• 9.378.761 stemmen

The Twilight Saga: New Moon (2009)

Mystery / Thriller | 130 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: Chris Weitz

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 19 november 2009

Plot The Twilight Saga: New Moon

"Forbidden to remember. Terrified to forget."

Nadat Bella herstelt van een vampieraanval, die haar bijna van het leven beroofde, viert ze haar verjaardag bij Edward en zijn familie. Een ongelukje zorgt er echter voor dat Bella begint te bloeden, iets wat voor de familie van Edward onverdraaglijk is, aangezien hun dorst naar het bloed van Bella iets is wat er altijd zal blijven. Edward en zijn familie besluiten Bella hierdoor alleen te laten in deze periode, iets wat beter voor iedereen lijkt te zijn. De eerst diepbedroefde Bella vindt troost bij Jacob Black, waar ze een vriendschap mee opbouwt. Het lijkt allemaal weer beter te gaan, maar Bella weet niet dat er hierdoor alleen maar nieuwe gevaren op de loer komen te liggen...

avatar van JustMike

JustMike

jirachi03 schreef:

Daarnaast ook in Buffy, The Vampire Slayer (en wel 2x of meer!!)

Buffy en ANgel houden van elkaar

en Buffy(alweer) en Spiky (niet dat Buffy dat wilt laten blijken). Waarbij Spike Angel niet moet en andersom.

Of in Buffy, The Vampire slayer dat Xander verliefd wordt op zijn docente die een monster blijkt te zijn

Buffy

Angel

Twilight

avatar van JustMike

JustMike

Densimo schreef:

Hallo ben helemaal nieuw hier dus ben nog uit aan het vogelen hoe alles werkt. Heb zojuist het eerste deel gezien en kan niet wachten tot het tweede deel te zien, maar dat zal tot morgen moeten wachten. Ik ben heel enthousiast over deze film en dat heeft er echt niet mee te maken dat de heren er zo goed uit zien. De hele opbouw, het verhaal, hoe onwaarschijnlijk veel dingen ook zullen klinken en lijken, de manier waarop ze achter het geheim komt, de manier waarop de hele familie haar in vertrouwen neemt meteen ook wetende dat ze zelf als familie een gigantisch risico lopen, al de waanzinnige actiescenes (die overigens heel reeel overkomen) op een paar na (vliegen door de lucht etc), er zit een lijn in en daarnaast echt een verhaal waar veel meiden maar ook heren zich aan verwant zullen voelen ook al zullen ze dat niet (meteen) (h)erkennen.

Immers het meisje is een buitenbeentje die in het midden van het seizoen ergens anders komt en daar moet zien te overleven. Het is verfrissend te zien dat ze eens een keer op een andere manier wordt opgevangen en begeleid en dan niet standaard door de Nerds van de school zoals meestal gebeurd. Ik vind het persoonlijk een heel verfrissend en romantische triller maar dat is ook precies zoals het benoemd wordt als ik mij niet vergis.

En dan natuurlijk dat je voor je geliefde alles over hebt, zelfs als blijkt dat verdwijnen uit die persoons zijn leven het beste is en juist de beste uiting op dat moment is van je liefde voor die persoon. Dat zijn zaken die mij momenteel zelf ook bezighouden in het echte leven en ik vind het fantastisch om te zien.

Ja ik zie de kritieken en dat het verhalen zijn die zouden zijn geschreven voor 14 jarigen. Ik vind dat een trieste conclusie. Denk dat jullie dan gewoon helemaal niet naar zulke films moeten kijken als je de inleiding leest, weet je toch meer dan genoeg, in ieder geval in welke richting dat de film gaat toch?

Ik ben geen meid van 14 jaar maar heb het niet droog kunnen houden tijdens het kijken naar het eerste deel. Dat is mijn persoonlijke beleving en daar heb ik recht op net zo goed dat iemand anders er recht op heeft om er totaal niets aan te vinden. Ik hoop dan ook dat mensen hier inderdaad met respect met elkaar omgaan zoals in de eerste mail staat die je ontvangt maar ik moet daarnaast ook zeggen dat ik aardig schrok van de sommige erg onaardige berichten die jullie naar elkaar sturen. Respecteer elkaars mening gewoon en onderbouw waarom je iets wel of niet goed vindt. Als je niet van dit soort films houdt, blijf er dan verre van. Lijkt mij niet zo ingewikkeld maar wie ben ik?

Kan iemand mij trouwens vertellen wanneer het derde en vierde deel wordt verwacht (hier en/of elders)?

Ben benieuwd hoe het gaat uitpakken, zoals gezegd is dit mijn eerste keer hier op deze site dus ik hoop dat jullie het respect kunnen opbrengen wat ook gevraagd wordt van een ieder die hier aan deelneemt.

Groetjes,

Densimo

Nou, hallo alvast, hoop nog meer recensies van je te zien. Maar ik heb een andere mening in ieder geval, want dit vind ik niet echt leuk.

avatar van neopetsYES!

neopetsYES!

Alle Twilight films zijn leuk!

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik moet zeggen dat ik dit deel behoorlijk goed vond. Vooral de strijd tussen de vampieren en de weerwolven waren erg spannend en mooi in elkaar gezet. Ik heb nu de drie delen bekeken en ik moet zeggen dat ik dit deel toch wel de beste vind. En dan voornamelijk vanwege de actiescène's en de gehele sfeer eromheen.

avatar van charmed one

charmed one

neopetsYES! schreef:

Alle Twilight films zijn leuk!

inderdaad ze zijn allemaal goed.

avatar van mamagisella

mamagisella

ik ben gek op de twilight reeks maar dit vind ik de minste van de 3.
Vooral omdatbella zo ontzettend vervelend aan het schreeuwen is de hele tijd,en zo ontzettend lang liefdesverdriet heeft,vind dit echt onbegrijpelijk.

avatar van Yoeet

Yoeet

Ik hou echt van de twilight-serie omdat ik normaal gesproken niet echt hou van het vampieren gedoe, maar hier wordt het gwoon op een nieuwe manier gezien en ook leuk met de romantiek en toch de actie en spanning erin. natuurlijk maken de knappe hoofdrolspelers het kijken naar deze serie de moeite zeker waard. het is vooral romantiek en als je zit te wachten op veel actie en een sirieus aangepakt vampieren verhaal moet je de twilight-serie niet kijken.

ik vind dat er in deze films goed geacteerd wordt en lles mooi in beeld wordt gebracht.

en natuurlijk kan ik mijn ogen niet afhouden van die mooie Jacob Black (Taylor)

Omdat ik Jacob knapper en leuker vind en ik meer weg ben van de weerwolven vind ik dit ook het leukste deel.

avatar van MiSs MoPs

MiSs MoPs

mamagisella schreef:
ik ben gek op de twilight reeks maar dit vind ik de minste van de 3.

Moet je het boek eens lezen; daarin duurt het nog veel langer

avatar van Thieu92

Thieu92

Had er meer van verwacht. Het begin lijkt eindeloos te duren. Meer naar het einde toe wordt het al iets beter. Ik heb de boeken niet gelezen, ben het ook niet van plan na het zien van de film. Toch 2.5*. Waarschijnlijk geef ik onbewust een halve ster extra omdat er wolven in voor komen.. vraag me echter niet waarom. Diegenen die 4 sterren of meer geven, zijn zij die de boeken hebben gelezen denk ik. Na het lezen van een boek ben je al iets meer betrokken bij de film en het verhaal, waardoor je de film hoger inschat dan ze werkelijk is. Maar als je puur op vlak van acteren en filmgerelateerde zaken kijkt, kon het toch wel beter.

avatar van Xandecs

Xandecs

Veel beter dan de eerste film. Maar een paar puntjes die anders waren met het boek.

Begin van de film. Bella krijgt een fotocamera van haar vader, dit is een digitale, in het boek zit er een rolletje in.
Als Bella gaat winkelen met Jessica en de jongens tegenkomt gaat ze bij eentje achterop de motor, in het boek loopt ze gewoon weer weg.
De motoren die Jacob heeft gerepareerd hebben een electrische start, in het boek hebben ze een kickstart.
In het boek rent Laurent weg van de weerwolven, in ieder geval buiten bereik van Bella, in de film begint hij bijna direct terug te vechten terwijl Bella het kan zien.
Nadat Bella van de klif is gesprongen, ziet ze in het 'orange licht' direct Victoria. In het boek realiseerd ze zich later pas dat het Victoria was.
Bij de Cullens, met het stemmen of Bella veranderd zal worden, staan ze in de woonkamer, terwijl ze in het boek aan de eettafel gaan zitten.
Het 'bijna' gevecht tussen Jacob en Edward heeft in het boek niet plaatsgevonden.

avatar van qwatje

qwatje

Ik heb ze alle drie achter elkaar gekeken en moet zeggen deze twilight serie is gewoon best onderhoudend. Geen hoogvliegers maar lekker vermaak op een hele regenachtige dag. Ik kijk zelfs uit naar deel 4

avatar van nakada

nakada

Xandecs schreef:
Lekker belangrijk.

avatar van Noodless

Noodless

Redelijk vervolg waarin het verhaal vooral interessanter wordt bij het intrede van de weerwolven. Daarvoor komt de film erg traag op gang. De chemie tussen Stewart en Pattinson kon mij in vele scènes niet overtuigen door hun gelaatsuitdrukkingen en bepaalde handelingen. Daarentegen is het personage Jacob ( Taylor ) qua handelen en gevoelens uiten meer sympathieker en geloofwaardiger. Sowieso vind ik de scènes met de weerwolven ook boeiender. 6/10

Deze vond ik persoonlijk de minste van de drie.
Het begin kwam heel traag op gang. Toen Edward Bella verliet en ze in haar depressie kwam, gebeurde er niet veel. Enkel haar bloeiende vriendschap met Jake. Het werd pas spannend als Alice kwam.
Een 3*

Een draak!

Veel valt er niet te zeggen. Ik ben al geen Twilight fan. Ik hou niet van de romance tussen Edward en Bella, bovendien vond ik zowel Robert Pattinson en Taylor dingske heel slecht acteren, vooral dan de laatst genoemde. Kristen kan wel acteren, dat weet ik, maar dit soort films doen haar geen goed, als je het mij vraagt.

En bijster veel gebeurt er ook niet in verder.

avatar van LeenLief

LeenLief

Ook bij dit deel is het boek beter dan de film. En deze film is ook slechter dan de eerste film. Enig pluspuntje: de mooie beelden in Italië!

avatar van ibendb

ibendb

Langdradig tienerfilmpje.

Het tweede deel uit The Twilight Saga is niks nieuws. Om de 10 minuten moet die Jacob oventjes zijn shirt uitdoen. Alsof hij verplicht is. Ook het acteerwerk is totaal niet goed. Geen spanning, humor of geen greintje interessant. Saai vervolg. 2,5*.

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Super 2e deel! Heb de films al over de 30 keer gezien, ze blijven gewoon super!

avatar van paard!!!

paard!!!

het tweedeis shitterend in elkaar gestoken , wijkt nauwelijks van het boek af . De scene van de volturi was magnifque .... chapeau .

avatar van paard!!!

paard!!!

Ook is het geweldig dat de beelden in Montepulciano zijn opgenomen een zéér prachtige streek trouwens .

avatar van Lady-Vengeance

Lady-Vengeance

Ze vliegen door het hele boek heen.

Aardig verfilmd, maar dat was het ook

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ben toch niet echt zo gek op de Twilight-serie. Had kort geleden nog deel 1 herzien en die was na de 2de kijkbeurd al een stuk minder. Deel 2 is ook gewoon meer dan hetzelfte en de hele zoetsappige teenage romance gaat onverstoord verder, met hier en daar nog wat akkefietjes. Maar ook jaloezie komt er weer in voor wanneer zoete Bella moet kiezen tussen 2 van die mooiboys, wat beide water en vuur bij elkaar is. Nee, voor mij is Twilight toch niks meer of minder dan een soort stereotype Amerikaanse teenagersdrama dat een zogenaamde hype is bij perfectionistische, giechelende pubermeisjes. Het kijkt wel lekker weg op de maandagavond en de beelden zijn ook mooi, maar het is niet meer dan dat. Dit deel is ook al bijna meer van hetzelfte. Voor een combo Romance/horror raad ik jullie Cannibal, of Let the Right One In/Let Me In aan.

avatar van Tun-89

Tun-89

geweldige film zoals alle delen

(Twi-hard)

4 *

avatar van Pirmais

Pirmais

Ach, ik vind de scores op IMDB wel wat laag.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

standaardafwijking: 1,14

avatar van RuudC

RuudC

Niet moeilijk om te kiezen waar ik over moet beginnen. Er zijn namelijk twee dingen. Ten eerste is New Moon niet zo belachelijk slecht als de gemiddelde film van The Asylum, maar aan de andere kant is hij wel zo verschrikkelijk dat ze er nog dicht op zaten. New Moon is ronduit saai. Afgrijselijk, ongelooflijk, gruwelijk, tergend saai. Het zit ‘m in het feit dat er in de volledige speelduur van ruim twee uur geen ene hol gebeurt. Edward naait er tussenuit en hangt verder vooral het zielige kloothommel vol zelfmedelijden uit. Bella is de volledig ongeïnteresseerde tuthola en Jacob is te goedgelovig om in te zien dat Bella geen hol om hem geeft. Tuurlijk het is een tienerdrama, maar ik heb ze zelden zo leeg gezien als deze. Iedere confrontatie wordt op vakkundige wijze uit de weg gegaan alsof ieder greintje spanning streng verboden is. De hele film draait om die drie, maar er gebeurt gewoon niks. Complete bagger dit.

avatar van zinfandel

zinfandel

RuudC schreef:

Echt ik kom niet meer bij van het lachen. Hahaha. Leuk beschreven.

De film is inderdaad wel erg traag/ haperend en er komt niets voor in de plaats terug (geen krachtige scenes, dialogen, blikken etc.). Wat ik zelf zo verbazingwekkend vind is hoe deze film het "vampier-gegeven" zo ongelooflijk on-sexy en saai kan maken.

Bijna knap zou ik zeggen om dat te kunnen bereiken...

avatar van mplite

mplite

Chick-flick. Geen zelfrespecterende man kan hier een voldoende voor geven.

avatar van Mug

Mug

Zo vreselijk slecht is het gelukkig nu ook weer niet. Niet dat deze film (net als het eerste deel) de geschiedenisboeken in zal gaan als 'goed'.

Het is ten eerste toch wel bizar dat de immens populaire fantasy-boeken-reeks compleet de mist in gaat op het celluloid als we spreken over de broodnodige special effects. Die wolven zijn spuuglelijk en cheap. Net als de acteurs die hupsen en flupsen door bomen en op muren, in de jaren tussen Catwoman en dit is het blijkbaar nog steeds niet mogelijk iets vloeiends en menselijks en realistisch te creëren. Gelukkig zijn de slow-motions wel erg fraai, alle credits gaan hier naar toe.

Het verhaal dan. Het eerste uur is niets minder dan pubermeisjes-romantiek waar Bella worstelt met haar gevoelens tussen twee oh zo knappe en geheimzinnige jongens, en ze is oh zo verliefd op Edward dat zijn adieu resulteert in pijnlijke schreeuw-nachtmerries van onze heldin. Die anabolen-jongeman weet haar gelukkig een dromenvanger cadeau te geven. Ach ach. Zoenen...zoenen...zoenen!!! scandeerden we vroeger al op de speelplaats van de basisschool, nu ook thuis op de bank.

Dan zijn er ook nog naast lieve vampiers hele stoute vampiers, oei oei. Retespannend natuurlijk, alhoewel, het levert dan wel eindelijk de langverwachte actie op die best onderhoudend is. Het sguk in Italië is ook nog aardig, waar de profetie wordt uitgesproken waar ongetwijfeld in de rest van de boeken- en filmserie de nadruk op zal gaan liggen. Bella wil vampier worden, maar vriendjelief wil dat niet. Dilemma dilemma dilemma. Als dan het niets ook nog de allerlaatste woorden van de film worden uitgesproken, waan je je zelf in een bezopen Dallas/Dynasty aflevering. Maar goed, schrijfster Meyer is niet voor niets een mormoon, oftewel geen seks voor het huwelijk: dat belooft wat voor het volgende deel....

Te weinig actie en verhaal, en veel te veel belachelijke romantiek en blote mannenborsten die alleen pubermeisjes weten te bekoren. Interessante hype juist door het onbegrijpelijke aspect.

avatar van zinfandel

zinfandel

[quote]Mug schreef:

...
...

[quote]

Aha vandaar, ik had al zo'n vermoeden...