• 9.375.132 stemmen

Gesproken taal: Spaans, Bulgaars en Italiaans

Releasedatum: 5 maart 1998

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot Carne Trémula

"Life, love, desire... and everything in between."

Na een vrijpartij in een disco besluit de twintigjarige Victor bij Elena langs te gaan. Het bezoek verloopt anders dan verwacht: Elena voelt zich belaagd en bedreigt hem met haar vaders pistool. Net wanneer de politieagenten David en Sancho verschijnen gaat het pistool af. Victor belandt achter de tralies, David in een rolstoel. Terwijl Victor zijn straf uitzit groeit David uit tot de ster van de Paralympics en trouwt met Elena. Dit komt Victor ter ore en hij raakt geobsedeerd door wraakzuchtige gedachten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van FisherKing

FisherKing

In deze film speelt het lot een grote rol.

Weer fantastisch verfilmd door Pedro Almodóvar die zich hier echt op verhaal concentreerd. Hele mooie rollen van Liberto Rabal en Francesca Neri in een soort 'wraak' rol. De muziek van Alberto Iglesias (vaste huiscomponist in Almodóvar's films ) is fantastisch.

avatar van sydney

sydney

De muziek is idd altijd weer een belangrijke factor in de "sfeer"films van Almodóvar. In deze film speelden de vetes, passie en overspel een grote rol. Alles is gewoon toeval of is het lotsbestemming? Wie zal het zeggen?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Ben erg benieuwd; vanmiddag gekocht op dvd. Zal na 'Todo Sobre mi Madre' mijn tweede ervaring met Almodóvar worden.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Eindelijk mijn dvd gezien. Wederom een prachtige Almodóvar (naar het verhaal van Ruth Rendell), maar met ietwat afwijkend kleurgebruik t.o.v. 'Todo Sobre Mi Madre' of 'Hable Con Ella'.

Degelijk acteerwerk, en die Francesca Neri (Elena) mag er echt wel wezen. Ik vond die Víctor wel wat weghebben van Moritz Bleibtreu

Kwam trouwens geheel toevallig gisteravond ook op de WDR.

Deze Almodóvar bevalt me minder dan de andere films die ik van 'm gezien heb.

Gekunsteld ongeloofwaardig en rommelig verhaal. Het einde van de film is tenenkrommend slecht. Toch verder niet onaardig, dus 2,5*.

avatar van FisherKing

FisherKing

PRACHTIG bij herziening. Wat een verhaal, wat een script, wat een regie, wat een acteurs en vooral wat een briljante score van Alberto Iglesias.

Nu valt me ook de schijnbaar nonchalante rol van Javier Bardem op. Prachtprestatie.

Het verhaal wordt zo briljant verteld met vele mooie emotionele scenes, en deze is zelfs evenwichtiger dan andere Almodovars. Mooi circelverhaal tussen 2 geboortes.

Ik ga naar 5 sterren.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Zeker geen slechte film maar ook niet een waarvan ik bijzonder van onder de indruk was. De film begint erg mooi (Madrid, begin jaren 70) maar verzand daarna toch een beetje in een wat rommelig verhaal. De overgangen tussen bepaalde scenes vond ik soms wat onlogisch en inderdaad het einde was een goed voorbeeld van een anti-climax.

1* voor de mooie dame (Elena), 1* voor de mooie muziek en 1* voor de soms toch wel mooie plaatje.

avatar van Da Jando

Da Jando

De zoveelste sterke spaanse film die ik zag! Ooit op de gok bij het kruitvat gekocht, wist totaal niet wat ik kon verwachten, maar hij beviel me uitstekend. Verhaal kijkt lekker weg. Toeval en lot... ook hier wordt er weer leuk mee gespeeld. Kan me voorstellen dat je dat als ongeloofwaardig bestempeld, maar ik heb er een beetje een zwak voor.

En wat is Francesca Neri mooi zeg... 4*

avatar van Freud

Freud

Ik was niet zo onder de indruk. Het was allemaal wel aardig, maar boeide me niet zo erg en zo geweldig inventief vond ik het scenario ook helemaal niet. Begin en einde is natuurlijk schitterend en ook daartussen zitten een paar mooie scenes, maar het is niet het meesterwerk dat ik had verwacht, en eigenlijk zelfs een van de zwakkere Almodovars.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Best een aardige film, maar ik vind de vierhoeksverhouding wat ver gezocht. Die jonge jongen zet erg sterk zijn wat creepy personage neer. Tsja, wat zal ik verder zeggen over deze film, moeilijk . Best boeiend, dat zeker, maar meer ook niet

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Erg leuke film van Almodovar weer, goed geacteerd, mooie beelden, iets mindere soundtrack, een boel leuke scènes. Over het geheel iets minder dan de 3 andere Almodovars die ik heb gezien maar toch zeker erg goed.

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Wel een goed verhaal, hetgeen de film voor mij redt want, nee, het wil maar niet boteren tussen mij en deze regisseur. Ik hou niet van zijn terloopse toon, die veredelde Bold & The Beautiful-sfeer.

avatar van Mug

Mug

Grappig... ik vond juist het verhaal het zwakste punt van de film. Te veel gezochte toevalligheden [het lot... my ass], behoorlijk voorspelbaar (och jee, naar een boek van Ruth Rendell aldus de aftiteling), en hier en daar overbodig Spaans temperament, dat grappig bedoeld zou moeten zijn, maar niet is.

Almodóvar laat hier gelukkig prachtige mooi-filmerij zien. Want er komen wat pareltjes voorbij die het flauwe verhaaltje smaak en kleur geven zodat je het allemaal meer dan behapt. 3,5* is een terechte score mijnerzijde.

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Misschien komt het omdat ik het verhaal in zijn films nooit sterk vind en deze dan wat minder zwak is. I dunno...

avatar van ralfsjam

ralfsjam

ondanks dat ik betere Spaanse films heb gezien, was deze wederom genieten geblazen. of het nu aan het spaans ligt, of gewoon de manier van acteren... ik weet het niet. maar verhalen in het spaans komen meer uit de verf. als deze uit hollywood gekomen was, zou hij minder zijn geweest. des al niet te min, het verhaal is mooi. leuk gevonden wendingen en emotisch. mooie muziek, mooie mensen, mooie sfeer... een dikke 4

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Amusante Almodovar,

De huisjes zijn weer kleurrijk ingericht. Zij het soms iets te gemaakt. En dat staat mij vaak wat tegen. Die gekunsteldheid. Het is zo `n ongelofelijke ver van mijn bed show die niet echt authentiek aandoet. Het ziet er mooi uit, het is amusant. Maar blijft aanvoelen alsof de personages na het stopzetten van een scène gelijk in een andere omgeving stappen. De muziekkeuze is ook veel te gemaakt en te eentonig. Het sluit niet aan bij de spanning die er soms heerst. Net zo min de muziek bij de komische momenten in de film aansluit. Almodovar moet niet elke scène van dezelfde soort muziek voorzien. Minder over een kam scheren dus. En wat meer sfeer creëren door elke scène van de juiste muziek voorzien. Eentonigheid hielp hier niet, doordat er een veelvoud aan emoties en genres voorbij kwamen.

Verder eigenlijk geen redenen tot kritiek. Luchtig drama. Sfeervol is de film zeker bij momenten. Verhaal loopt lekker omdat het leuk is om te volgen dankzij de vaak wat humoristische opzet. De tijdsprongen konden mij niet boeien nog irriteren. En de film ziet er best wel kleurrijk en vrolijk uit. Daarnaast is het acteerwerk oké. Vooral van Victor als onbezonnen jongen die de kneepjes van het vak nog moet worden bijgebracht. 3,5*

avatar van s0062423

s0062423

Na enkele teleurstellingen (La mala educacion, Habla con ella)vond ik deze zijn beste tot nu toe... Eén van de dagen staat ATame! op programma.

Ik vond het een leuke en zeer vlotte film om te zien. Javier Bardem acteerde indrukwekkend en Francesca Nelli is een streling voor het oog. Het verhaal hangt mijn inziens teveel met toevalligheden aan elkaar... De "lessen" waren amusant en de vrijpartij is zeer mooi en liefdevol in beeld gebracht!

avatar van mikey

mikey

Mooi geschoten maar kitscherige film, en dito symbolisme. Wederom over menselijke relaties en het (nood)lot en de vraag wat of wie is nou 'goed'. De acteurs blijven akelig kil en naargeestig. Aardige poging maar hellas. 2.

avatar van Ik Doe Moeilijk

Ik Doe Moeilijk

Geweldige film! Ongelooflijk hoe Almodovar toch altijd wegkomt(bij mij) met zijn kitch. Het verhaal is best wel gekunsteld maar zo briljant verteld - dwz het juiste tempo, fotografie en muziek - dat het me niet eens stoort. De personages zijn niet eens echt goed neergezet, toch engageer ik me in zijn films met hoeren, travestieten, criminelen etc. Zijn werk is, blijkens de commentaren en rating, niet voor iedereen weggelegd (gelukkig maar ?).

avatar van gauke

gauke

"Een intense film over dood, toeval, lot en schuld", las ik. In ieder geval een film waar je bij moet blijven om het intelligent bedachte plot te kunnen begrijpen. Almodóvar heeft weer een hartstochtelijke film gemaakt.

avatar van 1976Ben

1976Ben

Zojuist weer bekeken en het blijft een erg mooie, veelgelaagde film met lekker veel sensuele scenes. Het einde is schitterend met die verwijzing naar de manier waarop Spanje in 26 jaar veranderd is.

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Leuke Almodovar film met de gebruikelijke humor, kan er nu nog om grinniken!! Ik mag graag kijken naar Javier Bardem en hij kan ook nog eens goed acteren, leuk verhaal, leuke humor en geen saaie momenten. Aanrader!!

avatar van Pistons

Pistons

Werkelijk heerlijk verhaal met leuke stijl en goed acteerwerk.

Enkele slordigheden houden de film van de categorie top af.

avatar van stefan dias

stefan dias

Pistons schreef:

Enkele slordigheden houden de film van de categorie top af.

Hey, interessant: vertel dan ook even wat die slordigheden zijn aub.

avatar van Film Pegasus

Na Volver onlangs te zien had ik nog eens zin in een Almodovar. Ik had er nog 3 thuis liggen ongezien en het werd deze Carne Trémula (de andere 2 zijn trouwens Todo sobre mi Madre en La Mala Educación) Maar na een Volver is dit toch ietwat een teleurstelling. Een film die meer in de lijn ligt van het niveau Kika en La ley del Deseo. Niet slecht, maar soms toch iets te gemakkelijk. Maar de herkenbare stijl van de regisseur is wel aanwezig, dus voor de fans is dit zeker een must. Misschien bij herziening nog beter, al was hij nu niet zo speciaal moet ik zeggen.

avatar van Robi

Robi

Wederom zo'n mooie film van Pedro Almodovar. Deze keer zijn de ingrediënten : liefde, overspel, wraak, toeval of noodlot.

avatar van mister blonde

mister blonde

Een typische Almodovar. Zo ontzettend kleurrijk, dat het kitscherige eraan weer stijlvol wordt. Het werkt ook goed met het soapie verhaal, waarin de 5 hoofdpersonages tot in het absurde met elkaar verbonden zijn door verhoudingen, intriges, liefde en haat. Iemand als Sirk, waarmee de vergelijkingen weer zo overduidelijk zijn dat je die open deur eigenlijk niet wilt intrappen, zou zich er bijna voor schamen. Almodovar houdt zich niet in en dan is hij op zijn best. Als je zo'n over the top filmstijl hebt en zo overdrijft in het vertellen van een verhaal, heeft dat ook geen enkele zin. vindt het een van zijn betere films, hoewel de meeste van zijn films van een redelijk constant niveau zijn. 4 sterren niveau.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

opnieuw bekeken, en weer genoten ....

avatar van BBarbie

BBarbie

De films van Almodóvar zijn (bijna) altijd de moeite waard, maar deze film is zeker niet z'n beste.

Fraai camerawerk en prima hoofdrollen van Javier Bardem en de verleidelijke Francesca Neri, maar het verhaal over hartstocht, overspel en jaloezie had best wat spannender mogen zijn.

Klein bijrolletje van Penélope Cruz.

avatar van Montorsi

Montorsi

Beetje een tegenvaller.

Camerawerk is erg mooi, muziek is ook aardig. Verhaaltje is wat minder, zeker tegen het einde wordt het allemaal wel heel.. dwaas ofzo.. op een manier dat menselijke keuzes en overwegingen niet uitgespeld hoeven te worden, maar hier komt het rationele helemaal niet over. Eigenlijk lijkt het allemaal wel alsof ze 'maar wat doen'.

In dat huis in het begin is er niks aan de hand, en de politie staat aan de deur en Victor zet ineens dat wapen tegen het hoofd van Elena? En dan nog zeggen: "ik heb niks gedaan!" Nee maar nu wel...
En dan wordt het aardig opgelost, maar dan springt Sancho ineens boven op Victor. Dat zien de andere twee gebeuren, maar blijkbaar is het dan toch Victor (tenminste, dat lijkt iedereen te geloven) die de trekker overhaalt. Ahja...
En dan is Victor uit de cel, gaat ie vrijwilligerswerk doen bij de school van Elena. Ja tuurlijk, David pissig, maar Elena zegt: 'wat kan ik doen, ik heb geen goede reden hem weg te sturen'... Nee klopt.. of wacht... misschien toch... hij had toch David neergeschoten waardoor hij verlamd was? Ohja! Nee dat kun je niet aanhalen bij de politie oid als je niet wil dat ie je lastig valt bij je eigen stichting.. blijkbaar. Maar dan kun je nog zeggen, Elena wil hem helemaal niet wegsturen (al geloof ik dat niet zo), maar dat David dit zo makkelijk accepteert, gaat nergens over.

Buiten het verder een tikkeltje soapachtige script wel redelijk te doen. Bardem is zoals altijd wel uitstekend, en de rest is ook zeker niet slecht. Maar het script nekt het allemaal aardig, einde is ook te gemakkelijk.