District 9 (2009)
Gesproken taal: Afrikaans en Engels
Releasedatum: 8 oktober 2009
Bekijk via CANAL+
Plot District 9
"You are not welcome here."
Het verhaal over een fictionele wereld waarin onze aarde in het jaar 1982 door buitenaards leven wordt gevonden. De mensheid heeft dit buitenaardse ras echter als tweederangsburgers ondergebracht in getto's in Zuid-Afrika. Ze krijgen steun van een overheidsfunctionaris, wanneer deze hun biotechnologie ontdekt.
Wikus van de Merwe
Francois Moraneu - CIV Engineer Team
Interviewer
Ross Pienaar
Q Jones
Rollen voor flutfilms.. Trouwens enorm frustrerend dat acteurs rollen aannemen om bekend te worden.
Er moet toch ook brood op de plank komen, ik geef ze geen ongelijk. En als een acteur eenmaal groots is kan hij de projecten kiezen die hij zelf wil en speelt geld geen rol meer. De A-team kan wel aardig worden hoor er is sowieso al een top cast
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Projecten voor het kiezen is misschien wat overdreven, hij wordt dan eerder 'slachtoffer' van typecasting.
Q Jones
Nee ben ik het niet mee eens, als hij eenmaal bekend is en invloed heeft kan hij zelf gaan kiezen wat hij wil gaan doen het werkt niet bij iedereen zo maar Copley heeft geloof mij maar heel veel in zijn mars en zal zich niet alleen maar laten type casten. Bekenste voorbeeld van het moment is Matt Damon die wisselt ook kleine films af met grote blockbusters
DonOswaldo
- 1931 stemmen
We zullen zien of hij veel variërende rollen zal spelen (in bekende films). Denk zelf dat hij vrij weinig in z'n mars heeft. Maar zoals ik al zei, we zullen zien..
joeriL
ik wil best voorbeelden noemen of wil je je er toch niet in verdiepen
mmm aliens landen in afrika en wonen samen met de bevolking (yeah right). Maar om de aliens hun huis uit te krijgen moeten ze hun handtekening zetten (het zijn aliens?). Gangster alien die bij de andere gangster alien is weet nipt te ontsnappen, maar nog geen minuut later staat de hoofdrol speler al weer bij zijn deur (toevallig dat ze net bij zijn huis aankomen van de 1000000 aliens die er wonen). Nog toevalliger is dat hij net het serum dat die dag net na tien jaar voorbereiding gemaakt is, in zijn oog spuit. Als toedoen daarvan wordt hij zelf een alien. etc etc
Je kunt dan wel allerlei symbolische parallellen gaan trekken maar ik denk niet dat de regisseur een andere bedoeling had dan een humoristische actie film met aliens te maken.
planet_of_death
Ten eerste: de aliens wonen al 20 jaar op aarde. Die weten heus wel wat een handtekening is. Ten tweede: Wie weet zijn er wel veel meer ganster aliens.
panjoe
Dan heb je echt een spreekwoordelijk bord voor je kop
Kevin13
Ze worden afgezonderd van de bevolking. Als je goed hebt gekeken zitten de aliens in een soort kamp genaamd District 9 waar ze niet uit mogen.
De aliens wonen daar inmiddels al 20 jaar. Doorheen die 20 jaar worden ze niet meer gezien als aliens maar als garnalen en zoals de plot hier omschrijft tweederangsburgers.
Ik begrijp niet helemaal waar gangsteralien vandaan komt want er zijn helemaal geen gangsters tussen hun. Het enigste wat ze allemaal willen is de planeet zo rap mogelijk verlaten.
Toeval of niet. Het is een film om te vermaken en dat doet hij.
Dan heb je echt een spreekwoordelijk bord voor je kop
Nee ok hij wilde aan de mensheid laten zien dat er minderheden gediscrimineerd worden. Dat wist nog niemand.
Kevin13
Het is de manier waarop het gedaan word. En het werkt. Alhoewel er nog domme mensen rondlopen die het helemaal niet begrijpen waarover het gaat.
joeriL
Als je goed hebt gekeken samen met afrikanen.
Ik begrijp niet helemaal waar gangsteralien vandaan komt
De aliens die wapens op de muren hadden hangen zijn logischerwijs de gangster aliens. Als je goed had opgelet had je dat en de gaten in het plot wel opgemerkt.
Toeval of niet. Het is een film om te vermaken en dat doet hij.
Als actie slasher inderdaad en niet als diepzinnige film. En als actie/comedy film vind ik hem bar slecht.
En welke symboliek mis ik dan? Je kunt me wel dom noemen, maar als jij zo slim bent leg dan ook uit waarom. Er zijn echt al duizenden films over uitbuiting van minderheden, discriminatie, geld verdienen over lijken etc. Alleen deze keer is het een b-film met aliens en een slecht verhaal en dan is het ineens geweldig. jaja...
Asaharo
Je klinkt als iemand die zeer gefrustreerd is joeriNL. De symboliek heb ik al uitgelegd en toen ben je er zelfs niet op ingegaan. Je bent hier voornamelijk om mensen te irriteren heb ik het gevoel.
Het tweede deel is bewust een pak heftiger en zoals vele users al zeggen gewoon vermaak. De plotgaten die jij zoekt en vind slaan eigenlijk nergens op. Die Afrikanen zijn daar aanwezig om de bevolking(garnalen) natuurlijk uit te buiten. Als je die link zelf niet kunt leggen en dan zegt dat het een fout is in het plot, tsja hoe kunnen mensen je dan serieus nemen?
Kevin13
Afrikanen die kattenvoer verkopen aan de aliens en ze de kop in slaan voor hun wapens noem ik niet 'mee samenwonen'.
Doordat ze wapens hebben noemen we hun meteen gangsters? Als wij mensen een land 'binnendringen' nemen we ook wapens mee. Bestaat ons leger dan ook uit gangsters? En waar die plothole vandaan komt omdat aliens wapens hebben is me niet duidelijk.
Het is de manier waarop...
Noodless
Je kunt er gewoon niet omheen dat deze film op een aparte en originele manier aan de kijker wordt gebracht. Dat het niet iedereen zijn genre is , lijkt me vanzelfsprekend.
panjoe
Ja, en als je op die manier deze film bekijkt kan je zo ongeveer íédere film afkraken
Q Jones
Goed punt Panjoe er zijn zoveel films dat het haast onmogenlijk is een orginele te maken al komt deze film heel goed in de buurt. Het is misschien niet het plot maar de manier hoe het is uitgewerkt.
Okok
Ik had hem misschien wat nuchterder moeten kijken, dat met het kattenvoedsel was me redelijk ontgaan. De thematiek is inderdaad wel orgineel uitgewerkt, maar ik vond het verhaal zelf is gewoon erg slecht (dus die van man verandert in alien), en bevatte me teveel toevalligheden. Ik was gewoon geirriteerd omdat ik een serieuze sci-fi dacht te gaan kijken maar dat bleek het niet te zijn. Sowieso hou ik niet van vergezochte thema`s zoals deze. Na vijf minuten leek het me al niets, ik had hem beter af kunnen zetten. excuus
Billy-Pilgrim
Vorige week in het vliegtuig gezien (ja KLM heeft nu ook prive schermpjes voor iedere passagier! Geen zeikerige romcoms meer!) en vooral van het eerste deel van de film ben ik zeer onder de indruk. Een zeer originele en visueel geslaagde manier om een aloud maatschappelijk probleem in beeld te brengen. Wat ik nog het sterkste vond van de film is dat ik geen empathie of voorkeur kreeg voor een van de partijen. Zowel de hoofdpersonage als de prawns doen op momenten dingen die maakt dat ik op een later moment geen enkele medelijden met ze heb als ze moeten lijden. De tweede helft van de film is een pure clichematige actiefilm helaas. Toch wel een beetje een gemiste kans gezien het originele en tot in de kleinste details uitgewerkte plot.
JacoBaco
Het actiegedeelte vind ik zelf ook het minst. Toch een overkill inderdaad.
Asaharo
bwa, overkill link ik altijd met Michael Bay. Hier zijn de actie-scenes enorm mooi gechoreografeerd. Je weet perfect wat er gebeurt en met wie in die chaos.
JacoBaco
Dat is zo, maar ik vind het eerste gedeelte van de film erg interessant. Ze hadden van mij best in die lijn verder mogen gaan. Een beetje actie kan geen kwaad, maar dit vond ik net iets te en daardoor niet geheel gepast.
Q Jones
Ik denk dat dat komt omdat de regiseur ook een groot publiek moest aanspreken en het was erop of eronder voor hem dus heeft hij de tweede helft er meer actie ingepropt want dan is de film voor een breder publiek toegankelijker. Jammer, waarom zo was hij ook heel goed al is de eerste helft sterker.
Micheal Bay zou een film als deze nooit kunnen maken, en laten we eerlijk wezen hij heeft leuke films gemaakt maar hij mag onderhand wel eens met pensioen want hij heeft zijn beste tijd wel gehad.
Musicer
Goede film met geweldige special effects, met name het 1ste uur. Ongeveer tot aan de beginfase van de transformatie, vanaf dan gaat hij de dieperik in door clichés (o.a. einde, de typische bad guy) en een overdosis aan actie + die machine waarin het hoofdpersonage plaatsneemt in de laaste 20 minuten en rechtstreeks uit "Transformers" zou kunnen komen.
Een 3*, maar had zoveel beter kunnen zijn als het 2de deel v/d prent wat ingetogener was aangepakt.
Het beste blijft toch het wtf-moment wanneer de gemuteerde arm voor het eerst in beeld komt.
berrydrum
geweldige film had er niet echt veel van verwacht ik denk dat het volgende deel district 10 gaat heten
mister blonde
Beste sci-fi film van de laatste 10 jaar wat mij betreft.
Dee-e
Inderdaad, het verhaal is zeker onvoorspelbaar. Vele onverwachte gebeurtenissen komen we tegen.
Het einde zag ik toch al van mijlenver aan komen...
Kevin13
Ja ik ook. Iedereen wist natuurlijk dat Van der Merwe als een garnaal door het leven zou moeten gaan.
Q Jones
Desondanks een prima film en probeer tegenwoordig maar eens een film te maken die niet onvoorspelbaar is

Netflix verwijdert deze maand 25+ titels, dit zijn de best beoordeelde

Netflix verwijdert deze maand 25+ titels, dit zijn de best beoordeelde

Netflix verwijdert onder meer deze titels binnenkort uit het aanbod

Drie aanraders die sinds kort op Netflix staan

Inglourious Basterds

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004

Aliens
Sciencefiction / Actie, 1986
slumstraatbendemutationzuid-afrikajohannesburg, south africa transformatiedystopiegeneticsregeringsatirebuitenaards wezenprawn mockumentaryalternate historyracismemetamorphosisxenophobiainternment camp alien technologysegregationprivate military company based on short film