollywood films de toekomst! 4 sterren voor deze topfilm.

avatar van magaal

magaal

dit had ik echt niet verwacht !

't is gewoon echt een supervette film !

poooow hijs echt vet tegen al mijn verwachtingen in.

avatar van Grunner

Grunner

Originele film, geen moment verveeld!

Ik er kan wel meer over zeggen maar alles wordt

hier boven al wel vernoemd!

Gewoon kijken die handel...

avatar van Timecop

Timecop

evwi schreef:

De eerste 45 minuten zijn zoooo saai en nietszeggend, daarna wordt hij iets beter maar het wordt nooit echt een goede film.

Groot fan van SF maar dit deed het echt niet voor me.

Vond de eerste 45 min. juist naar een spanning toe bouwen om vervolgens in een climax te eindigen. Vreemd dat meningen toch zo kunnen verschillen, maar ook wel weer grappig.

avatar van Dronq

Dronq

Verfrissende sci-fi met een origineel uitgangspunt. Na het zien van de trailer had ik hoge verwachtingen en die zijn grotendeels ingelost. De documentaire-stijl werkt heel goed, de beelden zijn retestrak geschoten, en er wordt prima geacteerd. Het komt allemaal zeer geloofwaardig over.

Daarnaast zijn de aliens mooi vormgegeven, en de effects zijn zeer knap gemaakt. Het verhaal heeft, afgezien van de originele invalshoek, niet al te veel om het lijf, Man wordt bespoten met Alien spul, man verandert a la The Fly, man moet samenwerken met Alien, het einde is daarentegen wel weer sterk en bepaald niet standaard.

Verfrissend sci-fi topvermaak

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Dronq schreef:

Ik vond nou juist de vormgeving van de aliens het grootste minpunt aan de film. Zo zie je maar weer dat het beeld van een 'geloofwaardige' alien bij iedereen anders is

avatar van wous33

wous33

Goeie film.Ik moest er wel even inkomen,maar de laatste anderhalf uur heeft veel goed gemaakt,,origineel verhaal,de special effects waren uitstekend.

kom maar op met dat vervolg district 10

avatar van voomzap

voomzap

Beelden van zowel Hitchhikers Guide to the Galaxy als Cloverfield kwamen zo nu en dan bovendrijven, maar de film is zeker een uniek gevalletje. Lust er wel pap van!

avatar van eses_26

eses_26

Er komt zeker een vervolg hierop, toffe film

avatar van schaap140

schaap140

Komt een beetje traag opgang. Wel origineel neergezet, had ik vantevoren niet verwacht. Verder vond ik het acteerwerk wat matig maar je ging wel medelijden krijgen met de aliens...

Tja voor de rest is de film echt ongeloofwaardig, je zou denken dat wezens die de macht bezitten om een groot ruimteschip te bouwen en grote afstanden af te leggen wel iets slimmer zouden zijn. Nou word wel gezegd dat dit de werkers zijn die alleen bevelen aan kunnen nemen en dat de leiders door een virus omgekomen zouden zijn maar dat is ongeloofwaardig...

gegevenmoment begint de actie er een beetje in te komen en dan ga je ook meer in het verhaal komen. Moet wel zeggen dat ik het kleine alientje echt heel erg cool vind

Ook zitten er wel een aantal grappige stukjes in! en hoofd dat geraakt wordt opzweld en in 1000 stukjes uitelkaar spat

Wel grappig dat hij ook het kleine ruimteschip kon besturen zonder echt veel moeite alsof hij niet anders gedaan had. Later ook gewoon in de robot kunnen stappen en heel gemakkelijk alles kunnen bedienen alsof hij niet anders gewend was, erg knap.

Nou ben benieuwd naar District10... wanneer zou die komen?

Deze krijgt van mij 3* leuk om een keer gezien te hebben, sprak mij voor de rest niet heel erg aan, begrijp niet echt dat het een bioscoopfilm is....

avatar van Killerkip

Killerkip

De reportage in het begin duurde mij te lang, zat zelfs te twijfelen om de film maar af te zetten maar toch doorgezet.

Vond sommige stukjes komisch, of dat ook zo bedoeld was??

Door de te lange reportage blijf ik hangen op 2,5*, vond dat echt irritant.

avatar van Zmrzlina

Zmrzlina

Het is in het begin even wennen, tegen slecht aan. Na een kwart kom je er in en eindigt goed.

avatar van Awake78

Awake78

Misschien beetje rare vraag, maar zitten er schrikmomenten a la 'I am Legend' in? Gespoilerd antwoord ook goed.

avatar van Timecop

Timecop

Awake78 schreef:

Als je het mij vraagt: nee.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ja, er zitten schrikmomenten in. Iedere keer als Will Smith te zien is.

avatar van deft0nes

deft0nes

Wow, ik was helemaal overrompelt door deze film! Wat een heerlijk klein meesterwerkje! Ode aan Blomkamp! En dat voor maar 30 miljoen!!!!! Moet je eens voorstellen wat hij met een monsterbudget kan...

avatar van wulp2

wulp2

Wat een topfilm!

De manier van filmen maakt het geheel zeer realistisch, de aliens zijn echt fenomenaal.

Beste film die ik dit jaar heb gezien!

avatar van Pizr1

Pizr1

Verrassend goed! Zeer vermakelijk om naar te kijken!

Ik snap niet waarom jullie deze film zon hoge score geven....?

Ik vond het namelijk geen bal aan erg vage film.....

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Misschien als je een goede kwaliteit film met ned.ondertitels kijkt i.p.v een russische cam, misschien vind je er dan wel wat aan, en in het begin lijkt het wel wat verwarrend maar kijk hem toch helemaal want het is echt geen slechte film. Kijk het kan ook zijn dat je er echt helemaal niks aan vind en zeker als al niet van S/F houd

avatar van tal1b

tal1b

zeer aangename film, echter, wat ik niet helemaal begreep, is dat met zo'n geadvanceerd apparatuur, een u.f.o. met dergelijke bediening, er zo'n primitieve gewoontes van die 'kakkerlakken' tegenover staan.

maargoed, dit wordt vast uitgediept en verklaart in het volgende deel

Wat een geweldige film!

avatar van Funky Junky

Funky Junky

Zeker een geweldige film. Ik kan al niet op het vervolg wachten.

avatar van james_cameron

Geslaagde SF-film, vooral de moeite waard door de visuele aanpak. Qua verhaal stelt het allemaal niet zo heel veel voor, al is het script redelijk inventief. De documentaire-achtige stijl werkt verrassend goed en de special effects zijn subliem (en vaak lekker bloederig). Nieuwkomer Sharlto Copley (eigenlijk een producent en special effects technicus) is geweldig en zeer geloofwaardig in de hoofdrol. De film heeft veel vaart, waardoor je niet al te lang hoeft stil te staan bij bepaalde onwaarschijnlijkheden. Van regisseur Blomkamp gaan we vast nog heel veel horen in de toekomst. Als hij dit al weet neer te zetten met een relatief klein budget...

avatar van Tayama

Tayama

deft0nes schreef:

Waarom vind ik dat verontrustend, elke keer als ik dat lees?

Maar 30 miljoen dollar? Wij kunnen ons niet eens beseffen hoeveel geld dat is.

30 miljoen dollar. Dat zijn 7 nullen. 30.000.000 Dollar.