• 9.380.192 stemmen

Gesproken taal: Afrikaans en Engels

Releasedatum: 8 oktober 2009

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot District 9

"You are not welcome here."

Het verhaal over een fictionele wereld waarin onze aarde in het jaar 1982 door buitenaards leven wordt gevonden. De mensheid heeft dit buitenaardse ras echter als tweederangsburgers ondergebracht in getto's in Zuid-Afrika. Ze krijgen steun van een overheidsfunctionaris, wanneer deze hun biotechnologie ontdekt.

Wikus van de Merwe

Francois Moraneu - CIV Engineer Team

Ross Pienaar

avatar van pethunia

pethunia

Ik echo voor't gemak, maar evenzo welgemeend het commentaar van dave hierboven!

avatar van amenmalek

amenmalek

Mijn oordeel naar boven bijgesteld. Heerlijke film dit. De combi van een sci-fi docufilm met een controversieel en universeel thema: zeer goed in mijn ogen.

avatar van Rickmans

Rickmans

Ja.... Errug grappig en lekker bloederig.

avatar van geoffreys

geoffreys

Verrassende sf-film.

avatar van Hanske82

Hanske82

Verrassend vermakelijke film !!

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Normaal zijn dit soort films niet aan mij besteed maar deze filmit is echt goed. Zeker een aanrader voor wie hem nog niet bekeken heeft.
De film houdt de spanning erin waardoor je geen moment verveeld zit. Het einde deed me zin krijgen in meer dus ik hoop dat er een district 10 komt. en ik wil wel eens zien of Christopher terug komt na 3 jaar! Ik kijk er alvast halsrijkend naar uit.

avatar van Lucky Jack

Lucky Jack

Verrassend, origineel, maar vooral erg tof! Realistische insteek d.m.v. de camview, maar lekkere subtiele humor erbij. Een heerlijke mix.

avatar van daoneandonly

daoneandonly

Ghola schreef:
Ook de tweede keer dat ik deze film zag moest ik af en toe aan Starship Troopers denken...

Pfoe, hier sla je wel heel erg de plank mis!
Je slaat zelfs naast de werktafel *facepalm*

District 9

Nette film dit, zonder meer. Wat ik apart vond van deze film, is dat je vanaf scène één in het diepe gegooid word, wat betreft de huidige situatie. Een snufje meer achtergrond informatie in het begin van de film, dan wel op een voorzichtige manier toegebracht, had ik erg kunnen waarderen. De docu-introductie zou dan zijn helemaal op z'n plaats zijn. Dit stoorde me eigenlijk alleen me begin. Want met het einde van het docu-gedeelte begon alles over de situatie een beetje op z'n plaats te vallen. Of dit dankzij de intro komt, of of het schuld daarvan is, geen idee. (Hiervoor zou ik de film een twee maal moeten bekijken. Wat hoe dan ook nog eens zal gebeuren.) Wat me in het begin dunkte als een erg stugge film, werd uit eindelijk een nette sf actie film. Dat stugge gedeelte bewijst dan ook zijn nut halverwege(?) de film wanneer Van Merwe lichamelijk veranderd, en zowel van kant, van mens naar alien. Vanaf dit punt wordt het een (behoorlijk heftige) actie film, met hele spannende stukjes, waarbij je twijfelt of de hoofdpersoon nog wel leeft in de resterende tijd van de film. Het sterkste aspect van deze film vind ik nog de 'feel' achter de aliens. Ze zijn namelijk niet achterlijk, superslim of iets anders in een veel hogere manier dan de mensen. Dit maakt ze geloofwaardig, levend. Ze hebben namelijk grenzen, net zoals de mens. Jammer dit grenst het minpunt van deze film. Want er zijn (blijkbaar) een hoop dingen die de mensen niet weten. Dat maakt ruimte voor het onmogelijke. Want bijvoorbeeld dat 'alien-jochie' dat even met een paar toetsjes het moederschip laat bewegen, deed mij wel even in het haar krabben.

Al met al is dit een stevige (sci-fi-) actie film met een diep liggend sausje over iets van apartheid.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Pfoe, hier sla je wel heel erg de plank mis!

Je slaat zelfs naast de werktafel *facepalm*

Valt wel mee toch? Beide maatschappijkritische films met een sci-fi sausje.

avatar van nadrin

nadrin

zeer goede film.

gaat onopvallend van docu naar heavy actie film over.

(en dit geld ook voor het hoofd personage die van sul naar plichtbewuste moraalridder evolueert).

met een erg geloofwaardig verhaal. zelf moest ik toch wel lachen want de film laat ons mens niet van zijn beste kant zien.

en dit word wel heel erg in de verf gezet {met veel zinloos moorden}

avatar van nightbreed

nightbreed

Geinige film. Het eerste half uur ergerde ik me alleen maar aan de film, met dat onrustig camerawerk en die irritante reportage/docu-stijl. Ik wou de film al bijna afzetten toen de film na een half uur gelukkig een film werd en geen nep reportage meer was. Dat karakter van de hoofdrolspeler was trouwens erg goed en geinig; een soort van sukkel/slappeling met, waarschijnlijk onbewust, sadistische trekjes.

avatar van nadrin

nadrin

heb na even bedenken mijn stem toch herzien naar 3*

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Een goede aanklacht tegen de mensheid die iedereen die "anders" is buitensluit, mishandelt, apart zet, privileges ontneemt en noem maar op. De boodschap is gebracht vanuit verschillende invalshoeken, met emotie en humor. De absurditeit valt niet eens op en is geloofwaardig en daarmee breekt de regisseur onze gevoelens en denkbeelden open. We voelen mee met de "aliens" en hebben begrip voor hun situatie en we schamen ons voor onze vooroordelen. De mooiste ontdekking is dat ze geheel ten onrechte als minderwaardig bestempeld werden en ook nog eens iets heel moois en nuttigs bezitten.

avatar van director88

director88

Viel tegen,

Het verhaal waar het in deze film om ging was goed en origineel bedacht, dit komt namelijk terug in het hedendaags leven. Maar wat ik echt minder vond was de uitvoering, er zaten een aantal dingen in de film die irritant waren en waar ik me aan ergerde. Hier een aantal voorbeelden:

- Dat eten zoeken slaat helemaal nergens op, na een paar uur blootgesteld te zijn gaat hij als een gek eten zoeken alsof hij verhongerd. Echter zou ik andere dingen aan mijn hoofd hebben. Lijkt wel of ze tijd moesten opvullen??
- Hoe krijg je het voor elkaar dat wanneer de hele wereld op je jaagt (miljoenen waard bent) en je jezelf niet bepaald kan vermommen (arm) en dan nog redelijk eenvoudig kan ontsnappen??
- Die insecten waarom gaan zij niet eerder tegen de mens in, mega wapens, zijn slimmer dan men denkt...???
- Zijn vrouw gelooft hem eerst niet en dan ineens weer wel terwijl hij het nog niet eens uitgelegd heeft???

Kijk ik snap dat het een film is en dat er vaak dingen in films vaag of verdraaid zijn maar dit viel me gewoon irritant op. De dag ervoor had ik "Moon" gezien en daar zitten ook fouten in (bijv. dat een tattoo niet gekloond kan worden) maar die vielen niet irritant op en vond ik een veel betere film dat deze (misschien ook niet met elkaar te vergelijke maar gebruik het even als voorbeeld)

Kort gezegd was het verhaal echt goed alleen de uitwerking naar mijn inzien matig en daarom maar 2,5*

avatar van FMHZ

FMHZ

Gisteren nogmaals gezien. Origineel, vlot en je wordt compleet in het verhaal opgezogen. Ben normaal niet zo van de alien films, maar dit was gewoon steen goed.

avatar van xxc

xxc

Wat een ontroerende film is dit zeg..

Ik zat hier een beetje tegenop te kijken, het bekijken van deze film. De zoveelste 'alien-invasie' film. Maar dat hij zo goed en sterk zou zijn had ik absoluut niet verwacht.

Toen de film nog maar even opstond, had ik al gauw weer het gevoel hoe verschrikkelijk de mensen kunnen zijn.. Zeker die momenten in het lab..
En ja, het einde.. Ontzettend mooi gemaakt allemaal. Ik vond het ook een pluspunt dat we buitenaardse wezens eens een keer anders zien dan we normaal van ze zien.

Ook de beelden zijn lekker afwisselend. Soms bekijk je het vanaf de cam, soms vanaf de camera die live uitzend en soms vanaf de echte camera.

Sharlto Copley kwam erg overtuigend over.. Ja, je krijgt zoveel begrip en respect voor die man tijdens het verhaal en de film.. Ja, van hem zou ik wel wat meer willen zien.

Wel moet ik zeggen, dat ik al gauw doorhad en dacht dat van de Merwe ook zou gaan transformeren als buitenaards wezen. En mijn vermoedens werden al gauw bevestigd..

Ja, ook deze film heeft me weer aan het denken gezet.. Aangezien films dat niet gauw bij mij voor elkaar krijgen, vind ik dit een ontzettend sterke film.

Goed verhaal, goede acteurs, mooie effecten.
Zit te twijfelen tussen een 4,5 en een 5..

avatar van xxc

xxc

director88 schreef:

Ik had het idee dat ze dat deed (het later terugbellen) voor haar vader, zodat ze zijn locatie konden vinden.

Maar ja, het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn dat dat niet het geval is en dat haar vader haar afluisterde zonder dat ze het wist..

avatar van maurice32

maurice32

binnenkort nog eens kijken , geweldige film is dat toch en dat einde , geweldig

avatar van perceived

perceived

Hilarisch en boeiend met een dosis maatschappijkritiek. Fijne film! 8.5*

avatar van KILLERBEE99

KILLERBEE99

Een leuke film, al hoewel dat eind nogal snel ging, heb het niet helemaal begrepen, nog eens een keer opnieuw kijken.

avatar van Henry Spencer

Henry Spencer

bijzonder cynische satire dit. Mocht wel wat subtieler uitgewerkt zijn. De revolverhelden-finale is er wat teveel aan voor mij. Wel een memorabele anti-held die Wikus.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Zijn er eigenlijk al plannen voor een vervolg op District 9? Geen idee of ze er goed aan doen hoor, maar vond dit eerste deel zo ongekend vermakelijk dat ze het van mij mogen proberen.

Met dit einde valt er nog genoeg van te maken natuurlijk!

avatar van snarf7

snarf7

in het begin dacht ik wat moet dit worden, maar na 10 min zat ik lekker in het verhaal.

goed neergezet door de hoofdrol speler, goede special effects........vervolg?

avatar van scorsese

Goeie science-fiction film waarin een groep aliens strand op de aarde. Origineel in de uitvoering (gefilmd in een documentaire-achtige stijl), en ook de locatie is van groot belang (sloppenwijken in Johannesburg). Flink wat actie en ook redelijk spannend. Een leuke rol van Sharlto Copley, die vooral in het begin voor de komische noot zorgt. Het einde had alleen wel wat korter gekund.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Haha in de reclame van RTL5 leek dit wel een actiefilm, ze lieten alleen maar stukjes uit het einde zien. Dat gaat mensen nog tegenvallen.

avatar van Loveumore

Loveumore

Zal vanavond zeker kijken! Ben erg benieuwd. Ik zag hem nog liggen in de winkel een tijd geleden, maar kon het toen niet opbrengen om hem te kopen. Ik hoop niet dat het een standaard science fiction verhaal is. Nogmaals, ben benieuwd. De meningen lijken nogal verdeeld over de film hier.

avatar van Beertjie

Beertjie

Wat is dit een slechte film zeg. Ik had na het lezen van de berichten hier zin om naar de film te gaan kijken.

Toen de film op tv op was heb ik eerst gekeken of het wel klopte met wat ik zag en of het niet een mislukte borat film was.

Slecht camerawerk en slecht acteerwek, dit kan dus echt niet.

avatar van patito

patito

Martijnnn schreef:

Ik denk dat weinig mensen het zal tegenvallen, vanaf het moment dat ik de film voor het eerst zag kon ik me niet meer van het scherm afhouden.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Beertjie schreef:

Slecht camerawerk en slecht acteerwek, dit kan dus echt niet.

je moet een film ook helemaal kijken en niet alleen het begin, en dan nog op tv met om de 10 min. reclame. Maar het zal bij jou wel geen kans krijgen vermoed ik.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Beertjie, als je nu de tv weer aanzet kun je de finale nog zien.