• 9.377.427 stemmen

The Twilight Saga: New Moon (2009)

Mystery / Thriller | 130 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: Chris Weitz

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 19 november 2009

Plot The Twilight Saga: New Moon

"Forbidden to remember. Terrified to forget."

Nadat Bella herstelt van een vampieraanval, die haar bijna van het leven beroofde, viert ze haar verjaardag bij Edward en zijn familie. Een ongelukje zorgt er echter voor dat Bella begint te bloeden, iets wat voor de familie van Edward onverdraaglijk is, aangezien hun dorst naar het bloed van Bella iets is wat er altijd zal blijven. Edward en zijn familie besluiten Bella hierdoor alleen te laten in deze periode, iets wat beter voor iedereen lijkt te zijn. De eerst diepbedroefde Bella vindt troost bij Jacob Black, waar ze een vriendschap mee opbouwt. Het lijkt allemaal weer beter te gaan, maar Bella weet niet dat er hierdoor alleen maar nieuwe gevaren op de loer komen te liggen...

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Er is een tweede boek dus waarom zou er geen film kunnen komen?

avatar van Child in time

Child in time

Als ze er bij Potter wel 8 films uit kunnen puren kon een tweede film van deze boeken ook niet uitblijven.

avatar van TomaskeX

TomaskeX

avatar van misterwhite

misterwhite

Vanavond ga ik deze zien, ik ben best wel benieuwd. Ik hoop dat deze beter gaat zijn als zijn voorganger.

avatar van H1DD3

H1DD3

TomaskeX schreef:

Hoezo beste film ooit?

avatar van Bla

Bla

Ben er naartoe geweest met mijn vriendin terwijl zij het eigenlijk niet persé hoefde te zien. Door de hype wilde ik zelf graag zien of de film het ook waar kon maken. Ja... Nee, niet dus. Een film die af en toe zulke rare bochten maakt en domme ideeën laat zien. Om over de dialogen maar niet te spreken. De effecten waren ook niet super, zeker de wolven waren redelijk lelijk. Maar toch kom ik nog op 2* want op de één of andere manier bleef het toch wel redelijk boeien (ook al zat ik het laatste half uur flink te gapen).

avatar van charmed one

charmed one

ik heb hem gisteren in de bios gezien.hij was echt goed. nog beter dan de eerste deel. ik kijk al uit naar de derde deel. dit is echt een van de beste films die ik heb gezien.ik ga hem ook zeker op dvd halen als ie uit komt.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

BandietjeXL schreef:

mensen die buiten het Fangirl concept kijken, de moeite nemen om de film te waarderen waarvoor hij staat en misschien de moeite is nemen om een boek te lezen, kijken misschien anders tegen het plaatje en zien dat de film toch wel heel goed is.

En laatste keer dat ik checkte was ik toch echt geen meisje.

Lijkt me persoonlijk erg sterk. Ik heb totaal geen interesse in deze films of boeken, maar alles wat ik er over lees, valt in twee categorieën.

Mensen die het helemaal geweldig vinden om wat voor reden ook.

Mensen die de boeken gruwelijk slecht geschreven vinden, en de films slecht in elkaar gestoken.

Ik weet al tot welke categorie ik zal behoren dus ik neem de moeite niet eens.

Rizz schreef:

Paar uur geleden gezien in de bioscoop.

Nog nooit zoveel meiden tegelijk horen gillen en klappen en huilen.

O-N-G-E-L-O-O-F-L-I-J-K.

Tevens een tijd geleden dat de bioscoop weer eens vol zat. Samen met een vriend meegesleurd maar we hebben genoten.

Toffe film en het verhaal is ook goed. Soms een beetje saai, maar genoeg compensatie. Knappe vampiervrouwen!

Ik hoor hier hetzelfde... de rijen stonden tot buiten, de zalen zijn overvol, en de meiden hysterisch.

Jesus mensen, het is maar een film. Volgens mij heb je nog niet veel meegemaakt als volwassene zijnde als je als een verliefde puber loopt te gillen en te schreeuwen

avatar van essmi

essmi

Gister eindelijk gezien !

wat een gave film ! goede sfeer! mooie effecten !

Alleen jammer van de hordes gillende meisjes als Jacob zijn shirt uit doet helaas:P

avatar van Patjée

Patjée

Wat een slechte film zeg

Het kabbelt voort van slijmmoment tot kotsmoment tot semi-tranentrekkersmoment tot sentimentmoment

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Over irritante fangirls gesproken...

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Ik vond Twilight een erg goede en mooie film, die me vanaf de eerste minuut aangreep. Dit tweede deel kon me minder boeien. Hopelijk wordt het volgende deel weer net zo goed als deel 1.

Ik vond dit deel van de serie hier en daar wat langzaam, het wist me niet constant te pakken. Ik leefde ook veel minder mee met de personages. Ik was me soms ook aan het afvragen hoe het verhaal in deel 1 ook weer was, waarschijnlijk had ik die nogmaals moeten kijken voordat ik deel 2 ging zien in de bioscoop.

Al met al nog altijd een erg vermakelijke film, die boven het gemiddelde uit komt. De effecten waren mooi, de verhaallijn nog altijd interessant, en het vampierenmeisje Alice even prachtig.

Kanttekening als je in de bios gaat kijken: de gillende, puberende meisjes.. Best vervelend! Zeker als ze semi-stoer naar elkaar gaan zitten doen.

avatar van Dianaa`

Dianaa`

Genre schreef:

Typisch voorbeeld van een meisje dat overdreven hoog stemt omdat er gespierde blote basten in voorkomen. Door zo'n stemmen krijgen films een veel te hoog gemiddelde (zie twilight).

Twilight was goed maar het gemiddelde is wel erg zwaar overdreven.

Ieder zijn eigen mening. Ik ben gewoon een grote fan van de Twilight-reeks.

avatar van Dianaa`

Dianaa`

Mensen moeten eens stoppen met zeiken over gillende meisjes! Je kan toch al verwachten dat er meiden zijn die gillen, janken, juichen etc. Het is niet voor niets een twilight reeks met leuke acteurs en met een romantisch verhaal.

Als het je niet aanstaat, kijk het dan niet in de bios en wacht lekker op de Dvd..

avatar van jirachi03

jirachi03

IS zoiets ook niet met een nieuwe StarTrekfilm ? OF zoiets dergelijks ?

*Maar dan wel in de grote steden*

Dus dat je al die Trekki's ziet komen in hun Spockpakkie of moet je daarvoor echt naar NY gaan?

avatar van movie acteurs

movie acteurs

3,70.

Dianaa` schreef:

Als je 12 bent, vooruit, dan snap ik het nog wel.. maar volwassen meiden die zich hysterisch gaan gedragen in de bioscoop bij een film? Doe dat lekker thuis achter je tv ofzo, maar laat andere mensen normaal een film kijken.

Ik vind Robert en Taylor ook erg knappe kerels, maar om nou in zo'n bios te gaan zitten soppen en schreeuwen van OOOH MY GOOOOD DAAR ISSIE, KIJK DAN, KIJK DAN! - Nee bedankt!

avatar van Aragorn

Aragorn

TomaskeX schreef:

Beste film ooit. Een dikke verdiende 5

Hoeveel films heb jij gezien in je leven ?

Aragorn schreef:

Hoeveel films heb jij gezien in je leven ?

Twee, het eerste deel en deze.

avatar van tijn79

tijn79

Elineloves schreef:

Twee, het eerste deel en deze.

Scherp

avatar van clockwork72

clockwork72

Wat een gemiddelde.....

avatar van Ceeda7

Ceeda7

clockwork72 schreef:

Wat een gemiddelde.....

Het is dan ook een film om nooit meer te vergeten....

avatar van Laoslander

Laoslander

Reinoir schreef:

3,82 ? Hoe kan het gebeuren

omdat echte cinefielen zich hier niet mee bezig houden. en deze film richt zich voornamelijk op ja..

avatar van Metalfist

Metalfist

Valt me wel op dat de film al serieus is aan het zakken, vanmorgen stond hij nog op 3.94.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Logisch toch. Je kan moeilijk verwachten van zoon film dat hij zo hoog blijft hangen. Tis een goeie film maar geen technisch hoogstandje.

avatar van MasterRRR

MasterRRR

Och laat die mensen/meisjes toch gewoon genieten van deze film. Het gaat toch om vermaak bij film? Nou voor deze doelgroep gaat dat op. Wie ben jij dan om te zeggen dat hun cijfers ongepast zijn? Het is toch hun mening, hun ervaring. Dat jij/jullie kijken naar andere aspecten van een film en daar de kwaliteit van een film op beoordelen, dat snap ik, maar dat is voor jullie weer vermaak.

Een film, net als muziek, kun je nooit objectief beoordelen. Het gaat er in mijn ogen om dat iemand kan genieten van deze twee dingen, en als dat zo is, is het een geslaagde film of muziekstuk.

P.S. Ik heb beide delen niet gezien, maar ik reageer enkel en alleen op de gillende meisjes vs 'cinefielen' battle die altijd wel zal blijven bestaan

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Premiére: grootste kassucces ooit; klik. Het enorme record van The Dark Knight wordt met 5 miljoen overschreden door deze film. Zozo, toe maar.

avatar van Nomak

Nomak

Dat record wordt volgende maand wel verpulverd door Avatar.

avatar van Veruca

Veruca

Vond hem beter dan Twilight. Beter gespeeld, minder oppervlakkige karakters, beter verhaallijn.
En ik werd gestoord van die gillende en huilende chicks. Met de hele (overvolle) zaal gelachen om de kotsende Mike. Hilarisch!
Oh, en Dakota Fanning, zij blijft the master. Wow, wat is zij goed!

Al met al een toffe vermakelijke film!

-Al blijf ik me afvragen waarom dit de nieuwe Harry Potter wordt genoemd. Harry Potter wordt niet overbevolkt door tienermeisjes met grote bontkragen en krijgt duidelijk amper volwassenen mee.