• 9.379.105 stemmen

Alice in Wonderland (2010)

Avontuur / Fantasy | 108 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Mia Wasikowska, Johnny Depp en Helena Bonham Carter

Releasedatum: 10 maart 2010

Plot Alice in Wonderland

"You're invited to a very important date."

Dit vervolg op het originele verhaal begint op een groot feest, waar Alice, nu een 19-jarig meisje, op het punt staat om uitgehuwelijkt te worden in het bijzijn van honderden saaie, hoge pieten. Hier heeft Alice totaal geen zin in en ze besluit te ontsnappen, waarna ze tot haar schrik en verbazing al snel in contact komt met een pratend, wit konijn. Het konijn geeft aan dat ze hem moet volgen en hij vertelt ook over hun eerdere ontmoeting. Het konijn is er namelijk van overtuigd dat Alice het meisje is dat eerder in het magische 'Wonderland' is geweest en daar samen met hem en de vele andere wezens de spannendste en mooiste avonturen beleefde. Alice weet daar echter helemaal niks meer van. Alle wezens in 'Wonderland' wachten met smart op Alice, want die hebben haar hulp nodig. Maar kan Alice wel helpen? En hoe moet ze weer terugkeren naar huis?

Alice Kingsleigh

Tarrant Hightopp / Mad Hatter

Mirana / White Queen

Iracebeth / Red Queen

Ilosovic Stayne / Knave of Hearts

Tweedledee / Tweedledum

Absolem / Caterpillar (stemrol)

Cheshire Cat (stemrol)

Nivens McTwisp / White Rabbit (stemrol)

Bayard Hamar / Bloodhound (stemrol)

avatar van Glacius

Glacius

Ik vind helemaal niet dat Johnny Depp de show steelt in deze film...

avatar van Mr.Whiseguy

Mr.Whiseguy

Wie vind jij dan?

avatar van amanda22

amanda22

Leuke film, had er wel meer van verwacht!

Vond de koninginnen leuk en Johnny Depp kan ook echt alles spelen!

Vond Alice eigenlijk een beetje vervelend!

Toch wel 3*

avatar van ino_mart

ino_mart

Ik heb de film enkel op DVD gezien (2D) en persoonlijk vond ik er niets aan. Het was ietwat te kinderachtig, het verhaal ging slomend traag vooruit, zeer voorspelbaar, ...

Zowel het personage van Alice als die van de Hoedenmaker stoorden me enorm. (en eigenlijk alle andere karakters ook).

avatar van moviegirl2

moviegirl2

Waar ik een bloedhekel heb aan de disney klassieker (vraag me niet waarom), valt deze me dan weer reuze mee. Depp, Bonham-Carter en Hathaway speelden hun rol erg leuk.

Plus:
- Onderhoudend verhaaltje
- leuke effecten
- lekker maf sfeertje
- wrange burton-twists hier en daar
- muziek
- kostuums

Min:
Nauwelijks humoristisch en ik heb het gevoel dat ze niet het maximale eruit hebben gehaald, ik bleef met een onbevredigend gevoel achter. Natuurlijk is dat logisch gezien het verhaal, maar ik bedoel dat de meeste scènes maar middelmatig waren terwijl ze er best meer uit zouden kunnen hebben gehaald. En dat dansje met Depp was afschuwelijk ('krijgen we nou een Shrek-einde?' dacht ik), haalt de hele film naar beneden.

Al met al....3,5*. Leuke film, leuk sfeertje met zeker enige kwaliteit, maar niet meer dan dat.

Aanrader? Ja, maar koester niet te hoge verwachtingen (die had ik gelukkig niet) en omring je dan wel met een hoop lekkere smaken chips waar je je eventueel ook op kan focussen als de film je tegen gaat vallen.

avatar van Miss00

Miss00

Ik hoorde van andere mensen dat het een hele mooie film was,

dus met een hoge verwachting heb ik ernaar gekeken..

na 20 minuten was ik de film al zat.

Er zat voor mijn gevoel niet echt een verhaallijn in, en het liep allemaal maar een beetje door elkaar.

Ik geef het 1 ster, en dat alleen omdat Johnny Depp erin speelde!

avatar van snivoos

snivoos

Mooi gemaakt maar het verhaal kon me niet boeien.

avatar van Blur

Blur

Alice's Adventures in Wonderland is het meest Psychedelische sprookje ooit geschreven. Als dan Burton/Depp er een filmproject van maken, zijn de verwachtingnen natuurlijk hoog gespannen.. Wat jammer dan dat de vrolijke mix van alle Alice-karakters geen goede film geven. Alle elementen voor een leuke film zitten erin, maar komen er niet uit.

Het is Burton niet gelukt een nieuwe draai te geven aan het bekende sprookje, ondanks de toevoeging van nieuwe karakters en vermengen van alle oorspronklijke hoofdstukken van het boek. Er is veel werk gestopt in het visuele spektakel, maar ik was nergens verast door een opvallend nieuw beeld.

avatar van stormhond

stormhond

Zeer leuke film! Aanradertje! Vooral voor kinderen.

Het zijn geen nadelen die hier veelal genoemd worden, ja, het is voorspelbaar, ja, het is kinderachtig, ja, het is maf, maar wat?! het is een kinderfilm. dit is een 5-sterrenfilm voor kinderen, een must-see. 2D of 3D, maakt niet uit.

En die Depp, hij kan echt alles, geweldige rol vervult hij hier weer.

mister blonde schreef:

4 dikke sterren en bij een herziening eventueel meer. Een van de beste van Burton.

Kun je me nog eens een paar van z'n beste films opnoemen? Als Sweeney Todd, Charlie and The Chocolate Factory en Ed Wood erbij zitten dan haast ik me vandaag nog naar de winkel om hem op Blu-ray aan te schaffen. Mocht je keuze eerder vallen op Planet Of The Apes, Big Fish of Sleepy Hollow dan blijf ik liever thuis.

avatar van mister blonde

mister blonde

AC1 schreef:

Vind Big Fish eerlijk gezegd wel een van zijn betere films, samen met Edward Scissorhands , Mars Attacks, Ed Wood (inderdaad) en Batman Returns (is onderschat vind ik).

Vind Pee-wee's Big Adventure (1985), Planet of the Apes en Sleepy Hollow zeker tot zijn mindere werk behoren.

De rest vind ik allemaal zeer aardig. Als je Beetlejuice, Charlie and the Chocolate Factory en in iets minder mate Sweeney Todd leuk vind, denk ik dat je deze op zijn minst aardig vindt.

Mr.Whiseguy schreef:

Wie vind jij dan?

de kat, zeker wel. haha

Off with their heads!

Ikvond het wel een geweldige film, johnny depp speelt ook wel aardig goed. Net Jack Sparrow met make-up. Ik vond ook "Alice" heel goed spelen. Ik vond eigenlijk wel allemaal goed spelen.

Het Begin
Ik vond het een beetje saai beginnen, maar nadat ze in het gat was gevallen, werd het leuker. Erg grappig ook. die dikke mensjes. Ze maakten de hele tijd ruzie.

Prinsesjes?
de rode prinses deed me echt heel erg denken aan een bobbelhoofd figuur. De witte prinses was echt zo vreselijk irritiand. Ze liep de hele tijd met haar vingers in de lucht, wat was dat irritand zeg.

The best of them all, The Cat
De kat was echt zo geweldig, ik weet niet of hier mensen die het spel hebben gespeeld, maar die kat was net zo geniaal als deze. Hij kon ook verdwijnen in de lucht. Kwam met hele slimme ideeën. Hij was gewoon "geslaagd!!

Anyone wanna play chess?
Het grote schaakbord ken ik volgens mij ook nog uit het spel. Er zaten ook veel vergeijkingen in. Maar op het schaakbord werd zeg maar gevochten.

Landscapes
Wat waren dat verbluffende plekken. Dat had ik ook verwacht, want in het spel waren die ook zo mooi! Wat fantastisch zeg. Ik vergat zelfs even dat ik een film aan het kijken was. (jammer genoeg was ik dat wel aan het doen)

3.5*, want ik vond het op sommige stukjes een beetje overdreven of flauw. Maar in 3D is deze film zeker mooi!

Well, everyone with a giant head is welcome here.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Kleurrijk geheel dat ondanks alle goede acteurs en stemmencast niet echt verrast. Degelijk dat wel, met een leuke hoofdrol van Wasikowska. Depp vond ik wat minder hier maar heeft sinds Jack Sparrow de makke dat je elk typetje dat hij neerzet gaat vergelijken met die geniale piraat. Het spel van Bonham Carter daarentegen is hilarisch. Al met al toch een prima film die zich niet makkelijk in een hokje laat plaatsen.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Erg mooie, ´echte´ versie van de klassieker Alice in Wonderland.

Het begint redelijk saai, maar eenmaal in het hol gevallen begint het leuk te worden. Er is een mooie omgeveing gecreëerd door veel met verschillende kleuren te werken.

Alles wat ik nog kan herrinneren van de tekenfilm wordt op een goede manier naar het realisme vertaald.

Ook de acteurs doen goed hun werk. Wasikowska doet het goed als Alice. Ook Johnny Depp heeft een leuke rol. De rest doet het ook goed.

Het wat meer gure sfeertje vind ik ook mooi.

Een leuke remake.

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Erg fijne verfilming van een klassieker. Ik begrijp het lage gemiddelde hier en op IMDb ook niet.
Burton levert gewoon weer een goede rolprent af. Hij vult dit bekende verhaal erg goed in en laat er een frisse wind door waaien. De opbouw van de film is dik in orde (ik vond het begin niet saai) en de wereld die hij weet te creeeren nadat Alice in het gat onder de boom is gevallen, is fantastisch om te zien. De kleurencombinaties en de karakters zijn een lust voor het oog. Af en toe oogt het haast 'comic' achtig. Die 2 dikkerdjes (Tweedledee & Tweedledum) zijn erg geinig, evenals die gestoorde March Hare. Maar het leukste personage was toch wel de Red Queen, Carter vervult deze rol fantastisch. Depp doet het prima als de Mad Hatter en de Cheshire cat laat het typische Burtonsfeertje af en toe voelen (ook de momenten waarop de Mad Hatter boosaardig wordt dragen hier aan bij).

Af en toe (m.n. tijdens de paardrij scenes) vond ik de CGI wat haperen.

Een dikke 4*!

avatar van Henry Spencer

Henry Spencer

wisselend niveau: goeie scènes, maar niet zo origineel einde. Had een sterker scenario verdiend. Wel interessante vertelwijze: het verhaal werd a.h.w. in vele kleine stukjes geknipt en daarmee werd zo een beetje een nieuwe puzzel gemaakt.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Had toch liever het originele verhaal verfilmd zien worden door Burton. Het is wel een leuke film, hoor, maar er had, zeker met deze regisseur, zo veel meer ingezeten. Een beetje een tegenvaller, maar nog steeds voldoende.

JustMike

Burton heeft veel films met Depp,

BBarbie

Mooie decors en kostuums en aardige speciale effecten maken dit tot een alleszins aanvaardbare, zij het ietwat sombere film. Ik vraag mij af of door het vele geweld en de verhaalstructuur deze sprookjesfilm wel geschikt is voor kinderen. Niet onaardig, maar kan niet tippen aan "Enchanted" (2007), die veel leuker en vrolijker is.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Wie heeft jou gezegt dat dit een vrolijk film zou zijn? Het is een Burton. Zijn films hebben altijd een duister rantje. Beetje vreemd om Alice in Wonderland hier op af te rekenen.

avatar van jipt

jipt

BBarbie schreef:

De film is ook niet puur op kinderen gericht

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Gewoon helemaal niet. Ik vind zijn films meer sprookjes voor volwassenen. Deze iets mindet dan de anderen, maar toch nogsteeds.

AC1

Net de Blu-ray gevonden voor maar 10 Euro (de koopjes zijn begonnen). Zal ik deze zo goed vinden als Sweeney Todd?! We zullen het zo weten!

jipt schreef:

De film is ook niet puur op kinderen gericht

planet_of_death schreef:

Prima. Ligt gewoon aan mij.

Van het werk van Tim Burton vind ik "Big Fish" erg goed, maar de rest spreekt mij helemaal niet aan. Kwestie van smaak.

AC1

Raar dat de rest je helemaal niet aanspreekt. Of nee, ik begrijp het eigenlijk wel. Je houdt gewoon niet van z'n stijl maar het warme, sentimentele verhaaltje van Big Fish sprak je wel aan.

BBarbie

Komt waarschijnlijk omdat ik een "watje" ben.

AC1

Hmm, een saaie kinderfilm. Ik viel in slaap dus heb ik 'm maar afgezet. Zwaar teleurgesteld!

avatar van ehs21

ehs21

hehe dan is zelfs 10E geen koopje meer

avatar van Lennert

Lennert

Moeilijk om hier een cijfer aan te plakken. Allereerst is het vanzelfsprekend het geval dat Burton tijd heeft gestoken in de personages, het design, de casting en de special effects, maar als geheel werkt het voor mij toch niet.

Allereerst is de film gewoon te duister naar mijn smaak. Vergis je niet, ik ben dol op duistere films en ben er absoluut van overtuigd dat Burton hier in veel films perfect mee omgaat, maar in het geval van Alice In Wonderland mis ik juist wat absurde, lichtvoetige humor die in het boek zo overduidelijk naar voren kwam. Het kwam allemaal vrij logisch over, er waren geen ware absurditeiten die in het boek wel naar voren kwamen, dat was een groot minpunt.

Ten tweede: Tim Burton heeft al aangegeven deze film gemaakt te hebben omdat hij tot nu toe bij andere bewerkingen en het boek zelf het idee had dat de hoofdpersoon maar een beetje van de ene in de andere situatie terecht kwam en dat er geen rode draad in zat, en dat is nu precies waarom ik het boek zo fijn vond. Lewis Carroll schreef Alice In Wonderland en Through The Looking Glass voornamelijk als parodieen op wiskunde en de tegenspraken die toentertijd in de theorieen voor kwamen. Daarnaast is het belangrijkste aspect nog steeds dat het een droom was, geen doorlopend verhaal, het heeft geen rode draad nodig! Ik kan me voorstellen dat mensen deze film veel beter vinden werken dan de boeken, maar het haalt voor mij echt een hoop plezier weg.

Een typisch voorbeeld hiervan is ook de toevoeging van Alice echte leven en de keuzes (wel of niet trouwen: spannend en dolletjes!) die ze daar moet maken, het interesseert me allemaal niets (helemaal omdat Burton hier weer te ver doordraait met het introduceren van vervelende over the top bijpersonages die gewoon heel vervelend zijn). Leuk dat er weer zo'n nadruk op wordt gelegd dat Alice iets moet leren, maar daarvoor kijk ik wel naar Labyrinth, het maakt me nu gewoon niets uit.

Ik ben nu overigens ook van mening dat er een overvloed aan CGI kan zijn, met uitzondering van de Jabberwock op het einde, was ik nu niet echt onder de indruk van het gebodene. Misschien dat het er in 3D briljant uitzag, in 2D was het me allemaal wat doods. Qua acteerwerk was het gelukkig weinig problematisch, met namen als Depp (blijft toch een goed acteur), Rickman, Bonham Carter, Spall en Fry kun je ook niet echt fout gaan, al blijft een heikel punt nog steeds dat ze allemaal wat doods over komen in de complete CGI achtergrond.

Ik hoop in dat opzicht dat Graham Chapman uit de dood op staat en Monthy Python nog een keer een fijne nonsensicale bewerking van Alice in Wonderland maken, want het was precies dat absurdistische karakter wat hier totaal niet naar voren kwam. Jammer, de film had veel potentie, maar uiteindelijk was het gewoon allemaal 'net niet'. Mocht ik nog even getwijfeld hebben, het moment dat men op het einde ineens een veldslag ging houden was het voor mij echt voorbij, puur spektakel om het spektakel.