Genre: Avontuur / Fantasy
Met onder meer: Mia Wasikowska, Johnny Depp en Helena Bonham Carter
Releasedatum: 10 maart 2010
Bekijk via Disney+
Plot Alice in Wonderland
"You're invited to a very important date."
Dit vervolg op het originele verhaal begint op een groot feest, waar Alice, nu een 19-jarig meisje, op het punt staat om uitgehuwelijkt te worden in het bijzijn van honderden saaie, hoge pieten. Hier heeft Alice totaal geen zin in en ze besluit te ontsnappen, waarna ze tot haar schrik en verbazing al snel in contact komt met een pratend, wit konijn. Het konijn geeft aan dat ze hem moet volgen en hij vertelt ook over hun eerdere ontmoeting. Het konijn is er namelijk van overtuigd dat Alice het meisje is dat eerder in het magische 'Wonderland' is geweest en daar samen met hem en de vele andere wezens de spannendste en mooiste avonturen beleefde. Alice weet daar echter helemaal niks meer van. Alle wezens in 'Wonderland' wachten met smart op Alice, want die hebben haar hulp nodig. Maar kan Alice wel helpen? En hoe moet ze weer terugkeren naar huis?
Alice Kingsleigh
Tarrant Hightopp / Mad Hatter
Mirana / White Queen
Iracebeth / Red Queen
Ilosovic Stayne / Knave of Hearts
Tweedledee / Tweedledum
Absolem / Caterpillar (stemrol)
Cheshire Cat (stemrol)
Nivens McTwisp / White Rabbit (stemrol)
Bayard Hamar / Bloodhound (stemrol)
miss_efron
Burton is zeker één van mijn favoriete regisseurs.Telkens als hij een film regisseerd speelt meestal Johnny Depp of Helena Bonham Carter erin mee.
Alice in wonderland was niet één van mijn favoriete disney films toen ik klein was,maar natuurlijk kon ik een remake geregisseerd door Tim Burton niet missen.Wat deze film zo goed maakt is het prachtige 'decor' wat eigenlijk maar een groene muur is.En de acteurs.Ik vond deze film magisch en had zelf het gevoel alsof ik in die wereld ronddwaalde!Enorme sterke film!
Al DeNiro
Het ziet er allemaal schitterend uit en Depp + vrienden zijn grappig.
Roosvangeemert
Alice in Wonderland is bij voorbaat al maf en met Tim Burton nóg maffer!
Met niet te vergeten zijn heerlijke duistere randje dat de film lekker over te top maakte!
Een goede cast niets op aan te merken Alice was lekker op de achtergrond tijdens de film.
Zodat Depp volledig de film overnam vanaf het moment dat hij kwam.
(Wat voor mij geen probleem was)
Het zag er allemaal schitterend uit, de muziek was heerlijk om naar te luisteren en maakte het fantasieplaatje volledig af.
Een echt sterk verhaallijn kon ik niet vinden (hoort ook niet bij een Alice in Wonderland films)
Dat vind ik heerlijk aan dit verhaal, lekkere maffe personages en soms zonder enige reden in de film.
Zo kreeg ik het gevoel alleen maar sterker dat ik daar ook zomaar had kunnen lopen.
Een dikke 4!
RuudC
Wellicht had Tim Burton er beter aan gedaan om met iets nieuws te komen. Dit vervolg van het originele verhaal heeft dan ook te lijden onder gebruikelijke sequelkwaaltjes. Het verhaal is mager. Ik mis het fragmentarische van het origineel. Het klinkt misschien gek, maar deze film is me te logisch. Met een klassieke opbouw om uiteindelijk het kwaad te vernietigen. De pech daarbij is ook dat een aantal (subtiele) plotwendingen wel erg makkelijk gaan. Niet alle personages hebben de potentie te worden. De dikke tweeling voegen niks toe en zien er daarbij lelijk uit. Bovenal is er, zeker voor een disney productie, toch een groot gebrek aan humor.
Burton's visuele poppenkast weet het geheel tot een voldoende te brengen. Het ziet er allemaal weer prachtig uit. Toch had hier allemaal meer ingezeten. Aan de andere kant is het opnieuw verfilmen van Alice in Wonderland een valkuil die eigenlijk niet te ontlopen valt. Burton had beter een ander idee kunnen verfilmen. Met uitzondering van Edward Scissorhands is dit zijn minste.
AC1
Je weet er echt wel de vinger op te leggen, RuudC. Persoonlijk vind ik 'm in het 'mindere' rijtje passen van Planet Of The Apes of Sleepy Hollow. Met Edward Scissorhands vroeg ik me tenminste niet constant af waar Burton mee bezig is.
RuudC
Planet o/t Apes is inderdaad ook geen meesterwerk. Sleepy Hollow daarentegen mag ik graag zien hoor.
johstripper
Absoluut briljant. Schitterend gefilmd en geacteerd. En Johnny Depp is weer geweldig.
dave
Onaangenaam sprookje met een apathische Wasikowska en tonnen aan kleurrijke dieren en architectuur, die evenwel niet bepaald markant of indrukwekkend overkwamen. De enorme vaart die de film kenmerkt speelt de rol van rode boosdoener en heel Wonderland is uiteindelijk niets meer dan een vaag beeld vanuit een rijdende trein, dat mijn aandacht niet kon vasthouden. Enigszins jammer, want er is wel degelijk veel moeite gestoken in het ontwerpen van omgevingen. Maar apen zouden in de eerste plaats natuurlijk nooit gouden ringen mogen dragen, als je m'n drift catcht.
Zelfs het dwaze origineel maakte met zestig jaar voorsprong meer indruk dan dit haast zielloze vervolg. De meesterlijke cineast Burton is in een hol gevallen, en kan blijkbaar geen sleutel vinden. Het is een raaf aan een schrijftafel. Alleen is hij niet langer wit, maar eerder grijs en... banaal.
2,00
Herr Oxnard
Volgende editie verwacht ik dit te zien bij nacht van de wansmaak! Wat nou Irreversible langste/ergste verkrachtingsscène ooit? Deze is veel erger en gaat 108 minuten door!
K. V.
Hij was goed, alleen 'k had er wel wat meer van verwacht, dus ja, hij is weer ferm gehyped.
De film is dus een vervolg op de animatiefilm, maar geen verfilming van het boek "Through the Looking Glass". De titel vond 'k eigenlijk wat verkeerd gekozen, ze hadden de film eigenlijk beter "Alice in Onderland" genoemd ofwel Alice in Wonderland 2 of zo.
De film zelf nu. De film borduurt dus verder op de Disney animatiefilm en dus komen heel veel elementen terug, maar worden verder uitgediept. Vooral The Mad Hatter (Johnny Depp) komt meer aan bod, net als de Rode Koningin (Helena Bonham Carter). Die laatste is trouwens een erg grote aanwinst voor de film. Ze maakte de film echt tof
Ook knap gedaan hoe ze haar grote hoofd op het kleine lijf hebben gedaan.
'k vreesde nog een beetje dat de rol van The Mad Hatter te veel aan bod ging komen, maar al bij al paste het bij het verhaal en vond 'k het zeker niet storen.
De animaties waren van een erg hoog niveau, vooral die kikkers waren erg goed gedaan, maar ook die tweeling en die kaarten waren erg knap, alleen dat hondachtig monster vond 'k niet echt geslaagd. Toen Alice op het monster reed moest 'k direct aan The Golden Compas denken.
De 3d was wel leuk, vooral in Wonderland zelf, voordien en naar het einde toe (dus in de gewone wereld) was het niet echt bijzonder. Een echte must see in 3d vond 'k het niet.
Ondanks dat hij in het Vlaams was, stoorde het eigenlijk niet echt. Het voordeel was dan weer dat je niet op de ondertitels lette en veel meer naar de beelden kijkt (en die waren wel goed).
De speelduur was goed, niet te lang en niet te kort.
Al bij al eens blij dat 'k hem heb gezien, maar 'k vind dat er te veel heisa wordt rond gemaakt.
cinemakenner
Alice In Wonderland is een overhypt fantasyfilmpje van Tim Burton en duidelijk een goed voorbeeld van style over substance.
De film heeft gewoon zoveel promotionele materialen gekregen dat het gewoon teveel werd en maar een saai filmpje was. Ik heb de film destijds in de bios gezien en ik zal zeggen dat de film prachtig is qua visuelen enz. Maar gewoon de film is te saai omdat de film overhypt is. En Johnny Depp lijdt volgensmij aan het Character-Repeadment Syndrome want al zijn rollen die hij heeft gespeeld kwamen in deze film voorbij. Het was maar dat hij geen Jack Sparrow kleding aan had want die kwam o.a. voorbij. Maar persoonlijk vond ik Cheshire Cat gewoon prachtig gespeeld en ook qua visualiteit ook prachtig.
Maar voor de rest is Alice In Wonderland een style-over-substance fantasyfilmpje van Tim Burton. Erg jammer.
aburex
Erg grappig. Erg goed geregisseerd. Prachtige camerabeelden en een geweldige Depp als de hoedenmaker. Cinemakenner van hierboven lult maar wat uit zijn nek.
gizmo_o
Saai omdat een film overhypt is...
Boenga
Dan heeft die kerel toch een uitstekende nek...
juliegirlxoxo
Toch een van de mindere werken van Burton
Wel leuk dat je (als je goed kijkt) Jack van Nightmare Before Christmas kunt vinden in de sjaal van Mad Hatter
namingway24
Het gaat gewoon niks worden tussen deze film en mij.
De enige keer dat ik deze film had gezien was in 3D in de bioscoop, maar nu op Blu-Ray in de originele versie zag ik pas hoe saai de film er uitziet. Wonderland is een grauwe bedoening Geen enkele scène springt eruit. Het overmatige gebruik van CG op alles inclusief de personages vond ik erg afleiden.
Niet dat dat afbreuk deed aan de personages, want ook die waren waardeloos. Depp is bloedirritant in deze film; die maniertjes werkten voor geen meter. Alice is hier één of andere feminist, komt totaal ongeïnteresseerd over, en de scènes met haar in de 'echte' wereld waren totaal oninteressant. Bonham Carter was een waardeloze Red Queen. De bijpersonages waren nog het leukst, met Stephen Fry als de Cheshire Cat en die gestoorde March Hare als kleine hoogtepunten. De Jabberwocky werd ingesproken door Christopher Lee, een klein pluspuntje.
Het verhaal was gewoon slecht. Alles speelt zich zogenaamd af na de originele verhalen, maar wat er ondertussen gebeurd is wordt nooit echt duidelijk. En nee, één snelle scène in het midden van de film vond ik niet voldoende. Bovendien is de constante 'nep-Alice' nonsens overbodig, en de 'het is maar een droom' act op het laatst stomvervelend.
Ik probeer wanhopig wat lichtpuntjes te vinden, maar het lukt me gewoon niet. Dit voelt als een grote Burton egotrip, en een ware verkrachting van het originele materiaal van Lewis Carroll.
Eddd
Typische Tim Burton film, die weer eens samenwerkt met Johnny Depp en Helena Bonham Carter. Ik begrijp niet waarom er zoveel kritiek op deze film is, want ik vind het een echt sterk en spannend sprookje voor jong en oud. De hoofdrol van Mia Wasikowska is misschien iets te flauwtjes (ik vind haar beter in bijvoorbeeld The Kids Are All Right), maar de rollen van Depp, Bonham Carter en Anne Hathaway zijn echt prima. Visueel is de film ook erg sterk. Het leuke is dat er erg veel is gewerkt met live action, motion capture en puur computergeanimeerde wezens in 1 wereld. De bijrol van Matt Lucas (bekend van Little Britain) is ook leuk als de tweeling Tweedledee en Tweedledum. Twee dikverdiende Oscars voor Art Direction en Costume Design!
Hollywood007
Ik ben gek van Tim Burton films. Ze zijn altijd magisch, geniaal en vooral speciaal.
Maar jammer genoeg : de uitzondering bevestigd de regel.
Alice in wonderland is visueel dik in orde (special effects waren super), een echte Burton, maar toch had ik hier op een of andere manier meer van verwacht. Er mist iets, maar ik weet niet juist wat.
Het kwam misschien net niet magisch genoeg over. Of misschien is het gewoon dat het verhaal van Alice in wonderland me nooit echt heeft weten te boeien. Of misschien verwachte ik er gewoon te veel van.
Over het acteren kan ik kort zijn : iedereen was geweldig met uitzondering van Anne Hathaway.
Ik vind haar in het algemeen wel een goede actrice, maar gewoon niet in deze film.
Dus alles samen : goed geacteerd en leuk in beeld gebracht, maar het mist net dat tikkeltje magie waar ik naar zoek in Burton-films.
Ralf81
Sfeervolle film die inderdaad net even die 'magical touch' mist, waardoor het een gemiddelde film blijft die nergens écht bijzonder wordt.
MDMovie
Moet zeggen een van de weinige Disney sprookjes waar ik eigenlijk niet bekend mee was (Ja ik weet het moet me schamen...).
Maar op dat na vond ik het toch wel een leuke film, met een leuk verhaal. De film keek lekker weg. Dat kwam voorral door het visuele gedeelte van de film dat prachtig in beeld is gebracht.
Lúthien
Het klinkt misschien gek, maar deze film is me te logisch.
Dat klinkt helemaal niet gek. Alice in Wonderland is een parodie op de aristocratie, het is de intellectueel verantwoorde wijze van absurditeit, wat het verhaal maakt tot wat het is. Het is fragmentarische nonsens die de levenshouding van toen uitvergroot en belachelijk maakt. Dat is totaal niet uit de verf gekomen in dit vervolg, het is 'te logisch' zoals je zegt. De woordspelingen is Burton wel enigszins trouw gebleven. Dat vind ik het leukst aan dit sprookje, de "Waarom wel", "Waarom niet"-dialogen, waarin tot uitdrukking komt dat eigenlijk heel veel in het leven arbitrair is, zonder dat we erbij stilstaan.
Nexils
Ik vond het een erg leuke film om te kijken. Het zag er allemaal heel mooi uit qua omgevingen en ook de personages (buiten de menselijke personages (al moet ik zeggen dat het voorhoofd van de koningin er heel oged bijpaste)) zagen er echt gelikt uit.
Het enige vervelende vond ik dan wel niet de film, maar de trailer!
De trailer zag er over het algemeen nog leuker en grappiger uit dan de film zelf.
Dat is voor mij het enige minpunt. Mijn broertje had ook, dankzij de trailer, een totaal andere film verwacht.
JJ_D
Best wel ontgoochelend. Begin en einde zijn heel fake, en film zelf is wat te kinderlijk gemaakt. Fantasievol op een wat voorspelbare manier, en de personages lijken niet leuk genoeg...geen idee wat er precies aan schort, maar zo voelt het wel. Soundtrack is typisch, maar past bij dit soort films. Alleen verdient het boek een betere transformatie naar het witte doek. Van genoten, maar lang niet optimaal.
goodfella75
Het grootste minpunt is Anne Hathaway, die er echt helemaal niets van brouwt. Wat een slechte rol. Gelukkig grootendeels goed gemaakt door de vertolkingen van Helena Bonham Carter en Crispin Glover.
ILDIB
Wederom een prachtige fantasy van burton met depp. Mooi gemaakt, heerlijke sfeer. Inderdaad is hathaway totaal misplaatst. Ondanks dat ik fan van haar ben mist ze toch echt het een en ander voor zon rol..
simonisbest
Goede remake van Tim Burton, de perfecte mensen voor de rollen. Johnny Depp speelt er ook in als de Mad Hatter, een aparte rol maar hij doet het weer goed. Ook Helena Bonham Carter speelt erin als de koningin, ze speelt altijd in Tim Burton films, leuk omdat te zien. Maar het komt ook omdat ze getrouwd zijn.
Ja zeker een goede film, ook goede effects!
moviemafketel
- 19752 berichten
Ik vond dit een geweldige film. Visueel zag het er zo mooi uit allemaal. De vreemde karakters maken de film. Depp voelt zich weer als een vis in het water. Ook de overige types zijn hartstikke leuk bedacht. Vooral die hele grote waakhond vond ik tof. Ik voelde me weer helemaal kind worden. Ook is de muziek erg pakkend. Burton blijft toch wel mijn favoriet wanneer het dit soort sprookjes-vertellingen betreft. Leuk om eens gezien te hebben !
Gish
Matig.
Erg mooi gemaakt allemaal, visueel een lust voor het oog.
Maar wat een slap, saai en humorloos verhaaltje.
Dan wordt het toch nog een lange zit.
Dreiecke
"All I want to do is to wake up from this dream!"
Goh, wat een fraaie uitvoering. De kijker wordt overspoeld door een zee van regenboogkleuren, waarbij de belichtingen, en schaduwen dus, erg mooi in balans zijn, zodat het niet overschreeuwt maar verzadigend werkt. Prachtig!
Ik had deze nog in 3D willen zien, maar het is er niet van gekomen. Toch wel jammer.
Het verhaal is bekend. Goede acteurs, prima gecast, fantastische kostuums, make-up en entourages.
Enkele geanimeerde karakters vind ik nogal druk, van mij hoeft de humor niet zo cliché in ADHD gedrag van side-kicks gezocht te worden. En van bombastische filmmuziek hou ik ook niet echt. Gelukkig werd dit afgewisseld met rustiger periodes, maar toch was het vaak overheersend aanwezig.
En het eind is weer eens behoorlijk overdreven voorspelbaar spectaculair.
Vanwege de visuele kicks en het spel en kostuums/make-up van Johnny Depp kom ik toch op 4*
J.Ch.
Tim Burton kan mij altijd wel bekoren, maar dit is toch net iets anders dan 'normaal'. Ik ben lichtelijk teleurgesteld in Alice in Wonderland, juist omdat het typische Tim Burton-creepy sfeertje niet genoeg aanwezig is. Het had allemaal wel wat minder mainstream gemogen (ik kan hier even geen goede vertaling voor vinden), er wordt hier te vaak voor de gemakkelijke weg gekozen. Dat is erg jammer, want hier had zeker meer in gezeten.
Natuurlijk ziet het er allemaal schitterend uit, dat kan niet anders. Aan Mia Wasikowska moest ik eerst wat wennen (tot mijn eigen verbazing, want ik vind haar geweldig in Jane Eyre) maar naarmate het verhaal verder ging kwam dat gelukkig helemaal goed. Johnny Depp kwam naar mijn verwachting relatief weinig in beeld, wat jammer is aangezien hij juist zo goed op zijn plek is hier. Aan Anne Hathaway heb ik me alleen maar gestoord, ik werd helemaal kriegel van die armen van haar. Waarschijnlijk is dat gebaseerd op vooroordelen want normaal kan ik opzettelijk overdreven lieflijkheid in een sprookjesfiguur wel waarderen. Maar goed, Anne Hathaway is nu eenmaal geen favoriet. Nee, dan Helena Bonham Carter! Zij steelt absoluut de show; meer dan welke actrice die ik kan bedenken is zij geschikt voor het spelen van zo'n absoluut krankzinnige rol als deze. Zij maakt in haar eentje een heleboel goed.
Het concept van 'Alices avonturen in Wonderland zijn één grote metafoor voor haar problemen in de boze grotemensenwereld' vind ik prima, wat ik wel erg jammer vind is dat alles wel heel gemakkelijk opgelost is als ze eenmaal terug is en het huwelijksaanzoek afwijst. Niemand lijkt er enigszins een probleem van te maken, niet bepaald geloofwaardig. Dat is een beetje jammer, want ik had het best leuk gevonden om wat meer van het Victoriaanse tijdperk willen zien, dat op sommige manieren misschien nog wel wonderlijker is dan Wonderland zelf.
Een beetje teleurgesteld ben ik wel, dus. Gelukkig ziet het er meer dan prima uit en komt er een hele doos goede acteurs en actrices hun steentje bijdragen, wat een hoop goed maakt. Al met al 3 sterren.

Alice through the Looking Glass

The Perks of Being a Wallflower
Drama / Romantiek, 2012

Edward Scissorhands
Drama / Fantasy, 1990
gebaseerd op boekkoninginalice in wonderlandgebaseerd op een kinderboekpsychoticfantasy worldtauntingmad hatter 3dlewis carroll live action remakegebaseerd op een jongvolwassen romanmischievousadaptationabsurdincredulousamusedeuphoricwonderlandmarch harequeen of hearts