Genre: Mystery / Thriller
Releasedatum: 19 november 2009
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot The Twilight Saga: New Moon
"Forbidden to remember. Terrified to forget."
Nadat Bella herstelt van een vampieraanval, die haar bijna van het leven beroofde, viert ze haar verjaardag bij Edward en zijn familie. Een ongelukje zorgt er echter voor dat Bella begint te bloeden, iets wat voor de familie van Edward onverdraaglijk is, aangezien hun dorst naar het bloed van Bella iets is wat er altijd zal blijven. Edward en zijn familie besluiten Bella hierdoor alleen te laten in deze periode, iets wat beter voor iedereen lijkt te zijn. De eerst diepbedroefde Bella vindt troost bij Jacob Black, waar ze een vriendschap mee opbouwt. Het lijkt allemaal weer beter te gaan, maar Bella weet niet dat er hierdoor alleen maar nieuwe gevaren op de loer komen te liggen...
Bella Swan
Charlie Swan
Dr. Carlisle Cullen
Esme Cullen
qwertzu
Tja dat is wel het grootste minpunt van de films en de boeken haha
tommycool
vond twilight 1 al niet goed, maar ging toch een gokje wagen met deze film. maar deze is nog saaier en er zit nog minder actie in. slechte film.
ILDIB
Boring.. Saai. Heel vervelend. Daar waar in deel 1 t nog interessant was is t hier alleen maar bakvissen vermaak. Ik dacht serieus dat er geen zeurderige rol bestond dan die van Frodo, maar Bella krijgt t voor elkaar om nog irritanter en jankeriger te zijn.
Weet niet wat er eerst was,de true blood serie of deze maar tis wel jatwerk over en weer, alleen dit dan een kwalitatief arm niemandalletje op puberniveau.
Mug en ruud c spreken er treffend over..
Pantoffel
Een klein beetje beter dan het eerste deel.
Bella en Edward horen bij de meest irritante en verschrikkelijkste personages die ik ken, maar sommige nevenkarakters zorgen er voor dat je de film toch nog kan uitkijken.
Maar ik snap niet dat die Jacob de hele film in zijn blote pens rondloopt.
Heeft dat nut?
Annik
Ook het tweede deel van The Twilight Saga blijft dicht bij het boek en is heel mooi gemaakt. Ik ben blij dat ze Taylor Lautner hebben gehouden als Jacob, ik kan me niet niet voorstellen dat iemand anders die rol zo goed neergezet had kunnen hebben.
The Beast
Een vreselijk vervolg, alleen zoveel drama in deze film dat ik er zelf helemaal depresief van werd
had wel veel minder drama in mogen zitten, en veel meer actie.
Tiger007
Ben met de meeste eens;
Boring and very predictable. In 1 woord..belachelijk
roeman
Maar ik snap niet dat die Jacob de hele film in zijn blote pens rondloopt.
Heeft dat nut?
Ja dat heeft zeker nut. Het doet je vergeten dat Bella de meest vervevelende, verwende, egoistische Uber Bitch is, die zelfs Alice niet waardeert als beste vriendin.En dat Edward eigenlijk een stalker is die blind is voor alle mega fouten van Bella. Denk trouwens dat Freud een fieldday met Bella zou hebben.
Maar dat neemt niet weg dat het boek beter is en blijft, dat de Familie van Edward super schatten zijn (had ik maar zo'n schoonfamilie) en dat de Pack van Jacob van mij altijd zonder t-shirts mogen rond lopen.
En nu alle gekheid op een stokje, er zijn slechtere films en zeker ook betere, maar het feit blijft dat ik wel alle delen heb gezien en straks deel 5 met mijn dochter (12 jr) in de bios. Dus behalve de blote gespierde borst van Jacob is er ook nog iets anders goeds aan de film anders zou ik niet suf blijven kijken.
NYSe
De verhaallijn in New Moon is een beetje als straalbezopen seks: het komt bijzonder klunzig op gang en de climax blijft eigenlijk uit.
emilietje69
Jammer dat alleen het einde spannend is. Wat ik wel goed vind is dat ze Jacob zijn haar korter is staat hem een stuk beter deze vind ik wel het saaiste maar niet te min een goede film
BBC
Ik vond dit deel nog de beste van de 5. Dit kwam vooral omdat die irritante Edward niet de gehele tijd te zien was. Daarvoor in de plaats kwam Jacob. Nee, dit is ook geen acteertalent. Maar het oog wil ook wat, en dat deed hij dan wel weer uitstekend
Maar tegen het einde aan was Edward weer in beeld. Fijn, de emotionele hijger die een kei is in moeilijk kijken. Alleen Bella kan dat al prachtig, dus we hebben écht geen tweede nodig.
Dat was trouwens ook een drama, Bella. Hoe irritant, zeurderig, afhankelijk en zelfingenomen kan je zijn? Als een hoofdpersoon zo ontzettend irritant is wordt het bijna onmogelijk om de film te waarderen, en dat was hier dus het geval.
Maargoed, Charlie deed het weer aardig, Dakota deed het prima, en Jacob heeft een lichaam waar je u tegen zegt. De scène bij de film Romeo & Julliet voordat ons droomkoppel in beeld kwam was ook wel vermakelijk.
maar meer dan 2* kan ik er helaas echt niet van maken.
Stubbs
Vampieren die glinsteren wanneer ze in contact komen met zonlicht...
Ik ga 'm vanavond maar even kijken omdat een vriendin van mij me zo goed als dwingt.
Lupussy Galore
Die halve ster is omdat het wel gunstig uitpakte dat er veel commercials in zaten. Zo kon ondertussen het avondeten preparen en/of om een andere reden commercials bestuderen.
En ik schoot regelmatig in de lach....
Ach, en ik ben geen 15 meer....;)
Uomini d' Onore
Gisteren de film toch maar eens bekeken, dit omdat het eerste deel me toch meeviel.
Dit was helaas niet het geval bij dit vervolg.
Ik vond de eerste film op zich een leuke film, met best wel wat minpunten, ik hoopte dat ze deze in het tweede deel zouden oplossen, maar daar lijkt geen aandacht aan te zijn besteed.
Als eerste, het acteren. Edward lijkt zich niks van de kritiek te hebben aangetrokken, hij acteert rustig (slecht) door. Bella is nog tot erger in staat, zij blijkt, ongelofelijk maar waar, nog slechter te kunnen acteren dan in het eerste deel. Applaus!
Het begint al snel, in de grote, emotionele afscheidsscene wordt zo slecht geacteerd, dat de regisseurs net zo goed het script hadden kunnen voorlezen, zou beter zijn overgekomen. Daarna verdween Edward godzijdank uit beeld, waarna Bella nog slechter ging acteren.
Daarnaast ergerde ik me er op het laatst aan hoe ongelofelijk vaak Jacob zonder shirt rondliep, oké, ik snap best dat het vrouwelijke oog ook wat wil, maar hier ontbrak alle subtiliteit.
Tot zover de minpunten, er zaten (gelukkig) ook wat pluspunten in de film. Zo zijn de locaties wederom goed gekozen, vooral het Italiaanse dorpje was zeer mooi. Ook vond ik de special effects er dit keer wel mee door kunnen, de wolven waren mooi gemaakt.
Maar als ik de pluspunten met de minpunten vergelijk kan ik niet anders dan de film een slechte score te geven,
BBC
In het boek wordt het als volgt uitgelegd: Als hij in een wolf veranderd scheuren al zijn kleren door zijn grotere omvang. Hij vond het dus zonde om telkens nieuwe schoenen en shirts te kopen, maar wist ook dat hij niet helemaal naakt kon lopen (jammer weer). Maar ik ben het met je eens, het is vast en zeker ook bedoeld om de vrouwelijke kijkers tevreden te stellen! Niet onplezierig trouwens
Montorsi
Oke, ik moest er dan toch aan geloven..
Dat dit echt geen film voor mij is mag duidelijk zijn, dus aan mijn mening moet verder maar zo min mogelijk waarde gehecht worden, maar als iemand met filmverslaving moet je soms ook wel eens wat voor anderen over hebben. Ik heb deel 1 ooit wel eens gezien maar geen idee meer wat precies de clou was van dat verhaal. Ik wist dat het over vampieren en over verliefde tieners ging, over de rest moest ik nog regelmatig bijgepraat worden.
Ik verbaasde me soms over hoe weinig er eigenlijk in deze film gebeurde. Het script past op een bierviltje, maar er wordt toch erg veel tijd genomen dingen te vertellen. Scriptkeuzes zijn regelmatig erg vreemd en nogal rigoreus, en eigenlijk niets voelt erg afgewerkt aan. Dat zal wel vooral te maken hebben met het feit dat er nog een paar delen achteraan komen, maar voor deze film was het toch niet erg goed.
Verder snap ik best wat (een deel van) het appeal van deze film is voor een bepaalde doelgroep. Dat wisten de makers zelf duidelijk ook wel. Een aantal personages lopen de hele film door met hun afgetrainde torso door de film te rennen, zodat er geen twijfel over bestaat waar de opbrengsten vandaan moeten komen. Natuurlijk gaat het ook voor een groot deel over de romance, maar wat mij betreft schiet dat op alle fronten tekort. Eigenlijk elke emotionele scene is ontzettend houterig, krampachtig en gaat vooral gepaard met een zeer matige mise-en-scene. Daarnaast zijn de effecten en de actiescenes absoluut niet om over naar huis te schrijven. Had je gezegd dat de film uit de jaren 90 kwam had ik het ook zo kunnen geloven.
Qua acteerniveau is het vooral veel jeugd die voor mijn gevoel de Disney-channel zijn ontgroeid maar verder niet erg talentvol zijn. Ik moet zeggen dat ik het Pattinson eigenlijk altijd nog wel aardig, Stewart is veel minder, en die Indiaan is een anti-acteur.
Duidelijk niet een film gemaakt voor mij, maar ook dat beseffend vind ik het allemaal erg zwak, al had ik er misschien nog wel minder van verwacht.
Lennert
Nu ik aan de derde film bezig ben, kwam ik tot de conclusie dat ik dit product nog geen cijfer had gegeven. Het was van tevoren al te verwachten dat ik deze reeks niet zou trekken, maar ik blijf toch benieuwd naar de hype en kan me af en toe uitzonderlijk vermaken met het zeuren over walgelijke cinema. In dat opzicht heb ik me ook prima vermaakt, want er viel genoeg te zeuren over het uitermate belabberde script, de immer vervelende personages, de ondermaatse special effects en het drama van Kirsten Stewart.
Wat is leuker dan zeuren over een irritant mannetje? Zeuren over twee irritante mannetjes natuurlijk. Naast de uitermate saaie Edward, krijgen we nu ook een vervelend puberaal wolvenmannetje die zich dermate lullig en klootzakkerig gedraagt, dat het bijna een raadsel is waarom Bella interesse in hem heeft. Ik zeg 'bijna een raadsel', want de karakterontwikkeling in deze film verraadt al dat het een onzeker dom wicht is, die zonder de aandacht van een man niet in staat is om zichzelf ook maar enige vorm van een houding of zelfverzekerdheid aan te meten. In dat opzicht is het ook weer niet zo vreemd dat Kristen Stewart een vervelende rol neerzet, want haar personage is nog steeds uitzonderlijk vervelend, maar die doodse blik en getergde stem bij het uitspreken van de meest cliché dialogen, zorgt er iedere keer weer voor dat ik zo'n gruwelijke hekel aan haar heb. Ik wilde dit nog in eerste instantie wijten aan het script, maar ook bij Snow White And The Huntsman bleek alweer dat ze het gewoon echt niet heeft.
Ook buiten het acteerwerk en walgelijke script valt er niet veel te genieten. Visueel stelt het allemaal uitzonderlijk teleur met het lelijke kleurenfilter en qua special effects heb ik in tijden niet meer zo gelachen over hoe een hoog budget zulke lelijke wolven kan opleveren. Daarnaast is het ook moeilijk serieus te blijven kijken naar een groep jongens die bloedserieus de hele tijd zonder shirts rondrennen (en waarvan er enkelen absoluut niet gespierd zijn). De vampiers zijn overigens niet veel beter, maar dat wist ik al aan de hand van de eerste film. Onverwachts nog erger dan de eerste film, benieuwd hoe de derde afloopt.
MovieFan79
Het tweede deel is alleen maar verhaal. Er zit geen actie in behalve op het einde... na ja actie.. er gebeurt wat.. overall blijf ik het persoonlijk een mooi verhaal vinden...en puur omdat het anders is dan vampieren en wolven films die ik ken..
Ik ben veel meer actie gewend.. en alle delen van twilight verdiept zich echt rondom de liefde tussen mens en vampier.. en het is iets waar je van moet houden.. Ik ben er wel mee eens dat het acteer werk van Kristen Stewart niet sterk is en dat in alle delen en dat is wel jammer.. maar zo zitten er nog een paar in de film Taylor en Robert.. het verdient nog geen golden globe laat staan een oscar.. Maar ze zijn nog jong en ze moeten nog veel leren..
Ik ben ook andere films gaan kijken waar ze allen in spelen. Kirsten in Snow white.. toen ik de trailer zag had ik gelijk zoiets van yess die wil ik zien.. maar ook hier vond ik Kirsten niet sterk en zette ze bijna dezelfde personage neer.. jammer.. de film werd sterk gemaakt door charlize en chris.. en het verhaal zelf.. maar zij zelf vond ik geen toegevoegde waarde.. Hopelijk kiezen ze een ander actrice voor de rol van snow white..
Taylor heb ik in de film abduction gezien.. ook hier vond ik hem niet echt sterk.. maar nog een paar jaartjes erbij en wie weet verrast hij ons wel...
maar ja back to twilight.. ook in dit deel ergerde ik me kapot aan kristen.. maar dat mocht hier ook weer de pret niet bederven.. Ik kijk naar het verhaal en het verhaal is goed.. alleen jammer dat het verhaal niet heel sterk gedragen wordt door de personages.. de volturi daarentegen vind ik weer wel interessant met Dakota en Michael Sheen..
3.5 sterren
NYSe
Honey Blossom
JAcob JAcob Jacob! Dat is mijn argumentatie. Haha, just kidding.
Nou ok, wat we zien in het vervolg van Twilight hier, is de strijd/concurrentie tussen Jacob and Edward om de liefde van Bella. Welke vrouw wil dat nou niet? Twee hete mannen die voor je vechten. Edward is een koude kikker dus die kan me gestolen worden. Maar man ò man wat heeft Jacob toch een ontzettend goddelijk lichaam, zucht.
Ik kom er eerlijk voor uit. Ik zat alleen in de bioscoop voor een strip scène van Jacob. Ik vond het verhaal leuker dan het eerste deel. Dus dan gaat het cijfer ook omhoog.
killerfreak
wat een rotslechte film in vergelijking met het vorige deel. Het lijkt wel het 2de deel van de (nieuwe) Star Warstrilogie waar bijna uitsluitend verhaal te zien is; moet er nog iets gebeuren in een film? Blijkbaar niet. Moeten er boeiende scènes gefilmd worden? Blijkbaar niet. En het ergste van al, de acteerprestaties worden er ook niet beter op. Moest ik in een goede bui zijn zou ik nog een halfje meer geven door de laatste zin van de film, maar kijk... ik kan de 2u daarvoor niet door de vingers zien.
Een zeer teleurstellende 2*
Gish
Tamelijk zwaarmoedig maar prima vervolg op het eerste deel. Ik snap dat veel gebruikers dit een saaie film vinden, maar de kracht van deze film is juist de sobere setting en locatie en het ontbreken van overdadig geweld en bloed. Stewart en Pattinson vormen nog steeds een charismatisch koppel. Goed.
m1chel
- 1948 berichten
Pffff, dit was een pak minder dan deel 1 zeg. Wat een langdradig gebeuren was dit. De eerste 1 uur en 20 minuten gebeurd er werkelijk helemaal niks, noppes, nada. Ik heb me kapot zitten vervelen. Het werd me allemaal een beetje te mierzoet. Ik hou best van zoete films, maar je kan het ook overdrijven. De personages moesten op de een of andere manier tot vervelends toe uitgediept worden.
Ik vond dat hele weerwolven gebeuren ook niks aan. De transformatie was niet om aan te zien, en de weerwolven zelf waren echt te CGI. Het sloeg gewoon nergens op. Zo origineel als ze met de vampieren kant kwamen, zo zwak en lame ze met dat hele weerwolven gezeur kwamen. Plus dat de weerwolven zich nog als een stel mietjes gedragen.
Goed, genoeg gal gespuwd, nu even wat positieve punten. Het begin zag er prima en veelbelovend uit. Het verhaal nam een leuke draai (dacht ik tenminste) en de muziek in de film vond ik wederom bijzonder goed. Alleen jammer dat je "I Belong to You" van Muse vaag op de achtergrond hoort, maar dat is persoonlijk. Na 1 uur en 20 minuten gebeurde er eindelijk wat, en weerd de film nog enigzins spannend.
Ook het camerawerk was 100 keer beter dan in deel 1. Goeie shots en dromerige scènes waren best prettig om naar te kijken. De films zijn mij tot nu toe veel te soft, en ik hoop dat we in het volgende deel meer spanning en minder weerwolven gedoe gaan krijgen, of het verhaal moet een betere weg in slaan.
2,5* voor een saaie en bij vlagen vervelende film.
FILM!BOY!
Deze film vind ik een stuk minder dan de eerste. Hij is niet slecht, maar naar mijn mening kan hij wel een stuk beter. 3.0
Karl van H.

Over de film zelf: tja, gewoon niks aan. De eerste Twilight vond ik nog niet eens zo belachelijk slecht, dat was gewoon een matige film. In deze film gebeurt echter gewoon he-le-maal niks: afgezien van het feit dat de houterige dialogen soms nog wel een beetje grappig zijn, is dit gewoon saai om te kijken. Als ik zo vrij mag zijn op de hierboven aangehaalde quote te variëren:
New Moon is als straalbezopen met een one night stand thuiskomen: aanvankelijk klinkt het wel de moeite waard, maar als het eenmaal zo ver is lig ik gewoon op de bank te snurken en als ik 's ochtends wakker word heeft die trut het geld uit m'n portemonnee gestolen
Weertenaar
Hmmm. Weinig vooruitgang eigenlijk. Na de lange aanloop in het eerste deel had ik hier vanaf minuut één vuurwerk verwacht, maar niets is minder waar. Wederom worden we opgezadeld met weinig inspirerende dialogen. Hoewel het opmerkelijk genoeg toch nog redelijk weet te boeien is het allemaal erg oppervlakkig. In het tweede uur iets meer spektakel, maar het mag nauwelijks een naam hebben. De cast tilt de prent ook al niet naar een hoger niveau en cinematografisch is het aan de magere kant en dan druk ik me nog voorzichtig uit. De gehoopte verhoging ten opzichte van Twilight zat er geen moment in, sterker nog, deze prent neigt de andere richting op: 2,0*
tbouwh
Na een zwak begin komt New Moon beter op gang met de echte introductie van Lautner, die een stuk normaler communiceert en acteert dan Pattinson, en zodoende een fijnere rol bezet.
Stewart is iets minder constant in haar acteerwerk dan in de 1e film. Toch blijf ik haar goed vinden in deze films.
Pluspunt is weer de mysterieuze sfeer en de spanning, die nog een extra impuls krijgt met de komst van de weerwolven.
Ook het subplot met de Volturi is wel interessant, alleen is het vaak matig uitgewerkt. Dit zorgt ervoor dat ik met gemengde gevoelens zit te kijken. Voor het grootste gedeelte vond ik deze film toch aardig, al is 1 wel wat beter. 3,5*
Edie
Saaaai... 1* voor Kristen Stewart dan... Ik begrijp die hype niet om deze films, leuk voor tieners wellicht, maar als volwassen man/vrouw trek dit je toch niet? En dan de lelijke CGI voor zo'n recente film..

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011

The Twilight Saga: Eclipse
2010

Twilight
2008

Gehele 'Twilight'-reeks met Robert Pattinson wordt deze week uitgezonden op televisie

'Twilight'-schrijfster komt na twaalf jaar met vervolg

Remember Me
Drama / Romantiek, 2010