• 9.374.635 stemmen

The Twilight Saga: New Moon (2009)

Mystery / Thriller | 130 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: Chris Weitz

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 19 november 2009

Plot The Twilight Saga: New Moon

"Forbidden to remember. Terrified to forget."

Nadat Bella herstelt van een vampieraanval, die haar bijna van het leven beroofde, viert ze haar verjaardag bij Edward en zijn familie. Een ongelukje zorgt er echter voor dat Bella begint te bloeden, iets wat voor de familie van Edward onverdraaglijk is, aangezien hun dorst naar het bloed van Bella iets is wat er altijd zal blijven. Edward en zijn familie besluiten Bella hierdoor alleen te laten in deze periode, iets wat beter voor iedereen lijkt te zijn. De eerst diepbedroefde Bella vindt troost bij Jacob Black, waar ze een vriendschap mee opbouwt. Het lijkt allemaal weer beter te gaan, maar Bella weet niet dat er hierdoor alleen maar nieuwe gevaren op de loer komen te liggen...

Leland Palmer

Beetje saaie teaser poster.

avatar van Metalfist

Metalfist

Ik hoop dat dat nog verandert. Lelijke, nietszeggende en saaie poster.

Leland Palmer

Maak je daar maar niet druk om. Het is de teaser nog maar, die zijn vaak saai, nietszeggend of wat dan ook maar Er zullen zeker nog meer komen.

avatar van Metalfist

Metalfist

Moet een teaser dan normaal niet heel verwachtingsvol zijn of slaag ik de bal hier mis? Snap trouwens heel die Twilight hype niet echt, een vriendin van mij heeft de eerste film al een aantal keren gezien en heeft al die boeken in het Engels... (ook al een aantal keer gelezen)

''De familie besluit Bella en Edward alleen te laten''

dit klopt niet.. Bella wordt alleen gelaten door de familie én Edward..

DecodePM schreef:

''De familie besluit Bella en Edward alleen te laten''

dit klopt niet.. Bella wordt alleen gelaten door de familie én Edward..

De eerste synopsis op IMDb was hier niet duidelijk in, vandaar. Maar ik heb het inmiddels aangepast.

avatar van marlijn

marlijn

lijkt me wel vet, heb boek van de week gelezen. moeten nog wel 7maanden wachten

ooh lala

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Twilight was een supppeeerrrfilm... New Moon zal ook weer Vet worden maar Edward komt er niet veel in voor

avatar van syno

syno

TomaskeX schreef:

Feit, en ik moet al niet te veel hebben van het personage 'Jacob'...

Anderzijds ben ik wel eens benieuwd hoe ze de weerwolven gaan neerzetten... Maar ik heb wel al gehoord, dat Edward meer te zien zal zijn, dan in het boek beschreven word... Maar jammer genoeg niet zo veel als in Twilight.

avatar van syno

syno

Heb misschien al nieuwe posters, ben het zelf niet zeker, komt wel enigzins overeen met het verhaal...

avatar van Chan5590

Chan5590

Geweldig ! Kan niet wachten

Vind de film Twilight helemaal geweldig dus ben toen de boeken gaan lezen.

Ook helemaal top !

Zelf vind ik dat 'Jacob-figuur' ook maar helemaal niks

avatar van sangha

sangha

Wat hebben jullie toch allemaal tegen Jacob? Zonder hem was Bella helemaal hopeloos geweest, nu heeft ze ten minste wat steun.

sangha schreef:

Inderdaad!

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Edward Ruulles... Jacob zuiiigttt

Twilight was geweldig hopelijk word New moon even goed of zelfs beter...

Het nadeel aan New Moon: JACOB

Saga betekent toch 6 delen? dus er komen hierna nog 4 delen

avatar van gotti

Zo lang de boeken reeks zo populair blijft mag je daar op rekenen ja...

christian

Het valt me nu pas op dat deze film door een andere regiseur gemaakt is. Hopelijk doet hij het net zo goed als zijn voorganger.

avatar van Veruca

Veruca

christian schreef:

Christ Weitz, de man die American Pie uitvond. Daar heb ik eigenlijk niet zoveel vertrouwen in.

Maargoed, hij heeft wel The Golden Compas op zijn naam staan, iets waar je trots op mag zijn. En de special effects van The Golden Compass waren stúkken beter dan die van Twilight. Hoop dat in New Moon de special effects ook wat meer uit de verf komen, want in film één was dat gewoon ... pijnlijk slecht.

avatar van jchill

jchill

Ik heb mischien al wel een poster gevonden (vind ik zelf mooier als die er nu is ) http://image.examiner.com/images/blog/wysiwyg/image/E_POSTER_NEW_MOON_.jpg

christian schreef:

Volgensmij klopt dat niet echt, want ik zag toch echt Hardwicke op de set van New Moon. Misschien werken ze samen, .

christian

Misschien om een kijkje te nemen op de set maar meer niet denk ik. Ik zie de film ook nergens bij haar staan op imdb: Catherine Hardwicke - imdb.com

Dat zegt niks, want op internet staan foto;s van haar op de set van New Moon,

*Joly* schreef:

Dat zegt niks, want op internet staan foto;s van haar op de set van New Moon,

dat zij je 12 mei ook al. Tot nu toe lijkt het er niet op dat ze een groot aandeel heeft in deze film omdat dat dat anders op imdb had gestaan. Maarja misschien krijgen we later nog te horen of ze wel of geen aandeel heeft gehad op het tweede deel.

christian schreef:

Ja nou dan, We moeten gewoon afwachten...

avatar van Artemis_fowl

Artemis_fowl

Me like de nieuwe poster

avatar van Filmpiekieker

Filmpiekieker

Chris Weitz regisseert de film alleen.

En die posters, die zijn allemaal fan-made. Zelf vind ik de officiele poster erg mooi, alleen jammer dat Jacob zo boos kijkt, haha

DecodePM

Wel een mooie poster : ) Had Edward liever op de achtergrond gezien aangezien hij weg gaat.. Maarja het 'bruine' vind ik wel mooi. En jake looks good.

avatar van nickelson21

nickelson21

deze film wordt gereggiseerd door chris weitz, en deel drie word door weer een ander geregisseerd. ik vind het wel oke want als je de boeken hebt gelezen, dan ben je het misschien met me eens dat deel 1 niet zo super was, ze zijn niet diep genoeg in gegaan op de relatie tussen edward en bella en hoe ze verliefd zijn geworden.

en de humor tussen de 2 hoofdpersonen in niet genoeg gebruikt als in het boek. maar ja ik ben een super twilight fan. dus ik heb niets te klagen, voor de vampierfans, chris weitz gaat volgend jaar cirque du freak regisseren, ook een vampierfilm, voor nieuwsgierigen, deze is gebasserd op de boeken van darren shan, hele goeie serie.

avatar van nickelson21

nickelson21

betekende saga maar zes delen, helaas ik vind het vreselijk dat ik ze allemaal uit heb(4 delen) maar ja ik kan niet meer doen dan hopen dat er ooit nog een vervolg komt