• 9.376.903 stemmen

The Twilight Saga: New Moon (2009)

Mystery / Thriller | 130 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: Chris Weitz

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 19 november 2009

Plot The Twilight Saga: New Moon

"Forbidden to remember. Terrified to forget."

Nadat Bella herstelt van een vampieraanval, die haar bijna van het leven beroofde, viert ze haar verjaardag bij Edward en zijn familie. Een ongelukje zorgt er echter voor dat Bella begint te bloeden, iets wat voor de familie van Edward onverdraaglijk is, aangezien hun dorst naar het bloed van Bella iets is wat er altijd zal blijven. Edward en zijn familie besluiten Bella hierdoor alleen te laten in deze periode, iets wat beter voor iedereen lijkt te zijn. De eerst diepbedroefde Bella vindt troost bij Jacob Black, waar ze een vriendschap mee opbouwt. Het lijkt allemaal weer beter te gaan, maar Bella weet niet dat er hierdoor alleen maar nieuwe gevaren op de loer komen te liggen...

avatar van SJRS.VLDT

SJRS.VLDT

Een beetje offtopic, maar wilde het toch ff kwijt.

Toen ik naar Transformers 2 ging(dat moet dan zeg maar een 'typische jongensfilm' voorstellen begonnen er ook allemaal (bijna volwassen) jongens te schreeuwen als er een spectaculair 'gevecht' tussen de transformers was.

Twilight staat bekend om die gillende meiden en Twilight 2 zou ook niet worden gemaakt als al die meiden er niet waren, dus ik vind niet dat je hier moeilijk over moet doen. Het lijkt mij sowieso HELEMAAL niks, maarja.. dat gezeur over gillende meiden vind ik dus gewoon onzin.

avatar van Qwertary

Qwertary

Ik vond hem beter dan het eerste deel, betere actie, mooie beelden, beter acteerwerk en KRISTEN GLIMLACHTE! Nouja het leek erop, ergens

vond hem zeker tof, hoef de boeken niet te lezen, vermaak me ook wel met de film

Ik ging er met wijnig verwachtingen heen maar hij bleek best goed te zijn.

avatar van clockwork72

clockwork72

wijnig? Jeetje..

avatar van *Joly*

*Joly*

namingway24 schreef:

Als je dan al fouten noemt, zoals meerdere mensen die zichzelf fan noemen al aangeven, waarom in vredesnaam de volle mep van 5 sterren? En als je naar de stemtabel kijkt is dat tweede ook onzin...

5 sterren?? Zoals ik al zei: Ik hou van dit soort films.

Maar ik ben nu ook geen hysterische fan.

Het maak nou niet uit of de Cullens er nou vaak of weinig te zien waren,

het was gewoon een hele leuke film om naar te kijken.

En deel 3 komt er ook al bijna aan.

En de 2e ik had het over IMDb dat daar de stemmen laag zijn,

en niet over MovieMeter.

Als heel veel mensen 1 geven en heel veel mensen een 10,

dan snap ik wel dat het cijfer ongeveer in het midden lig (4.4).

avatar van Bla

Bla

Dianaa` schreef:

Mensen moeten eens stoppen met zeiken over gillende meisjes!

Ik zag na afloop van de film 2 volwassen vrouwen het levensgrote kartonnen bord van de filmposter zoenen. En ze gilden dat Robert Pattinson zo lekker was. En die kleerkast ook.

avatar van Vascago

Vascago

Ik ga de film zelf nog wel kijken, maar viraag me af waar het grote verschil in score hier en imdb vandaan komt.

avatar van soom

soom

Vascago schreef:

Zullen vermoedelijk allemaal tienermeisjes zijn ..

Ik kan echt niet wachten, zat net allemaal trailers te bekijken. Ik kan eigenlijk gewoon niet tot morgen wachten, zo ongeloofloos ontzettend benieuwd, moet het gewoon laten blijken...

avatar van Linn

Linn

Het was vreselijk, wij zijn donderdag geweest. En er stond een resem aan tienermeisjes. De deuren gingen open en ik wilde rustig de zaal in wandelen maar werd keihard naar voren geduwd. Ik viel bijna over een paal die ook al tegen de grond was gegaan en terwijl ik op probeerde te staan werd ik nog eens met alle kracht doorgeduwd.

Het is echt maar een film hoor! En de eerste vond ik zelfs nog toffer en hipper gefilmd. Het eerste deel was zijn tijdsduur ook veel meer waard omdat er meer in gebeurde. Dan erbij was de sountrack van de eerste film ook beter en werd die ook veel beter in de film gebruikt. Nu is er welgeteld 1 mooi nummer (I belong to you - Muse) en dat word zo zacht gespeeld dat je het amper hoort

Ik vind het heel jammer dat Chris Weitz op een paar momenten ook gewoon totaal niet trouw gebleven is aan het boek, Hoop dat David Slade beter zijn best gaat doen.

Mijn eerste kijkbeurt levert helaas maar een 4* op. Ik moet eerlijk zijn ook al ben ik nog zo'n fan van de twilight serie. Catherine Hardwicke heeft naar mijn mening een betere film neergezet. Misschien na een tweede kijkbeurt een verhoging. Maar voorlopig blijft hij zo staan.

avatar van Mlis

Mlis

Linn schreef:

'Maar' een 4, dat is toch een 8 als cijfer. Wat toch wel netjes is als cijfer om te krijgen.... Ik heb de film nog niet gezien dus ik weet niet wat ik zelf zou geven.

avatar van yacoub

yacoub

Een beetje raar, een 4,4! Zelfs de scary movie reeks heeft gemiddeld een hoger cijfer! Maarjah moet de film nog zien, misschien is het echt zo slecht.

avatar van meclip

meclip

Ik vind het een goede film. Weer zo'n goede sfeer in de film. Enige minpuntje vind ik dat sommige stukken uit het boek (namelijk periode dat edward weg is en de jake niet met bella praat) gaan er vlug voorbij in de film terwijl die in het boek juist een grote rol speelde. Achja misschien is het voor de film ook wel goed om het tempo erin te houden. Die taylor lautner is wel een echte toegewijde acteur zeg, wat een beest is die jongen geworden(natuurlijk ook wat hollywood magie)

avatar van Linn

Linn

Mlis schreef:

Ik vond het ook niet slecht. Maar hij blijft gewoon niet zo bij me hangen als het geweldige eerste deel. Er waren een paar dingen die me wat tegenvielen.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

yacoub schreef:

imdb cijfers serieus nemen

Blijkbaar zijn enkele sloebers daar niet zo tevreden met de hele hype en geven deze Twilight gewoon een 1

avatar van laundromat

laundromat

Nou een 4,4 is wel heul laag. Ik dacht meteen: zo'n hype (http://www.imdb.com/news/ni1217412/) en toch een laag cijfer, typisch. Maar wellicht ligt het dus aan de users die een 1 geven....

Heb deze en deel I niet gezien, trekt me totaal niet. Dus heb geen mening over inhoud.

avatar van getyourchucks

getyourchucks

Ik vond m super tof, werkelijk waar maar toch mis ik een beetje die 'quirkyness' van Catherine Hardwicke die je zo sterk voelde in Twilight.

Dingen als gouden uien en weetikveel, vegaburgers in de diner die sloegen op het vegetariesme van edward. Ik heb het gevoel dat Twilight echt met liefde en oog voor detail was gemaakt, en New Moon gewoon weer de blockbuster kant opgaat.

Ik moet wel zeggen, echt heel knap gedaan dat ze van zo'n inhoudloos boek een redelijk goedlopende film hebben kunnen maken.

avatar van decicco

decicco

Ik was naar de 2e voorstelling gegaan. Het was gewoon niet meer leuk wat een drukte. Eenmaal toen de deuren opengingen ontstond me een chaos van jewelste. Wat me opviel was dat er bijna geen nederlanders te bekennen waren alleen maar duitsers en engelse. De film vond ik niet zo goed, ik vond de verhaallijn niet echt kloppen tegenover deel 1 het liep niet echt soepel over. Om dan ook maar over het einde van de film te zwijgen! Qua actie en fantasie vond ik hem wel degelijk vooruit gegaan op deel 1 maar qua liefdes verhaal en dat mysterieuze sfeertje wat ik beleefde in twilight vond ik het toch minder maarja ieder zo zijn mening. Het blijve mooie films maarja new moon is wel geregisseert door een andere regisseur misschien dat het daar een beetje aanligt. Ik verheug me wel nu al op eclipse die in werking is.

avatar van xCarolina893

xCarolina893

Gisteren heb ik deze film bekeken. Nadat de film Twilight me erg goed was bevallen, had ik dus hoge verwachtingen van The New Moon (vooral nadat ik redelijk positieve recensies had gelezen). Nou, ik moet eerlijk zeggen dat de film me behoorlijk tegenviel. Het irriteerde me niet normaal erg hoe perfect dat leventje van Bella is, en vooral ook dat ze dan nog gaat zeuren ook. Ik bedoel kom op, het is gewoon uit met je vriendje terwijl je 17/18 bent, daarvoor hoef je niet meerdere maanden binnen achter een raampje te zitten, en zijn "zusje" de hele tijd te gaan mailen op een nep-email adres. En dan vervolgens de hele tijd Jacob die achter haar aan huppelt als een hondje (haha wat een grappige woordgrap), en dan dat gegil in de zaal als hij zijn shirt uit doet. Sorry hoor, maar daarvoor kan je ook wel naar het strand gaan. Zie je het ook. En dan aan een stuk door die halfnaakte mannen, en Bella die weet dat Jacob haar leuk vindt, en vervolgens ook nog eens meerdere malen bijna met hem gaat zoenen.
Camera werk was wel oke, alhoewel ze wel af en toe die camera wat minder mochten laten rondjes draaien. Het was soms nogal duizeligmakend.
Acteer werk viel me ook behoorlijk tegen, toen Bell erachter kwam dat Jacob een weerwolf was, reageerde ze nogal nep. Het leek wel alsof het haar niet eens schokte, en zo ging het aan een stuk door in de film.

Ja echt super ik vond hem veel beter dan de eerste deel.

maar ik miss wel een paar kleine dingetjes.

Maar echt kan niet wachten op de volgende films

avatar van Michaelpitt

Michaelpitt

Linn schreef:

Dan is **** wel belachelijk hoog..

avatar van seanpuffy

seanpuffy

ik had hem eerst een vijf gegeven maar ben veranderd naar 4.5 omdat ik het eerste deel toch net ietske beter vind en ook omwille de fout waar ik me beetje aan ergeren was in de film.

op een gegeven moment als bella het ontdekt had van jacob ging ze naar zijn kamer en hij had een shirt aan met geen mouwen. maar na zijn transformatie van de wolf kwam hij terug met een shirt met korte mouwen terwijl hij eigenlijk ten eerste geen shirt moest aan hebben want zijne vriend stond in bloot bovenlijf en hij niet dus dat vind ik beetje raar.

ik ga hem zeker nog is gaan zien en misschien krijgt hij toch nog een vijf.

avatar van Sibelius

Sibelius

• 2082 stemmen

Dit is een melige propaganda film voor onthouding.

Voor degene die het nog niet weet, Stephanie Meyer (schrijfster van de boeken) is een mormoon die deze boeken geschreven heeft om onthouding te promoten.

Los daarvan vrees ik dat de score op imdb een betere benadering is voor de kwaliteit en inhoud van deze film.

avatar van DarkNight

DarkNight

Echt een groot verschil. IMdb 4.5

en hier 3.68

Ik gaan hem denk ik wel kijken maar of ik hem in de bios moet kijken is de vraag.

Waarom is het verschil zo groot?

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Het zal wel idioot zijn als ik zeg: Er zijn zo´n 200000 andere films met vampieren die mensjes bijten. Waarom is dit bijzonder? Waarom heeft Twilight zo veel fans?

avatar van Ceeda7

Ceeda7

planet_of_death schreef:

Talloze fans van Bob de Bouwer, en Mega-Mindy die ondertussen paar jaartjes ouder zijn geworden en in de puberteit zijn beland. En geloof me, het zijn er veel!

Threeohthree

Zal ik je vertellen. Twilight is niet orgineel, twilight is niet super sterk geacteerd. Maar twilight heeft drama te bieden. Iedereen die zich kan en wil inleven in de hoofdpersonages zal zich dat relateren naar zijn of haar eigen leven. Het liefdesleven is op een tienermanier naar voren gebracht maar tegelijkertijd zo intens dat het hartverscheurend kan zijn. Nog itenser in de boeken dan in de films. dat speelt hier ook weer een hoofdrol. Dit is een verfilming van een boek. en dus is het publiek ook groter. Kijk maar naar Harry potter. Ik zeg niet kijk de film maar lees de boeken maar eens. Je zult er geen spijt van krijgen.

avatar van jirachi03

jirachi03

Gewoon vanwege die ''ó zó lekkere'' zombie genaamd Pattinson.

En daarnaast gewoon de mensjes die het gewoon een goed verhaal vinden. Maar ik betwijfel of hier er ECHT veel van zijn.

Threeohthree

Ik kijk niet naar de film vanwege pattinson en ook niet vanwege kristen ik kijk de film vanwege het boek, het verhaan orginaliteit.

En dan bedoel ik niet kwa vampier maar kwa romance.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Threeohthree schreef:

Ik ben sinds kort bezig met de Harry Potter boek ( deel 4 heb ik vorige week uitgelezen. Prachtboek. ). Misschien geef ik deze reeks boeken ooit wel eens een kans, al trekken vampieren me niet zo.

Threeohthree

Harry potter is zeer leuk en humoristisch. Hier opzich ook wel alleen het lastige met deze reeks is: De hoofdpersonage is een meisje dus misschien wat lastig inleven voor sommige mensen.

ook Meyer schrijft met passie en gevoel met een humoristisch tintje.

Wat het leuk maakt om te lezen. Ik zou vooral het eerste deel een kans geven. Mocht je daarna opzoek zijn naar meer actie kun je de andere boek in de reeks proberen.