• 9.381.112 stemmen

Gesproken taal: Afrikaans en Engels

Releasedatum: 8 oktober 2009

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot District 9

"You are not welcome here."

Het verhaal over een fictionele wereld waarin onze aarde in het jaar 1982 door buitenaards leven wordt gevonden. De mensheid heeft dit buitenaardse ras echter als tweederangsburgers ondergebracht in getto's in Zuid-Afrika. Ze krijgen steun van een overheidsfunctionaris, wanneer deze hun biotechnologie ontdekt.

Wikus van de Merwe

Christopher Johnson / Grey Bradnam / Trent

Sarah Livingstone - Sociologist

Dr Katrina McKenzie

Les Feldman - MIL Engineer

Francois Moraneu - CIV Engineer Team

Ross Pienaar

Heb de film net ook gekeken na jullie reactie en enige research op het net. Zeker niet teleur gesteld, orgineel en goed verhaal. Een zeer goede combinatie van actie, drama, en comedie. Vond sommige gebeurtenissen ook onverwachts, dus je zit na de eerste minuten toch wel de hele film aandachtig te volgen.

Enige minpuntje vond ik het einde, of het ging me wat te snel of er werd iets achterhaald.

Nja een aanrader;)!

avatar van Tjeerdd

Tjeerdd

1. Dit is een documentaire, totaal geen film.

2. Een documentaire kan leuk en informatief zijn. dit gaat compleet nergens over. Lelijke groene zielige wezens in een afgesloten gebied??

3. De eerste 65 minuten heb ik me boos gemaakt, een dik uur van de avond is verpest. Maar als ik ergens aan begin, kijk ik het ook uit. Het eerste uur krijgt van mij 0,5 ster.

4. Na dat eerste uur wordt het zowaar ook nog wat. (Wahaha dus niet) De acteerprestaties en het niveau zijn bedroevend. Ik snap de hoge rating op Moviemeter niet, ik sta echt versteld. Het gaat 10x nergens over. Is er een bepaald soort volk dat hierop gestemd heeft??

5. Voordat mensen gaan zeggen: ,,moet je geen science-fiction gaan kijken''. Ik ben gek op science-fiction, maar dit slaat echt alles. 10x bagger voor Ditrict 9. 1,5 stervoor een beetje actie in het 2e uur. Gemiddeld 1 ster. Als cijfer zou ik de DOCUMENTAIRE een 2 geven.

avatar van Reinbo

Wat een hoop tekst om te zeggen: "Ik heb er helemaal niets van begrepen, want dit ging mijn beperkte referentiekader compleet te buiten."

Waarom mag een speelfilm geen gebruik maken van een pseudo documentaire stijl?

Of dacht je dat het waar gebeurd was?

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

[...]

Als cijfer zou ik de DOCUMENTAIRE een 2 geven.

Voor de mensen die hem nog niet gezien hebben: HOUDEN ZO!!!!!!

Wat een onzin Dit is toch helemaal geen documentaire. Enkel een film die voor een stuk als documentaire opgenomen is...

Maar zoals Reinbo al zegt, misschien heb je het niet helemaal gesnapt

Tjeerdd schreef:

Of wou je deze acteurs gaan vergelijken met bijvoorbeeld een denzel washington, christian bale, bruce willis, johnny depp, heath ledger etc.etc. .

Wat ik al dacht; je referentiekader is erg beperkt. Blijf gewoon lekker Hollywood middelmaat kijken zou ik zeggen, kan je vast geen buil vallen.

avatar van WeZet

WeZet

Lachwekkend inderdaad. Met alle respect Tjeerdd, dit is toch echt een film en blijkbaar is deze zo goed dat je hem voor een documentaire aanziet! Deze film zou door jongens als Bruce Willis en Johnny Depp een stuk minder zijn, het moet het juist van de onbekende jongens hebben (MNU Shotgunheld Thomas bijvoorbeeld, als ze de handtekeningen op gaan halen). Het komt allemaal zo realistisch over dat ik hem voor de 2e keer in 2 dagen kijk.

avatar van eltorro

eltorro

Tjeerdd schreef:

En waar heb jij visuele effecten gezien? Zoals in transformers 2 bijvoorbeeld heb je veel visuele effecten. Dit was niet om aan te zien.

Zegt alleen maar hoe goed de visuele effecten waren, ze vielen gewoon helemaal niet op. Of wou jij zeggen dat de aliens man in pak waren.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Wel een mooie avatar van Megan Fox. Ik moet de heren boven me gelijk geven, je hebt het niet helemaal gesnapt.

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

avatar van van duijn

van duijn

Voor de mensen die hem nog niet gezien hebben: HOUDEN ZO!!!!!!

Kennelijk is science fiction niet echt jouw lievelings genre.

Misschien moet je toch leren om beter naar dit soort films te kijken.

Je bent gewoon boos over een bepaald deel van de film en je probeert je nu af te reageren door er zo negatief over te doen.

avatar van vinny70

vinny70

Prachtige film.In dit genre van het mooiste die ik ooit heb gezien.Van de eerste tot de laatse minuut was dit puur genieten.TOP film die iedereen die die van sience fiction/actie houd moet gezien hebben

avatar van Triple G

Triple G

Het lijkt erop dat een Federation of Planets er nog niet in zit. Als de mensheid op deze manier op aliens reageert, of ze nu wel of niet lijken op garnalen of bugs, gaat onze arrogantie ons nog es de kop kosten...

Anyway, een buitengewone film met strakke actie, Zuid-Afrikaans Engels, humor, emotie en originele uitwerking. Met hier en daar zelfs een knipoog naar de apartheid...

Ik moet toegeven, gedurende de eerste, pak 'm beet 20 minuten, dacht ik naar een belachelijke film te kijken. Zo'n zotte manier van handelen. Maar het valt toch op z'n plaats. Een vervolg zou best eens sterk uit kunnen pakken....

avatar van The Last

The Last

Had deze al een tijdje terug gezien bij een vriend.

Heel wat anders dan wat we normaal gewend zijn. Sterk uitgangspunt, goede sfx en actie, grappig, ontroerend..... kortom, het hele pakket samengevoegd tot een vreemd, maar uitstekende en orignele film. Geen meesterwerk wat de hype waarschijnlijk doet vermoeden, maar genoeg voor een dikke 4* van mij.

lage score btw.

avatar van Hinkenator

Hinkenator

Ik ben bang dat ik een andere film heb gezien als de meest in dit forum. Ik ben zeer teleurgesteld in deze film (als je het al zo mag noemen). Ik kon maar niet wennen aan die slecht uitgevoerde wezens met snorharen, die er gewoon te 'niet alien' uitzagen omdat het net mensen leken in carnavalspakken. Ook dat verhaal mensen, er valt zoveel te bedenken, kom je met een verhaal over wezens die in een tentenkamp zitten.

Hinkenator schreef:

Dat vond ik juist zeer origineel, leuke manier om appartheid, onderdrukking en discriminatie aan te karten, vond bovendien dat die garnalen (Ik blijf er vreselijk om moeten lachen) er fantastisch uitzagen. Weer eens wat anders.

avatar van Guardian of Isis

Guardian of Isis

Ik zoek anders nog steeds naar een andere film waar aliens in ghetto's zijn gedumpt. En The Hangover krijgt dan 4*, heeft die zo'n origineel verhaal? Mannen die na een stomdronken avond proberen uit te vissen, hmm, waar heb ik dat nou nog gezien? ...

Dude, Where's My Car? (2000)

Mijn punt: je hanteert een dubbele standaard waarbij de ene film plots geen elementen mag lenen uit (veeleer "zich laten inspireren door") andere films en andere dan weer wel zonder probleem.

avatar van Banjo

Banjo

• 2041 berichten

wat een geweldige, vreemde, unieke, film!

de mens verkracht het allemaal weer eens, en 'je' bent gewoon voor die buitenaardse wezen's (Garnalen).

mja.. grandioos!

4 1/2 ster!

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Voor de mensen die hem nog niet gezien hebben: HOUDEN ZO!!!!!!

Heb je uberhaupt een idee wat een documentaire is? Dat is een informatieve film die de kijker wil kennis laten maken met bepaalde zaken.

O, just for the record, er is nooit een spaceship geland in ZAf. _O-.

Komisch hoe jij erbij komt dat het een docu is. Het eerste gedeelte is hoogstens op een soort docu wijze gefilmd. Maar het feit dat je mensen interviewd betekend niet dat dit een docu is.

avatar van WeZet

WeZet

Inderdaad. Desalniettemin heeft de docu-style van filmen goed uitgepakt.

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Hoe verzinnen ze het. (In positieve zin).

1 van de betere SF-films die ik ooit heb gezien. 4½*

avatar van mbr

mbr

Toen ik deze film begon te kijken dacht ik even naar een Discovery

docu te gaan kijken. Daarna zag ik plots vreemde wezens en naarmate de film verder ging vond ik hem steeds amusanter.

Kortom, de opbouw is eigenlijk best apart en origineel.

als je liefhebber van het genre bent, zal deze film je waarschijnlijk niet tegenvallen.

avatar van Episodes

Episodes

Voor mij een van de betere films van het afgelopen jaar.

Jammer dat weinig mensen begrijpen dat het over apartheid gaat.

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

Denk je dat de meeste mensen dit niet beseffen? Lijkt me erg sterk...

avatar van Guardian of Isis

Guardian of Isis

Het feit dat het zich afspeelt in Johannesburg is al een enorme hint, niet?

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ik neem toch aan dat 90% van de kijkers dat wel door heeft...

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Behalve die andere 10%

avatar van dulcinea

dulcinea

Originele sci fi film, het hele idee van de tentenkampen en de (il)legal aliens vond ik net héél sterk, het verhaal op zich is gewoon ok maar de manier waarop ze het brengen haalt deze film toch wel boven de middelmaat. Vond de hoofdrolspeler (die ik absoluut niet ken) ook héél overtuigend, de spanning wordt goed opgebouwd door de documentaire te mixen met het echte verhaal, dat werkt verrassend goed vond ik. Effecten zijn heel knap al moest ik toch ook even wennen aan de aliens.

Ik mis weeral de optie om 3,75 te geven want ik vind deze eigenlijk net geen 4* waard, een 3,5 dan maar!

avatar van miesmol

miesmol

Wat een zooitje, lijkt helemaal nergens op. Verspilling van tijd.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Alweer zo'n schitterende onderbouwing!

avatar van v64m1972

v64m1972

ik heb de film gisteravond gezien, smaken verschillen, ik vond het helemaal niets, rare aliens,vreemd verhaal.